פסטיבל נשים בשיטים

girit

New member
פסטיבל נשים בשיטים

בסוף השבוע מתקיים פסטיבל שקטי בשיטים (במדבר) פסטיבל כייפי, שבט נשים ביחד - תרבות האלה מומלץ http://www.tantra.co.il/shakti_page/shakti.html

hdawn

New member
כפי שיודע כל הינדואי...

...שאקטי אינה שלמה ללא שיווה. אם כן, האם אני יכול להצטרף לפסטיבל על תקן של שיווה?
סתם בצחוק

סימון55

New member
אתה יכול

כי במקביל לפסטיבל שאקטי לנשים בלבד יתקיים גם פסטיבל שיווה לגברים בלבד. ובנוגע למה שאמרת, בגלגולים קדומים יותר של הינדואיזם, שאקטי היתה שלמה לבדה, היא בראה את העולם, ואולם ההינדואיזם התפתח לכיוונים שוביניסטיים, שוב, בעקבות סדרים חברתיים, וכך נוספו אלילים גברים.

hdawn

New member
כמובן ש...

"כי במקביל לפסטיבל שאקטי לנשים בלבד יתקיים גם פסטיבל שיווה לגברים בלבד." - לא זה מה שהתכוונתי אליו.
מקובל ששאקטי היא שבראה את העולם, אבל דבר זה אומר בהכרח שהיא לא הייתה שלמה. כל מי שהוא שלם אין לו צורך או רצון לעשות משהו, כולל בריאה. בריאת העולם מלמדת שהיה לאל הבורא או לאלה הבוראת צורך, רצון, חסר. אבל זאת כבר פילוסופיה...

Tatu4Taty

New member
שיווה קצת יותר מסובך מזה

ולפי השיוואיסטים נתפס בתור האל היחיד. עדיין, התפיסה הזו היא קצת מסובכת כי שיווה נתפס בתור הטרנצדלי והאיממנטיבי. גם הפנימי וגם החיצוני כמו החלק שמכיל את השלם (למרות שהוא חלק מהשילוש הוא עדיין השלם). שאקטי עצמה קשורה באופן בלתי נפרד לשיווה ומשלימה אותו בצורותיו השונות. קשה לומר ששיווה הוא עוד אל שנוסף מטעמים שובניבסטים גרידא. ההשפעה של שאקטי עליו ובתוכו היא ניכרת לחלוטין בהרבה מהמיתוסים. למעשה, שיווה איננו מסוגל לתפקד בלעדיה וגם היא צריכה את שיווה ועושה עבורו דברים. שיווה הוא דוגמא מורכבת מדי כדי לייצג שובניזם.

Tatu4Taty

New member
אגב,

דווקא בגלל מה שכתבתי בהודעה הקודמת אני תומך במי שביקש להצטרף. שיווה אכן איננו שלם ללא שאקטי, אין צורך בהפרדה.

ToryMaster

New member
=\

יש צורך, אנחנו חשות בצורך הזה. הפסטיבל הזה חוגג נשיות ואת הנשים, מן הסתם הצורך שלנו הוא שיקבע כאן.

Tatu4Taty

New member
באופן אישי

אני מתנגד לכל ההפרדה בעניין המין. מין זה לא רק פיסי זה גם פסיכולוגי ובאותה מידה גם גבר יכול לחגוג את הדברים הללו שקשורים ל"נשים". בכל זאת, אם רוצים לעשות כזה פסטיבל - אחלה. עדיין אני חושב ש"שקטי" זה לא השם המתאים.

hdawn

New member
תן להן

הן רוצות קצת חופש מהגברים, והן מרגישות יותר בנוח לדבר על כאבי המחזור כשאין גברים בשטח, ואני מבין את זה.
אבל לפסטיבל של גברים בלבד אני לא הייתי הולך. זה יותר מדי מזכיר לי את תקופת הצבא.

Tatu4Taty

New member
סבבה

אני עדיין מתנגד לעניין ההפרדה, לפחות באופן גלוי. זה קצת מאכזב. חוץ מזה, שגם אני רוצה חופש מגברים בערך כל שיעור ספורט. אתה חושב שמישהו נותן לי פטור מהסבל הזה? לא.

hdawn

New member
הפרדה

גם אני מתנגד להפרדה בין נשים לגברים. אבל אני חושב שההפרדה כאן היא לא אותה הפרדה שיש, למשל, בבתי כנסת. בבית כנסת ההפרדה היא בפירוש כדי שהגברים לא "יסטו מעניינים שבקדושה אל מחשבות על הנשים", ועוד ערכים כאלה שידועים לנו מאיראן ומערב הסעודית. בסדנת שאקטי או שיווה ההפרדה היא כדי שהנשים או הגברים יוכלו לדבר על העניינים הייחודיים לאותו מין בלי להיות עם המתחים של המין השני. (גברים מתנהגים אחרת אחד אל השני כשיש אשה בשטח לעומת כשאין). בהצלחה בלהעביר את שנות התיכון. גם אני זוכר אותן כשנים מה-זה נאחסיות, ואני שמח שהן מאחוריי.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

אני רק מדמיינת את התגובה של חבורת גברברים משולהבים לפסטיבל נשיות =\

Tatu4Taty

New member
אז אולי במקום לעבוד על העניינים

שמיוחדים לאותו מין פשוט הגיע הזמן לעבוד על הרס ההפרדה הזו? שיהיה סוף סוף נוח לדבר על הדברים האלה גם אם יש נשים או אין. זה אפשרי.

ToryMaster

New member
אבל בעולם שלנו זה לא יוכל לקרות

ואני בטוחה שלא קשה לך להבין את הצורך של נשים מסוימות בפסטיבל שיהיה שלהן בלבד, בלי שיצטרכו להסתכן בחבורת גבגברים חרמנים שיבואו רק כי זה מגניב

Tatu4Taty

New member
הכל יכול לקרות.

רק צריך לרצות מספיק. אני כן מבין את הצורך הזה למרות שאני חושב שיש דרך אחרת.

Tatu4Taty

New member
למעשה

בהרבה מיתוסים נאמר שזהו שיווה שלא שלם ללא שקטי בגלל שהיא העוצמה שלו. אפשר לראות את זה הכי טוב בצורת שיווה כאנדרוגינוס.

למעלה