פסטיבלים רוח'ניקים, נזק או צמיחה?

רפפם

New member
פסטיבלים רוח'ניקים, נזק או צמיחה?

הייתי פעם ראשונה בפסטיבל כזה לפני שבוע. יש סדנאות של נושאים רוחניים כמו מדיטציות, הרצאה של ניסים אמון על זן בודהיזם, יוגה צחוק, יוגה מסוגים שונים, מוסיקת טראנס עם כוונה להתחבר ליסודות, מעברים קסומים וכו'. אז מצד אחד זה באמת טוב, יש הזדמנות לטעום מהרבה דברים רוחניים, אבל יש על כך גם ביקורת שלילית שאנשים סתם באים בשביל המסיבה ומעשנים סמים וכו' ולכן אין בכך רוחניות אלא אנשים כביכול משלים את עצמם ובעצם סתם באים לחפש הנאות, ומי שרוצה להתפתח רוחנית צריך ללכת לסדנא מצומצמת רצינית ולא בצורה של פסטיבל. למשל זה לא כמו נופש יוגה של שיבננדה ששם ממש חיים כמה ימים אורח חיים יוגי של צומות ומדיטציות השכם בבוקר ובלי קופאין או סיגריות, בפסטיבל לא ראיתי יצוג של תאוסופים...

freearth10

New member
פסטיבלים וסמים

היי רפפם, לא יודעת באיזה פסטיבל היית, אבל לא כל הפסטיבלים הרוחניים הם פסטיבלים שיש בהם סמים. הפסטיבלים שאני חוויתי היו סגול ושקטי ובאף אחד מהם לא היו סמים. וכן, יש אנשים שסתם באים לספוג את האווירה ולהנות. אבל הנאה היא הרוחניות בשיאה...
. פסטיבל היא דרך אחת להגיע אל הפנימי שבך. יש אנשים שזה מתאים להם. יש כאלה שלא. בעבורי זו בהחלט היתה חלק מהדרך.
מאיה

רפפם

New member
לא היו שם הרבה סמים

אבל חברים שלי שהם בכלל לא רוחניים היו בטוחים שאני הולך לפסטיבל כזה בשביל הסמים כי זו הסטיגמה שקיימת. היו שם גם מקומות למדיטציה ויוגה בשקט, אבל זה סדנא של למשל שעתיים ואח"כ יש סדנא אחרת, למקום כזה מישהו כמוני בא בשביל "יום פתוח" ברוחניות ואז מחליטים עם איזו דרך רוצים להמשיך, ויש כאלה שבאים רק בשביל המסיבות

roniia

New member
אני לא הייתי באף פסטיבל עדיין..

תכננתי כמה פעמים להגיע לפסטיבל בגבעתיים, כי זה קרוב אבל בסוף וויתרתי אין לי רבה זמן פנוי לכן אני לא מחפשת... ז"א אני כן מגיעה למקומות ופעילויות אבל מתוך צורך ברור מאד. הצורך מתעורר, אני מחפשת משהו שיענה על הצורך והולכת. לפסטיבל אולי, באים כמו לבילוי, עם חברים, עם ציפיה להעביר יום בפעילות כיפית וקלילה. תיאוסופיה היתה בעבר בפסטיבל אחד או שניים אבל לא "הרגישה" שם שייכת. הגישה שלה פחות בידורית ויותר עמוקה, בלי אפקטים, בלי חוויות, אלה עבודת מודעות, תנועה שקטה (ממש לא טראנס), עם הקשבה שקטה. אלו שמחפשים חוויות לא יתחברו לזה כנראה, כי אין זיקוקים.. אבל מי שמחפש עבודת מודעות, מדיטציה, תכנים, ימצא אותנו ויגיע אלינו . אני אגיע בסוף לפסטיבל, ואולי בעוד .... זמן, כשאהיה יותר פנויה, תיהיה שם פינה שקטה של תיאוסופיה

למעלה