אז ככה ...
הקניידלך של אמי ע"ה -
המרכיבים (לכ- 25 כופתאות):
11/2כוסות מים פושרים או מי סודה
1 ביצה
2 כפות שמן (קנולה או זית)
מלח
פלפל שחור או לבן
מעט פטרוזיליה טריה, שטופה וקצוצה דק (לא חובה. אני לא אוהבת)
קמח מצה – כמות שוות ערך ל- 6 מצות טחונות, מתחילים בכוס אחת ומוסיפים לפי הצורך
לשדרוג (השיטה של דודה נדיה)
1 בצל בינוני עד גדול, קלוף וקצוץ דק
250 גרם בשר בקר טחון
שמן קנולה
אופן ההכנה:
טורפים במזלג מים (או סודה), ביצה, שמן, מלח, פלפל ופטרוזיליה (אני אוהבת בלי פטרוזיליה).
מוסיפים קמח מצה תוך ערבוב קליל במזלג.
משהים למנוחה למשך חצי שעה (או יותר), עדיף במקרר, בקערה עטופה בניילון.
בודקים את מידת הסמיכות. העיסה צריכה להיות רכה, אך אחידה ומגובשת. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים פושרים או קמח מצה, תוך כדי ערבוב, ומשהים שוב לפני שמחליטים להמשיך.
מרתיחים מים עם קצת מלח, מכניסים פנימה כדורים שאותם גלגלנו בידיים רטובות ומבשלים כמה דקות, עד שהכופתאות צפות. לא כדאי לבשל יותר מדי כופתאות בבת אחת. גודל הכופתאות כגודל חלמון ביצה קשה.
מוציאים בכף מחוררת למסננת ודי מהר מעבירים לצלחת שטוחה מרוחה בשכבה דקיקה של שמן. אפשר גם לצלחת חד-פעמית.
מחממים את הכמות הרצויה בתוך המרק.
אם מכינים את הגרסה המשודרגת:
מחממים שמן במחבת גדולה או בסיר רחב (עדיף טפלון) ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה.
מוסיפים בשר ומטגנים תוך ערבוב מזדמן, עד שהוא משנה את צבעו.
מכינים את הכופתאות כמו במתכון הקודם – אך ללא השמן המופיע במתכון.
מוסיפים בשר, בצל ושמן יחד בשלב שבו מוסיפים קמח מצה וממשיכים כמו במתכון הרגיל.
אפשר גם, אם יש לנו תבשיל שיש בו רוטב, לגלגל כדורים או כופתאות מוארכות ולהוסיף לסיר. הכופתאות מתבשלות ברוטב במקום בסתם מים וסופגות את טעמיו הטובים. מגישים כתוספת עם התבשיל והרוטב.
אפשר להכניס כופתאות לסיר החמין הרותח ולבשל בתוכו כל הלילה. טעים.