פסח מתקרב. איפה תהיו? והילדים? ואלה שלו? וכו.

azaria

New member
פסח מתקרב. איפה תהיו? והילדים? ואלה שלו? וכו.

כמו בכל שנה מתחבטות משפחות רבות בשאלה "איפה תהיו בחגים?"

אבל כמו כל דבר, במשפחה מורכבת זה מורכב עוד יותר.

כי אצלנו יש לא רק הצד שלו והצד שלה.
לנו יש גם את האקס שלו (אמא של חלק מהילדים) והאקס שלה (אבא של חלק אחר מהילדים) ולפעמים יש אפילו כמה אקסים מכל צד.

כל גורם נוסף כזה מכניס עוד המון אילוצים למערכת. כך שהמערבולות גדלות אספוננציאלית!

ספרו קצת איך כל זה מתארגן אצלכם?
מי הולך עם מי? ומדוע?
אילו דילמות עולות? ואיך פתרתם אותןאו בכוונתכם לפתור אותן?
איזה פתרונות יצירתיים נוהגים אצלכם ומסדרים את החיים כבר שנים?

בקיצור: "איפה אתם בחגים?!"

אצלנו החלוקה ברורה

שנה כאן ושנה כאן.
אנחנו מסונכרנים עם הילדים מכל הצדדים וכך אין קשיים או בעיות :-D

azaria

New member
נשמע כל כך פשוט... איך סינכרנתם?!

האם לשניכם יש אקסים?
וילדים משותפים עם האקסים האלה?
ובני זוג חדשים לאקסים האלה?
(ולא נמשיך לאקסים של בני הזוג החדשים של האקסים, וכו וכו וכו, למרות שגם זה קיים לפעמים וגם זה מוסים לפלונטר)

אז איך הצלחתם לסנכרן?!
ואיך שומרים על הסינכרון? הרי פתאום ההוא מתחתן וההיא יולדת ואלה נוסעים לח"ול ועוד ועוד דברים שמקלקלים את הסדר.

לכל השאלות התשובה היא כן :-):

עשינו זאת לאט ובזהירות :-D
כולם התגמשו ועשו מאמץ.
מכל החגים יש חג אחד שהוא חשוב לי במיוחד וזה ראש השנה.
זה החג היחיד שאני לא אוותר (פעם בשנתיים כמובן).
יחד עם זאת, חשוב לזכור שלמלחמה צריך שניים וערב חג הוא יום אחד בשנה בלבד.

בכל בוקר כשאני קמה אני מודה לאל שהכרתי את הגרוש שלי, כי בלעדיו לא הייתי זוכה לילדים המדהימים שלי.
אנחנו אומנם בחרנו לא לחיות יחד. אומנם לא פעם יש חילוקי דעות וכעסים גדולים שמזכירים לנו למה התגרשנו :-D ויחד עם זאת אנחנו תמיד נהיה ההורים של הילדים ולכן כדאי לבחור על מה רבים.

כרגע מה שקובע זה החלוקה בין הגרוש וביני

חילקנו את זה שנה - שנה
אז הילדים איתי ובן הזוג שלי יהיה עם המשפחה מהצד שלו (רק לפני שבועיים הוא פגש את הורי ואני פגשתי את הוריו לפני שבוע)
וניפגש למחרת היום שוב יחד.

joejoe268

New member
אנחנו פשוט זורמים....

סתם, בצד שלי- יש לנו הסכם, כל שנה אצל מישהו אחר (השנה הם אצל אבא שלהם). ובן זוגי פשוט מסכם עם גרושתו כל פעם מחדש תוך השתדלות לבוא לקראת הרצון של הילדים... אז יצא שהשנה שנינו בלי ילדים...כמו זוג צעיר.
אבל בגדול, משתדלים לא לעשות ביג דיל מזה ולהתחשב באקסים. אם יוצא שכולם ביחד, מה טוב, אם לא, זה מה יש ועם זה ננצח...

הנחת יסוד

בעקבות הטראומה המשפחתית של שנה שעברה ירד עלי שקט גדול.
הסדר הוא פשוט עוד יום שישי.
יבוא הבן לא יבוא,אמא שלו תחליט בשבילו כנראה עד גיל 30,כבר לא מחכים ולא קובעים מראש כלום ולא מפתחים ציפיות שאף פעם לא מתממשות.
את הארועים המיוחדים אפשר להוציא לפועל רק שהבן שלו בטוח לא בא.
אלא ש.....
רצה יצא שאת מתנת הברמצווה לבנו החליט בעלי לתת בדמות חוץ לארץ דווקא מהליל סדר עד סוף חול המועד.
כמובן שרק שניהם נוסעים (סבל בחול גרוע מסבל פה.שם לא אוכל להמלט)
ואני חשבתי שאני פשוט אהיה עם בתי בעולמינו ונעשה לנו כייפים ביער בים,בסיני או משהו הרפתקני שכזה.
אבל מסתבר שהיא רוצה ליל סדר.
כי כולם מדברים על זה ומתכוננים בבית ספר או כי פשוט חסרה לה משפחה.
אבל מה טעם ליל סדר שוב רק עם הורי?כמו סתם ארוחת ערב על המרפסת בערב שבת?
לא מוצאת מה חגיגי בזה ואין עוד משפחה.
אז כן התחלתי להלחץ,כי היא ממשיכה לרצות את שעמום הטכס והארבע כוסות ואת האני לא יודעת מה,אווירה שממילא אינה ברת השגה
סביב שולחן מקובע לרצפה,מבחינתי,
והתחלתי לחפש שוב,אנשים שלא רוצים עם המשפחה בגלל טוב או בגלל רע,אבל אין מי שפנוי. טרם מצאתי.
לא הצלחתי לצרף אותנו לכל חברותי שנוסעות למשפחות גדולות ורחוקות וגם אין יותר מאושפיזין אחת מתישה.
אז לא ידוע.
גם אין עוד מכונית אז יותר מסובך להיות ספונטאנים,ולצאת לאנשהו רחוק עם חלונות פתוחים ומוזיקה קצבית.
אין מכונית כי אנחנו לא עומדים בתשלומי המזונות שהוכפלו מאז הקיץ ובכלל בכל השינויים בהסכם המזונות 11 שנים אחרי שהתגרשו.
מצד שני,האמא לא הסכימה לבן לקחת לעצמו את הכסף הרב שקבל כמתנות ברמצווה ובעלי,
בנוסף לפנטזיות הילדות העתיקה והעשוקה שלו עם אבא סופר קמצן שאפילו לא זכר ימי הולדת אחרי הגרושים,
החליט לפצות....(מילה שעושה לי טעם מר דוחה בפה)
והם נוסעים לחול בעלות של חודשיים מחייה עבור כל משפחתנו הקטנה,שלא לדבר על כמה זה היה עוזר לקנות אוטו יותר צעיר בבוא היום,
סכום כזה בחיסכון.....
ואם לא די בכך כבר שבועיים יושבים לי על הגרון כמו עם סכין צייד שאני אגיד לו כמה אלפים הוא יכול להוציא על בגדים לבן בנסיעת חול זאת.
והכל הפוך ממני.
כל החשיבה,
כל הערכים,
כל דרך החינוך,ההכנה לבגרות,לסדרי העדפות.
מה לעשות.כך אני.בזה למי שרק קונה מותגים,ומתחלחלת מילדים שמחליטים שמשהו יפה רק אם הוא יקר מאד.
וזה הבן של בעלי שבעלי בלי להיות מודע עוזר לו להיות קליפה ריקה מתוכן.הכל אותה אשמה רקובה.
לא כתבתי פה מזמן כי מה הטעם.להעלות גירה זה לא טעים לי אבל פסח זה פסח.
ולמי אעשה טוב החג הזה.?
לביתי שאמציא לה סדר עם מי ומה כדילצאת ידי חובה או לעצמי איתה בנופש זרוק היכנשהו עם קילה ואז באושרי ורוגעי היא תהנה גם?
רק בגלל זה בעצם כתבתי היום.
אגב חזרתי לעבוד משרה מלאה וזה מפחית חיכוכים כי אני עובדת גם סופי שבוע,ובפרט כאלה שבהם בנו מגיע או בהם הוא מתגעגע למשפחתו הבוגדנית
ואז אני עסוקה בלי לנשום והוא נוסע לכל אילו שלא מוכנים להכנס אלי הביתה כי זה יפגע בגרושתו.
מספיק וחסל.
גם מחר עובדים עד כלות,עבודה גופנית קשה ואז לא חושבים ולא מרגישים.

TatyBar

New member
בחיי את צריכה טיפול.

למה את ממשיכה לחיות ככה, לאלוהים פתרונים.
או לפסיכיאטר.

azaria

New member
אולי נופש בצימר קיבוצי? (ליל סדר המוני כלול)

אני בטוח שתוכלי למצוא צימר או חדר אירוח באחד הקיבוצים שיאפשר לך גם להיות בליל הסדר בחדר האוכל. אומרים שזו חוויה מיוחדת.
כך יהיה לילדה ליל סדר ולך אחלה נופש מלבד כמה שעות שתקריבי על מזבח ליל הסדר בשבילה. אבל בלי להתאמץ, בלי לארוך שולחן, לבשל לפני, לנקות אחרי, וכו וכו.

נראה לי פתרון אידיאלי.

ובאשר תגובה של TatyBar , אני מסכים שבאמת לא בור למה את נשארת בקשר שעושה לך כל כך לא טוב.
כנראה שי גם דברים טובים בקשר הזה, לפחות עבורך או בעינייך. כי אחרת באמת שאני לא מבין מה את עוד עושה שם?!

חג שמח, ותודה שיצאת מן הצללים כדי לשתף.

קשר שעושה לא טוב.

מכל הגברים שהייתי איתם בקשר הוא הגבר הכי עדין נעים רגיש ומתקשר שהיה לי.
לא לחשוב שרק יצאתי או גרתי עם מפלצות אדם.
בגלל הביקורתיות שלי והראייה לפרטי פרטים,אם אעבור אחד אחד כל קשר שהיה לי,
אם בן זוג,אם ידיד,אם חברה,אני נאלצת להודות שבכולם יש פגם כלשהו שפוגע בי בזמן זה או אחר.
כנל קרובי משפחה.
אולי יאמרו לי כאן שלא ייתכן שהוא הטוב ביותר שמצאתי עד שהחלטתי לאחד ולהיות משפחה,
אבל כנראה שההבדל המהותי ביני לבין אנשים אחרים,או בכלל בין פריטים הוא איך לוקחים את הבעיות.
יש מי שנשרף לו הבית והוא מוצא חיובי בדמי הביטוח שיאפשרו לו בית חדש,עם כל הקושי,
ויש מי שימשיך להתייסר על אלבום תמונות הילדות שנשרף ולא יכול לחזור לעולם.
אני כמובן מהסוג השני,
וכן,יש פסיכיאטר,אבל אף מטפל לא משנה מציאות,רק יכול לעזור לעבות את העור ולתת קביים,
וככה אני אחרי קביים רציניות.
יש לי חברה שהיא גם פרק ב של גבר עם ילד ולעומת הסיפורים שלה נדמה לי שאני במקום טוב באמצע,
אבל היא טיפוס קליל שעובר הלאה ולא מעלה גרה.
כל החיים הייתי אדם שחותך מהר מה שקשה ולא חלק,
אבל אין חלק במציאות ואם אני לא מובנת מהזווית של הפורום,משם הבחירות והפשרות שלי נראות שגויות או הזויות,
ייתכן שחלק מסיבות הגרושין של אחרים יראו לי וויתור,חוסר רצון ויכולת להתמודד,ואולי גם פינוק או חוסר אחריות.
כל אדם עושה לעצמו את רשימות הבעד והנגד ואם קשר שקשה בפן מסויים שנוגע כנראה בנקודה רגישה במיוחד שלי,
יש לו יתרונות שלא הוסגו עם רבים אחרים זה שיקול רציני.
ולסיום-לבד סבלתי הרבה יותר,ולבד עם ילדה זה סכנת מוות.

למעלה