פסטיבל כדורים פורחים 2015

GIL BL1

New member
פסטיבל כדורים פורחים 2015

שלום חברים
כמידי שנה בחומה"ס יוצא לדרך פסטיבל הכדורים הפורחים בגלבוע.
השנה נחגוג שנה שביעית של חגיגת צביעת השמים של מגוון כלי טיס .
בתכנית השנה ,מופע ליילי כדורים פורחים, אומנים, מופע צניחה חופשית מ 2 כדורים פורחים, מופע ממ"רים, מטס אז"מים ועוד שאר הפתעות אוויריות.
עדיין נשארו מספר מקומות מוגבל לטייסי הממג וומשפחותיהם.
השנה אנו מוגבלים בכמות הנכנסים וכל הקודם זוכה.
כרגע נשארו עוד 7 מקומות .
העלות למשתתף במחיר סימלי של 50 ש"ח לכל אורח . השתתפות כוללת קבלת חולצת אירוע הפסטיבל וכניסה למתחם הפארק למופעים השונים. מתאים לכל הגילאים.
הכניסה רק לטייסים המוכנים להתנדב ולהשתתף במטס הראווה שייערך באירוע (חוויה בפני עצמה).
תאריך האירוע 29.9-30.9 פארק מעין חרוד למרגלות הגלבוע. (הכניסה דרך מתחם כפר הטייסים בלבד ברישום מראש בלבד).
ההרשמה עד לתאריך 06.8.
לפרטים נוספים והרשמה 0547-380170
*** טייסים אשר נירשמו בקבוצת הווצטאפ וטרם הסדירו תשלום "דמי רצינות" מתבקשים להשלים הרשמה במיידי. **

קישור לקליפ הפסטיבל 2014: https://www.youtube.com/watch?v=5y6eIcb_0Rg
https://www.youtube.com/watch?v=5y6eIcb_0Rg

להתראות בפסטיבל,

אורי624

New member
עם כל הכבוד, ויש כבוד,

נראה לי מעוות שמשתתף צריך לשאת בהוצאות. אם כבר, הייתי מצפה להחזר הוצאות.
הפסטיבל הוא עסק כלכלי, והדבר משול בעיניי לתאטרון שייגבה כסף משחקן להצגה - כשאותו שחקן משחק בה.
ולא, לא מדובר בקמצנות, אלא בעקרון.
תהנו

GIL BL1

New member
תשובה:

שלום אורי, אסביר לפרטי פרטים ואחר"כ אשמח לתגובתך.
הידעת שבפסטיבלי תעופה מובילים כגון אושקוש או סאן & פאן הטייסים רבים מי יגיע ומי יהיה באירועים? אף אחד ,אבל אף אחד לא מקבל כסף.הכל בתרומה ובאהבת חיידק התעופה.
זיכיתי להיות מעורב בחיידק הזה ולהביא את קהילת ציבור הטייסים בישראל לאירוע יחיד ומיוחד במינו. היית צריך לראות את גי'נגי מעין ורד איך הסתובב אצלי בשטח עם דמעות של שימחה והתרגשות מכל ההפקה המסובכת והמסונכרנת הזו.
במהלך השנים הפסטיבל צבר תאוצה והפך שם דבר ולאירוע התעופתי הגדול בישראל.
אני יזמתי ובניתי את האירוע מיומו הראשון בהמון,אבל המון שעות עבודה. קשה לי לעמוד אפילו את כמות השעות,הימים והלילות שהשקעתי ועדיין משקיע בהפקה הזו.
עד לפני שנה הפסטיבל היה ממומן בחלקו ע"י המועצה איזורית גלבוע (ואני מדבר על כפר הטייסים) ובחלקו מכיסי הפרטי.
באירוע האחרון שהו בכפר הטייסים,קרוב ל 1400 איש !!!!!!! (מספיק סימני קריאה?), בודדים האנשים ,אבל בודדים שניסו לעזור לתפעל את האירוע הענק הזה.
מתוך כמות הכלים שמגיע כל שנה בקושי חצי טסים. (הגדילו לעשות קבוצה ששהתה במתחם ויצאה לפנות בוקר עם העגלות להמריא משדה אחר ולצפות בכדורים שזו לדעתי שיא החוצפה וחירבון על ראש ההפקה) מביאים וגוררים את העגלות,נהנים ממופעים בינלאומים של כדורים פורחים ביום ובלילה, אומנים אורחים, כניסות לאירוע בפארק לילדים ולטייסים, .עוקבי מים לרווחת הטייסים,גנרטורים,תאורה ,מד"א,אוהל ,מערכת הטענת פלאפונים ניידים,פחי אשפה, קישוט מנחת בדגלי העמותות השונות ואפילו תאי שרותים (הכל מכספי הפרטי!)
חולצות אירוע +הדפס,אתה יודע כמה עולה?, אספר לך 35ש"ח לחולצה כולל הדפסים ,לא כולל את כל הריצות לבית דפוס העברת החולצות,ספירתם והכנתם לחלוקה שמית.
תן לי סיבה אחת למה אני צריך להמשיך לממן את זה ,כשאנשים מגיעים לשטח ולא טסים ,מבטיחים הבטחות, מביאים את כל בני המשפחה הקרובים והרחוקים,כולל השותפים במטוסים שלא טסים,האמא והאבא ,וכל העולם ואחותו.למה אני צריך לתת להם גוד טיים????
הפרחת הבלוני לד שחילקתי לילדים בשנה שעברה שיהיו "שותפים" לטקס הפתיחה, עלה לי 4500ש"ח. (זה לא היה בחסות המועצה....)
הישיבות עם כל גופי הביטחון, אגודת האז"מים (תשאל את דוידי ורן פוני כמה לוגיסטיקה על כל אירוע),ישיבות ברת"א, הכנת תדריכי אירוע.תדריכי אבטחה ושמירה ובטוח ששכחתי עוד כמה...
אפילו לארוחות בוקר קלות דאגתי (לא שילמתם מאומה על כך.כנ"ל גם על התה ובקבוקי המים קרים בבוקר.
אפילו ניר מירב כיו"ר רץ והשקיע מזמנו הפרטי ,לארגן קירטינג ושאר העזרה . זה לא ניגמר בהרמת שלו טלפון וזהו...
עלות כרטיס לכל המופעים לאדם מן הישוב שמגיע לצפות עלתה שנה שעברה 129.00ש"ח לאדם.
ולא קיבל את כל מה שאתם מקבלים...
אם זה לא ניראה לך לשלם 50ש"ח מחיר מגוחך ,אז קטונתי,ושכל אחד יעשה כטוב בעינו.
לי היה חשוב רק שתבין ותבינו מה זה להרים אירוע שכזה.
למיטב ידיעתי, באירגנו של כל טיול פשוט שאתם מתארגנים בקבוצות כאלו ואחרות,אתה לא משלם תשלום בגין ארוחת ערב או בוקר?....
זה מחיר "דמי רצינות " בלבד.
אגב, אני אשמח שתרים אירוע גם ואגיע ואשלם 50ש"ח לקבלת חולצה ושלל אירועים ליומים של אקסטרים, לפחות בהייקף שאני נותן.
עכשו אתה מזומן לענות.
בברכה

אורי624

New member
אענה בקצרה

1. היום הייתה הפעם הראשונה שראיתי פרסום לגבי האירוע. לא כולם מקושרים ברשתות וואטצאפ.
2. זכיתי להשתתף באירוע הראשון שאורגן, לא יודע אם אתה זוכר, אבל פרגנתי לך הן בע״פ וגם בפורום זה.
3. לא מוצא שום סיבה שאתה תוציא אגורה אחת שחוקה מכספך הפרטי לטובת העניין.
4. אם לעמותת ״סטיק וסטייק״ חשוב האירוע, שתתכבד לפרסמו ברבים כמו שהיא יודעת לעשות, ושתשקול לסבסד את ההוצאות.
5. קשה לי להבין עקרונית למה מי שמשתתף פעיל באירוע כסוג של אטרקצייה (לאלפי האנשים שבאים להיות צופים בה ומשלמים כניסה), צריך לשלם.
6. לא יודע איך הגעת למספר 1400, אבל אני סופר רק את מספר הממ״גים שבאים ומכפיל בשתיים (טייס ומשקולת).
אני כן מצפה שיעמדו לרשות הטייסים תנאים סניטרים בסיסים ובקבוק מים/ספל קפה, אבל על חשבון המארגנים הרשמיים של הארוע. לא צריך יותר מזה.
7. מי שמחליט שהוא מגיע עם כל המשפחה שלו, שיתכבד לשלם כשאר המבקרים.
8. הכל נכתב ברוח טובה ומקווה שתדע לקרוא את זה כך.

בכבוד רב
אורי

GIL BL1

New member
תשובות...

1. תתקין ווצטאפ ותתחבר לקבוצות ,מאוד רצוי. (ואני לא כותב זאת בליגלוג ,ממש אמיתי). תצורת המיידע הזו מעודפת כבר מזמן על כולם.
2.תודה
3. או שאתה תמים ,או שאתה באמת לא מבין את גודל ונפח האירוע
4. העמותות /אגודות לא באו מיוזמתם והציעו עזרה כזו או אחרת מעולם (אפילו את כמיות הזבל האדירות שכולם השאירו,אספנו אחרי אני והג'ינגי מעין ורד. למרות שגם אירגנתי "צפרדע" זבל.)הפניות לעזרה תמיד ברמה האישית בלבד.
5.מסכים שאתה סוג של אטרקציה ,אבל אני מביא לכם השתתפות באירוע שאין כדוגמתו ,מורכב ,מסונכרן, ברמה בינלאומית, ועל דברים טובים בדר"כ משלמים (אפילו סימלי)
6. 1400 איש ואף יותר. אתה הסתכלת על טייסי הממ"ג בלבד והמשקולת. אני ספרתי את כל בני משפחותיהם ,בנות זוגם והילדים שלהם. תוסיף גם את משפחתם. בנוסף תוסיף עוד 35 אז"מים מטוס נוסע+רכב משפחה מלא.
ממ"רים בהרכב משפחתי ותוסיף עוד את כל אלו שהגיעו ללא כלים .
7. הכל נכתב ברוח טובה ואכן קורא את זה כך, ומנסה שוב להבהיר למרות שבחרת להתעלם מכמה סעיפים "כואבים" שרשמתי.

לסיכום: ההרשמה כמעט סגורה נכון לעכשו, כמות הכלים תהיה קטנה ותהיה שליטה על אירוע יותר מצומצם ואיכותי ,כי ככל שאתה גודל הבאלגן חוגג,ולא לזאת התכוונתי.
שתבין, שהמועצה אף הייתה מוכנה לוותר על כל האירוע ....
בברכה

ניר מיר

New member
תחילת הסוף של האירוע הזה לצערי

אני חושב שגיל עושה עבודת קודש בהרבה אירועים ויכולת האירגון וההשקעה שלו ראויים לציון .
אני חושב שההשקעה בהרמה של אירוע כזה לא צריכה להיעשות בחינם ובהחלט מגיע תשלום למארגנים עבור ההפקה.
עם זאת אני לא סבור שטייסי הממג או טייסים בכלל צריכים להיות אלו שישאו בהוצאה הזו ,כל האירוע של הבאת הקהל המשלם מבוססת על האטרקציות התעופתיות שמגיעות לשם ובלעדיהן משנה לשנה האירוע ידעך עד שייעלם.
אני לא נכנס לכיס של אף אחד אבל אני מסכים עם אורי גל במקרה הזה ,אני לא חושב שאני צריך לשלם על הזכות לטוס בכדי שאוכל להיראות על ידי קהל ששילם כסף רב בכדי לראות אותי ואחרים טסים.
המועצה לא עושה את האירוע לשם שמיים אלא לשם רווח ,פוליטי וכלכלי, זה כולל הוצאות -שתעמוד בהן בכבוד.

רמת האירגון בכפר הטייסים מבחינת המועצה היא לא כזו שמצדיקה עלות ממני בהתחשב בכך שאני ישן באוהל שלי בשדה פתוח שגם ככה היה מאורגן ומתוחם עבור הכדורים הפורחים ,בתוך בועה שמותרת לטיסה בכל ימות השבוע ,בשנה שעברה אפילו נאסר עלינו לעבור לצפות בהופעה ,ואת ארוחת הערב שלנו הבאנו בארגון עצמאי... אז למה בדיוק המועצה לא מוכנה לממן את השדה שלי? שהרי גם ככה הוא מיושר עבור הכדורים ,וגנרטור יש שם עבור המופע לפני הנייט-גלו ,וכוחות הצלה וכיבוי גם ככה יש שם בגלל הזיקוקים ובגלל גודל האירוע ומספר המשתתפים.-שירותים כימיים? זה הסיפור?

אירגון השטח עבור הטייסים הוא הדבר הבסיסי ביותר שהמועצה צריכה לעשות על חשבונה כדי להרים אירוע כזה ,ותשלום לגיל או למארגנים עבור הלוגיסטיקה המטורפת שבהפקת האירוע ,לרבות הביטוח גם היא צריכה להיות (ואני מניח שגם משולמת ) משולמת על ידי המועצה.
לכן עקרונית לא נראה לי טבעי כל כך לשלם - גם לטייסים יש הוצאות באירוע כזה -מישהו סופר להם את זה?
אני שומע על יותר ויותר אנשים שמתכוונים להגיע לשדות מסביב למקום ולטוס עצמאית בלי להגיע ולהראות בכלל על ידי הקהל וזה עצוב לי - עצוב כי האירוע הזה מתמוסס ,לא בגלל הסכום הטפשי הזה ,אלא בגלל העקרון , ועצוב לי כי מבחינה בטיחותית זה לא נכון להמריא מסביב,וזה עצוב לי שאנחנו בעצם מאבדים את השליטה באופן יזום על ציבור הטייסים .

ועל כל זה חבל לי מאוד.

ובכל מקרה אני מאחל לך גיל הצלחה רבה באירוע! ואני כאן אם תזדקק לסיוע למרות חילוקי הדיעות בנושא זה.

טיסה נעימה,

ניר

יוטו2

New member
אורי עד כמה שזכור לי שנה שעברה הכרטיס לאורח רגיל

היה מוגזם - מעל 100 שקל לכן גם לא היה סיכוי שאגיע , מי שמגיע שם לתת הופעה ללא ספק צריך לקבל החזר הוצאות מלא במקרה הרע .

OrionHobby

New member
למה אתה מתערב

יוטו
מילא אתה מביע דעה על כרטיס רגיל (וכמו תמיד הכל יקר וכולם גנבים) אבל מכיוון שאתה לא טייס ואין לך כלי נראה לי מוגזם להתערב בדיון שגם כך לא ממש הולך יפה - ואני עדיין לא מאמין לך אתה לא אדם אמיתי
&nbsp
אורי אני מסכים איתך...זה עסק כלכלי ולכן מי שלא מתאים לו לא מגיע אבל נראה לי שמחאת הקוטג 3 לא מתאים לאירוע שכזה
&nbsp
איתן

יוטו2

New member
מה שמפריד ביני לבין קורס וכלי זה רק משהו אחד

כסף ככה שאני יכול גם להביע דיעה
&nbsp
&nbsp

למעלה