פסח, מצה ומרור

debby12

New member
מנהל
פסח, מצה ומרור

למרות כל הבאסה הכללית השורה על כולם, בכל זאת ליל הסדר מחר, ואי אפשר "פטור בלא כלום" (ע"ע Haven't the Jewish people suffered enough?)

איך אתם מתכננים לחגוג את ליל הסדר? מה תאכלו? מה תשתו? האם חורונה מחליפה את הדבר בתור המכה החמישית? והאם אלוהים הוציאנו ממצרים בח(ו)רון אף?

נראה לי שהכמיהה לחירות ממעצר הבית מאחדת את כולם. ובכל זאת, עולות לי בראש השוואות למצבים הרבה יותר איומים בתולדות עם ישראל (ע"ע גטו ושואה וכאלה - כל הביטול של בית הספר/מסגרות, הריתוק לבתים והאבטלה הגואה מעלה לי בראש אסוסיאציות לזה). בקיצור - שלא יהיה יותר גרוע מעכשיו

Nir and Beer

New member
אין מצב רוח

אנחנו נתנהג כאילו אין חג. נעשה ארוחה חגיגית כשמצב הרוח ישתפר.

debby12

New member
מנהל
מתכננים סדר מחר בצהריים

מה שיאפשר בשאיפה קצת תקשורת וירטואלית עם משפחה בישראל ובחוף המערבי (בהנחה שלא הכל יקרוס). לקחנו חופש מהעבודה. בבוקר נכין עם הילדות חרוסת, ביצים קשות וכאלה - נמלא את קערת הסדר, נשים עוף בשקית קוקי בתנור וננסה לשמור קצת על הגחלת....

מה שבטוח זה שזה לא יהיה הפסח הכי שמח אי פעם
. בתור מצוליאקת, פסח הוא בד"כ החג שלי להצטייד בכל מיני מצרכים נטולי גלוטן. אבל השנה אין מצב רוח ובכלל אני בדיאטה ולא רוצה לקנות עוגות (גם אם הן נ"ג) בקיצור - בשנה הבאה אינשאללה יהיה יותר שמח, בהנחה שנהיה פה לחגוג.

איי ל

New member
מנהל
אנחנו נעשה זום עם ההורים שלה

מה שאומר שזה הולך להיות חג עוד יותר מעיק עבורי.
&nbsp
אבל לא כל העולם סובב סביבי. זה בשביל הילדים.
&nbsp

CANADA101010

New member
השנה מה נשתנה נכון פעם ראשונה בחיי

ישנם לפחות 2 יתרונות השנה בסדר
1. חג פחות מעיק לפטורי זום
2. חיות מחמד רבות לא נשארות לבד
השנה מה נשתנה נכון פעם ראשונה בחיי

debby12

New member
מנהל
מוסיפה קישור למאיר אריאל: עברנו את פרעה, נעבור גם את זה

אקטואלי "בול" גם לימי חורונה פינת פסח... גאון היה מאיר אריאל זצ"ל https://www.youtube.com/watch?v=nquOHxI_xCE

חבל על דאבדין ולא משתכחין

placid1

New member
אנחנו נעשה מחר בערב ארוחת ערב חגיגית בחיק המשפחה הגרעינית.

יהיו חלק ממאכלי החג כמו מרק עם קניידלך, גפילטע פיש קנוי, חרוסת, בנוסף לשאר האוכל. פסח חג שמאד לא אהוב עלי, אז מבחינתי זה סוג של הקלה שלא צריך את הטקס לפני הארוחה, למרות שאני נהנית להיפגש עם החברים שאיתם אנחנו חוגגים בדכ.
אני חושבת שיש משהו מצער, אבל גם סימבולי, בכך שהעם היושב בציון חוגג את חג החירות בעודו נתון בעוצר (שנאכף על ידי כוחות משטרה וצבא) שאולי ייתן לו קצת מושג למה שהפלסטינים חווים כבר חמישים שנה....

חג שמח לכולם, בתקוה שנהיה כולנו בני חורין בקרוב, למרות שחופש זה דבר יחסי ומתעתע.....

Boston Guy

New member
הוצאתי זימון לסדר ב ZOOM למשפחה המורחבת בכל העולם

12 בצהריים שעון בוסטון, 6 בערב שעון מרכז אירופה, 7 בערב שעון ישראל.
נעשה את הסדר בסלון שלנו, כשהתצוגה של הזום מחוברת לטלויזייה הגדולה שבסלון והמצלמה עומדת בצד.
מישהי לקחה על עצמה לחלק את הקטעים של הקריאה בין המשפחות והוציאה מסמך משותף שבו אנשים מכניסים את העידכונים והשינויים שהם רוצים לעשות בנוסח ההגדה.

חזרת הוכנה בבית לפני כמה שעות (לא מצאתי זנב צינצנת של חזרת מוכנה בחנויות, אבל כן מצאתי שורש חזרת ואילתרתי סלק...)
אוכל "מסורתי" של החג בושל היום (תוספות, דג וכיוצ"ב).
בתנור כרגע מתבשל סטנדינג ריב רוסט ל 5 נפשות על חום נמוך נמוך, וכשיגיע ל 120 מעלות פרנהייט טמפרטורה פנימית הוא יצא לנוח קצת לפני שיוחזר לתנור קר לחכות למחר.
ויש גם נתחי גדי שנעשה במחבת מחר בבוקר עם קצת טרגון והרבה שום (רומנים, מה לעשות...) - זה אמור לקחת לא יותר מ 10 דקות, לכאורה.

KallaGLP

New member
אופס, ברצינות? בכלל לא זכרתי שערב פסח מחר.

המוטביציה היחידה שלנו לחגוג היא תמיד מפגש עם אנשים קרובים ואהובים, ולכן לא נראה לי שנחגוג. נעשה טלפונים ונברך את כולם ונשקע חזרה בעיסוקינו.
מה שכן - מזל גדול מבחינתי שהקורונה באה עכשיו ולא לפני שנה, נגיד. כיום אני מצוידת היטב בכלים להתמודדות עמה. כל מה שצריך זה יוטיוב ואוזניות (או רמקולים טובים).

iris mom of two

New member
נעשה סדר

מצומצם. אבל הבת והשותפים שלה לדירה ישתתפו בזום. מתכננת לצחוק הרבה, לעשות סדר כייפי ולא מעיק
&nbsp

למעלה