פסטה וספורטאים

sebastian85

New member
פסטה וספורטאים

מה הקטע עם פסטה? שספורטאי אירובי כל כך מתלהבים ממנה ואוכלים לפני תחרויות? יש לה תכונות מיוחדות חוץ מטעימה?
 
כמו שנאמר-

בפסטה יש פחמימות. הגוף זקוק לפחמימות בבערך חצי שעה הראשונה של פעילות כדי לפרק אותם ולהמיר אותם למולקולות ATP (אנרגיה) לביצוע פעילות אירובית ממושכת, לפני שהוא מתחיל לשרוף שומנים. יש מבין? :) (ותודה לשיעורי פיזיולוגיה! יום ראשון מבחן #@!)
 
אלפרדו פטוצ'יני

שלום רב, הרעיון הוא כמובן פחמימות. נכון שיש מזונות נוספים שעתירים בפחמימות, למשל: לחם, תפו"א, אורז, תירס, קוסקוס, קינואה ועוד. הפסטה היא בעלת ערך גליקמי נמוך ולכן טובה מאוד כמקור פחמימות עיקרי בארוחות המרכזיות. הפסטה משביעה וקצב ספיגת הסוכר ממנה אינו מהיר כמו באורז או בתפו"א למשל. בברכה,
 
למעלה