פסטה מוקרמת

פסטה מוקרמת

חבר'ה האם יש תחליף להקרמה של פסטה? אני השתמשתי בחלב סויה + שמנת צמחית +כפית קמח תפו"א לעיבוי אשמח לשמוע עוד רעיונות

taliF454

New member
הכוונה לפסטה ברוטב לבן או כזו שבאה בד"כ

עם גבנ"צ בתנור?

taliF454

New member
קרם קוקוס,טחינה,

רוטב לבן על בסיס צמחי (שעשוי ממי מרק ירקות,מרגרינה וקמח למשל,עם בצל,פלפל,אגוז מוסקט,א' מרק פטריות אם אוהבים וכד'- תיבול שאוהבים)

taliF454

New member
../images/Emo13.gif כל אחד והרעל שלו (קוקוס זה גם לא שיא

הבריאות ואמא שלי,למשל שנמנעת ממוצרי חלב לא מוכנה לצרוך תחליפים שעשויים ממנו,למרות שהם טעימים לה) בקשר לטעם- לא חושבת שעדיין המציאו תחליף צמחי שהוא *בדיוק* באותו טעם של המוצר החלבי,אבל חלב\שמנת קוקוס הם תחליף מקובל.

ניראה ליש אני אשאר עם המתכון שלי למרות

שאני אקנה קרם קוקוס (יש אורגני?) רק בשביל להבין מה זה:) תודה! המתכון שלי יצא מאוד מאוד דומה בטעם לרוטב שמנת:)

taliF454

New member
באמת? אז אשמח לקבל כמויות מדויקות

שמנת צמחית= השמנת של "ריץ'"?

אז ככה

זה היה אילטור אבל יצא מוצלח למרות שאולי את השמנת אחליף מצרכים: *חבילת ספגטי/פסטה של 250 גרם (אני משתמש בפסטה מאורז וקינואה) *סלסילת פטריות טריות- חתוכות לפרוסות דקות *4 שני שום בנוניות קלופות וחצויות ( 1 מתוכם כתוש)- אם את פחות אוהבת את הטעם תורידי 2 שיניים. * 2 כפות שמן זית * 1בצל בנוני קצוץ דק מאוד * אבקת מרק פטריות - כף * אבקת מרק - כף או לפי הטעם (אני שמה אותה במקום מלח) * קופסת שמנת לקפה של ריץ' כתוב עליה שהיא מיועדת גם לבישול (היא מתוקה אבל זה מסתדר) * 2 ענפים בזילקום או ריחן של תימנים , טרי ורענן -חצי לקצוץ לחצאים וחצי להשאיר שלמים *כוס חלב סויה רגיל *כף קמח תפו"א שטוחה אופן הכנה: את הפסטה כולם יודעים להכין:)) רוטב: לטגן ב3 כפות שמן את הבצל עד שקיפות להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן כ10 דקות על אש גבוהה להוסיף 2 שיניים חצויות להוסיף שמנת לקפה (כן, את כל הקופסא) וכוס חלב סויה רגיל להביא לרתיחה תוך הוספת תיבולים כשהרוטב מתחיל להתחמם היטב אבקות המרק -לטעום (להוסיף אבקת מרק לפי הטעם) חצי מבזיליקום כמרותח להנמיך להוסיף את שאר השום והבזיליקום לשפוך פנימה את הפסטה לערבב דקה עירבוב על האש ולסגור היטב במכסה מהודק. חשוב!!!! את קמח התפו"א להוסיף רק אם הרוטב ברתיחה עדיין ניראה דליל ולא סמיך כיאה לרוטב שמנת. מוסיפים אותו תוך כדי סינון במסננת קטנה כדי לא ליצור גושים. ועוד יותר חשוב!!!!! לא לפתוח את הסיר רבע שעה מינימום!!!!! בתיאבון ספרי איך יצא בהזדמנות אני אכין עם שמנת צמחית רגילה של ריץ , ניראה איך יצא:)

שכחתי משהו חשוב

שאריות הפסטה נחו להם במקרר יומיים ואז הם היו יותר טעימות אפילו. כניראה שהטעמים ניספגו יופי והחימום השני עשה להם טוב.

taliF454

New member
נקרא מעולה! כמה מ"ל\גרם יש במוצרים של ריץ'

שהזכרת? (השמנת הצמחית הרגילה והשמנת לקפה?) למקרה שלא אמצא ריץ' ואצטרך להתפשר על תחליף אחר

שימי לב

השמנת לקפה מתוקה לכן צריך להגזים עם אבקת המרק לפי הטעם:)))))))))) עד שהמתיקות נישברת או שתלכי ישר על שמנת צמחית (למרות שגם היא טיפה מתוקה)

שמרי בירה

אני לא בשלנית אז אין לי מתכון, אבל במסעדות טבעוניות כמו טעם החיים והבודהה בורגר משתמשים בשמרי בירה להקרמה של לזניות טבעוניות, פיצות טבעוניות וכו'. בטח אפשר למצוא מתכון ברשת.

Elie Tarrab

New member
קמח , שמן זית ומים

טגני 2 כפות קמח בקצת שמן זית והוסיפי מים ותבלינים

למעלה