פסח, מצה, מרור...

פסח, מצה, מרור... ../images/Emo162.gif

בפסח הקרוב יציינו בני ישראל את היציאה מעבדות לחרות. מהיא עבדות, מהי חרות? היכן בחיינו אנחנו מוצאים עבדות וחירות?

סירוניטוש

Active member
אנחנו ../images/Emo140.gif

עבדים של הזמן... עבדים להרגלים ותחושות שמקבעים אותנו, שרכשנו עם הזמן... עבדים למחשבות "שתוקפות" אותנו בכל הזדמנות (הלא נעימות בעיקר) עבדים לחומר (להשיג עוד ועוד ...) על מנת להשיג חירות עלנו להבין: שההפך מזמן זה אינסוף, ושעלנו לתרגל מדי פעם את "השהות" באינסוף. עלינו להבין: שעל מנת לצאת ממעגל ההרגלים שמקבעים, עלנו לנסות לשנות כעס לשמחה ,עצבנות לסבלנות בצעדים קטנים... עלינו להבין: שיש לנו כוח "להדוף"מחשבות לא בונות ולמשוך מחשבות על שפע ,ואושר בחיינו. עלנו להבין: שהחומר שאנו רודפים אחריו ,מכונית טובה יותר,בית גדול יותר .. זה לא מה שיעשה אותנו מאושרים יותר ... עלנו להבין: שכשנגיע "למעלה" לא ישאלו מה השגנו "בחומר" אלא ישאלו מה השגנו "ברוח"?? וזה עצם הלמידה ,ההתעוררות והגדילה...
אוהבת את כולם
חג שמח וכשר בלב

האם ניתן

לתמרן בכל אותם זויות שציינת ולא להיות עבדים? האם ניתן לעשות את כל נמטלות מתוך חירות? ג'וג' אורוול כתב:"עבדןת היא חירות"- מה אומר לנו המשפט הזה?

סירוניטוש

Active member
ע"י כוח רצון והתמדה

אנו יכולים להשיל מעלנו את "העבדות" ולגלות את זהתנו האמתית וכשאנו מגלים את זהותנו האמיתית אנו בני חורין ... עבדות משמע אני ,אני ,ושוב אני ורק אני (אגואיזם) חרות זה להבין שאני זה חלק משלם וכולנו בעצם אחד...(אלטרואיזם)

chenby

New member
מסכימה

וגם מוסיפה למה שכתבת קודם לגבי חומר לעומת רוח - זה לא נפרד.. חומר זה רוח+מ כלומר יש הרבה רוח בחומר, כסף ושפע זה כמו מים - מחזורי זה בדיוק חיבור לרגשות. הרגשת שפע תודעת שפע- יש בזה המון רוח - בתור אחת שמחוברת מאוד ומיליונרית נאורה בהתהוות אני אומרת לך- בחיים לא הרגשתי רוחנית יותר ולמה זה? אני יוצאת בפסח הזה לחירות כלכלית. שזה אומר שאני יכולה לשים את כל הערכים שלי במקום הראשון - האהבה, המשפחה, הנתינה שלי לעולם.. וזה חיבור של אהבה ושפע מבחינתי. זאת החירות שלי :)

ורד 34

New member
חרות ועבדות זה יד ביד

החרות לאהוב זה גם עבדות, עבד לאהבה. ילדים זה זכות, והחירות לבחור להביא אותם לעולם זה גם עבדות. יש דברים שעושים מתוך בחירה, החרות לבחור, הם גם דברים שגורמים לעבדות אנו לעולם לא משוחררים לגמרי. יכולים לבחור להשתחרר מהכבלים המעיקים. אבל כבלי האהבה לבעל, ילדים חברים הם כבלים שאנו בוחרים אותם. אבל יחד עם זאת זה עדין עבדות. לדעתי האישית, לעולם אי אפשר להשתחרר לגמרי. תמיד נמצא משהוא להיות כבולים אליו. אנו זקוקים ליסודות, לדברים שאנו אומורים להיות מחוברים אליהם.

הקטע עם אורוול

במשפט:"עבדות היא חרות" שעבד בעצם חופשי הוא, חופשי ממחשבה, חופשי מתכנון-כל תפקידו הוא לבצע.. אח איזה חופש אהה

ורד 34

New member
זה החופש הכי גדול שיש

אבל יחד עם זאת זה גם אובדן החרות הגדול ביותר

למעלה