549 אמנים נרשמו למסלול של סן-רמו ארנה למהדורה זו של התחרות. על ועדת ההערכה הייתה המשימה להקשיב לכולם בשישה ימים של אודישנים, הרשימה צומצמה ל 46 (בשנה שעברה סיפקה 20 אמנים נבחרים ועלתה ל-21) והיום ה 46 הנבחרים יופיעו מול אמדאוס וועדת ראי תצמצם את הרשימה ל 20 שיקחו חלק ב"AreaSanremoExperience" על ידי השתתפות באירוע פתוח עם התזמורת הסימפונית של סן רמו. האודישנים הסופיים יהיו מחר, ביום ראשון ה-27 בנובמבר ,איתם יבחרו אמדאוס וועדת ראי את ארבעת הזמרים שיצטרפו ל-8 שכבר נבחרו ובכך יהוו את צוות הזמרים של 12 הפיינליסטים של Sanremo Giovani 2022 שישודר ב-16 דצמבר 2022 ב-Rai 1 בפריים טיים.
בין הצעירים הללו יהיו שלושת הזמרים שיקודמו על המגרש בהצטרפותם לקאסט של השמות הגדולים של פסטיבל סן-רמו 2023.
יש את האתר הזה שהאזינה לשמינייה מהג׳ובאני שכבר נבחרה וקבעה שלזוכה המקום השני באקס פקטור gIANMARIA יש את הסיכוי הטוב ביותר להבחר גם ל MANINNI אע״פ שאני באופן אישי אהבתי את השיר של Will ו Mida
https://www.allmusicitalia.it/news/sanremo-giovani-2022-pagelle-redazione.html/2
לגבי הרשימה לפסטיבל הגדול התראיין אמדאוס
וחזר על דברים שאמר בשנה שעברה על השיטה בה הוא בוחר
"אני מודה לראי 1, הם בטח מבינים שהשקעתי בזה הרבה מסירות ובוחר בכזו כנות, כי אני בוחר לחשוב על מה שהציבור יאהב ולהתחיל מצעירים, אז אני מוצא הרבה שיתוף פעולה ואמון".
מילים שמביעות הכרת תודה, אך יחד עם זאת תקיפות בהחלטות.
"זה הקונספט שלי: מה שנשאר זה השיר, אני צריך להתחיל מהשיר. זה נשאר לנצח וההיסטוריה מלמדת אותנו את זה, שירים מביאים לאמנים הצלחה".
והוסיף
״ אני מאמין שלחברות התקליטים הנוכחיות צריכות להגיע לסנרמו ,וכדי לעשות זאת אתה צריך להתחיל לא מהשם, אלא מהשיר. כשאני בוחר שירים, אני חושב אם לשיר הזה יכול להיות להיט רדיו. עד כדי כך שהבחירות שלי נעשות במכונית. אם מישהו חושב שאני מסתגר בחדר הקלטות עם רמקולים, לא. אני נכנס לאוטו ובוחר את השירים תוך כדי נסיעה ולפעמים אפילו יוצא לטיולים רק כדי לשמוע את השירים”.
אמדאוס תמיד הצהיר שהוא בוחר את השירים באוטונומיה מוחלטת גם אם, יש לומר, בדיסקוגרפיה נשמעות שגם דעתו של מאסימו מרטלי חשובה מאוד. בכל מקרה, ההחלטה לקחת אחריות מלאה על בחירת השירים נובעת מעצות של האיש שהחזיר את פסטיבל סן רמו להצלחתו בשנות ה-90, פיפו באודו.
"לקחתי עצה מפיפו באודו: 'זכור שאם אתה עושה את סנרמו אתה תצטרך לדאוג לכל הפסטיבל באופן אישי, אבל במיוחד לשירים בתחרות. רק אתה צריך לבחור אותם ואתה צריך לדעת אותם בעל פה .בעבר, העניין בשירי הפסטיבל דעך לאחר מספר שבועות היום הם נמשכים אפילו 8-9 חודשים"
בינתיים מתקרב המועד האחרון להגשת השירים בתחרות הגדולה ל-Sanremo 2023. היום האחרון לשליחת ההצעות יהיה 28 בנובמבר גם אם, שוב על פי השמועות, כבר נעשו בחירות רבות והכרזה של אמדאוס על הזמרים שנבחרו לפסטיבל תדחה ל 4 בדצמבר בשעה 13:30 ב-tg1, ( יום ראשון הבא) ההכרזה על הזמרים הגדולים שיתחרו בפסטיבל סן רמו 2023
, כדי לזכות בשוויון, יכולים להיות 23 ולא 22 (ואליהם יתווספו ה-3 שנבחר על ידי סן רמו ג'ובאני כך שיתכן ויתחרו 26 זמרים בתחרות)
״אנחנו בנקודה טובה, בשבוע הבא מסתיימת האפשרות להציג שיר בתחרות.
יש הרבה מוזיקה, הרבה מוזיקה, זה השלב הכי לוהט עבורי. אני יכול לקבוע את התאריך שבו אספר לזמרים בתחרות. זה יהיה יום ראשון ה-4 בדצמבר בחדשות השעה 13:30, כי אני חושב שזה דבר טוב גם לעיתונות. עכשיו יש לי בערך 30 שירים במאבק אני עדיין עושה את הבחירות האחרונות כדי לרדת קצת עם המספר".
והוסיף
״הייתי רוצה לשחזר את נוכחותם של אמנים אורחים ובינלאומיים בפסטיבל סן רמו, בשנתיים האחרונות לא הצלחתי לעשות זאת. אנחנו עובדים על הניסיון להחזיר כמה אמנים בינלאומיים השנה".
לכן עולה שוב שמה של בריטני ספירס כדי לפסוע על הבמה של האריסטון.שם אורח נוסף יכול להיות של להקת הפופ רוק האמריקאית OneRepublic. סולן הלהקה ריאן טדר הכריז כי מתנהל משא ומתן על השתתפותם ב-Sanremo 2023
יש דיבור גם על הלהקה האוקראינית שניצחה
באירוויזיון האחרון.
https://www.imusicfun.it/news/sanremo-2023-amadeus-milano-music-week/?amp=1
https://www.allmusicitalia.it/news/amadeus-sanremo-2023-cast-big-in-gara.html/2?amp
ובקטנה מבין השירים שיצאו לאחרונה בולט שירו של דיודאטו המשמש פסקול לסרט הנקרא diabolik על אף שזהו שיר שמתאים מאד לפסקול של סרטי ג׳ימס בונד עם עיבוד תזמורתי עשיר ומשגע כשהכלים הממלאים את האווירה מעלים בהדרגה את המתח. במחצית השנייה גם הקצב נכנס לתמונה אבל ההתקדמות האמיתית מגיעה בסוף כשהכל הולך לקרשנדו עם הילה אופראית שבה קולו של אנטוניו מגיע לגבהים.איזה יופי .
בין אלה של המהמרים על השמות הזמרים יש את אלה של אנדריאה קונטי ופאטו קוטידיאנו הנראים אמינים במיוחד ששיתפו את רשימת הזמרים בפרופיל האינסטגרם .השמות די חוזרים על עצמם שבסבירות גבוהה נראה כמתחרים בפסטיבל: פאולה וקיארה, מרקו מנגוני, אלודי, מאדאם ,פרנצ׳סקה מיקליין,לבנטה ( האקסית של דיודאטו שעל רקע פרידתם נכתב השיר הזוכה בפסטיבל 2020 fai rumore ), והראפר LAZZA נראה שהאמן עבד לאחרונה עם Meduza, שלישיית שוברת השיאים שהתארחה בפסטיבל בשנה שעברה. האם הם יכולים להיות ביחד על במת אריסטון? עבור אמדאוס זו תהיה זריקה ממש טובה! כמו כן הראפר בראש.
ושם נוסף שכמעט בודאות יהיה במרוץ הוא סנג'ובאני, אחרי המקום החמישי בשנה שעברה , נראה שיש לו שיר חזק מאוד, עליו חתום אותו יוצר שכתב לו את השיר לפסטיבל בשנה שעברה- אלסנדרו לה קאווה.
גם הצמד שזכה להצלחה כבירה בפסטיבל לפני שנתיים קולפססה ודימרטינו (עם בלדה שונה לגמרי מ’מוסיקה לגריסימה׳),ישובו לתחרות.
שמות מפתעים שנזרקים האוויר, נראה שיש חשיבה מחודשת חיובית על פרנצ'סקו גבאני. הזמר-יוצר, הזוכה ב-2016 בג׳ובאני וב-2017 ו והמקום השני ב-2020, כתב באינסטגרם.
"הכל יותר יפה מכאן... כמו החדשות הטובות באופק! סוף שבוע נעים לכולם... ובינתיים... שמרו על אנטנות ישרות!"
סיבוב הופעות יוכרז בקרוב, אך נראה שחזרה לתחרות סבירה מאוד.גם שמה של ג׳ורג׳יה חזר לעלות על אף שהזמרת הצהירה שוב ושוב שהיא חוששת מבמת אריסטון ושהיא שומרת בקנאות על השיא שלה על המקום הראשון ב 95 , מקום שני ב 2001 ומקום שלישי ב 96 .
A una settimana dall’annuncio ufficiale dei Big che prenderanno parte al Festival di Sanremo 2023, proviamo ad analizzare la situazione.
www.imusicfun.it
In attesa di sapere da Amadeus i nomi dei 19 Big in gara al Festival, compare una lista di ipotetici concorrenti: uno è un vero gigante.
www.libero.it
עדכון:אז היום, ה-27 בנובמבר, בחר אמדאוס, באמצעות ועדת המוזיקה של ראי, את ארבעת האמנים האחרונים שישלימו את 12 הפיינליסטים של Sanremo Giovani.
והם:
Colla Zio – Asfalto
Fiat 131 – Pupille
Noor – Tua Amelie
Romeo & Drill – Giorno di scuola
הם יתווספו לפיכך ל-8 שכבר הוכרזו לאחר האודישנים ברומא ב-4 בנובמבר.
"אני ממש מרוצה״ מעיר אמדאוס
כמתחייב בתקנת האירוע, ההרשמות למהדורה ה-73 של פסטיבל הזמר האיטלקי ייסגרו ביום שני( מחר) ה-28 בנובמבר בשעה 18.00, אז יוטל הקובייה וההחלטות יישלחו בחזרה לאמדאוס, בקדנציה הרביעית שלו כמנהל אמנותי .
"מעבר לתפקיד שאני משחק, אני אוהב מוזיקה ומאז שהייתי ילד חלמתי לעשות סנרמו. לחלום לא עולה כלום, גם אם בזמנו היה קל יותר לחשוב על להיות אסטרונאוט, כי לא היה מסלול לימודים ספציפי להפוך למגיש.
הרדיו היה בית הספר שלי, בבחירת השירים לשידור פיתחתי את היכולת הזו".
״לכן, הכל נובע מתשוקה: אני עוקב אחרי מוזיקה כמשתמש, אני מעריך כל ז'אנר, אני בר מזל שיש לי ילדים בגילאים שונים שמפציצים אותי במוזיקה עדכנית".
"כשבאתי לטפל בפסטיבל, דבר אחד היה בלתי נתפס בעיני: השירים של סן רמו לא יכלו לדעוך כמה שבועות לאחר סיום הפסטיבל. כעורך מוזיקלי ברדיו, חשבתי שצריך להתמקד בהצעות מוזיקליות ולא בשמות הזמרים. חיבור צוות כוכבים יכול להיות יפה עבור השער המגזין של Sorrisi e Canzoni, אבל בלי קטעים תקפים, מה הטעם?".
שאלה שצריכה לגרום לנו לחשוב, במיוחד בסמוך לשלוש מהדורות למופת עם תוצאות צומחות ומשביעות רצון, הן בהקלטות והן בתקשורת:״ בסופו של דבר, זה הקטעים שנשארו וצריך להתחיל ממש משם, אם אז הם תואמים פחות או יותר פופולריים, ההיבט הזה תופס לי את המושב האחורי. ההיסטוריה מלמדת אותנו ששירים מובילים אמנים להצלחה, לא להיפך"
לגבי בחירת השירים המרכיבים את הפסטיבלים שלו, הוא מסביר: ״אני אנוכי, אני עושה הכל לבד, אני משווה את עצמי למאסימו מרטלי, מומחה מאוד מבחינה מוזיקלית. ואז, לקראת הימים האחרונים, אני סוגר את עצמי במעין בלק-אאוט עיתונאי ובמהלך נסיעה ברכב, רומא-מילאנו או להיפך, אני בוחר את השירים המובהקים שיוצגו לאחר מכן על במת אריסטון".
כבוד, אבל גם נטל, כי אם הכל ילך כשורה, הרבה מחיאות כפיים, אחרת האחריות מוטלת על כתפיו: "זה היה פיפו באודו שיעץ לי לטפל באופן אישי בכל היבט, ממוזיקה ועד בידור, בלי להאציל אנשים אחרים, כי בסופו של דבר האחריות עדיין תיפול עליי, כי תפקיד המנהל האמנותי כופה אותה".
המטרה היא לשים דגש את ההשתתפות המתחרים ביחס לאורחים, מסורת מפוקפקת שנחנכה החל מהמהדורה של 1999, בשנה הראשונה בניצוחו של פאביו פאציו, כאשר, כדי להגיב לירידה בעניין של הפסטיבל, הוחלט להזמין אורחים מפורסמים איטלקיים, כדי לפצות איכשהו על המחסור שלהם במירוץ.
הרגל שהגיע הזמן לשבור, לביקורת שהיום יש בה כוח לחזור להכתיב את חוקי המשחק: ״אני חושב שזה צריך להיות ההווה והעתיד של הפסטיבל, הזמרים שמרכיבים את צוות המתחרים הם אורחי העל שלי. בשנה הראשונה כולם רצו להיות שם אבל לא בתחרות אלא כאורחים , זה השתנה לאט".
״היום התחרות פחות מורגשת מבעבר, האמן בא להציג את היצירה שלו מול מיליוני מאזינים, הדירוג לא נחשב ויש אקלים של חגיגה עממית גדולה. נכון שהזמר בתחרות, האורח נמשך עשר דקות ואינו שווה מבחינת הקלטה ותיווך לחשיפה של שבוע שלם״
על האפשרות להגדיל את כמות השמות הגדולים במירוץ, בעל הבית שותק וקובע כי מדובר בהערכה שהוא יכול לשקול רק מיום שלישי ואילך.
בזמן שהעיתונות משחקת עם השמועות על ידי שיגור לשמות הטוטו הרגילים והשונים(פתאום עולה שמועה על דואט של אמה ואלסנדרה ארמוסו על אף שהאחרונה כבר הודיעה שאין לה כוונה לקחת חלק בתחרות), אמדאוס מגלה שהוא בנקודה טובה, שהוא עשה בחירה ניכרת ושהוא מתלבט לגבי מספר קטן של הצעות, ותמיד חוזר ואומר כי הסגירה הרשמית של ההרשמות מתוכננת ליום שני ה-28 בנובמבר.
"יש הרבה מוזיקה, מבחינתי זה השלב הכי חם. התאריך בו אכריז על הזמרים בתחרות יהיה יום ראשון ה-4 בדצמבר במהלך השעה 13:30 Tg1. עכשיו אני מתלבט בין כשלושים שירים, אבל יש עוד זמן עד יום שני להגשת מועמדות. יש כמה אמנים שיהיו לי שירים אחרים להאזין להם".
Ospite del panel "Il Sanremo Che Verrà", promosso da Fimi durante la Milano Music Week, il direttore artistico del Festival ha svelato la data dell'annuncio dei big, appuntamento in programma per domenica 4 dicembre nel corso dell'edizione delle 13.30 del Tg1 Come previsto dal regolamento della...
www.quiedoranews.com