פסטיבל הסרטים יוצר גרעון של 1 מליון שקל בשנה, הידעתם?

tapuzo2

New member
פסטיבל הסרטים יוצר גרעון של 1 מליון שקל בשנה, הידעתם?

עיריית חיפה משקיעה בפרסום חצי מליון שקל, כחלק גדול מהכסף הולך לקניית תשדירים
שבהם ראש העיר רודף הפרסום קורא לציבור להגיע לחיפה
(כי כבר אין אמנים, אנשי בידור או קולנוע מוכרים תושבי העיר שיכולים לעשות את זה, רק העסקן יונה)

ככה מתאיידים מדי שנה מליון וחצי שקל מקופת העירייה כדי לשעשע ולבדר את תושבי המרכז.
אצלן העיריות לוקחות את הכסף הזה ובונות בתי ספר, משפצות פארקים ומקדמות מתנ"סים.
אגב מהמתנ"סים בחיפה קיצצו בתקציב מליון שקל.

מה היה אפשר לעשות במליון וחצי שקל האלה? לסבסד את כל הנסיעות לבית ספר
לאלפי תלמידים בחיפה.
לא. החברים של יהב מהרצליה פיתוח רוצים לבוא בסוכות לראות פה סרט. ואתם תשלמו.

tapuzo2

New member
אין קשר הפסטיבל מתנהל עם תקציב בפני עצמו.

יש תקציב שנזרק על הפסטיבל, ואז מקוים לטוב מחסויות וממכירת כרטיסים..
וכמובן השכרת דוכנים בגן מניה (הם נואשו מכרטיסים בלבד)
ומה לעשות כבכל שנה יש מליון שקל גרעון כלומר ההכנסות לא מכסות את ההוצאות.
ועל זה תוסיפי את כל הפרסום, ותשלום/לינה לעיתונאים וסלבס לבוא לסקר או להגיע לפתיחה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מאין המידע? אם יש סימוכין/קישורים, אנא הבא אותם

נדבי6

New member
יותר גרוע העיריה משקיעה מיליונים בפרסום עיר תחתית ובטעות

ההשקעה במקום שאנשים לא נוח /רוצים להגיע אליו היא שגויה, לא נלחמים בטחנות רוח
במפתחים השקעה היכן שהאנשים מצביעים ברגליים ומבקרים
לדוגמא: אלפי אנשים מבקרים בשוק הפשפשים שמתפתח בצורה טבעית עקב כך.. אז פתח מסביב לשוק היכן שההיתפתחות הטבעית נעשית וכך מצליחים.. במקום להרוס את כל השטח שליד שוק הפשפשים ולבנות גן פסלים שם תבנה את האומנות והבילוי והמסחר הזעיר

שרונהה

New member
מסכימה אתך

וזה בדיוק העניין של להתחבר למה שבאמת קורה בעיר באופן טבעי,
ולהיות "עם היד על הדופק"

מרקש7

New member
העיר התחתית חוזרת לתחתיתצ:יותר ויותר מקומות נסגרים, עסקים קט

נים לא צומחים, יש חברות נדל"ן שרוכשות ללא הכרה כל בניין וכל קיר וכל בלוק,המחירים ירקיעו, אין בניה חדשה, שכר הדירה יגדל, הארנונה צומחת, יש כבר כמה עסקים בקשיים שסמכו על הבטחת הבום הגדול ואני מאמין שבתוך חמש שנים העיר תרד שוב לתחתית אבל הפעם ללא אפשרות צמיחה מחודשת. ראו מה קורה בהדר. רחובות רפאים, שכונה שאחרי רדת החשיכה אין כמעט תנועה..אוכלוסיה חזקה חוששת לשכור או לעבור אליה. חיפה כבר מזמן לא עיר. יחי הירוקים שכל מה שאכפת להם זה הנוף

tapuzo2

New member
לא מבין את הסיומת של דבריך

מה הקשר לירוקים? הם אופוזיציה כבר 5 שנים. יהב בשלטון כבר 12 שנה.
הקואליציה הדורסנית של יהב יכולה לקדם כל דבר שהם רוצים.
הבעיה שמה שהם מקדמים, לא מקדם את העיר.
ואפרופו הירוקים - יהב רוצה להגדיל את בתי הזיקוק פי שלושה..
כאילו חיפה לא מספיק בירת התחלואה מזיהום אויר, הרס הקישון, היתרי שפיכת חומרים כבדים לים..
אז בוא נכניס כבר את כל העיר עם נשר טבעון והקריות ישר למחלקה האונקולוגית..
ככה זה כשראש העיר בכיס של משפחת עופר.

מרקש7

New member
פסטיבל הסרטים והסינימטק:

מילא אם הפסטיבל היה מביא סרטים כדאיים בציפיה בקנה מידה בינלאומי כפי שעשו בשנים המוקדמות אבל הם מביאים סרטי 'סינימטק', מעין סרטי פסטיבלים אבורג'ינים. מחווה לזה ומחווה לזה-סרטים שלא עולים כמעט כסף ודווקא הסרט המסחרי ביותר ניתן בחינם ללקקנים של עירית חיפה. גם את הסינימטק הרגו כבר מזמן.:גברת אחת שניהלה אותו הביאה סרטים זולים להפליא שכמעט ולא נצפו וסרטים מסחריים :לפעמים סרטים רבי מכר שהוקרנו בבתי הקולנוע המסחריים-היא הביאה לסינימטק באותו שבוע וכך מגמת הסינימטק כפי שהיא מוגדרת באופי שלה ובחוזה שלה לא קוימה . ולאלה שבוכים על ביטול הסינימטק: אחד מהשניים:או שלא מבינים דבר וחצי דבר בקולנוע או שהם בוכים על ההנחה שלא יקבלו על סרטים מסחריים. אין צורך בסינימטק חיפה.

מרקש7

New member
לא סגירה פיזית של המקום אלא שינוי שימוש/אין

טעם לסינימטק כפי שהוא היום. היה פרום של מנויים המתנגדים לסגירתו וראש העיר פרסם כי הסינימטק גורר הפסדים כבדי ובצדק

tapuzo2

New member
ככה אצלו הכל שואו (פסטיבל) כלפי חוץ, קצוצים בתרבות (לתושבים)

תופעה מוכרת.
עושים פסטיבלים שלך שופוני ודואגים לפרסם אותם במליוני שקלים בעיתון הארץ וכלבו שנותנים חסות
ואז כותבים חנופה לעירייה, ככה קונים אצלנו את התקשורת המקומית.
ובארצית יהב משלם מליוני שקלים לפרסומות שתמיד בקולו.. כלומר תעמולה לעצמו מכספי ציבור.
מנגד מקצצים בתרבות חנוך וספורט ומתנסים ומעלים לתושבים את הארנונה עוד ועוד..

מרקש7

New member
אני לא בטוח שהוא הבעיה כבזבזן:עדיין אלה פרוטות לעומת

בשנות התשעים הגיע גל של אוכלוסיה חלשה שבחלקה הגדול החלישה את מגוון העסקים בעיר, שכרה בעליוות נמוכות דירות ומקומות עסק, יש גם הגירה מהכפרים הערבים בצפון (האוכלוסיה החלשה)וזה מחליש את כל העיר, אני לא רואה איזה מוצא יש לראש העיר מהעניין. אני אפילו מעז לומר ולא מאהבה אליו כי הוא עושה את המקסימום שיש שבידו למעט עניין הארנונה. עליו לחזק את העסקים ואת האוכלוסיה על יד השקעה בבניינים גבוהים יוקרתיים שמביאים אוכלוסיה חזקה נגד תפיסת הירוקים שכל מה שמענין אתם זה הנוף.

tapuzo2

New member
מה פתאום בזבזן, גרעון 20 מליון בתערוכת פרח, 20 משלחות לחו"ל

7 דוברי עירייה, בקשה להעלאה חריגה השנה של עוד 1.5% בארנונה וזה מעבר לעלייה האוטומטית, בטענה של העירייה שהתייקרו עלויות השכר
(שמשרד הפנים לראשונה סרב לאשר את ההעלאה הזו ואמר שהעלייה האוטומטית כבר מגלמת בתוכה את העייה בשכר).
רק גרעון של שני מליארד שקל..
בזבוזים? מה פתאום. יש תושבים פראיירים שישלמו, והעירייה תאשים את מדינת תל אביב בבריחת עסקים מחיפה לקריות, לא את הארנונה שלה..

צליליתה

New member
גם אני כואבת ומצטערת על הכיוון החדש של הסינימטק

שרוצה להפוך לסתם עוד בית קולנוע מסחרי
(יש להניח שהקולנוע המסחרי הזה יסגר במהרה. שמעתי מאנשים שרכשו כרטיסים לסינימטק 2 החדש, שהיה אמור להיות קולנוע מסחרי ליד הסינימטק, שהיו ממש מעטים באולם. איש אחד סיפר לי שהוא הלך לבד לסרט, וישב לבד ברפפורט)

מעניין אותי מי זו הגברת
עד כמה שאני יודעת מנהל את הסינימטק בשנים האחרונות, גבר
וגם קודמו בתפקיד לא היה אישה

מרקש7

New member
מי שהתחילה במגמת מסחריות הסינימטק

היתה הגב' פנינה בלייר שגם הרהס מספר פסטיבלים בינלאומיים. אני נוטה לשער לזכותה ולזכות מנהלי הסינימטקים אחר כך-כי אולי קיצצו להם בתקציב אבל בטווח הארוך זו לא היתה סיבה למסחר אותו. יש סרטים טובים זולים ונגישים. על כל סרט 'סינימטקי' היא היצתה מציפה את החודש המנויים בסרטים שוליים, לא חשובים ובחלקםפ דוקומנטריים וכ'ו-העיקר מנויים וכמה שיותר. בתל אביב נהגתי ללכת פעמיים בשבוע לסינימטוק . בחיפה-כל הסרטים שראיתי במשך עשרים ומשהו שנים היו אולי שלושה

tapuzo2

New member
השאלה אם לסינמטק הקהל לא נישתי מדי אולי הגישה נכונה

אם הסינמטק יהיה עוד בית קולנוע אולי יצרף קהלים מהכרמל שלא אוהבים לרדת למפרץ בשביל לראות סרט.
ויש הרבה כאלו. גם העובדה שאלו אולמות קטנים יותר - משחקת לטובתו אם יקרין סרטים מסחריים רגילים,
אנשים מעדיפים אולם קטן ושקט, מי רוצה לשבת בסינמה שיטי עם 40 ילדים צעקניים והוריהם.
לדעתי זה רק עניין של ליידע את התושבים שהסינמטק לא מקרין רק סרטי נישה של חודש מחווה לבמאי טורקמניסטן
ואפשר להגיע ולרכוש כרטיס רגיל לסרט רגיל..
לדעתי זה יכול להיות להיט. מאד חסר מאז שנסגרו כל בתי הקולנוע בהדר שמאד אהבנו.

מרקש7

New member
אין מקום לעו קולנוע בצפון והסינימטק הוא

עסק מינורי בענייני חיפה. צריך לפתור ומהר את סיפור הדר והעיר התחתית.אני כבר לא מזכיר את חליסה:פעם שאלתי אדם קרוב מאוד לראש העיר:למה לא מטפלים בחליסה?הסנוב-והוא סנוב אפילו שאני מתפלא מה לסנוב וחיפה- ענה:אם נתקין שם עמוד תאורה אחד יפוצצו אותו.
עניתי שזה מה שאמרו גם על הרלם...

tapuzo2

New member
לא בטוח, אין כרגע בחיפה יותר מדי בתי קולנוע ובכרמל בכלל

היה בית קולנוע בפנורמה שסגרו והפכו לכיתות לימודי פסיכומטרי. שומעים על כוונה להקים בגרנד קניון בתי קולנוע.
עד כה בעשור האחרון לא ממש היה בית קולנוע באזור מרכז הכרמל ומי שרוצה לראות סרט חייב לנדוד או ללב המפרץ
או למרכז הקונגרסים (שגם שם נסגר ונפתח ונסגר ונפתח ונסגר).
לדעתי יש ביקוש בעיקר בקרב אוכלוסיה מבוגרת יותר ואוכלוסיה צעירה יותר לבית קולנוע באזור הדר והכרמל.
גם אם יהיה קטן נגיד 2 אולמו, אם יביא 2-3 סרטים מובילים, איזו סיבה יש לנסוע ל-20 אולמות ביס פלאנט? מה נותן
לי 20 אולמות אני יכול לראות רק סרט אחד בו זמנית לא?
לדעתי אולמות קולנוע בכרמל יהיו הצלחה ואם הסינמטק היה הולך לכיוון הזה של להתחרות ביס פלאנט ואולי להוריד
מחירי כרטיסים כשיש פחות עלויות תחזוקה ושיווק אז זה מבורך, הלוואי וכך היתה נוצרת קצת תחרות.
וגם אולם קריגר יכול להקרין סרטים בכרמל הצרפתי, בשביל מה בנו אולם כזה שיעמוד ריק רוב הזמן?

למעלה