פסח שמח
לא ידעתי שכבר שנה אבינוח

רוייקו

New member
פסח שמח
לא ידעתי שכבר שנה אבינוח

מבצע ניתוחי שרוול קיבה ומעקף קיבה, למרות שהוא ממשיך לראות בניתוח הטבעת פתרון מוביל. לדבריו, הוא פתח את האופציה הזו בפני מועמדים שאינם מעוניינים להתמודד עם טבעת או ניסו טבעת ולא הלך להם. עם זאת הוא מסייג את תחום מעקף קיבה ושרוול קיבה בטענה שאלה פתרונות זמניים שלאחריהם עולים במשקל.

אני לא יודע איזה נתונים נאספו לגבי שרוול קיבה בארץ אבל אני עוד לא ראיתי הצגת נתונים על ניתוח השרוול בדומה להצגת נתונים שנעשתה על מעקף קיבה וטבעות. איזה מנתח בארץ יציג, למשל, מעקב אודות מאה מנותחי שרוול לאורך חמש-שש שנים ?! יש מנתחים שטוענים ל 70 אחוז כשלון בשרוול. אם זה נכון, מדובר בכשלון עצום של שרוול הקיבה.

קוביd1

New member
רועי חג שמח

טוב שבאתה לבקר אותנו בפורום ,גם אני שמעתי שד"ר אבינוח עושה שרוולים ,לפי ממה ששמעתי הוא משאיר את חלק הקיבה ולא מוציא אותה ,אולי אני טועה .
לא יודע מה מידת ההצלחה של כל ניתוח וחבל שוב להיגרר לגבי איסוף נתונים מי עשה מה עשה וכמה הייתה אחוז ההצלחה מתאר לעצמי שיש נתונים באיזה מקום והיא לא מתפרסמת מסיבות שאני לא יודע מה הן.
יש הרבה הצלחות בשרוולים ויש גם כישלונות ,כמו בכל ניתוח ,אלה הם החיים בדרך כלל בפורומים כותבים אלה שהצליחו ,אלה שנכשלו פורשים בשקט, וזה אני אומר מניסיון .
חג שמח !!!!

קובי

anati43

New member
כן, שמעתי שד"ר אבינוח עושה ניתוח שרוול בצורה

שאף מנתח אחר לא עושה. לא מתמצאת בפרטים.

אופירA

New member
מנהל
זה נקרא "מיצר קיבה"

לפני שהכניסו את זה בסורוקה לשגרת הניתוחים, עשו את זה ניסיוני במשך 10 שנים.

חותכים את הקיבה בצורת שרוול לאורכה, אבל לא עד הסוף. משאירים למטה חיבור, וכך נשאר רוב הקיבה שנכרת בגוף, כמו במעקף קיבה, אבל לא מנותק ממערכת העיכול אלא הוא עדיין מחובר לשרוול בתחתיתו. לא נוגעים במעי, כמו בשרוול.

רוייקו

New member
ניתוח Magenstrasse שאותו החלו בשנות השמונים

לא רק לפני 10 שנים, לגירסה הזו הוסיפו אז טבעת כי ראו שלא מספיק מיצר הקיבה אלא צריך להוסיף לה אלמנט מעכב ואת זה אין בשרוול קיבה. אחד הנסיונות היה לבצע היצרות בשוער הפילורי (במוצא הקיבה לתרסריון) כדי לעכב עוד קצת את המזון בקיבה אבל גם זה לא צלח לאורך זמן. רק הוספת טבעת הוכיחה סטביליות לאורך זמן.

אופירA

New member
מנהל
אישית - לא מאמינה באף פיתרון ניתוחי לאורך זמן

צריך לא להתווכח עם העובדות בשטח.
טבעת אינה פיתרון לאורך זמן. מערכת העיכול לא מתנהגת אותו הדבר בשנים הראשונות עם הטבעת כמו בשנים שלאחר מכן. מי שלא רוצה לחבל בה, צריך לזכור שבשנים הבאות, הטבעת היא כלי עזר חלקי בלבד, לא פיתרון ניתוחי שיפתור את בעיית כמויות המזון והרעב וכו'.

מי שמאמין רק בטבעת ככלי לאורך שנים, מתעלם מהעובדות של הנזקים שנגרמים למערכת העיכול ולבריאות הכללית.

כל הניתוחים נועדו לתת עזרה נחוצה לירידה במשקל המסיבית. אבל הם לא פותרים את בעיית האכילה ההתנהגותית.
בעיה זו לא ניתן לפתוח בניתוח, וגם לא ניתן להתעלם ממנה ולא לפתור אותה.
העולם המודרני רוצה פתרונות קלים ולא שורשיים לבעיות ששורשן בבסיס המהות האנושית של האדם ומותרו על הבהמה. אז לא יילך לו. הוא יילך מדחי אל דחי. יפתור בעיה אחת וייצר 2 אחרות.
כמו בכל הפתרונות שלו לבעיות החיים - הכלים המלחמתיים, חינוך החברה, הפסיכולוגיה ושאר הפתרונות הרפואיים.
האדם המודרני רוצה לברוא את הכבשה, וכמובן את צבע הילדים שלו. הוא לא רוצה להביט לעובדות בעיניים ולהבין שהוא לא יכול.

יש סיבה לבעיית האכילה הכפייתית, לבעייה המטבולית שגורמת להשמנה בקלות. ואדם שירצה להתעלם מהסיבה הזו (וממה שהיא דורשת ממנו), לא יוכל, היא תמיד תרדוף אחריו כי היא מחוברת למהות האנושית שלו.
אין פיתרון ניתוחי לחובה האנושית שעל האדם להתבגר ולקחת אחריות על רצונותיו. לחובה שלו ללמוד איך להפוך את מה שהוא רוצה בעומק נפשו לאורח החיים שלו ולהרגלי ההתנהגות שלו.
כשם שאדם שייצרו מדיח אותו לכעוס ולהתפרץ על כל דבר, בעומק נפשו רוצה להיות מתון ורגוע ושולט על כעסיו, ויכול להגיע לכך רק בתהליך של שינוי חשיבתי/התנהגותי/הכרתי - כך בדיוק גם אדם שייצרו מדיח אותו לאכול בחוסר היגיון קטן או גדול, והוא רוצה בעומק נפשו להתרגל לאכול בריא ונבון ולא עפ"י חשקי היצר הלא בריאים, יוכל להגיע לכך אך ורק בתהליך של שינוי חשיבתי/התנהגותי/הכרתי. שום ניתוח לא יקצר לו את הדרך הזו.

אופירה

אני מפציעה כאן רק לעיתים רחוקות, כי רובכם מטובעים. לפעמים הגבתי למשורוולים שנזקקו לעזרה.
אבל אני לא מוותרת על קריאה בפורום, ובמיוחד את תגובותיך.
כתבתי כאן כדי להחמיא לך. תמיד את נכונה לעזור, ניכר שיש לך בקיאות רבה בנושא, ומה שכתבת בפוסט זה ממש נכון בהחלט. אוהבת את הניסוחים הרהוטים שלך.
אני נתקלת בפייס ובכל מני מקומות במנותחים שנכשלו, ושואלים לגבי ניתוח נוסף. בדיוק בשביל כאלה נועד מה שכתבת. שום ניתוח לא יעזור, תמיד אפשר "לעקוף ולרמות" אותו ולהכשל שוב. צריך תמיכה נפשית ורגשית לברר מדוע אוכלים בצורה כפייתית. צריך לנצל את הניתוח ככלי עזר ומקפצה להורדה במשקל. אבל אם לא נשנה את אורח חיינו,ונסגל הרגלים טובים, ונעסוק בפעילות גופנית, נחזור להשמין, למרות הניתוח.

אופירA

New member
מנהל
המון תודה! ותוספת -

יש אנשים שיתייאשו כשיראו מה כתבנו - אני ואת.
כתבנו: אם לא נשנה את אורח חיינו ונסגל הרגלים טובים ונעסוק בפעילות גופנית - נחזור להשמין למרות הניתוח.
אז יש אנשים שיאמרו: אבל אני לא יכול לשנות את אורח חיי! אני לא מצליח! אני לא מצליח לאכול אוכל בריא, אני רעב ועצבני כל הזמן ומוכרח אוכל לא בריא כדי להרגע! אין לי סיכוי, אני אבוד.

אז אני רוצה להגיד לכם - לא צריך להתאבד. לא צריך להתייאש ולאכול בלי חשבון. אני מבטיחה לכם שאתם בתהליך גם אם אתם לא מצליחים להרגיע את התאווה להרגלים הלא בריאים ולא מסוגלים לעשות ספורט. רק תרצו, ותאמינו שתצליחו (ומי שיכול - כדאי גם להתפלל ולבקש על זה).
באמת.
כולנו באותה סירה, מי יותר ומי פחות.

קצת מהסיפור שלי -
השנה לפני החג חשבתי שאני לא צריכה מצות לחול המועד (בסעודות החג אני אורחת ויש שם מצות), ומספיק לי בלינצ'ס מקמח תפוחי אדמה, גבינות ומוצרי חלב, תבשיל עוף ותפו"א וירקות כרגיל, תמרים במקום ממתקים. אני לא צריכה עוגיות, לא חרוסת (מלאה אגוזים ותמרים), לא ממרח שוקולד, לא ממתקים. בשביל מה?
לא הצליח לי. בסוף קניתי מצות, כי לא הייתי רגועה בלי פחמימות של חיטה. וגם טיפסתי על הקירות בלי שוקולד, ואכלתי כל הזמן דברים עם סוכר. אז קניתי לי שוקולד כדי להרגיע את העצבים, וקצת עוגיות וממתקים, אבל לא הייתי צריכה חרוסת ולא ממרח שוקולד (שסוחבים אינסוף מצות, ומעלים מטורף במשקל).

לפני שנה חשבתי שאני יכולה להוריד את העלייה במשקל כמו שהורדתי את העליות הקודמות שהיו לי במשך 6 השנים מאז הניתוח. אבל אחרי שנה אני רואה שלא הצלחתי, והמעט שכן הצלחתי עלה בחזרה בקלות אחרי פורים. אז אין סיבה להרים ידיים. יש סיבה להמשיך לנסות עוד דברים, עוד כלי עזר אפילו קטנטנים - קבוצת תמיכה, צמיד אדום ליד (שמושכים בזמן שמתעוררת אכילה כפייתית). ואם זה לא יצליח - אז עוד דברים. עוד קבוצות. עוד כלי עזרה.
זה נקרא תהליך של הצלחה. כך מתמודדים.

פעילות גופנית עדיין גדולה עלי בכמה מידות? לא להתייאש. מה שאני זה טוב ומוצלח. להמשיך מה שאני יכולה. לשמוח גם על פעילות גופנית לא סדירה.
והעיקר להמשיך להאמין ביכולת. להמשיך לעבוד על הגדילה הנפשית הכללית. לאורך זמן יש תוצאות ענקיות.

עליתי במשקל במשך 6 השנים מאז הניתוח. אבל בכל דיאטה בעבר ירדתי עד 16 ק"ג מכסימום, ולא ירד יותר, ותוך שנה עלו בחזרה 20, למרות המאמצים. והפעם ירדו 34, ועלו רק 10, במהלך 6 שנים, ולא בקצב אחיד, והיו גם ירידות. הצלחה בבריאטריה נחשבת גם אם לאורך שנים יש ירידה של רק ִֵֵֵ50ֵֵ% מעודף המשקל. ואצלי זה הרבה יותר מ-50%.
זו בינוניות? טוב, מבחינתי עדיפה בינוניות מאשר או הכל או לא כלום. ומה שאחד יקרא לו בינוניות, אני קוראת לו תהליך. וברור לי שההמשך בוא יבוא, ואף על פי שיתמהמה.
כי יש לי שאיפות גבוהות ועקשניות. אז אין מצב שלא אלך קדימה כל הזמן, בסופו של דבר.

אין לי מה להתאכזב מעצמי. זו לא עצלות או חוסר מודעות שמונעת ממני לעשות מה שאחרים מצליחים, בנוגע לממתקים ופעילות גופנית. יש סיבות טובות שמפריעות לי, אז אני יכולה לחבק אותן במהלך התהליך, ולתת להן את המקום והזמן שהן צריכות.
אם תהליך ההצלחה דורש הרבה צער והרבה המתנה בציפייה, זה לא הופך אותו לכישלון. זה פשוט כי הוא גדול יותר ומורכב יותר, ולכן גם יפה יותר וחזק יותר
.

אופירה, יקרה, הדרך, היא החשובה...

אני קוראת בפורום בלי סוף.. מדפדפת לאחור ומתאפקת לא להגיב כי אני עדיין בתהליך
ולא ממש חוויתי את החויות כמוכם ..ה"מטובעים"...אבל מכירה היטב את ההתמודדות הבלתי
נפסקת מול נטיית ההשמנה......כאדם מאמין, רוצה להזכיר כי הדרך היא החשובה...ההתייגעות בהשתדלות
, בבחירה היומיומית.....בנפילות ובקימות...בקבלת ההחלטות....ההצלחה היא לא עלינו...רק הדרך....וכל
הכבוד על הדרך שאת עושה ומשפיעה תוך כדי כך על רבים אחרים שמקבלים אומץ וכח, ידע
ומוטיבציה, את וקובי והחברים כאן, עי החשיפה , אתם ממלאים אחרים בחיוניות ורצון להתקדם
ותודה על כך.....גם לכשלנות ולנפילות יש תפקיד במערכה....תודה על היותכם. ליל מנוחה,נגה.

איריס310

New member
אופיר A

פשוט מדהים כל פעם מחדש לקרוא את התגובות שלך
פשוט להיזדהות עם כל מה שאת כותבת
רציתי רק לפרגן תמשיכי לכתוב זה פשוט נהדר וכיף לקרוא את התשובות שלך
ישר כוח עבודת קודש
תודה
יום יבוא ואני יאזור כוח ויתקשר לדבר איתך ולשאוב ממך קצת כוח
תודה

אופירA

New member
מנהל
כיף לקרוא!

נראה לי שאכתוב פה את "עלילותי" בשומרי משקל...
(אני הולכת לנסות 3 חודשים, ומקווה שאתמיד לנצח, למרות שזה יקר רצח! אבל אם מגיעים למשקל היעד, אפשר להשתתף בחינם כל החיים).

שמחה372

New member
ותודה לתפוז שאפשר לי לחזור

גם עם בשם אחר...

כמו תמיד המילים שלך כ"כ נכונות.

תודה לך

וכמובן חיבוק חזרה לפורום שתפוז הפריד ביננו רבות לאחרונה

שמחה

אופירA

New member
מנהל
זה לא מה שאבינוח תיאר לי כ"מיצר קיבה"

מיצר קיבה של אבינוח זה שרוול, אין שם טבעת, וכל הקיבה, מלבד חלק קטן בתחתיתה, חתוך ותפור לאורך, ולא כמו בתמונה.
הצורה שמתוארת בתמונה שהבאת לא מוכרת לי משום ניתוח. זה לא טבעת, לא שרוול, לא מעקף קיבה ולא מעקף תריסריון.
אין לי מושג מה זה הדבר הזה.

אופירA

New member
מנהל
מצחיקה התגובה שלך - איפה את רואה התקפה?

אנחנו מעבירים אינפורמציה. לא הכנסנו שום רגשות.
אני צריכה על כל הודעה פשוטה שלי לכתוב: אין פה שום התקפה, הכל בסדר?

almog2020

New member
כך זה היה נראה לי.

מסכימה שיש לך ידע מאוד גדול ורצון לעזור אבל דרך המסך זה מרגיש מעט תוקף וציני. כמו המקרה הזה. תקראי את ההודעה שלך שוב ותראי המון המון שליליות למשהו מאוד פשוט.

אופירA

New member
מנהל
קראתי שוב ושוב- איפה שליליות? רק אינפורמציה

אין שום מילה שלילית. אין שום אמירה תוקפת.
איך אפשר להרגיש תוקף וציני דרך המסך?
מילא אם יש מילים תוקפניות באופיין. אבל אין.
אז איך יכולים להרגיש טונציה דרך טקסט?
בלי לראות את האדם, בלי לשמוע את הטון שלו, בלי להרגיש אותו. בלי להכיר בכלל את הסגנון הסוציו-תרבותי שלו?

כשאנו "מכירים" אדם דרך מה שהוא כותב, אנו מכירים בעצם דמות שציירנו לעצמנו, עפ"י הרגשות שעלו בנו למקרא הדברים שהוא אמר.
הרגשות שעולים בנו תלויים בטקסטים ששמענו בחיים שלנו, ובקונוטציות שלנו לטקסטים הללו, ולא בקונוטציות של הכותב לטקסטים שלו.

זה כמו ששני בחורים צעירים חסרי מינימום בסיסי של דרך ארץ ותקשורת בין בני אדם, הביאו בשעה 1 בלילה ביצים לשכן מלמטה, וביקשו את טובתי שכן הוא לא היה בבית. הם דיברו לאשה חרדית, מבוגרת יותר מאמא שלהם, בשעה לא קונבנציונלית בלילה - בסגנון שבו חבר'ה במועדון לילה צעקני מדברים עם בחורה בת 17 בחצאית עור מיני הדוקה, שהם הכירו שם. תקשרתי איתם בשפתם, אבל הערתי להם מעט על הסגנון התקשורתי הלא מתאים שלהם. התגובה היתה: גברת, אל תהיי כבדה...
נו, שוין... אמרתי להם שישכחו עכשיו מה שאמרתי, ורק שייזכרו בזה כשיהיו בני 30, למשל.

כשבן אדם לא מסוגל לקלוט את זולתו שסגנונו שונה ממנו מאוד, הוא ימדוד אותו בפרמטרים שהוא מכיר.
וכשבן אדם לא יכול בכלל להכיר את זולתו כי אין לו אפשרות, כי זה רק טקסט - הוא מצייר את דמותו לפי החווייה הפרטית שלו.
וזה יכול לגרום לטעויות משמעותיות.

זו גם אחת הסיבות שאני מבקשת שאנשים יתקשרו, ולא רק יכתבו.

יש בפורומים השונים בתפוז יהודי שאני מכירה, שכותב בסגנון מאוד מסוים, והרבה אנשים מאוד כועסים על דבריו, למרות שהם מאוד חיוביים. כי הם בנאליים, והאנשים מרגישים שהוא מנותק מהם ולא רגיש כלפיהם, וזה מעצבן אותם.
ואכן, הוא מנותק ולא רגיש, למרות שהוא אינטליגנט להחריד, כי הוא סובל מתסמונת אספרגר ברמה גבוהה. אז אין מה לכעוס על הנתק וחוסר הרגישות, כי זה לא מאדישות או רוע. מי שמכיר אותו מתעלם או מכיל אותו בחיבה, ולא כועס עליו. מי שלא מכיר, כועס.
ויש עוד המון לכתוב על הנושא הזה.

למעלה