פסח מתקרב ואיתו ההתלבטויות

No name for now

New member
פסח מתקרב ואיתו ההתלבטויות

אמו של אבי הבטיחה לעצמה שעד שאחי ואני נתחתן היא כל שנה תערוך סדר אצלה בבית, אבל אחיו הגדול של אבי נוסע לחו"ל בחג, והאחים הצעירים הולכים למחותנים ושנה שנייה ברציפות אין מי שיבוא לחג אצל סבתא. אז סבתי בלב כבד הולכת לקרובים, מלאה ברגשות אשמה שהיא מפקירה את הנכדים. אני הולכת עם אמא שלי לסדר אצל הסבתא השנייה כיוון שאני לא יכולה להשאיר את אמא לבד בחג, ואמי מסבירה לבן-זוגה שהיא לא תבוא איתו כדי לא להשאיר את הילדים שלה לבד. כולם הולכים לסדר מלאים ברגשות אשמה, מעלה בי געגועים לסדר של פעם כשאבא וסבא היו בחיים והיו קושרים לנו מטפחת עם האפיקומן על הגב (מנהג עירקי אני כבר לא זוכרת את הפרטים).

אתם סתם מסבכים ת'עניינים

למה לא לעשות את זה פשוט: סבב סבתות. כולם הולכים לעשות ת'סדר אצל אותה סבתא. (וזה כולל את כל שלוש הסבתות, כמובן). בשנה הבאה הולכים לסבתא אחרת. אצלנו בסדר מגיעים כל הילדים של אמא שלי ושל בן זוגה מכל נישואיהם, + האחים של בן זוגה, + גרושתו של הבןזןג של אמא שלי (האמא של האחים התותבים שלי), ובתקופות שיש לה (לגרושה של) בן זוג אז גם הוא. וגם החתולה שלהם, והכלבה של האח התותב. בקיצור: הפתרון הפשוט הוא לפתוח את הדלת לכוווווווולם. (ואחרי כל התאוריה היפה הזאת, אני בטח אסע לסיני, כי זה פשוט בזבוז לא לנצל את העובדה שארבעה ימים מתחברים להם לחופש אחד ארוך
).

No name for now

New member
אני גם חושבת שמסבכים את זה

לא איכפת לי מההתלבטות הזו, אני אוהבת את פסח ואני תמיד נהנית מליל הסדר. המשפחה של אמא שלי לא הביאה מבריה"מ שום מנהגים לפסח חוץ מלאכול גפילטע פיש וקניידלעך, אז אחי ואני עושים להם סדר של עירקים עם אוכל ממזרח אירופה. אני רק לא מבינה למה עירקים חייבים להיות כאלה פולנים ולדאוג כל החג מהנכדים ה"מסכנים" שאין להם אבא שיעשה להם סדר. אני כ"כ גאה באחי שהוא לקח פיקוד בשנה שעברה וניהל את הסדר, למה צריך להיות עצובים? וחוץ מזה, אחים תותבים? הם יודעים שאתה קורא להם ככה?

בקיצור לא הבנתי

למה לא להוסיף 5 (ספרתי נכון?) כסאות אצל הבןזוג של אמא שלך, וזהו? לאחים שלי יש שמות, ואני יודע שזה קצת מיושן, אבל בד"כ אני משתמש בשם של אדם כשאני רוצה לקרוא לו. פולני זה אופי. אין לזה שום קשר למקום שבו נולדת. והכי חשוב: רבותי, ס-נ-צ-י-ה!!!! מצאנו את האדם היחיד בישראל שאשכרה נהנה מהסדר!!!! תרשי לי להפנות אותך למאמר הרלוונטי בקישורי הפורום?

No name for now

New member
../images/Emo6.gif מיד אחרי החג אני אתחיל לחפש

בן זוגה של אמי תימני והם גם דתיים, אצלם גם ההגדה בארמית אמי לא ילידת הארץ, היא לא מבינה שום דבר ממה שהם אומרים והאמת שגם חסר לה שאחרי הסדר יושבים ורואים סרט בטלויזיה ומדברים ולא סתם מתפזרים לישון. המצב דומה אצל המשפחה של אמי אני בכלל בלי סנטימנטים אומרת שאני עושה את החג אצל הסבתא שלי

למעלה