שמן זית
בית הבד המודרני שצולם בתמונה מייצר שמן זית מעולה למרות שתוך כדי עצירת השמן נעזרים במים מחוממים עד 35 מעלות. יש לדעת שעצירת שמן זית בעזרת מים מחוממים עד 35 מעלות נחשבת ככבישה קרה. עד 35 מעלות לא נגרם שום נזק למרכיבי שמן הזית ולטעמו. יותר מזה, הסיפורים כאילו רק שימוש בגלגלי אבן לריסוק הזיתים ועצירת השמן יחשב ככבישה קרה הוא מיתוס שהתפתח ללא כל הצדקה. רוב האנשים אינם יודעים שהאבנים המתגלגלות בבתי הבד הישנים שמופעלים ,כמובן, ע"י מנוע, במהלך סיבובם נגרם חיכוך היוצר חום המגיע בערך ל 70 מעלות - פי שנים מהמים המחוממים ל 35 מעלות. בקשר למה שנאמר לגבי הכנסת דגימת שמן למקרר כדי לראות אם הוא נקרש או לא, תוצאות בדיקה זו מלמדות דבר אחד והוא שאם השמן נקרש הרי זה שמן זית לכל דבר אבל אין הוא מלמד מאומה לגבי איכותו. איכות שמן זית נבדקת אך ורק במעבדה ,שם בודקים את אחוז החומציות בשמן וכן בדיקות נוספות. לגבי צבעו של השמן, כאשר הזיתים נמסקים בעוד הזיתים ירוקים, צבעו יהיה כהה (לא ירוק). ככל שהזיתים ישנו את צבעם מירוק לאדום ויותר מאוחר לשחור, צבעו יהיה בהיר, צהבהב. מיד לאחר עצירת השמן מראהו יהיה עכור. ככל שעובר הזמן המשקעים בשמן ירדו לתחתית הבקבוק, מיכל, חבית. מה יותר טעים, שמן עכור מיד בהתחלה או שמן נקי לאחר שהמשקעים ירדו? זה כבר ענין של העדפה אישית. לסיכום מי שקונה שמן זית שנעצר בבתי בד מודניים, יכול להיות רגוע. השמן טוב ואיכותי, בתנאי כמובן שהוא נמסק לפי הכללים והזיתים הובאו לבית הבד במיכלים מאווררים ולא נשמרו בשקי ניילון אטומים וכן הובאו באותו יום לבית הבד. ועוד, מי שקונה שמן זית במרכולים מיצרנים ידועים שכתובתם ומספר הטלפון שלהם רשום על גבי התוית, גם הוא אינו צריך לחשוש. אף משווק או יצרן מוכר לא יסתבך בזיוף או מכירת שמן לא ראוי.