פסטיבל כרמיאל-היש צורך בשינוי?

בעז כהן

New member
פסטיבל כרמיאל-היש צורך בשינוי?

כאחד שמשתתף בפסטיבל כרמיאל מתחילתו, הן כמדריך והן כרוקד,יש צורך בשינוי.מה אתם חושבים? מציעים? אני מציעכמה שינויים: 1.שפסטיבל הריקודים ינדוד בכל שנה למקומות שונים בארץ:מצפה רמון, בית שאן,קריית שמונה,שדרות,נהריה,דימונה ועוד.כמובן עם תשתית מתאימה.כך,שהרוקדים יגיעו לכל מיני מקומות בארץ,וגם נחזק אותם כלכלית. 2.צמצום שעות הפסטיבל.כיום הוא ארוך ומייגע. 3.לעשות הרקדה אחת בלבד, רצופה,במקום אחד-ובה יירקדו כל הרקודים שנוצרו במשך השנים.חדש עם ישן.ולא לחזור על רקודים בכל ערב כמו שקורה בשנים האחרונות.להחליט למשל להרקיד את כל הריקודים הקיימים-הישנים עד החדשים-לפי סדר א´ ב´? או למשל ,לא להכניס לרפרטואר את הריקודים החדשים ממש, אשר ממילא נרקדים עד זרא בכל החוגים בארץ? 4.לשלב את היוצרים בהרקדה הגדולה האחת.אין צורך להפריד אותם בהרקדה נפרדת.האין הם חלק בלתי נפרד מרקודי העם? לראות אותם רוקדים במרכז המעגל בהרקדה הראשית? 5.לבטל את כל הירידים והלונה פארקים למיניהם.אנשים באים לרקוד ו/או לראות מופעי רקוד.לא באים לקניות או ללונה פארק.

mk3

New member
פסטיבל - כשמו כן הוא

מי שרוצה להפוך את פסטיבל כרמיאל להרקדה רגילה , יקבל את הצעתך, חבר בועז כהן. אינני מכיר אותך ואת כישוריך. יכול להיות שאתה אדם מבריק ומוכשר מאין כמוהו, אבל הצעותיך ביחס לפסטיבל, לא מתאימות למושג "פסטיבל". ומוכיחה , שטרם התערת בעבודת הכנה לאירוע כזה. המטרה לפתח מקום (כמו דיז´ון בחו"ל, או להבדיל - הורה כיף בארה"ב, או המחנה המפורסם שלך, בהונגריה ) שיהיה מיועד למשימה הזו. ההכנות כל כך מסובכות, וכשמכשירים שטח ואיזור לפסטיבל - משקיעים הרבה מאוד כסף - עד שהוא מתאים למשימה. אירוע כזה - הוא לא מישוט בארץ. כרמיאל קבלה שם בינלאומי ויש לה ייחוד. היא הראשונה , אחרי שהתיאשו מדליה , שהשקיעה את כל משאביה להצלחת פסטיבל בינלאומי. אין לקנא בה. לא כל עיר יכולה לספק נוף ותנאים כמו כרמיאל. אני מפחד מהצעות מדהימות - כמו להעביר את הפסטיבל לשוק מחנה יהודה בירושלים. או להבדיל - להעביר את הקורס המפורסם שלך מהונגריה לסעודיה. חשוב בבקשה במושגים של פסטיבל ולא במושגים של בועז כהן , מאחל לך בריאות שלמה.

בעז כהן

New member
אז אתה מתנגד

להעברת הפסטיבל למקומות אחרים בארץ-למשל למצפה רמון;אין לי מושג למה אתה כל כך סרקסטי ומגעיל עד כדי גזענות ,כשאתה מדבר על "מחנה יהודה". לפסטיבל יש יתרונות כלכליים ברורים.למה לא לעזור לעיירות או ליישובים בעלי בעיות כלכליות???על איזו תשתית אתה מדבר???מה שנחוץ להרקדות-זה מגרש פתוח.לא חייב להיות ממוזג, רצפת פרקט או נוח.אתה בכלל יודע שפעם היו רוקדים בשדה???הופעות-בשביל זה צריך אולם מופעים???מה יותר יפה מלהופיע תחת כיפת השמיים??הסדרי לינה?רחצה??שירותים??-אחרי כל כך הרבה שנים בכרמיאל אתה עוד מעז לאמר שיש שם בכלל תנאים???השתמשת מעודך בשירותים שם???במקלחות?? שנית,לא התייחסת כלל לנושא התוכן!!מה אתה חושב שהכל מושלם בתוכן הנוכחי?? אם תקרא בהמשך יש התייחסות של שניים לגבי הפסטיבלים הקודמים. שלישית,מפריע לי כרוקד,שסביב המגרש המרכזי,מרוכזים כל מתקני הלונה פארק(על הרעש האדיר שלהם)וגם הדוכנים.

לבועז שאיני מכיר

ידוע לי ומבירור שערכתי אצל יודעי עניין ההרקדות מתבצעות לפי רשימות ערוכות מראש כשרק 20 ריקודים יכולים לחזור בין הימים השונים - אולי תלמד משהו בעתיד לברר לפני שאתה משמיץ (כנראה שנולדת ככה - חבל)

בעז כהן

New member
אאא

עובדתית-זה לא נכון.יצא לי כבר כמה וכמה פעמים ל"הרקיד" במגרש הטניס בפסטיבל.יש מפיקים שחלק מתפקידם להכין רשימות ריקודים.אבל,במציאות,לא אחד ולא שניים מהמרקידים שם מתעלמים מזה.בבקשה בפסטיבל הבא-תבדוק בעצמך.

למעלה