ועל זה נאמר - "אין חכם כבעל ניסיון"
הרצון העמוק שלי כמובן - שיש תודעה ומודעות נשמתית נצחית ובמקום הזה אוכל לפגוש שוב את אמי ז"ל ולהמשיך מערכת יחסים עמוקה ומתפתחת עד לעומקים הגבוהים ביותר.
כרגע זה נראה לי הכי חשוב מבחינתי.
לאחרונה צפיתי במספר תוכניות בתחום - יש רגעים שאני נתלית בחוויות של אנשים כאל סוג של הוכחות ויש רגעים שהרציונל היומיומי מתגבר.
בזמנו כשפגשתי את בריז'יט קשטן - היא אמרה לי: גם אנשים שלא מאמינים בנצחיות הנשמה יופתעו לטובה כשיגיעו לשם.
במהלך חיי קרו דברים שאפשר היה לפרש אותם כסוג של תקשור עם נשמות שהלכו לעולמן. (ההרגשה שלי שהספקות תמיד יחלחלו בי בין השאלות לתשובות, תמיד תתעוררנה שאלות נוספות - אולי זה מה שנותן טעם לחיים או להתפתחות התודעה).
דוגמה למקרה שנדמה כסוג של תקשור: במשך שנים ארוכות ביקרתי אצל אישה ערבייה "פותחת בקפה" לגבי עניינים בחיי - הקשר היה די יומיומי.
אחר כך הפסקתי לבקר אותה, בשל מעבר מקום מגוריי, וגם בשל עניינים בחיי שהשלמתי עמם.
מספר שנים אחרי שהפסקתי לבקר אותה נודע לי שהיא הלכה לעולמה.
מתישהו, לא זוכרת בדיוק - החלו להופיע אצלי חלומות הקשורים אליה ולמשפחתה, הרבה שיחות על יחסים בין יהודים לערבים (לא זוכרת פרטים). החלומות היו די חוזרים על עצמם ונמשכו תקופה מסויימת. אחר כך פסקו.
פתאום יום אחד, שנה אולי שנתיים לאחר שנפטרה היתה לי מן תחושה שהיא מבקשת ממני סליחה. זה היה בשעות הבוקר בזמן שהייתי בעבודה - כאילו היא היתה מולי במרחק של מטר או שניים, לא ראיתי אותה אבל כאילו חשתי בה - הבטתי כלפי מעלה בין הרצפה לתקרה וכמובן שסלחתי לה.
עד היום אני לא יודעת אם כל זה היה פרי דימיוני או שבאמת היתה שם איזה נוכחות שביקשה ממני סליחה. (באותה תקופה בחיי, כבר השלמתי עם מה שיש לי, גם לא כעסתי עליה).
אתמול ראיתי סרטון בו אנשים שחוו מוות קליני מתארים שבנקודה מסויימת בחוויה שלהם הם רואים בצורה פנורמית את כל חייהם - הם צופים בעצמם מנקודת הלידה עד הפטירה בו זמנית הם גם מבחוץ וגם בתוך התמונה - הצפייה בחייהם היא לא כרונולוגית אלא פנורמית - היה מאוד מעניין לשמוע על החוויה שלהם. זה מרתק, אך הספקות עדיין נשארים בי.
תודה קרן