פסטיבל לאומנות תיאטרון בובות הבינ"ל בפראג

feyoula

New member
פסטיבל לאומנות תיאטרון בובות הבינ"ל בפראג

שלום לכולם, הייתי בפסטיבל שהתרחש בסוף מאי-יוני, בפראג. (אני מגיבה רק עכשיו כי המשכתי לטייל אח"כ וחזרתי לפני שבוע...) בקיצר, היה מקסים אבל היה דבר שצרם לי מאוד.. השתתפותן של מדינות ערב בפסטיבל היה מאוד מורגש. היו מצריים ולבנון והכוכבת בפסטיבל היתה איראן. השופט הראשי היה גם במאי של קבוצת תיאטרון מאיראן שהרימו אופרה עם מריונטות. בכל מקרה, לא הפריע לי שהם הופיעו, להפך, זה נפלא. אבל לישראל לא היה שם כלום... ולא חסרים לנו מוכשרים.. שגריר איראן בצ'כיה עמד ודיבר נורא יפה ולא יכולתי שלא להרגיש צביטה קטנה בלב... אח"כ ביררתי וגיליתי שישראל אכן חברה בארגון הבובנאות העולמי (WAP). לכן, רציתי להתעניין האם שלחנו משהו לפסטיבל והוא פשוט לא התקבל? האם היתה השתתפות ישראלית בפסטיבל בשנים עברו? גמר חתימה טובה! כמעט בובנאית ציונית :)

ברוכה הבאה! צר לי לשמוע את מה שקרה-

אבל נשמח מאוד לצפות בתמונות מהפסטיבל........

לבובנאית הציונית הידד! אבל..

חבל על הצביטה (ואפילו היתה רגעית). הרבה פסטיבלים באירופה אוהבים להקדיש "רצועה" להצגות בנושא מסויים או מאזור מסויים. במקרה זה - ארצות ערב. בעוד שבוע יתקיים פסטיבל בפרנקפורט, גרמניה -בו הדגש יהיה דווקא על ישראל ויהיה בו ייצוג מאד מכובד של הבובנאות הישראלית.אין סיבה להרגיש ש"אם הם קיבלו - אז גם לנו מגיע". יש מספיק לכולם. ואם זה מנחם אותך - ישראל היתה קודם. רק עכשיו מתחילים לגלות את הבובנאות מאירן, לבנון, אלג'יר ושאר שכנותינו. האירופאים מרגישים מאד נאורים כשהם מקדישים נתח מהפסטיבל שלהם לתרבויות "מתפתחות".

למעלה