פסח ראשון בבית

rinatpol

New member
פסח ראשון בבית

טוב , אז לאור המצב מסתמן שכל משפחה תעשה ליל סדר גרעיני אצלה בבית
אז אני צריכה מתכונים בבקשה לאטריות ביצים, וקניידלך - אנחנו לא אוכלים קטניות , כן אוכלים שרויה.
לחמניות לפסח.
בלינצ'ס
 
אז ככה ...

הקניידלך של אמי ע"ה -

המרכיבים (לכ- 25 כופתאות):
11/2כוסות מים פושרים או מי סודה
1 ביצה
2 כפות שמן (קנולה או זית)
מלח
פלפל שחור או לבן
מעט פטרוזיליה טריה, שטופה וקצוצה דק (לא חובה. אני לא אוהבת)
קמח מצה – כמות שוות ערך ל- 6 מצות טחונות, מתחילים בכוס אחת ומוסיפים לפי הצורך

לשדרוג (השיטה של דודה נדיה)
1 בצל בינוני עד גדול, קלוף וקצוץ דק
250 גרם בשר בקר טחון
שמן קנולה

אופן ההכנה:
טורפים במזלג מים (או סודה), ביצה, שמן, מלח, פלפל ופטרוזיליה (אני אוהבת בלי פטרוזיליה).
מוסיפים קמח מצה תוך ערבוב קליל במזלג.
משהים למנוחה למשך חצי שעה (או יותר), עדיף במקרר, בקערה עטופה בניילון.
בודקים את מידת הסמיכות. העיסה צריכה להיות רכה, אך אחידה ומגובשת. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים פושרים או קמח מצה, תוך כדי ערבוב, ומשהים שוב לפני שמחליטים להמשיך.
מרתיחים מים עם קצת מלח, מכניסים פנימה כדורים שאותם גלגלנו בידיים רטובות ומבשלים כמה דקות, עד שהכופתאות צפות. לא כדאי לבשל יותר מדי כופתאות בבת אחת. גודל הכופתאות כגודל חלמון ביצה קשה.
מוציאים בכף מחוררת למסננת ודי מהר מעבירים לצלחת שטוחה מרוחה בשכבה דקיקה של שמן. אפשר גם לצלחת חד-פעמית.
מחממים את הכמות הרצויה בתוך המרק.

אם מכינים את הגרסה המשודרגת:
מחממים שמן במחבת גדולה או בסיר רחב (עדיף טפלון) ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה.
מוסיפים בשר ומטגנים תוך ערבוב מזדמן, עד שהוא משנה את צבעו.
מכינים את הכופתאות כמו במתכון הקודם – אך ללא השמן המופיע במתכון.
מוסיפים בשר, בצל ושמן יחד בשלב שבו מוסיפים קמח מצה וממשיכים כמו במתכון הרגיל.

אפשר גם, אם יש לנו תבשיל שיש בו רוטב, לגלגל כדורים או כופתאות מוארכות ולהוסיף לסיר. הכופתאות מתבשלות ברוטב במקום בסתם מים וסופגות את טעמיו הטובים. מגישים כתוספת עם התבשיל והרוטב.

אפשר להכניס כופתאות לסיר החמין הרותח ולבשל בתוכו כל הלילה. טעים.
 
ואם נשארו כופתאות ונגמר המרק, אבי ע"ה אהב לחצות

אותן ולטגן במעט שמן על אש קטנה. לעתים אמי נהגה להכין בכוונה כמות גדולה
מדי, רק כדי שיהיה לו מה לטגן.
 
אפשר גם להכין קובה מאותו מתכון. במקום בצק לקובה, בצק

לקניידלך, ממלאים ומבשלים במרק של קובה.
 
אין לי ניסיון עם אטריות ביצים אבל ראיתי שמכינים חביתיות

דקיקות מביצה טרופה במעט מים בתוספת קצת קמח מצה.
מצננים, מגלגלים לכרוכית ופורסים לרוחב הרצוי. פותחים ומאווררים כך שתתקבלנה אטריות.
 

חנהפ

Active member
אכן קשה... מצרפת לך את המתכונים שלי

קניידלך עננים
המתכון של הבלינצ'ס הוא הוא המתכון לאטריות של פסח
אטריות ביצים
6 ביצים
2 כפות שמן
3 כפות קמח תפו"א
1 כוס מים
מלח,פלפל שחור
מערבבים ומטגנים חביתיות במעט שמן
מהכמות הזו מתקבלים כ-10 יח´. שמים אחד על השני כשקר לגמרי מגלגלים ופורסים דק דק
אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום יבש לקבלת בלינצ´ס ירוקים

לחמניות לפסח, יש את אלה מקמח תפו"א מצוינות רק כשהן יוצאות מהתנור
יש את אלה מקמח מצה
 
לחמניות פסח שהביאה הבת המתהוללת (של נאוה המטפלת)

ניסיתי כל מיני במהלך השנים ואת אלה הכי אהבתי.
פג טעמן ומרקמן די מהר אבל ברגע שהן מתקררות כדאי לארוז ולהקפיא.
נשמרות נהדר בהקפאה ולדעתי כדאי להכפיל כמויות.


לחמניות לפסח של נאוה המטפלת/שרויה
הביאה חני סימפסון

חומרים לכ-20 לחמניות קטנות:
2 כוסות ועוד שתי כפות מים
2 כוסות קמח מצה דק
2 כפיות אבקת אפיה
½ כוס שמן צמחי (חני משתמשת בשמן אגוזים. אני בשמן קנולה.)
מלח, פלפל
5 ביצים
מלח גס לזרייה מעל

אופן ההכנה:

מרתיחים את מים בסיר גדול דיו להכיל את כל החומרים.

כשרתחו, מוסיפים השמן, קמח, אבקת אפייה, תבלינים ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.

מערבבים את הביצים פנימה, אחת אחרי השנייה עד להטמעות בעיסה.

מכסים ומשהים כחצי שעה במקרר.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלסיוס ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומניחים מרווחים על נייר האפייה.

זורים מלח גס ואופים כ-25-30 דקות עד שהלחמניות תופחות מעט ומזהיבות.

מצוינות עם ממרח מתוק, מלוח וגם בלי כלום.

רובן מתקבלות עם כיס קטן במרכז המאפשר דחיסת ממרח בנדיבות..
 

shira1960

Active member
קודם כל בהצלחה ותנשמי עמוק!

כדי להקל עליכם, מציעה לך להכין טבלה עם תפריט, מה צריך לקנות, כמה זמן בישול , איזה כלים צריך לכל תבשיל וכו'.

קניידלך - זה לא ממש מסובך אבל אם אף פעם לא הכנת, מציעה לך לקנות תערובות מוכנות כי הן תמיד מצליחות.

ליל הסדר עצמו - תכיני פחות אוכל ממה שאת חושבת להכין. מבטיחה לך שעד שמגיעים למנה העיקרית אף אחד כבר לא רעב.
 
בדרך כלל שירה היא המנטור שלי לשפיות בתפריטים אבל בפסח

אני דווקא אוהבת להפגיז בכמויות, בעיקר אם זה לא סדר מצומצם וגרעיני. לכל אחד
יש אהבות הקשורות לזיכרונות מבית ההורים והסבתא ואני משקיעה כך שלכל אחד
יש פינוקים אהובים. אחר כך מאד כיף שלא צריך לבשל בחג עצמו ואולי אפילו עד החג
השני. חלק גדול מהשאריות אני מכניסה למקפיא ונהנית לי מפנאי ומפינוקים לכל אורך חוה"מ, כאשר פה ושם צריך להוסיף איזה סלט או תוספת וכל השאר כבר מוכן.
יש כאלה, גם אצלנו בפורום, שמכינות מראש את האוכל למשך כל שבוע החג.
אף פעם לא עשיתי זאת אבל תמיד נשאר אוכל טעים לפחות למחצית השבוע.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בהצלחה! זוכרת את ליל הסדר הגרעיני הראשון שלנו, בשנה השניה

בניו יורק.
דווקא נהנינו מהאחריות והחידוש שבעניין.
צריכה למצוא את מתכוני הקניידלך והאיטריות שאני אוהבת-נמחקו לי לחלוטין מהזיכרון בטירוף הימים האחרונים.
 

rinatpol

New member
עכשיו אני נזכרת שכשהייתי בשליחות בגרמניה

לפני 13 שנים , והכנו ליל סדר לסטודנטים , כן עשינו קניידלך ואפילו יצא טעים .
אני עוד צריכה להוריד את כלי פסח לבדוק מה יש לי בכלל
לפי מה שאני זוכרת יש לי מחבת בשרית ומחבת חלבית ועוד כמה שטויות.
לא מתכננת להכין יתר ממה שאני מכינה ל ארוחת שבת רגילה
לדעתי מרק עוף , עם אטריות וקניידלך ,
שניצלים לילדים , אולי פאי רועים לנו
סלט וקינוח
צריכה להתאפס על עצמי מבחינת קניות - תבלינים ?
מאחר ושנינו עובדים אני לא יודעת כמה זמן יהיה לי לבישולים . קשה לעבוד מהבית וגם לתפעל ילדים .
אני אתחיל השבוע ללמד את הילדים שירי פסח, כל מיני ערכות עבודה וצביעה קניתי. שיתכוננו .
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שכחתי לחפש את המתכון של דודה שלי-מאד אוהבת אותם (קניידלך)וגם

אני מאד אוהבת לקנות תבלינים לפסח-תמיד מרגישים לי חזקים ונקיים יותר.
במיוחד הפלפל השחור והקינמון.
אבל יכול להיות שאני מדמיינת..
 

אמרלדה

Active member
את לא מדמיינת. בגלל שאין שם תוספות של קמח או פירורי לחם דקים

&nbsp
הם הרבה יותר נקיים ומשובחים.
&nbsp
והרגישים לגלוטן קונים בפסח לכל השנה, הכל.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ממש לא מדמיינת, פשוט לפני פסח טוחנים פלפל/קינמון טריים.

&nbsp
הטעם החזק/חלש הוא פשוט פונקציה של כמה זמן עבר מהטחינה.
&nbsp
אגב פלפל שחור אני כבר שנים טוחן בבית (במשך כל השנה), כמעט כלום עבודה וכיף של תוצאה.
&nbsp
 
למעלה