פסטה ברוטב עגבניות

מרכיבים:
400 גרם פסטה (, ספגטי או כל סוג אחר שאתם אוהבים)
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
חצי כוס מים
1 כפית סוכר
חצי כוס בזיליקום טרי קצוץ
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
רבע כוס פרמזן מגורר

אופן ההכנה:

מחממים מראש מים בתוך סיר יציקת ברזל עם מלח,לפי הוראות השימוש,עד שהפסטה מתרככת.
לאחר שהפסטה מוכנה, סננו אותה, שימו לב להשאיר כוס ממי הבישול,על מנת להשתמש בהם אם יידרש לרוטב בהמשך.
מחממים בתוך מחבת שהנחנו ליד סיר לחץ סולתם שמן זית או שמן חמניות על להבה בינונית ואז מוסיפים את הבצל שקצצנו,ומטגנים עד שהוא מתרככך ונעשה זהוב,
במשך מספר דקות.
אחרי שהצל התרככך,מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד שתי דקות נוספות,עד שהשום מפזר ריח נעים במטבח.
לאחר מכן,מוסיפים את העגבניות המרוסקות או רסק העגבניות,מנמיכים את הלהבה,מערבבים היטב,במידה ואתם אוהבים את הרוטב קרמי,
ניתן לטחון את העגבניות לקבלת מרקם עדין יותר.
לאחר שטיגנו,מוסיפים פלפל,סוכר,מים,מלח.אם הרוטב עדיין סמיך,מוסיפים עוד מעט מים או את מי הבישול של הפסטה ששמרנו קודם לכן.
מבשלים את הרוטב על להבה קטנה במשך רבע שעה ומערבבים מידי פעם.
מוסיפים את הבזיליקון ומערבבים היטב.
אחרי שהרוטב מוכן,מוסיפים את הפסטה שבישלנו לסיר,מערבבים היטב כך שהפסטה תספוג את כל הרוטב.
מגישים את הפסטה בצלחת,ניתן לפזר גבינת פרמז'ן מגוררת ומקשטים בעוד מעט בזיליקום.
אפשרי להוסיף מעט צ'ילי אם אוהבים את הפסטה חריפה יותר.

מגישים חם

בתאבון
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה