פסטיבל כרמיאל 2002

פסטיבל כרמיאל 2002

יתקיים ב-23-25 ביולי (שלישי עד חמישי). פסטיבל כרמיאל הוא בין שלושת הפסטיבלים החשובים של מדינת ישראל (יחד עם פסטיבל ישראל ופסטיבל עכו). לדעתי, אם חפצי חיים אנו, אסור לבטלו ויש לעשות את הכל כדי שיתקיים בהצלחה ויעבור בשלום. מסיבת העיתונאים לקראת הפסטיבל התקיימה היום יום ג´ 18.6.02, כך שהשאלה אם יתקיים, אינה רלוונטית כבר (אלא אם חס וחלילה יקרה משהו שאסור שיקרה). הפסטיבל נשען על שלושה מרכיבים עיקריים: מחול אמנותי-מקצועי (הלהקה הקיבוצית, הבלט של לטביה, סדנת נירה שינפלד ןעןד), להקות עממיות של ריקודי עם והרקדות. הפסטיבל הוא בעצם מפגש מרגש בין שלושה מרכיבים אלה ומאפשר לכל העוסקים באחד מהם, להכיר יותר את שני האחרים. לנו, העוסקים בריקודי-עם יש בפסטיבל הזדמנות חד-שנתית לראות הופעות רבות במחיר יחסית זול וגם לפגוש רוקדים ומדריכים מכל הארץ במפגש מרגש של הרקדות מכל הסוגים והמינים ועם הרבה חוויות. כדאי שנדע: הפסטיבל עומד עלינו – על הרוקדים הממלאים את אולמות ההרקדה בכל השנה. אלפי הרוקדים הם הגרעין הקשה והחשוב של הפסטיבל והפסטיבל הוא החגיגה שלנו. חובתנו המדריכים לעשות ככל יכולתנו על מנת שמירב הרוקדים ישתתפו בפסטיבל (גם אם לא קיבלנו בדיוק את מה שביקשנו לעשות בפסטיבל) חובתנו הרוקדים לבוא, לרקוד ובזה לומר: "אנחנו כאן בארץ הזאת ולא נזוז מכאן לעולם". מכורח הנסיבות חלקן של להקות חו"ל בפסטיבל זה קטן בהרבה ביחס לשנים עברו. למעשה הפסטיבל השנה הינו כמעט כולו מחול ישראלי טו (פרט לבלט הלאומי מלטביה ולתיאטרון השחור מפראג, שהיה כבר בעבר). 300,000 ₪ הוקדשו לנושאי ביטחון בפסטיבל. חשוב מאד לדעת: גדר בגובה 2.5 מטר תקיף את כל קריית הפסטיבל ומסביבה יפטרלו מאבטחים חמושים 24 שעות ביממה. גם בתוך שטח הפסטיבל יערכו בדיקות ואת הכל עלינו לקחת בהבנה ובסבלנות, אך חס וחלילה לא להגיע למסקנה של "להישאר בבית". הפסטיבל השנה מוקדש לאהבה ולחגיגות ט"ו באב. זו גם הפעם הראשונה שהבנות מהמגזר הדתי, הרוקדות בנפרד, תוכלנה להשתתף ולרקוד בצורה לה הן רגילות. ביום ד´ כולנו מתבקשים לבוא בלבוש לבן המסמל את ט"ו באב. תחרות המחול העממי (מבלי להתייחס לתוכנה, הרי שהיא מקור משיכה להמונים) הועברה מאולם המתנ"ס לאולם הספורט שסוף סוף הינו אולם ממוזג. בואו בהמוניכם ותעבירו בבקשה מסר זה גם לחבריכם. קישור ל אתר הפסטיבל

יש לבטל את פסטיבל כרמיאל

עם כל הצער והרצון להוכיח לעולם שהעסקים כרגיל - לדעתי, יש לבטל השנה את פסטיבל כרמיאל. בהמון הגדול - אם מצב הביטחוני יורע - קל מאוד ליצור פיגוע המוני. בשום אופן - לא הייתי רוצה שאנו ניכנס לסטטיסטיקה. כבר היו דברים בגו, וראשי ערים ביטלו עדלידע ועוד אירועים, ולא הפסדנו כלום. אני לא רוצה לפתוח פה לשטן. אבל עמוק בלבי אני חש - שצריך להזהיר. מה דעתכם?

לחבר של כולם - גם לי יש הרגשה רעה

כמוני כמוך - גם לי יש הרגשה כזו - לא יודעת למה עמוק בפנים. ואני מודה אני די פוחדת, גם להכנס לאוטובוס, אני מעדיפה לקחת מונית שירות וכד´.

חשוב לבטא את הפחד

בכל פסטיבל בעולם חשוב חופש הביטוי. ההתרוצצות בכל מקום ובכל פינה, זה החן שבאירועים כאלה. כאשר נתכנס בתוך גדרות עם שומרים בכל מקום - נאבד את המיוחד בפסטיבל - החופש. דאגתי הרבה, שאם חס וחלילה יצליחו - אפילו חלקית , לגרום לפאניקה - בגלל הצפיפות והגדרות - יכול להיות אסון גדול. עדיף לא להתגרות בשטן. המארגנים חיבים לקחת את דאגותינו בחשבון.

הגדרות אינן בתוך הפסטיבל

אלא גדר אחת מסביב לקריית הפסטיבל ז"א מסביב לכל אזור האירועים. גדר בגובה 2.5 מ´ עם מאבטחים חמושים המפטרלים 24 שעות. משטרת ישראל נתנה את ידה לאירוע והתחייבה לספק את כל מה שהמארגנים יבקשו. אם המשטרה סומכת ידה על האירוע אנחנו צריכים להראת לה (ולהנהלת הפסטיבל) שאנחנו סומכים עליהם ושנבוא לשמוח!!! בתוך שטח הפסטיבל השתנו כמה דברים. למשל פארק אופירה הפתוח לא יתפקד ובמקום זה כל האירועים שהיו בו יתקיימו במגרש הכדורגל (כולל מצעד הפתיחה) ששם אכן יש גדר מקיפה וניתן לבדוק את הבאים. אני מציע לסמוך על המארגנים ולבוא. מי שבכל זאת חושש, אנא ישמור את חששו בליבו (ואם לא יבוא חבל) אבל אל נא ישתף אחרים בחשש שמעצם טיבעו נוטה לגדול "בעצתם" של אחרים. נא לא לעורר ששות נוספים. או קיי?

נביאי השקר בתנך

עליהם נאמר : "שלום שלום - ואין שלום" וכמו שלא כדאי להבהיל , כך לא כדאי להלהיב. אם חס וחלילה , יקרה משהו , יאשימו את המלהיב - ולא את המזהיר.

חבר של כולם

הודעתך בק/שר לטומי לפיד נמחקה כיוון שמקומה בפורם של פוליטיקה או כל פורום אחר למה שקורה בינינו לבין הפלסטינאים (יש כמה כאלה. אבקש לא להעלות בפורום הודעות שאינן קשורות לריקודי עם. להזכירך זו הפעם השניה שאני מבקש זאת

ירון אני מסכים אתך

טעיתי , בחושבי להציג שאלה לטומי לפיד ושכחתי , שאני לא נמצא בפורום "חופש" - שם יתארח טומי לפיד העברתי את שאלתי לפורום אקטואליה וחופש תודה

dw2322

New member
אבטחה בכרמיאל

הייתי מציע להדגיש את נושא האבטחה בקרב הרוקדים בהרקדות השונות. בהחלט יכולים להיות רבים שלא יגיעו, ורק אם הנושא יצויין במפורש, וגם יראו בשטח 0אלו שיגיעו ביום הראשון וידווחו לנשארים), תנוח דעתם של האנשים. אחרי פיגוע כמו אתמול שווה להתייחס לעניין. כמו כן, אם ממילא צפויים להגיע פחות אנשים (וזה נראה לי תרחיש סביר), עם פחות להקות מופיעות, אולי אפשר להציע לועדה המארגנת לצמצם האירוע ליומיים?

למעלה