פסטיבל סן רמו 2025 יוצא לדרך

mati02021

Member
אז עוד שנה חלפה ואת אמדאוס יחליף קרלו קונטי שהיה מנהל הפסטיבל בין השנים 2015-2017 .

לאחר ההצלחה העצומה בשנה שעברה במהדורה האחרונה של אמדאוס שהסתיימה עם נתח ממוצע של 65.44% רייטינג שיא שווה לפסטיבל 1995,
החלק האחרון של ערב הגמר, משעה 2:00 עד 2:42 בלילה ( שעון איטליה) הסתכם ב-8,465,000 צופים, השווה לנתח של 89.60% ושבר את שיא הרייטינג מאז הומצאה שיטת המדידה.

הכרזה על הזמרים שהולכים לקחת חלק בתחרות בסן רמו 2025 הולכת ומתקרבת, ההכרזה תוכננה לתאריך 2/12/24 בשעה 20:00 בערב אך מנהל האמנותי של התחרות קרלו קונטי החליט להקדים זאת ביממה לתאריך 1/12/24 ( יום ראשון הבא) בשעה 13:30 שעון איטליה ( 14:30 שעון ישראל)

המנהל האמנותי יכריז בערוץ Tg1 על השמות הגדולים שיתחרו בפסטיבל. יש הרבה פיצ'רים חדשים השנה: יום הקאברים שמתכונן ליום הרביעי בתחרות היוצא בערב שבת יהיה מעט שונה ,הניקוד שלו לא יתווסף לניקוד הכללי ואפשר לומר שתחרות הקאברים יהיה מחוץ לתחרות מבחינת הניקוד - הוא יהיה ערב נפרד בו יוכלו הזמרים המתחרים לדואט ביחד עם זמר נוסף.

עוד הוסיף קנטי שתכננו לבחור 24 שירים ״אבל נגדיל אותם" לא ברור לכמה בדיוק ,כנראה בין 26 ל 30 שירים. כמו בשנה שעברה כל השירים יושמעו כבר בערב הראשון כפי שעשה אמדאוס בשנה שעברה וגם ממשיך באותו קו בביטול הצבעת הדמוסקופי( קבוצת מיקוד של חובבי מוזיקה ) ובמקומם יצביעו אנשי רדיו :שדרני רדיו אך כניראה גם עורכים מוזיקליים.
אך הוא מנתק את תחרות הג׳ובאני מהתחרות הגדולה, כך שהנציג שלהם לתחרות לא יכול לבוא מהג׳ובאני.

בערב הראשון בתאריך 11/02/2025

ישמיעו את כל השירים ומי שיצביע
הם עיתונאים מקצועיים מגופי טלוויזיה ורשת. לאחר מכן, RAI תכריז על 5 השירים המובילים שקיבלו את מירב ההצבעות, בסדר אקראי.

בערב השני בתאריך 12/02/2025

מחצית הראשונה של האמנים המתחרים יבצעו שוב את השירים שלהם. הפעם, 50% מהתוצאה - הצבעת הציבור בבית ו 50%
ועל ידי חבר שופטים המורכב משדרני רדיו (50% מהתוצאה). לאחר מכן RAI תמשיך להכריז על 5 השירים המובילים שקיבלו את מירב ההצבעות באותו לילה, בסדר אקראי.

לילה שלישי – יום חמישי 13/02/2025

מחצית השניה של האמנים המתחרים יבצעו שוב את השירים שלהם. כמו בלילה הקודם הצבעת השירים תהיה על ידי הציבור מהבית (50% מהתוצאה) ועל ידי חבר שופטים המורכב משדרני רדיו (50% מהתוצאה). לאחר מכן RAI תמשיך להכריז על 5 השירים המובילים שקיבלו את מירב ההצבעות באותו לילה, בסדר אקראי.

לילה רביעי – שישי 14/02/2025

כל זמר יבצע קאבר לשיר אחר, בין אם זה באיטלקית או באנגלית (או בכל שפה זרה אחרת). לאמנים המתחרים תהיה גם הזדמנות לבצע אותו עם אמן אורח, שלא יתחרו במהדורת הפסטיבל השנה.הצבעה על השירים תתבצע ע״י הציבור מהבית (34% מהתוצאה), על ידי חבר השופטים המקצועי של העיתונאים (33% מהתוצאה), ועל ידי חבר השופטים המקצועי של שדרני הרדיו (33% מהתוצאה). האמן שזכה למספר ההצבעות הגדול ביותר יוכרז כזוכה בלילה הרביעי. לילה זה לא ישפיע על דירוג שאר הלילות.באותו ערב יקבע גם הזוכה בג׳ובאני .

לילה חמישי – שבת 15/02/2025

כל האמנים יחזרו ויבצעו שוב את שיריהם. ההצבעה תורכב מהצבעה על ידי הציבור מהבית בלבד: הממוצע בין הדירוג החדש לקודם יקבע את הדירוג הסופי לחמשת השירים המובילים תהיה הזדמנות להופיע שוב, והפעם הם יבחרו על ידי הציבור מהבית (34% מהתוצאה), על ידי חבר השופטים המקצועי של עיתונאים (33% מהתוצאה) ועל ידי חבר השופטים המקצועי של שדרני הרדיו (33% מהתוצאה). עבור ההצבעה הסופית בטלוויזיה של חמשת האחרונים, ההצבעה לא תאופס עבור הפיינליסטים אלא תגדיל את הקולות שכבר היו לאותם זמרים. לאחר מכן, השיר שקיבל הכי הרבה קולות יוכרז כזוכה בסן רמו 2025.

כמו בשנים קודמות,יש אתר שמנסה גם לזהות את שמות הזמרים שיקחו חלק בתחרות והוא בנה טבלה שמתארת באופן אינדיקטיבי את רמת ההשערה שאמן מסוים יצטרך לצעוד על במת אריסטון באחוזים, ועושה רושם שהתמקדות בקאסט צעיר , הזמרים בעלי הסיכויים הגבוהים ביותר לראות בתחרות בעוד חודשיים וחצי

: אלודי, שאמורה לצאת לסביבות הופעות בנאפולי ומילאנו ועובדת על אלבום חדש

פרנצ׳סקו גבאני, אקילה לאורו שע״פ השמועות שלח שיר אמציונלי ועוצמתי מאד , אירמה שאמור להוציא אלבומו שבמידה וכן ישתתף זאת תהיה ההשתתפות החמישית שלו בתוך 7(!) שנים,

Coma_Cose,רוקו האנט ואריסה
.

סיכויים טובים לחזרתם של
פרנצ׳סקה מיקליין שבאלבומה האחרון הוקדש שיר אהבה לאישה בשם קלאודיה

גאיה, MODA,פדז,זוכת הג׳ובאני בשנה שעברה - קלרה,זוכת אמיצ׳י שרה טוסקנו,
עם שיר שנכתב על ידי מחברי Sexy Magica שיתמקד הכל בחושניות ובבינלאומיות
ארמל מטא,רוז וילן( התמודדה בשנה שעברה עם השיר קליק בום) הופעות בכורה לראפר טוני אפה ,https://youtu.be/Cp_lIO5FBbU?si=8jkxeLzaLu93s2jF
,בראש ,אמיס קילה,דואט בין סאל דה וינצ׳י עם בנו פרנצ׳סקו דה וינצ'י וברונורי סאס ומבין הזמרים
הותיקים נימצא הזמר שייצג אותם בתחרות 1971 ו 1973 מאסימו ראניירי עם שיר שכתב לו טיציאנו פרו. שם נוסף של זמרת ותיקה היא של פטי פראבו כניראה עם שיר שכתב ג'ובאני קקאמו.

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
קרלו קונטי חשף את האמנים שיתחרו בסן רמו, ומדובר ב 30 זמרים ואלו הם:
🎙️ אקילה לאורו
🎙️גאיה
🎙️ Coma Cose
🎙️פרנצ׳סקו גבאני
🎙️וילי פיוטה
🎙️נועמי
🎙️רקומי
🎙️MODA
🎙️רוז וילן
🎙️ברנורי סאס
🎙️אירמה
🎙️קלרה
🎙️מאסימו רניירי
🎙️אמיס קילה
🎙️שרה טוסקנו
🎙️פדז
🎙️סימונה כרסטיצ׳י
🎙️ Joen Thiel
🎙️דה קלורס
🎙️בראש
🎙️טוני אפה
🎙️Ollyn
🎙️לוצ׳יו קורסי
🎙️שבלו
🎙️ג׳ורגיה
🎙️רוקו האנט
🎙️מרצ׳לה בלה
🎙️פרנצ׳סקה מיקליין
🎙️Serena Brancale
🎙️אלודי
רשימה מכובדת למדי אך לא ברור מה קרה לאריסה וארמ מטא שוב בחוץ .גם מארה סאטי.
והרשימה המרשימה מורכבת מהרבה זוכים של תחרויות מוזיקה כמו:
פרנצ׳סקה מייקלין ניצחה באקס פקטור בעונה 5.
גאיה ניצחה באמיצ׳י ב 2020
אירמה ניצח באמיצ׳י ב 2018 ו 3 שנים אחר כך
בעונת האולסטארס.
שרה טוסקנו ניצחה באמיצ׳י השנה
רוקו האנט ניצח בג׳ובאני ב 2014
שרה טוסקנו ניצחה השנה באמיצי
קלרה ניצחה בשנה שעברה בג׳ובאני
פרנצ׳סקו גבאני ניצח בג׳ובאני ב 2016 ושנה לאחר מכן בפסטיבל עצמו
מאסימו רניירי ניצח בפסטיבל ב 1988
סימונה כרסטיצ׳י ניצח בפסטיבל ב 2007
ג׳ורג׳יה ניצחה בפסטיבל ב 1995.
ישנם שמועות לגבי הכותבים כניראה פדריקה אבטה כתבה יחד עם Jacopo Ettore
את השיר של come cose והצמד הזה היה שותף כניראה לכתיבת השירשל Serena
ויתכן שיחדיו כתבו שירים נוספים לתחרות , פדריקה אבטה הופכת לכותבת מובילה ומבוקשת שכותבת למיטב האמנים באיטליה , בתגובה הקודמת בקלפים שצירפתי היא הייתה שותפה לכתיבת השיר ״ בלאק נירוונה״ של אלודי , ״ קלאודיה״ של פרנצ׳סקה מייקלין והשיר של אירמה Galassie.
שמות השירים יחשפו בתוכנית מיוחדת שתוקדש לג׳ובאני בתאריך 18.12.24

נערך לאחרונה ב:
קרלו קונטי חשף את האמנים שיתחרו בסן רמו, ומדובר ב 30 זמרים ואלו הם:
🎙️ אקילה לאורו
🎙️גאיה
🎙️ Coma Cose
🎙️פרנצ׳סקו גבאני
🎙️וילי פיוטה
🎙️נועמי
🎙️רקומי
🎙️MODA
🎙️רוז וילן
🎙️ברנורי סאס
🎙️אירמה
🎙️קלרה
🎙️מאסימו רניירי
🎙️אמיס קילה
🎙️שרה טוסקנו
🎙️פדז
🎙️סימונה כרסטיצ׳י
🎙️ Joen Thiel
🎙️דה קלורס
🎙️בראש
🎙️טוני אפה
🎙️Ollyn
🎙️לוצ׳יו קורסי
🎙️שבלו
🎙️ג׳ורגיה
🎙️רוקו האנט
🎙️מרצ׳לה בלה
🎙️פרנצ׳סקה מיקליין
🎙️Serena Brancale
🎙️אלודי
רשימה מכובדת למדי אך לא ברור מה קרה לאריסה וארמ מטא שוב בחוץ .גם מארה סאטי.
והרשימה המרשימה מורכבת מהרבה זוכים של תחרויות מוזיקה כמו:
פרנצ׳סקה מייקלין ניצחה באקס פקטור בעונה 5.
גאיה ניצחה באמיצ׳י ב 2020
אירמה ניצח באמיצ׳י ב 2018 ו 3 שנים אחר כך
בעונת האולסטארס.
שרה טוסקנו ניצחה באמיצ׳י השנה
רוקו האנט ניצח בג׳ובאני ב 2014
שרה טוסקנו ניצחה השנה באמיצי
קלרה ניצחה בשנה שעברה בג׳ובאני
פרנצ׳סקו גבאני ניצח בג׳ובאני ב 2016 ושנה לאחר מכן בפסטיבל עצמו
מאסימו רניירי ניצח בפסטיבל ב 1988
סימונה כרסטיצ׳י ניצח בפסטיבל ב 2007
ג׳ורג׳יה ניצחה בפסטיבל ב 1995.
ישנם שמועות לגבי הכותבים כניראה פדריקה אבטה כתבה יחד עם Jacopo Ettore
את השיר של come cose והצמד הזה היה שותף כניראה לכתיבת השירשל Serena
ויתכן שיחדיו כתבו שירים נוספים לתחרות , פדריקה אבטה הופכת לכותבת מובילה ומבוקשת שכותבת למיטב האמנים באיטליה , בתגובה הקודמת בקלפים שצירפתי היא הייתה שותפה לכתיבת השיר ״ בלאק נירוונה״ של אלודי , ״ קלאודיה״ של פרנצ׳סקה מייקלין והשיר של אירמה Galassie.
שמות השירים יחשפו בתוכנית מיוחדת שתוקדש לג׳ובאני בתאריך 18.12.24
אני לא מאמין שהקילה לעורו הבלתי השתחל שוב לפסטיבל. הוא בטח הבן הסודי של קרלו קונטי הבלתי בלתי ,אחרת אין לי הסבר. וכל הקבועים איפפפפפ כמה שחיתות אלוהים. ככ נמאס. בכל אופן אין לי ספק שהשיר הזוכה יגיע מאחד השמות הלא מוכרים.

mati02021

Member
קרלו קונטי החליט להרחיב את מספר המשתתפים ל-30, מה שמציין שיא של כמות משתתפים המשתווה לכמות הזמרים בשנה שעברה , את כל השירים ישמיעו כבר בערב הראשון בפעם הראשונה לפיכך מרבים להשוות את הטקטיקות שלו לאמדאוס גם קונטי מפריח ספינים באוויר לגבי אמנים אורחים , הוא רוצה את הפינק פלויד כאורחים,
הסיכוי? אפס עגול.
לגבי כמות המשתתפים ששינה ברגע האחרון בדיוק כמו אמדאוס הוא הצהיר: "הבאנו את הגיבורים ל-30 ואולי עוד 10 היו ראויים להיות שם. בחירה זו נועדה לספק את טעמו של קהל הטרוגני, ומציעה שילוב של אמנים מבוססים והבטחות חדשות. המטרה היא לתת רגשות הן למי שיעקוב אחרי הפסטיבל מהבית והן לקהל הנוכחים בקהל אריסטון”.ישנן שמועות על נוכחותם של אישים בולטים אחרים כמו אנאליזה ואנג'לינה מנגו אם כי אין עדיין אישורים רשמיים.סביר להניח שאנג׳לינה תפתח את הפסטיבל ואנאליזה תהיה מנחה אורחת באחד הערבים .

בין השירים בתחרות ישנם סיפורים ממשיים של האמן, קונטי התראיין ואמר ״אני רואה בסנרמו פסיפס גדול . אבל יש משהו חדש, מה שאני אוהב ומה התוכן בין השירים, זה כבר לא עולם מאקרו, לא מדברים על הגירה או מלחמה, אלא חוזרים לדבר על המיקרו-עולם, המשפחה, יחסים אישיים. אני מדבר על המילים של השנה. דברים אנושיים יותר מאשר עולם המיקרו שסביבנו, יחסי משפחה. הכל מאוד אינטימי, ולא במבט חיצוני”.
המארח מכבה מחלוקות אפשריות אע״פ שכן היו דברים מעולם כמו השיר של גאלי בשנה שעברה, השיר שלו עסק בחוצן המגיע לכדור הארץ והדובר מסביר לו מה מתרחש כאן ,היה מסר מובלע על המלחמה בעזה כמו:
״עם קווים דמיוניים אתה מפציץ בית חולים
על פיסת אדמה או חתיכת לחם
אף פעם אין שלום”

לכן לא יהיו עוד נושאים שנקבעו מראש, שהזמרים המתחרים היו צריכים להשאיר, אלא כל אחד מהם יציג טיעונים שונים.

גבאני יביא את השילוב המובהק של אירוניה והשתקפות, ויאשר את עצמו כאחד האמנים המייצגים ביותר של טוסקנה.

לוסיו קורסי,הוא בין השמות המסקרנים ביותר של המהדורה הזו. קורסי מצליח לגרום לצלילי רוק ופולק של זמר-יוצר להרמוניים יחדיו, הופך את האווירות הסוריאליסטיות שלו לשירה ומקשר בין עולם גרוטסקי לפעמים למבנה עשיר מוזיקלית.

סימון כריסטיצ'י, כבר השאיר חותם בסנרמו, וזכה ב-2007 עם Ti regalerò una rosa. היכולת שלו לשלב מוזיקה וסיפור תמיד הופכת את נוכחותו למיוחדת, ומהדורת 2025 לא תהיה יוצאת דופן.

ויש את הזמר והמפיק האינדי ברונורי סאס שזוהי הופעה ראשונה בסן רמו שאלבומיו הראשונים
היו אקוסטיים פשוטים וישירים שהציבו אותו בחזית הסצינה האינדית האיטלקית המתפתחת:

ישנו יצוג נכבד לזמרות, 11 זמרות סולניות ועוד אחת מהצמד coma cose, ישנה הפתעה
מזמרת לא כל כך מוכרת בשם ג'ואן ת'יל
שלא ממש שמעו עליה חוץ אולי מדואט שהיא היתה שותפה לו עם אלודי שהיווה פסקול לסרט איטלקי , מאד מסקרן לשמוע איזה שיר שלחה שבאמצעותו הצליחה להתקבל לפסטיבל

זמרת נוספת שגם היא פחות מוכרת היא סרינה ברנקל
היא השתתפה בג׳ובאני ב 2015 ושיתפה פעולה עם אומנים מוכרים כמו אנאליזה ואיל וולו אך עדיין היא די אלמונית.

ישנם סרטונים שהעלו חלק מהמתמודדים שמתבשרים על בחירתם חלקם נראים מלאכותיים שכניראה ידעו מראש שנבחרו אך חלק מהסרטונים נראים אותנטיים וחלקם משעשעים כמו הסרטון של סולן להקת moda שאימו מעירה אותו ומבשרת לו שהוא נבחר לתחרות , גם ג׳לייס פרסמו סרטון ופתוחים בקבוק יין מבעבע כשהבינו ששוב לא נבחרו לתחרות.

https://www.spyit.it/sanremo-2025-l...a-dalla-piu-divertente-alla-piu-noiosa-video/

יש רייקאפ מושקע של הזמרים שהולכים לקחת חלק בפסטיבל

זהו ניצחון של חברת התקליטים וורנר מיוזיק, זו השנה השנייה ברציפות, היא המיג'ור עם הכי הרבה אמנים בתחרות, 11, מתוכם 2 שייכים ל-ADA. מאחוריה מוצאים את Sony Music עם סך של 9 שמות גדולים במירוץ, מתוכם 3 תחת קולומביה, 5 תחת Epic ו-1 תחת Numero Uno.

לא הייתי מציע לזלזל באקילה לאורו אמנם יכולת הווקאליות שלו די מפוקפקות אך אני עוקב אחרי התגובות שהוא מקבל ברשתות החברתיות באיטליה ויש לו חוג מעריצות שהולך וגדל בין היתר בגלל היותו שופט באקס פקטור כפי שניתן לראות בסרטון למטה.
אקילה לאורו דיבר על האפשרות לקחת חלק בפסטיבל בפעם הרביעית בראיון שנתן ל-Tommaso Toma מ-Bilboard, הזמר-יוצר הרומאי דיבר על יחסיו עם הפסטיבל.
בערך הויקיפדיה שלו נרשם בין היתר שהוא ראפר אך השירים האחרונים שהוציא לא מזכירים בשום צורה את סגנון הראפ אלא שירים יותר מלודיים , השיר האחרון שלו Amore disperato ( אהבה נואשת) זכה להצלחה ואלו מילותיו

https://lyricstranslate.com/en/achille-lauro-amore-disperato-english

גם בשיר הזה פדריקה אבטה היתה שותפה בכתיבתו
https://youtu.be/z3CbXA87Aus

כשנשאל על השינוי כיוון המוזיקלי שלו הוא אמר שהוא לא אוהב תוויות ששמים עליו.אני מתאר לעצמי שהוא שלח שיר בסגנון זה לפסטיבל משום שכבר כתבתי בתגובה הקודמת שע״פ שמועות הוא שלח שיר אמוציונלי מאד .

כאמור, בראיון לפני שנבחר טען :״הפסטיבל היה חדיר יותר לחידושים שהיו וממשיכים להתרחש בפנורמה המוזיקלית שלנו - שחשף את קולו לראשונה בפסטיבל של קלאודיו ב 2019 עם השיר "רולס רויס " - הוא התקרב לעולמות רחוקים מאוד, מעולם לא שם לב אליהם קודם לכן. לעמוד על הבמה עם עשרה מיליון אנשים שצופים בך זו הזדמנות שתמיד ניצלתי, אפילו התרסקתי".

ועל האפשרות לחזור בעתיד הקרוב, אקילה לאורו ציין: "אם יש לי את השיר הנכון, כמובן שהייתי הולך. אני אוהב את מה שאני עושה ואני רוצה לקחת את זה לפסגה, אבל לא במובן הכלכלי העגום. תמיד הסתפקתי, עכשיו אני גם יזם, אני עושה אלף דברים שונים, גם פתחתי חברת נדל"ן, אז תארו לעצמכם אם אני חושב על סן רמו רק בשביל להחזיר כסף. אבל אני שאפתן, סן רמו היא כמו ליגת האלופות עבור כדורגלן מקבוצת כדורגל. או אולימפיאדה ואם אתה הולך אתה עושה את זה גם כי זה לא מספיק להשתתף, אבל אתה גם רוצה לנצח אותם".
התחילו להתפרסם ההימורים הראשונים

וזוהי הפתעה;

https://eurovisionworld.com/odds/sanremo

וכמו שאתם מבינים אקילה גבוה מאד בהימורים.

מיכלאנג׳לו מי שכתב את השיר הזוכה ב 2022 בריבידי כתב 3 שירים לתחרות כניראה כולם בשיתוף עם בלנקו באחד מהם גם מחמוד היה שותף לכתיבת השיר.
מיכלאנג׳לו פירסם תמונה בפרופיל האינסטגרם שלו כמה שעות לאחר ההכרזה של קרלו קונטי, בה מופיע הכיתוב: "3 שירים מתחרים בסנרמו. זה נכון שכשאתה נותן אהבה למוזיקה, המוזיקה מחזירה לך אותה". אבל דווקא בהערות אנו מוצאים את הרמזים הראשונים למעורבותו של בלנקו, שכותב: 3 מתוך 3. כניראה ששלושתם שותפים לכתיבת השיר של נועמי.
מיכלאנג׳לו ובלאנקו כתבו את השיר של ג׳ורג׳יה ואירמה.

https://www.fanpage.it/cultura/sanr...el-ritorno-di-blanco-mahmood-e-tiziano-ferro/

וגם השנה ישנה התלהבות מהליין אפ

https://wiwibloggs.com/2024/12/01/s...ude-past-winners-and-eurovision-alums/282613/

—-
מחר יחשפו את שמות השירים בתחרות בתוכנית מיוחדת אך קרלו קונטי כינס מסיבת עיתונאים לפני כשעתיים ואמר שלא 30 שירים הולכים להתחרות אלא 31 שירים
לא ברור אם מדובר במתיחה או באי הבנה
הוא אמר כך:
השמות הגדולים שיתחרו בפסטיבל סן רמו 2025 לא יהיו 30, אלא 31.

"לא נגדיל את מספר הצעירים שמתחרים בקטע ההצעות החדשות של Sanremo 2025, אבל יהיה שם 31 במירוץ הגדול. יש זוג שהגיש שיר לפסטיבל ברגע האחרון”.

האם זו בדיחה של המארח והמנהל האמנותי או הפתעה?

בין הקולגות יש מי שמעלה השערה של הגעתם של ג'אליס או אל באנו ורומינה פאוור למירוץ( אין מצב שרומינה תחזור לתחרות. השירים שהגיש אל באנו היו של סולן ולא של צמד) או פרנצ'סקו פאולנטוני וגבריאלה סירילי, פרצופים ידועים מ-Tale e Quale Show.
ידוע שמדובר בזוג.
לאחר מכן, קרלו קונטי חידד את הנושא עוד יותר, והצביע על...

"זה יהיה זוג חסר תקדים! לא יכולתי להגיד לא!" לפיכך מתרבות השמועות שמדובר בצמד ג׳לייס שכן התקבל לתחרות אך אולי מדובר באי הבנה משום שיש כאלה שפירשו שאחד השירים שהתקבלו לתחרות מזכיר את שם השיר הזוכה שלהם ב 1997 , לפיכך רבים מהעיתונאים שמים את הידיעה הזאת בסימן שאלה בכותרת.כמו זה:

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
אז הנה הם מתחילים לעלות את הזמרים והם חושפים את שמות השירים השירים :
🎙️השיר של פרנצ׳סקו גבאני נקרא ״Viva la vita"( יחי החיים)
🎙️השיר של אקילה לאורו נקרא ״Incoscienti giovani״ (צעירים פזיזים)
🎙️ השיר של קלרה נקרא״ Febbre" ( חום)
🎙️ השיר של ברנורי סאס נקרא ״L'albero delle noci" ( עץ האגוז)
🎙️השיר של שאבלו יחד עם Gue ג׳ושוע טורמנטו נקרא ״La mia parola"( המילה שלי)
🎙️השיר של ג׳ורג׳יה נקרא ״La cura per me״ ( התרופה בשבילי )
🎙️השיר של אמיס קילה נקרא ״ Demoni״ ( שדים)
🎙️השיר של מרצ׳לה בלה נקרא ״Pelle diamante״ ( עור יהלום)
🎙️השיר של גאיה נקרא ״Chiamo io chiami tu״ ( אני קוראת לך אתה קורא לי
אך ניתן לתרגם גם אני מתקשרת אלייך אתה מתקשר אליי)
🎙️השיר של סימונה כריסטיצ׳י נקרא ״
Quando sarai piccola״ ( כשתהיה צעיר )
🎙️השיר של אירמה נקרא ״Lentamente״ (לאט)
🎙️השיר של סרינה ברנקל נקרא ״ Anema e core״ ( לב ונשמה)
🎙️השיר של Olly נקרא ״Balorda nostalgi
״ ( נוסטלגיה מטופשת)
🎙️השיר של אלודי נקרא ״Dimenticarsi alle 7״ ( תשכח ב 7)
🎙️השיר של מאסימו רניירי נקרא ״Tra le mani un cuore"״(לב בין הידיים )
🎙️השיר של שרה טוסקנו נקרא ״Amarcord״

( אני זוכרת)
🎙️השיר של טוני אפא נקרא Damme 'na “
mano" ( תני לי את ידך )
🎙️השיר של לוצ׳יו קורסי נקרא ״"Volevo essere un duro"(רציתי להיות קשוח״)
🎙️השיר של נועמי נקרא ״Se t'innamori muori״ ( אם תתאהב אתה תמות)
🎙️השיר של רוקו האנט נקרא ״Mille vote ancora (עוד אלף פעמים)
🎙️השיר של בראש נקרא ״"La tana del granchio"( המאורה של הסרטנים)
🎙️השיר של רוז וילן נקרא ״Fuorilegge״
( להוציא מחוץ לחוק)
🎙️השיר של וויל פיוטה נקרא ״Grazie ma no grazie ( תודה, אבל לא תודה)
🎙️השיר של MODA נקרא ״Non ti dimentico״ ( אני לא שוכח אותך״)
🎙️השיר של פדז נקרא ״Battito״ ( דופק)
🎙️השיר של פרנצ׳סקה מייקלין נקרא ״Fango in paradiso״ ( בוץ בגן עדן )
🎙️השיר של רקומי נקרא ״Il ritmo delle cose״ ( הקצב של הדברים)
🎙️השיר של coma_cose נקרא ״Cuoricini
״( לבבות קטנים )
🎙️השיר של ג׳ואן ת׳יל נקרא ״Eco״( הד)
🎙️השיר של דה קלורוס נקרא ״Tu con chi fai l'amore ״( עם מי שאתה עושה אהבה)
מצרף קישור לאתר של RAI שבו הזמרים הציגו את השירים שלהם ,

קצת על משמעות השירים:

ברונורי סאס, על שירו עץ האגוז:״השיר מדבר על השמחה והמהפכה שהובילו ללידה חדשה, זו של בתי פיאמטה, שהייתה כוח מניע. אבל זה גם מדבר על הפחד וחוסר השקט שמרגישים במצב הזה, בקו הדק הזה שמפריד בין להיות הורה לבין להרגיש כמו ילד".

פרנצ׳סקו גבאני הסתפק ואמר על השיר שלו
ויוה לה ויטה ( יחי החיים)

״זוהי חגיגה של החיים ככאלה, במהותם״.

על השיר של קלרה ׳חום׳ נאמר "קצת כמו חום, החיים יכולים לעלות ולרדת, הכל עולה ויורד".

אקילה לאורו גם הסתפק בתגובה קצרה :״זה בהשראת סיפורים אמיתיים ומדבר קצת עלינו, צעירים פזיזים".

ג׳ורג׳יה אמרה על שיר שכתב לה בין היתר בלאנקו
: "התרופה עבורי היא להיות מסוגל, באמצעות כוחה של תחושה, לעבור אבולוציה פנימית, מבלי להפסיק לעולם ללמוד"

אמיס קילה אמר על שירו:״הוא מדבר על לילה של אהבה, גם אם הוא יכול להגיד הכל ולא כלום".

מרצ׳לה בלה אמרה על שירה ׳עור יהלום׳
״ אני חוזרת לסנרמו עם הרבה אושר ואני רוצה לשחק את זה בצורה עליזה. הוא שיר שבו אני מתארת את עצמי קצת, אבל מעל הכל אני מתארת סוג של נשים: כאלה שבטוחות בעצמן, שיודעות מה הן רוצות בלי לשאול אף פעם, בעלות עור קשה, כמעט כמו יהלום".

גאיה :״ "השיר מדבר על הפואטיקה של חוסר החלטיות.לפעמים אנחנו עבדים למחשבות שלנו ולא קשורים מאוד לאינסטינקטים שלנו".

סימונה כריסטיצ׳י על שיר ׳כשתהיה צעיר׳ "על במת אריסטון אביא שיר מאוד אינטימי ופיוטי, שמדבר על מתי בחיים - ככל שעובר הזמן - אנחנו הופכים להורים, להורים שלנו ומחזירים להם את כל האהבה שקיבלנו".

אירמה לא אמר הרבה על השיר שבין כותבי השיר הינו בלאנקו ;״ ׳לאט׳ זה שיר אחר בשבילי, הוא מכיל כל כך הרבה אמת, שיר שקוף שחושף אותי".

סרנה ברנקל על שירה ׳לב ונשמה׳ :״ "עברו 10 שנים של קונצרטים, אחריות, מחקרים וניסויים. זה שיר שמדבר על היחס לחיים ללב ונשמה זה אורח חיים, הדרך שבה דברים נעשים היא הכי טובה לעשות ככה".

אולי על שירו ׳ נוסטלגיה מטופשת׳
״השיר הזה מדבר על נוסטלגיה, סנסציה המוכרת היטב ליורדי ים ואני מג'נובה (איזור שהיה מדינה עצמאית בליגוריה בחוף הצפון-מערבי של איטליה שסופחה לסרדיניה)אתה יכול להיות נוסטלגי למשהו שחווית, אבל גם למשהו שלא חווית".

אלודי לא אמרה כמעט דבר על השיר מלבד ׳השיר דרמטי׳.

מאסימו רניירי על שיר לב בין הידיים שלך,אמר על השיר שכתב טציאנו פרו
: ״זה שיר אהבה, סיפור אהבה קורע לב. זה מעשה ידידות בין שני אנשים, סיפור שלא קראתי קודם לכן בחיי״.

טוני אפא הילד הרע של איטליה לא ממש התייחס לשיר אלא יותר על השתתפותו, מדובר בראפר שנוי במחלוקת עם רזומה של שירים סקסיסטים פוגענים כלפי נשים , הוא כתב באינסטגרם : ״אני תמיד אני עצמי, אני לא יודע איך להיות שחקן, אני עושה מוזיקה ואי אפשר לצנזר מוזיקה, אני כותב מה שאני רואה וחי את מה שאני כותב. תודה לכל האנשים והקולגות שלי שנקטו עמדה. "תני לי את ידך", נתראה בסנרמו״.
גם קונטי עצמו התייחס להתנגדות של חלק מהציבור להשתתפותו של אפא ואמר:״לדעתי, כשהוא ישיר את השיר שלו, הוא ישאיר את כולם פעורי פה בגלל אלף סיבות. אז בואו נעזוב את ההפתעה הנחמדה הזו ואז נדבר על זה שוב בפברואר”.
גם רשת הטלוויזיה RAI התערבה בנושא, והדגישה את תמיכה המלאה בעמדתו של קונטי:

"אנחנו עולים בקנה אחד עם השיקולים שעשה קרלו. השיקול העמוק ביותר הוא שפסטיבל סן רמו הוא תחרות שירה, תחרות על שירים איטלקיים, על מוזיקה איטלקית. טוני אפא יציג שיר שכפי שאמר קרלו, אין לו שום קשר לביטויים סקסיסטיים או לתוכן פוגעני. למעשה, זה יזעזע אותך מכל הבחינות..."

שרה טוסקאנו אמרה על שירה ׳אני זוכרת׳
״השיר עוסק בנוסטלגיה, בלחיות מחדש של זיכרון והבנה מדוע הוא חייב להישאר כך."

רוקו האנט אמר על שיר ׳עוד אלף פעמים ׳
״השיר מדבר על הסיפור שלי, אבל גם על סיפורם של אנשים אחרים. זה מדבר בצורה ברורה על אדמתי, על עמי".

לוצ'יו קורסי, ׳רציתי להיות בחור קשוח׳
״השיר מדבר על העובדה שהעולם הזה היה רוצה שנהיה מושלמים כמו פרח, אבל זה לא אומר לנו שהפרחים כולם תלויים בחוט״

נועמי על שירה ׳אם תתאהב אתה מת׳ שחיברו בין היתר מחמוד, בלאנקו ומיכאלג׳לו
״כולנו מפחדים להיפגע כשאנחנו מביעים את רגשותינו ומרגישים פגיעים ושבריריים.
להפקיר את עצמנו בזרועותיו של מישהו מפחיד אותנו. כשאתה מתאהב אתה מת... בשלווה."

גם הראפר בראש לא הסגיר הרבה על שירו ׳מאורת הסרטנים׳ רק הסכים לומר :״זה שיר שיכור, שמספר כמה קשה להסביר רגשות חזקים מסוימים בצורה מילולית".

רוז וילן על שירה ׳להוציא מחוץ לחוק׳
״השיר מדבר על תשוקה, הן בצד הנוקב והן בצד שגורם לך להרגיש חי. שיר שמאוד אכפת לי ממנו, הגיע לו במה חשובה כמו זו של האריסטון".

ווילי פיוטה על שירו ׳תודה אך לא תודה׳ משמעות השיר מדבר על כל הפעמים שבהן אומרים לנו דברים שגורמים לנו לאבד את הלב.
ובזכות ווילי פיוטה, השנה "ג'ליס תהיה בפסטיבל סן רמו", התבדח קרלו קונטי. למעשה, נראה שהצמד, שנדחה בפעם ה-28, מוזכר במילות השיר שלו.

על שירם של MODA ״אני לא שוכח אותך״:
זהו שיר אהבה. לשכוח זה קשה, אבל מגיע רגע בחיים שבו אתה חייב לאזור אומץ להשאיר דברים מסוימים מאחור, ואז להתקדם. אנחנו לא יכולים לחכות לתת לכם לשמוע את זה, כי סוף סוף חזרנו עם שיר אהבה של Modà, אחד מאלה שגרמו לציבור להתאהב. לכן אנחנו מאוד שמחים לחזור לבמה הזו לשיר על אהבה, משהו שאנחנו באמת צריכים היום".

פדז על שירו ׳דופק׳ שהראיון איתו היה מעט מוזר שחוזר לתחרות לאחר שנה סוערת למדי, בין היתר על בגלל הפרידה מאשתו לשעבר קיארה פראני.

פדז הסביר את משמעות השיר שלו לקרלו קונטי״אני רואה בזה דיכוטומיה, זה שיר אהבה שמוקדש לאישה, אבל האישה הזו מתגלמת בדיכאון״.

פרנצ׳סקה מיקליין לא אמרה הרבה על שירה ׳בוץ בגן עדן׳ רק אמרה שהשיר על פרידה, יש אי נוחות מסוימת. הבחור נפרד ממני וכתבתי את השיר׳.

רקומי על שירו ׳קצב הדברים׳
״חזרתי אחרי שנה של השבתה עצמית. השיר הזה בא מהצורך שלי לקבל בברכה אי סדר במקום להימנע ממנו. הרגשתי צורך לאמץ את הקצב שלי.״

גם הצמד coma cose לא הסגיר הרבה על שירם ׳לבבות קטנים׳ רק אמרו שזה ״שיר שעוסק באהבה... ׳״ מי יודע אם זאת בלדה או יצירה קצבית .

ג׳ואן ת׳יל היא אחת האמניות שתערוך את הופעת הבכורה שלהם בסן רמו שרבים הרימו גבה על השתתפותה היות והיא כמעט אלמונית לגמרי , בלינק שבתגובה הראשונה לגבי הזמרים שהגישו שיר לתחרות וסיכוי טוב שהתקבלו היא כלל לא מופיעה באף מקום בטבלה .

על שירה הד( אקו) היא אמרה :״ זהו שיר שמדבר על החשיבות של להתמודד עם הפחדים שלך ולהגן תמיד על הרעיונות שלך. שיר מאוד חשוב עבורי".

דה קלורס על שירם ׳עם מי שאתה עושה אהבה׳
ידוע שמות כותבי השיר הם דוויד פטרלה( כתב שירים רבים לתחרות) והיוצר כלכותא .

״זו הדרך שלנו לחגוג את הרגעים שבהם האינסטינקט ולא הדפוסים מנחים אותנו. כל מה שלא צפוי״

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
האמנים החלו את החזרות באולם, מספר אמנים החלו לספר יותר על השירים שלהם ומנסים לתת להם ציור או תמונה שמדגימה את השיר, נחשפו שמות יוצרי השירים והשמועות מספרות על מתיחות בין האמנים בחזרות.

“אני אתקשר, אתה מתקשר" של גאיה
״מדבר על הלימבו הזה של חוסר החלטיות השוחק את המוח שלנו ולא מחזיר אותנו לרגשות ולאינסטינקטים הקדומים ביותר שלנו.
זו כל הקריאה שלי. זה בעצם שיר סופר קליל וסופר ריקוד, אבל יש לו סאבטקסט שאם תקשיבו קצת יותר אינטנסיבי, אנכית, תוכלו לתפוס אותו.
אם השיר היה ציור, ציור או צילום, הייתי רואה את חוף קופקבנה, השלט עם ה-Wi-Fi חסום וכל מה שקשור לטלפוניה או לחיבור כבוי".

אקילה לאורו סיפר על שירו שכתב בעצמו :״השיר שלי, כמו תמיד, הוא בהשראת סיפור אמיתי, הוא מדבר על צעירים פזיזים, הוא מדבר עלינו. אם השיר שלי היה צילום זה כנראה היה כוריאוגרפיה רטרו, משנות ה-80".

ברונרי סאס אמר על שירו :״ זה שיר שמדבר על איך לידה יכולה להיות לידה מחדש, שמחה ומהפכה אבל גם רגע של משבר גדול. אני מספר על אורות אבל גם על צללים ואם נרצה גם על חרדות. סיפורו של מצב שיכול ליצור גם תחושה מסוימת של חוסר התאמה, בלימבו הזה בין להיות הורה ועדיין להרגיש כמו ילד
אני בהחלט חייב להיות בנאלי: התמונה שעולה לי בראש היא בדיוק של העץ, אבל צוירה על ידי ידידי רוברט פיגליה שעשה כמה ציורים יפים ואיורים יפהפיים הקשורים לאלבום. הוא קיבל את המהות של מה שאני שר ומה שכתבתי אז כן, אני מדמיין את זה כציור של רוברט של העץ הזה שנמצא מול הבית שלי".

קלרה סיפרה על שירה ׳חום׳ :״ חום זה שיר שמאוד אכפת לי ממנו ורציתי להשתמש בתמונה הזו כי כולנו חושבים מה זה חום שגם אם זה לא דבר קונקרטי משנה את הטמפרטורה... היא עולה ויורדת, קצת כמו ימינו, הרגשות שלנו ומכיוון שאני מגיעה משנה מלאה ברגשות, למזלי חיובית מאוד, חשבתי לקחת אותה לסנרמו.״

Coma-cose
אמרו על שירם:״ "השיר שלנו מתייחס לדינמיקה של זוג, מדבר על אהבה, אבל בגרסה קצת מרירה: זו של דו-קיום יומיומי. נוכל להגדיר את זה כמעין אגדה דיסטופית של העולם העכשווי. אם היינו מתרגמים את זה לתמונה, היינו רואים שני לבבות".

פדז על שירו ׳דופק’ ". זה שיר מאוד אינטימי, דיכוטומיה בין שיר אהבה שבו לעומת זאת הדמות הנשית מגלמת דיכאון. אז זה שיר על דיכאון, בנוי כאילו הוא שיר אהבה
אם השיר שלי היה תמונה, אני חושב על פיקסל שחור".

ג׳ורג׳יה על שירה ׳התרופה עבורי׳
"התרופה עבורי" היא מסע של תחושה עמוקה שמובילה לשינוי. אם זה היה דימוי או ציור, הייתי רואה חדר חשוך נשבר מאור שנכנס לחדר הזה ומאיר אותו".

אירמה על שירו ׳לאט׳
״לאט״ הוא שיר שכל כך אכפת לי ממנו שמכיל אמת, הוא מאוד שקוף ואני לא יכול לחכות שאנשים ילבשו אותו. אני לא יכול לחכות לשיר את זה.
אם זה היה ציור, הייתי מדמיין את זה קצת כמו מטוס המשקיף על האוקיינוס"

לוסיו קורוסי על שירו ׳רציתי להיות בחור קשוח׳
״ השיר מדבר על העובדה שהעולם הזה היה רוצה שנהיה חסרי תקלות, מוצקים כמו אבנים ומושלמים כמו פרחים בלי להגיד לנו שפרחים תלויים בחוט. השיר מדבר על העובדה שלעתים קרובות קל לא להפוך למה שחלמת להיות. יש מעט אנשים שיכולים לומר שהם הפכו למה שהם חלמו עליו בילדותם. ואולי לעתים קרובות זו אפילו לא הייתה הדרך הנכונה. לפעמים אנחנו חולמים להיות משהו שהוא לא הרבה יותר טוב ממה שאנחנו.
אם השיר שלי היה תמונה, אני חושב שזה היה עץ כמו אלה שאתה מטפס בילדות... או קלע"

מרצ׳לה בלה על שירה ׳ עור יהלום׳
״יצירה עכשווית שנעשתה כדי לרקוד בכיף, למסר חשוב. אם זה היה הופך להמנון אפילו לאישה אחת בלבד - אני הייתי יודעת שעשיתי את חובתי כאמן".

מאסימו רניירי על שירו ״לב בידיים שלך״
"זה שיר, שקודם כל, נקרע מיופי כי זה הסיפור של האדם הזה שמסיים את הקשר הזה ועוזר לאדם השני להציל אותו מהלב הזה שנפל לים. זה לא קורה כמו בחיים שאנחנו כבר לא רואים אחד את השני וכבר לא אכפת לנו ממה שעובר על כולם.
מערכות יחסים, כשהן מסתיימות, יכולות מאוד להשתקם או להסתיים בצורה מאוד אזרחית, הרבה יותר אנושית.
אם השיר שלי היה תמונה, תמיד ראיתי אותו כאחת מהתמונות שרואים לעתים קרובות בוואטסאפ, הלב שנוקב בחנית"

Moda על שירם ׳אני לא שוכח אותך׳
"השיר שלנו הוא שיר אהבה בסגנון moda מלא... עוצמתי. הפעם זה ממש חזק כי זה מדבר על אהבה, אבל זה גם מדבר על אומץ. אהבה יכולה לעתים קרובות להסתיים ומגיע זמן שבו האומץ והנחישות להתקדם הם חיוניים כדי להימנע מלפול לתוך עצב.
בחלק הזה של הלב שלך תמיד יש את הזיכרון הזה, שאפילו רק לחשוב עליו, גורם לך להרגיש טוב.
אם היינו מדמיינים את זה כדימוי, אני (קקו, סולן הלהקה ) הייתי אומר סופת טורנדו, בעוד ששאר הלהקה מדמיינת שילוב של אור וחושך... הוריקן בים״

נועמי על שירה ״אם אתה מתאהב אתה מת״
"השיר הזה נולד ובנוי על הקול שלי ואני שמחה כי אלסנדרו (מחמוד) ובלנקו, שהם שני כותבים גדולים וטובים מאוד, נתנו לי מתנה גם ממני.
הנושא של 'אם אתה מתאהב אתה מת' חזק מאוד. מלבד הביטוי הזה שהוא מטורף, להיות מטפורה לדבר על נטישה... כשאנחנו זורקים את עצמנו וחווים רגשות בלי לפחד, או אולי עם הפחד הזה להרגיש שברירי... זו נטישה, כי במציאות הכל נמצא בפנים יד למישהו אחר.
גם אם בסופו של דבר יש את ה"שלווה" הזו שפותרת הכל, כשנתת הכל ואין לך על מה להתלונן. זה נראה לי מאוד אמיץ, היצירה כמו שם השיר.
אם זו הייתה תמונה, אני יכול לחשוב על שמיים שבהם יש מישהו שנפל, נטוש במצב של אפס כבידה, קצת כמו פלורנס אנד דה מאשין".

Olly על שירו “נוסטלגיה מטופשת “
נוסטלגיה מטופשת, כי זה תמיד כואב קצת, על תחושת חוסר. כמו כל השירים שכתבתי בזמן האחרון, זה טייק גרוע שהוא לא מטרה בפני עצמה, אלא תמיד מסתיים בהוצאה כללית.
הוא מספר על נוסטלגיה של משהו שאני עדיין לא יודע בדיוק אם כבר חוויתי או לא, אבל בהחלט משהו נכון.
אם 'נוסטלגיה מטופשת ' הייתה דימוי, צבעים עולים בראש: שחור וכחול מעורבבים, שאחר כך מתחממים בסוף... הכל קצת בלאגן, כמוני בכל מקרה".

רוז וילן על שירה ״מחוץ לחוק ״

״מחוץ לחוק זה שיר שמדבר על תשוקה, אני תמיד אוהב לחקור את הצדדים השונים של האהבה והבנתי שהחלק של התשוקה, של תשוקה כמעט חונקת, הוא בעצם אולי אחד הדברים שהכי גורמים לך להרגיש חי.
אם 'פורע חוק' היה דימוי או צילום אולי זה היה של אדם במיטה מתפתל באהבה תחת שמים זרועי כוכבים".

שבלו עם GUe וג׳ושוע תומנט- ״העולם שלי״
כך אמר GUE “לסנרמו נביא צליל אמיתי... יש לנו שתי תכונות כמו זה. כי אנחנו הולכים להביא קטע היפ הופ אמיתי.אריסטון תקפא, אני חושב על השורות הראשונות, אלו מהקלף שחוזרות לשבעים מהדורות.
זו יצירה מוזיקלית, נשמה וגוספל, אבל היפ הופ. גם בדואטים נתמקד הכל בתרבות"

טוני אפא - תני לי יד״

"השיר בהחלט מדבר על רומא, שאפשר לראות בה גם אישה. זהו שיר אישי ומלא תשוקה שמדבר על אהבה כמו גם על דברים רבים אחרים.
אם השיר הזה היה תמונה, הייתי רואה אישה יושבת בפיאצה מדונה דיי מונטי"

סימונה כריסטצ׳י “ כשאתה צעיר״
הוא די חזר על דברים שאמר קודם ״כשאתה צעיר״ הוא שיר שנוצר כדי לחקור את מערכת היחסים, הקשר הקיים, בין הורים לילדים ברגע שבו שני התפקידים הללו מתהפכים ולכן אנחנו הופכים להורים להורים שלנו.
אך הוסיף אם זו הייתה תמונה זו כנראה הייתה נדנדה" אני אפרט בהמשך על הסגנון של כריסטיצ׳י עושה רושם שהשיר מבחינת התוכן מזכיר את שירו הקודם בתחרות וזה לגמרי שונה מ׳שירים פסטיבליים׳

יש כותב מוביל בתחרות שאני חושב ששבר שיא חדש,לא פחות מ 7 שירים הוא כתב, יותר נכון כתבה ,וזוהי פדריקה אבטה, היא כתבה לא פחות מ 7 שירים לתחרות . פדריקה כתבה לקלרה יחד עם יוצרי השיר הזוכה בשנה שעברה
״לה נויה״, מאדאם דארדסט יחד עם קלרה עצמה ויוצר נוסף שגם הוא מסתמן ככותב מוביל - ג׳וקפו
אטורה.
פדריקה אבטה כתבה לאמיס קילה,לפדז, ג׳׳ואן ת׳יל,סרנה ברנקל,לרוז וילן, לשרה טוסקנו גם כאן ג׳וקפו אטורה
היה שותף לכתיבה יחד עם Merk & Kremont)
המוכרים כמפיקים ודי.ג׳יי ידועים ממילאן.

כאמור בלאנקו כתב 3 שירים לנועמי( יחד עם מחמוד), ג׳ורג׳יה ואירמה( יחד עם מיכאלאנג׳לו ).

הצמד דיוויד סימונטה ודיוויד פטרלה שכתבו שירים רבים לפסטיבל בעבר בין היתר את השיר הזוכה לפני שנתיים למרקו מנגוני,חברו הפעם לכתוב את השיר של אלודי לתחרות יחד איתה .

פטרלה כתב את גם את השיר של גאיה יחד איתה ועם זאף,ואת השיר של דה קלורס יחד עם כלכותא והלהקה עצמה.

דוויד סימונטה כתב גם לפרנצ׳סקו גבאני יחד עם גבאני עצמו ופסיפקו שכתב לו את השיר ב 2020

וגם היה שותף לכתיבת השיר לפרנצ׳סקה מיקליין יחד עם ריינה שהיה שותף יחד עם סימונטה בכתיבת השיר של אנאליזה בשנה שעברה.

מסתבר שלא רק טציאנו פרו היה שותף לכתיבת השיר של מאסימו ריינרי אלא גם נק,
.

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
המשך..
והנה אני חוזר לסימונה כריסטיצ׳י שאת השיר לתחרות הוא כתב בעצמו יחד עם הזמרת שאיתה הוא מופיע כבר 3 שנים ,אמארה, בהופעות המוקדשות לשיריו של פרנקו בטיאטו.
טכניקת הכתיבה של סימונה כריסטיצ׳י די חוזרת על עצמה יש בשיריו דובר המשיא עיצות פילוסופיות על החיים ויש את הנמען שהוא הקורא שאליו הוא פונה בגוף שני יחיד ׳אתה׳ , זה מאד מזכיר את טכניקת הכתיבה של הספר שקראתי בנעוריי ״הנביא״ של ג׳ובראן חליל. דמות שואלת את הנביא שאלה, אשר מגיב באמצעות מטאפורות ואנלוגיות עם טקסט פיוטי.
בעבר תרגמתי את השיר שלו לפסטיבל
מ 2019 ואי אפשר שלא להתפעל מיופיו
.שיר מאד מיוחד תיאטרלי עדין, רגיש שהופך את הבטן ומושר ללא הפוגה כמעט בלחישה בסגנון הבולרו שהינה יצירה תזמורתית בת פרק אחד המכיל דקויות מלודיה ומקצב חמקמק שהמוזיקה נפתחת רק בסופו עם התזמורת אך מה שמלווה את השיר מתחילתו הוא הפסנתר והמיתרים
סימונה התראיין וסיפר על השיר ״Abbi cura di me"
״אני חי את זה כמין תפילה חילונית אוניברסלית, זוהי בקשה לעזרה וזה דרך להכריז בגלוי על שבריריותו של האדם. עם כל השבריריות והחולשה שלנו, אני מביא מסר חשוב מאוד בשבילי, בחיי, היה לי משהו להגיד החוזר על הנושא הישן של קבלה, של אמון, של נטישת עצמו אל האחר, בין אם זה בן לוויה, אב, אם, בן או אלוהים.בכוונות שלי, מעבר זה רוצה להיות תפילה של אהבה אוניברסלית, הצהרת שבירות, בקשה מנשקת לעזרה ".אפילו הקליפ מאד פשוט ומאד יחודי ,קלוז אפ לנשמה וכך זה הולך

״השגיח עליי/ תטפל בי טוב ״

׳עכשיו בעדינות לעצום את העיניים

ולהקשיב למה שיש לי לומר -

זה רק ארבעה אקורדים וקומץ מילים,

במקום פנינים של חוכמה,

הם סלעים מעומק מכרה

כי אני חשוף בחיים.

אל תנסה להבין את הכל, כי כל דבר הגיוני;

גרגר החיטה הקטן ביותר מכיל את היקום.

כי הטבע הוא ספר עשוי מילים מסתוריות

איפה ששום דבר גדול מן הדברים הפשוטים,

זה הפרח שצומח במסלול הדרך, מראה השמים,

זו תזמורת העלים שמשחקת על מיתרי הרוח,

זאת האש שנשרפת, נותנת חום ואז גוועת

החיים הם הנס היחיד שאי אפשר להכחיש,

כי הכל נס, כל מה שאתה רואה לנגד עיניך.

ואין יום אחר כמו האתמול,

אז חייה אותו כאילו זה היה האחרון שלך,

אל תתן לכל רגע לחלוף על פנייך

תארו לעצמכם אם הגדלנו כנפיים וטסנו

מן ההרים אל הים -

תגיד לי, איפה אתה רוצה להיות?

תחזיק אותי חזק, אני מפחד מהגובה

תארו לעצמכם, אנחנו שומרים על האיזון שלנו

מן ההרים אל הים -

תחזיק אותי חזק, אני צריך לפחד מהגובה

תארו לעצמכם, אנחנו שומרים על האיזון שלנו

על גבי המילה יחד, אתה ואני

תטפל בי טוב

תטפל בי טוב

הזמן משנה אותך מבחוץ, האהבה משנה אותך מבפנים,

במקום לטעון למרכז הבמה, כל מה שנדרש הוא לעמוד זה לצד זה.

אהבה היא החוויה היחידה, הכוח המניע היחיד,

זה הניצוץ הקדוש שנשרף בלבבך.

כבר מצאתם אושר - עכשיו הגן עליו.

זכור, בצד השני של הדמעה זורחת אור.

ואת אותם זרעים מעטים שאתה משאיר מאחור

הם כמו גלמים אשר יהפכו פרפרים.

כולם חייבים להילחם במאבק שלהם.

אתה נכנע לכל דבר,

לא שופט את השגיאות של אחרים,

סלח למי שפגע בך, קבל אותם בחיבוק שלך

כי הישג גדול עוד יותר,יקירי, הוא לסלוח לעצמך.

לטבול את עצמך לתוך הכאב שלך

לשתות את כוס המרה,

גם אם זה יכול להיות קשה כמו להרים את העולם,

ואתה מבין את המנהרה היא רק גשר -

צעד אחד ואתה חוצה אותו.

מן ההרים אל הים -

החזק אותי חזק, אם אתה צריך לפחד מהגובה.

זכור, בצד השני של הדמעה זורחת אור.

ואת אותם זרעים מעטים שאתה משאיר מאחור.

לטבול את עצמך לתוך הכאב שלך

לשתות את כוס מרה,

גם אם זה יכול להיות קשה כמו להרים את העולם,

ואתה מבין את המנהרה היא רק גשר -

צעד אחד ואתה חוצה אותו.

מן ההרים אל הים -

החזק אותי חזק, אם אתה צריך לפחד מהגובה.

אתה יכולה לדמיין, למרות הכל

אנחנו עדיין ביחד

טפל בי טוב

לי לא משנה איזה נתיב תבחר, אהבתי

טפל בי טוב

טפל בי טוב

הכל כל כך שביר -

עכשיו לאט לאט לפקוח את העיניים

והישאר בצד שלי

כי קולי רועד כאילו הייתי ילד,

אבל כל עוד אני אנשום,

אתה מחזיק אותי חזק ולא עוזב אף פעם.

טפל בי טוב״

כניראה שהשיר שלו לתחרות יהיה ברוח דומה
אך בינתיים הוא הוציא את השיר החדש שלו על אף יופיו יש בו מסרים בעייתיים
Accade

(זה קורה)

״מה קורה

כשאני מסתכל על עצמי

ואני לא מזהה

המראה שאני לובש

מה קורה

כשאני הולך לאיבוד

באותם רגעים

בשתיקות שלי

למה אני מתגעגע

למה אני באמת מתגעגע

אולי אני פשוט צריך לשחרר

צורך בשלום, צורך באהבה

ולהבין את זה ,לחיות

וכל מה שאני לא יכול לבטא עכשיו, להחליט

זה האיזון שחסר לי

זה בכי, מחייך

מהפחד להרגיש שברירי, חסר תועלת

אל תדחה את הפחד שלך

אל תדחה את הקטנוניות שלך ואת הגאווה שלך

תחושת הנחיתות הצורבת שלך

ותפיסת עליונות השופטת

ומעמיד אנשים מתחת או מעל

מבוסס על סולמות שיפוט לא גמישים ואכזריים

אל תשפוט את השיפוט שלך

אל תגנה את עצמך

אל תדחה את הצל הזה שאתה שונא בתוכך

וגם לא ההוא ששונא אותה

אל תפריד את עצמך מכלום

אל תדחה את המרירות של הבוקר הראשון

גם לא החטא השכיח ביותר שלך

תן לי למתוח אותך

אתה מכיל, ברוך הבא, מקבל, מרפא

הסתכל במתיקות על תאוות הבצע שלך

של ילד מרומה

תסתכל באהבה על היוהרה שלך,

ההסתגרות שלך

תסתכל על הדברים הקטנים שלך

כמו שאמא מסתכלת על בנה

שמנער את אגרופיו כדי לדחות את הבכי שלה

אז תאהב את הרוצח שלך ותתפלל עבורו

אתה תסתכל במתיקות על הרודף

שמדיר אותך באכזריות

מי השפיל אותך והביס אותך מבלי להכיר אותך

אל תדחה שום דבר, אל תשפוט, אל תגנה את עצמך

הישאר אחד, פה אחד, נשמה אחת, בלתי מחולקת, תישאר קוהרנטי

אל תתנגד לרוע, אל תכפיל אותו

תעשה מזה אמא, תעשה מזה מתווך, רופא,

קח אחריות ותטפל בזה

אז הרחמים ימיסו אותו בלבך

כי זה תמיד סירוב שמלהיב את השריפה ההרסנית

בעוד הקבלה ממיסה את הקרח ומשמנת את הפצעים

ואל תסרב אפילו לדחייה שלך, אל תכעס

שחקו איתו במקום, שירו לו שיר, עשו מזה סיפור

ותראה את זה דועך ככל שתתנגד לו פחות

אתה מבין את השיעור הזה שלי?

אתה רוצה את הלב הזה שלי שלא מכחיש?

האם אתה רוצה להכיר את אהבתי האלוהית?

אתה רוצה שלמות?

הכל כאן, בכל מקרה בזרועות הפתוחות האלה

גם אם תהרוג אותי״

החזרות הראשונות החלו זה עתה, כשהאמנים, מחולקים לקבוצות, מבצעים לראשונה את שירם

עם זאת, לפי מה שהתברר לאחרונה,האווירה סביב התחרות מתוחה.

אנשים שהיו בחזרות דיווחו שישנו מתח מסוים בקרב כמה אמנים, המאושר על ידי השתיקות ואי הנוחות הראשונות שהתרחשו במהלך החזרות.

התקשורת ציינה כי נבחרו אמנים מסוימים שעבר בניהם חתול שחור . הימים הראשונים של החזרות על האריסטון התמקדו דווקא ביחסים בין הזמרים. בניגוד לשנים אחרות שבהן שררה שלווה מסוימת מאחורי הקלעים של אריסטון אך השמועות מספרות שהיה שקט די חריג. רוב המחלוקות הם עם הראפר טוני אפא, הוא מסוכסך עם פדז ועם הסולן של MODA וישנה המחלוקת בין הראפר המילאנזי עצמו לאקילה לאורו. חברים הפכו לאויבים פתאום, בדיוק כמו אירמה ורקומי, גם בקאסט המשתתפים, שאחרי שעבדו יחד, עכשיו בקושי אמרו שלום אחד לשני. וכך הימים הראשונים הללו של החזרות על במת אריסטון היוקרתית התגלו כהזדמנות לראות איזו אווירה אופפת את התחרות. לקבוצת האמנים הראשונה הייתה הזדמנות לבצע את שירם שטרם שוחרר, נכחו כל חמשת הזמרים הנ"ל. תוצאה? בתקשורת דווח כי האווירה הייתה הכל מלבד נינוחה. היו מעט ברכות בין הזמרים שנקראו להופיע, כמו גם מעט מאוד שיחות בינם לבין עצמם.

https://liberalamusica.com/kekko-silvestre-tony-effe/?amp=1

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
אז גם זה הגיע, 30 השירים הושמעו אמש לראשונה לעיתונאים, הם די תמימי דעים שאין פייבוריט מובהק לזכיה ושזוהי תחרות פתוחה
ולא חסרים שירים יפים, השירים יעסקו בין היתר בפסיכואנליזה, הקשר בין הורים לילדים, כאב, תשוקה ופדריקו פליני. אלו רק חלק מהנושאים שנדונו בשלושים השירים . ווילי פיוטה מתייחס לאיטליה ולאירועים האקטואליים של היום, בעוד רוקו האנט מציג דיוקן חברתי של ארצו, אבל מתוך שלושים שירים, אין הצצות אחרות לאירועים אקטואליים. מקרה? "בהאזנה לשירים שהגיעו - אמר קונטי ״שמתי לב שחזרנו לדבר על זוגיות ולא רק על אהבה, חזרה למיקרו-עולם גם כדי לברוח ממה שסובב אותנו. אבל זה לא אומר שלא נדבר על מלחמה או אירועים אקטואליים אחרים בפסטיבל שלנו, הודות לאורחים שיגיעו".

על פרס המבקרים יתחרו כניראה סימונה כריסטיקי,ברונורי סאס ולוסו קורסי.אך בספק אם ינצחו או בכלל יגיעו לסופר פיינל.

אקילה לאורו- צעירים פזיזים -

בין הכותבים מלבד אקילה עצמו יש את דיוויד סימונטה ופאולו אנטונאצ׳י

בלדה מלאת השראה, יצירה עכשווית של רגשות ואהבה מרה-מתוקה , ״אהבתי באמת, אם את לא אוהבת אותי אני מת צעיר" הוא אחד המשפטים הבולטים בשיר של אקילה לאורו, שמשנה מסלול בסנרמו הרביעי שלו ומביא בלדה שבה חוגגים את תחושת החופש הזו, הרצון לאהוב אחד את השניה בלי לחשוש מהעתיד, שהוא ספציפי לנוער. זהו שיר שממשיך את הקו המלודי של Amore Disperato,
זו הקדשה של גבר לאישה האהובה שלו, אישה שהוא מכיר בעל פה ושמבטיחה לאהוב לנצח ולהתקשר אליה גם אחרי מאה תקופות חיים,
לקטעים רבים יש תחושה כמעט קולנועית: "שני היתומים ברולטה נמצאים בלאס וגאס תחת נורית LED". הוא ומכוון גבוה עם בלדה יפה עם תפאורה קלאסית, הן במילים והן בהפקה. סיפור אהבה מפורש היטב הנתמך בהפקה מיושנת פשוטה אך יעילה מאוד. המיתרים בקרשנדו הסופי הם הערך המוסף העיקרי, וכך גם הצליל, שבחלק האחרון של היצירה נותן אות חזקה ומחזיר אותנו אחורה בזמן, מעורר תחושה נוסטלגית. טקסט אמיתי ולבבי לשיר שיכול להדהים על הבמה. שני העיתונאים רשמו שהשיר הזה יכול בקלות להתחרות על הפודיום ויתחרה על הניצחון .

בראש - ״מאורת הסרטנים״

זוהי בלדה אבל צעד, אולי אפילו שניים, מתחת לאחרים בתחרות.
גם כאן אנו עומדים בפני סיפור נוסף על סיפור שהסתיים ושחי בזיכרונותיו של גיבורו, המוטיב של שירים רבים השנה. מה שנותר אניגמטי אבל לוקח אותנו אל היקום האינטימי של האמן. "אני אמא שצורחת את הראש/ראש שעדיין מסתובב", היא שר בפזמון של בלדת הפופ המלאה בדימויים מעוררים: "הים נהיה מלוח, זה בגלל שהמלח בכה עליו".״ אני משאיר את הדרך בשבילך, עכשיו שזה כבר לא כן"

ברונורי סאס ״עץ אגוז״ -

להיות אבא משנה את חייך לנצח, אבל לא קל לקבל את הגל הרגשי שהוא כרוך בו: "אני לא יכול לקיים את כל האהבה הזאת" שר ברונורי בתחילה, בפסטיבל הראשון שלו, בשיר החוגג את ההנאות והפחדים של להיות הורה. אולי הטוב ביותר מבין מחברי השירים האיטלקיים העכשוויים של דור 40/50, מנגן בבלדה עדינה על העץ שלפני ביתו ועל האמנות הקשה של הזדקנות: «הייתי רוצה לשנות את הקול שלי/ הייתי רוצה לשיר בלי מילים/ בלי לשקר/ מפחד לגרום לך לסבול." זו תחושה שיש לקבל בעומס המהפכני שלה: "שינית את הארכיטקטורה והפרופורציות של הלב שלי".
מתחרה רציני על פרס המבקרים.

קלרה -״חום״

קלרה חוזרת לסנרמו להתחרות זו השנה השנייה ברציפות, בליווי הצלילים האלקטרוניים האופייניים של המפיק דרדאסט, המהווים כאן רקע לטקסט בלתי פוסק בו היא מניחה את רגלה על דוושת הגז כדי לספר לנו, דרך המטאפורה. של חום, רכבת הרים של אהבה שבה יש צורך למצוא איזון: "תגיד לי אם מה שאתה מרגיש זה רק חום שעולה ויורד".
יצירה עם תוף בועט, שנראה כאילו נכתב כדי ללכת טוב ברדיו, פופ הרומז לראפ, לא במקרה השיר נושא את חתימתה גם של מאדאם. בקיצור, שום דבר חדש, לא רע אבל לא מחדש.

Coma cose - "לבבות קטנים"

הצמד משנה סגנון לעומת השתתפותם האחרונה על ידי הצגת שיר מהיר, אירוני וקליל, בסגנון שנות ה-80, שכבר בשם השיר ואחר כך בפזמון מתלוצץ על ניצול לרעה של מדיה חברתית. ובפרט עם "הלבבות הקטנים הארורים שמוציאים את העונג לטעות בכל דבר", שיוצב "גם מתחת לחדשות 'העולם מתפרק'". יש לו פוטנציאל להפוך ללהיט רדיו בקרוב.אפ-טמפו שמתנגן הרבה בלופ של לבבות קטנים.

ג׳ורג׳יה- התרופה בשבילי

ג'ורג'יה מפתיעה ביכולתה יוצאת הדופן לרתק גם עם צלילים חדשים. אך בכל זאת שיר סן רמו קלאסי עם כמה אלמנטים צעירים, מבנה של בית-גשר-פזמון, מילים קורעות לב בנקודה הנכונה שמכוונות ללב הקהל הרחב ״הכל עובר/ אבל אני עדיין לא יודעת איך לשכוח אותך/ הייתי צריכה להרוס משהו."אחד השירים הטובים ביותר, אחת הבלדות הטובות ביותר של המהדורה הזו חבוי שם גם האור הקטן של לוצ׳יו דלה, מחווה יפה - ״אני מסתירה דמעה בים, פצועה, אני רוצה להמשיך לנצח״
״אני רוצה להמשיך לנצח, למצוא אותך בתוך עיניו של כלב אבוד"
השיר מדבר על אהבה שהופכת לתרופה נגד בדידות ופחד, זו בלדה אבל עם צליל עכשווי (המפיק הוא מיכלאנג'לו יוצר של בריבידי עם בלנקו ). תתכוננו כי הקול של ג'ורג'יה בדקות הספורות האלה חוזר להגיע לגבהים מדהימים. הקול מוגבר, כוחו ישלוט במיוחד בסוף השיר עם צלילים גבוהים והיא מעומדת רצינית לניצחון.

אולי- נוסטלגיה מטופשת

שיר איטי ש"תופס" תו אחר תו ולאט לאט גדל ואז מתפוצץ -כפי שניתן לנחש מהכותרת, נוסטלגיה בוערת היא התחושה בלב בלדה, פופ המחופש לצליל אורבני. קצת מכל שיר של אולטימו, קצת מכל שיר שלו אבל, במיקס, הכל תקף ונעים, וגם מעניין. שבה olly מדבר על אהבה שהסתיימה, כשהוא זוכר יותר מכל את חיי היומיום המתוקים וה"בנאליים" שלה: “רק היינו צריכים לצחוק, לבכות, לעשות אהבה/ואז להישאר בשקט במשך שעות." אהבה שממשיכה להשאיר את חותמה, כי אי אפשר לברוח מהזיכרון: "אני עדיין מחפש אותך בבית כשהגב שלי מגרד "
לא רע הנוסטלגיה הזו, שפחות או יותר מתנערת מאופנות הרגע, הצלילים מפלסטיק ורחבת הריקודים קטע פופ כנה על אהבה גמורה .

גאיה -אני אתקשר,אתה מתקשר/אני קוראת אתה קורא.

גאיה חוזרת לפסטיבל אחרי ארבע שנים עם קטע פופ בהשפעת לטינית, שם היא שואלת את עצמה אם באמת אפשר להתגבר על התירוצים הרבים והבלמים הרגשיים שמסתכנים בשינוי סיפור אהבה לתוך "לימבו גיהנום". המשפט "אני אתקשר אליך", שחוזר על עצמו באובססיביות בשיר, הוא מועמד למשפט הקאץ' של הפסטיבל. שיר אפ-טמפו נעים מאוד שמיד מנצח אותך. זה בהחלט יהיה שלאגר ברדיו. ״אני אוהבת מוזיקה / להיות עירום בלי מי שישפוט״ ואז הספק ׳דמוי המלט׳: "אני קוראת, אתה קורא /אני אוהבת מוזיקה / להיות עירום בלי מי שישפוט». / מי הראשון שנכנע הלילה".

פרנצ׳סקו גבאני - יחי החיים

גבאני חוזר לתחרות אחרי חמש שנים עם יצירה תזמורתית עוטפת שמתחילה כמו בלוז ואז נפתחת, כפי שמרמזת הכותרת, לחגיגה של החיים. מה שמוגדר כ"רגע ארוך", "פעימת לב ארוכה", וצריך לחיות אותו מרגע לרגע, מבלי להתחלק כלל, כי "ביחד שני משתקים יעשו תנועה".
גם זו בלדה, אחת מאלה שאליהן הרגיל אותנו, אולי פשוטה יותר (לא בנאלית) בכתיבה, אולי כדי להגיע לעניין, עם שיר הלל הזה לחיים ״יחי החיים כפי שהם/יחי החיים, החיים האלה שהם רק רגע/רגע ארוך" אחד העיתונאים טען שהצליל של השיר מזכיר את ״Easy ״משנת 1977 של להקת
. Commodores שלהקת פייט נו מור ביצעה לו קאבר מצליח בניינטיז . האינטרו מזכיר את Viceversa (שירו הקודם ב 2020)אנחנו עומדים בפני פופ מלודי שעם זאת אין לו את ההברקות המיוחדות שהתרגלנו אליהם מהאמן בכל פעם שהתחרה לסנרמו.
זוהי הזמנה לחיות את החיים בכל רגע יחד עם האדם שאתה אוהב. שיר לא רע, שימו לב, אבל בהחלט לא אחד הזכורים ביותר שלו. זה יכול להצליח ברדיו אבל זה לא מרגיש כמו להיט.היה מי שאמר שזהו השיר הכי סן רמו שלו אך באופן פרדוקסלי החלש מבין השירים ששלח לסן רמו .

ווילי פיוטה - תודה,אבל לא תודה

ווילי פיוטה עושה בדיוק את מה שווילי פיוטה עושה בצורה מופתית, חושב מחוץ לקופסה.
יש סווינג, יש פופ, יש בלוז, ויש את סגנון השירה הדומה לווילי, קצת סאונד דרום אמריקאי ליצירה הכי פוליטית של הפסטיבל. בשיר הקצבי הזה, ה"פוליטי" ביותר במהדורה זו: ווילי פיוטה מתחפש ומתפרץ נגד אלה שמשמיעים נאומים צבועים, נגד הקורבנות והנוסטלגים "אלה שאיבדו את הזיכרון והיו רוצים שהוא יחזור/כאילו זה לא מספיק" אבל גם בטוב לב עם מי שרוצה לארגן "מפגש מחודש כמו ארוחת ערב כיתתית". באופן כללי, התשובה לכולם זהה לזו שבכותרת השיר : "תודה אבל לא תודה". מביא קצת רעננות לבמה וקצת מצפון ביקורתי בסנרמו שרואה מעט נרטיב חברתי "צריך ללכת לעבודה ולא לקבל מכות בכיכרות" או " יש כאלה שאומרים שאי אפשר להגיד כלום, אז במקום זה הוא תמיד מדבר" בראפ מלוכסן ומאוד מעניין.וכמובן רפרנס לצמד ג׳׳ליס הנציגים שלהם מ 97 שמנסה להתקבל לפסטיבל שנה אחר שנה , ״וניסית אפילו יותר פעמים מאשר ג'ליס, אבל ההתעקשות היא אף פעם לא כל כך קלאסית"

נועמי-״אם אתה מתאהב אתה מת״

הביקורת מעורבת ,בלדה נוקבת הנושאת את חתימתם של שני זוכי הפסטיבל, מחמוד ובלנקו, עם הפקת מיכלאנג'לו. זה Brividi 2.0 עם תו החסר שמחמוד ובלנקו לא שרים אותו.
מבנה השיר זהה, שום דבר לא משתנה בין הבתים לפזמון. היא יוצאת טוב מאוד מבחינה ווקאלית, אבל אין אפילו זיק של מקוריות.
פוטנציאלית, מנקודת המבט של התחרות, היא יכולה לסיים טופ 5 מכיוון שהקהל הרחב יאהב אותה, ובאופן כללי יותר, נעמי תמיד עשתה רושם טוב בסנרמו כדי שהיא תוכל לאשר את עצמה שוב ״מישהו יצטרך להפסיד כי לקבל את עצמך /זה קשה כשאתה לא יודע באיזו דרך ללכת נושא השיר הוא הצורך להתגבר על הפחד לאהוב ללא גבולות, ש"להרגיש שאם מתאהבים מתים". בלדה יפה לאחד הקולות העזים של הפסטיבל הזה. קאמבק נחמד בסגנון סן רמו - ״הייתי מחבקת אותך עד שאני שונאת אותך אבל אני יודעת שזה לא קל לשחרר בשלווה״ בלדה עם כלי מיתר, קולה השרוט וטקסט שמספר על אהבה על מורכבותה. מאוד אלגנטי, ושוב מאוד קרוב למה שאנחנו מצפים מהזמרת.

רקומי - “קצב הדברים”

הפופ האלקטרוני הידידותי הזה יצליח ברדיו, שבו רקומי שחוזר לתחרות בסנרמו אחרי שלוש שנים עושה זאת, לתת צורה לכאוס הבוער של הרגשות.הוא מקבל תגובות מעורבות חלק טענו שהשיר לא רע, שאבלו בהפקה עוזר להלביש אותו גם לרדיו, בלי ללכת לאיבוד יותר מדי בראפ פופ מצעדים. אך היו כאלה שכתבו שזו הייתה אמורה להיות מכסת הרוק,הוא מנסה להיות ה-Lazza של Sanremo 25', אבל בלי ממש להצליח. ראפ, פופ, אורבני: הכל וכלום, מרומם ומבולבל.
מסתכן ביציאה מהפסטיבל הזה עם עצמות שבורות, כאחת האכזבות הגדולות מבחינת תוצאות.הכיוון החדש (ישן) שלו נוטה יותר לראפ ואין אפילו גשר ולו הקטן ביותר של חיבור עם מה שנשמע בזמן של Insuperabile. הדם והקור בוורידים הפכו לסיפור אהבה עצוב, עצוב מאוד, שכמעט מוביל לשכחה של הגיבור.
״אתה יכול לעצור את הגשם /אבל אין טעם להטריד את השמיים אם בכתמי הריסוק האלה/ אני רואה את הדברים האכזריים ביותר״.

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
המשך 1
מודה MODA - אני לא שוכח אותך

״שנישקתי אותך פקחתי עיניים והתבוננתי בך “

שובם של Modà ו-Kekko הוא סיפורה של מערכת יחסים, המלווה בפופ-רוק מסורתי בסתר עם סאונד קצת יותר מודרני מהרגיל. החזרה של Modà לסנרמו מגיעה עם שיר בסגנון שלהם. האהבה שסיפר קקו (הסולן )מורכבת מרגשות כמו חרטה וגאווה: צריך להבין מתי הגיע הזמן להמשיך הלאה ולומר "אולי זה נכון/שנינו נוצרנו בשביל מישהו אחר".
הבית ראשון מתחיל לאט, בלדה מתוקה מסופרת במתיקות. מהשני, לעומת זאת, השיר מתחזק בכלים רבים שנכנסים בזה אחר זה ומעניקים רוחב קולי לחיבור. תופים וגיטרה חשמלית הם היסוד.
כמו שהבנתם השיר נוסחתי והם מקבלים ציונים נמוכים. “הולך ברחוב עם המבט כלפי מטה/מחפש תשובות בין צעדיך על האספלט"

רוז וילן -פורע חוק

גרסה 2.0 המחודשת והמתוקנת של Click Boom!.
יצירה שמתחילה מאוד פופ, ואז תוף הבס הקלאסי כדי לגרום לאנשים לרקוד ורמז למקצבים מזרח תיכוניים כדי לספר סיפור של "רצון, של תחושה כל כך מעייפת ומתישה שכמעט גורמת לך להרגיש לא בסדר/אש בוערת כל כך חזק שהיא גורמת לך לחשוב ולפעול מחוץ לקופסה/כדי להגשים את החלומות שלך" כפי שהיא עצמה שרה.
בדידות, תשוקה, תחושת החוסר והרצון לברוח עומדים במרכזו של שיר שבו רוז חוזרת לסנרמו זו השנה השנייה ברציפות, חולמת לעזוב את "מחר כמו בוני וקלייד" והוא נמס בהאזנה ל"לפחות אתה ביקום". צלילים האלקטרונים הפרועים ביותר .
אך היו כאלה שטוענים שהיא ממחזרת את השיר מהשנה שעברה, לטעות זה אנושי, אבל להתמיד... כבר בשנה שעברה בפסטיבל היא הציגה שיר שנשמע כמו הלחמה של שני שירים, דבוקים זה לזה. והיא חוזרת לאותה נוסחה , יתר גם הפזמון שלה מזכיר נורא את השיר שלה ממהדורת 24'. המבנה זהה, אופן השירה של חלקים מסוימים זהה רק דבר אחד משתנה, וזה גם מה שהופך את השיר לפוטנציאל חלש יותר במבט ראשון: אין דבר מוכר שחופר במוח כמו ה"קליק בום בום בום".לפיכך היא מקבלת ציונים נמוכים.

״אולי עברתי את גבול השעות בלעדייך/אני שומעת את שמך/ומתחיל לרדת גשם בחוץ ובתוכי"

אירמה- לאט

שיר שהוא כתב עם בלנקו ומיכלאנג׳׳לו
אירמה יודע לעשות בלדות, אז למה לשנות?
השיר הוא בלדת פופ-רוק, כזו שהוא אוהב להביא לפסטיבל ושגרמה לו הרבה סיפוק. שום דבר חדש, אולי הקשבה רציפה תעזור. בלדת סנרמו סטנדרטית , כמו בפעמים קודמות שלו. הוא חווה את כל האהבות הכי קורעות לב ,וכל שנה הן מסתיימות בסביבות סוף ינואר.
אירמה לא מתכחש לעצמו וגורם לנו לגלות מחדש את עוצמת השירה יוצאת הדופן שלו בבלדה נוסטלגית שבה הוא פונה לבן לוויה שהיה "קר כשלג": התחושה שהשיר הזה מספר, למעשה, מתפוגגת אט אט ומשאירה שני אנשים אוחזים הרסיסים האחרונים שנותרו בידו. כי באהבה, מציע אירמה, יש צורך לחלום, לרוץ ולסבול.
התגובות לשיר שלו מעורבות כי זהו שיר נוסחתי
בסגנון 2 השירים הקודמים שלו בתחרות ,

אך חלק מהעיתונאים אומרים שזהו שיר יפה. אתה פשוט תוהה לאן הגיע אירמה, כי כששומעים אותו שר זה נראה כאילו הוא לא שם מול המיקרופון. כמעט ללא ספק בשידור חי, עם נוכחות התזמורת, הרושם ישתנה אבל במבט ראשון הזמר-יוצר נראה "נעדר לחלוטין".
הטופ 10 הוא לא מוגזם אבל יש ספק חזק שהוא יכול לנצח, חזק מאוד. ייתכן שכן אבל הוא ישאיר אחריו עמיתים אחרים.

״את מושכת אותי בזמן שאת מושכת את השרוול שלי/אני מחפש את המבט שלך אבל את פונה"

מאסימו רניירי-לב בידיים שלך

האלגנטיות של מאסימו רניירי היא אחת הנקודה החזקות של השיר, שטציאינו פרו ונק הם בין המחברים של השיר התזמורתי רחב היריעה הזה, שהקול המובהק של רניירי נותן לו יוקרה. השיר מספר על אהבה גם כשהיא מסתיימת כתהליך של הגנה וטיפול, הלב הוא של אדם פצוע ושבור, שאסור לוותר עליו. הפזמון סוחף, האומר: "כל החיים עם הלב בים/העולם כבר נקרע לגזרים ובכל זאת שם הוא נשאר". יצירה טאוטולוגית על אהבה, מוזיקלית היא די חסרת צבע כמו שהבנתם גם הוא מקבל תגובות מעורבות בלדה שחקן כמעט מדוקלמת, עם קול ירוק-עד , לדמיין לשמוע את זה עם התזמורת כבר עושה לך צמרמורת במובן החיובי. ״אם יש לך לב בידיים /זה כמו לקרוא תיגר על אלוהים/מסור אותו לגורלו הנורא/נשיקה כמו אבא, ואז אות הצלב"

אמיס קילה - שדים

קטע אלקטרוני מהיר ,קילה מחזיר את דיוקן של אהבה מסתחררת וחסרת מעצורים שמוצאת את מימדה על פסי הרכבת, בחלק האחורי של המקום, תשוקה המסוגלת לתת אקסטזה, אבל גם התחושה של איבוד שפיות: "אני יודע שאני משוגע" הוא אומר. "אתה סוף העולם/ועד סוף העולם אעשה לעצמי נוח."הזמר הוא אחד הקולות הידועים ביותר של הראפ האיטלקי, תוך שהשדים הזה הוא כמו של Cenere של Lazza, שהפך כעת לז'אנר בפני עצמו, יותר מעיתונאי אחד טענו שהשיר דומה מאד לשיר של לאזה מלפני שנתיים שהגיע למקום השני אחרי מנגוני , שיר אורבני. שאין עמוד שדרה גדול ברמה טקסטואלית שתומך בזה.
גם כאן, סיפור אהבה בעייתי ועכשיו נגמר אבל עם ביטויים שבדיוק כמו הבסיס, נקרא באלף שירים אחרים.דברים כמו "יצאתי מדעתי אבל עדיין גדול עליך" קיימים בחצי דיסקוגרפיה של ראפ וטראפ. ממישהו עם הניסיון והכישרון של אמיס קילה אפשר היה לצפות לתושייה רבה יותר.
אך היו כאלה שכתבו שהוא מציג את אחד השירים היפים שלו וזה בהחלט דיוקן התואם את דרכו האמנותית - ״אני אלך לגיהנום לבד ואני יצאתי מדעתי אבל עדיין עשוי ממך״.״אני יודע שאין תוכנית ב'/אני אלך לעזאזל c'est la vie"

שרה טוסקאנו - אמרקורד

7 יוצרים היו שותפים לכתיבת השיר. 7. קצב מהיר מאוד לשיר הפופ העז איתו שרה מופיעה לראשונה בפסטיבל. האמן הצעיר ביותר בתחרות לוקחת אותנו למועדון ולונה פארק, כולל ציטוטים מ"La vie en rose" וכמובן מהסרט של פליני שנותן ליצירה את הכותרת. והיא שרה: "יש רוח שתשא אותי, היא תשחרר את הצמות שלי". שרה שואפת לגרום לאריסטון לרקוד עם הרעננות של 19 שנותיה. שרה מבצעת את המשימה שלה בלי לתת שום דבר לבלתי צפוי. עוד שיר פופ אורבני, רק כדי להזכיר לנו איזה ז'אנר אוהב הדור הצעיר. וזה בין השירים הפחות מוצלחים. אמרקורד הוא להיט פוטנציאלי שכמעט ולא יגרום למהפכות קופרניקניות בתחרות, אבל שבעתיד יוכל להצליח מאוד.
הרדיו בוודאי יאהב אותו, הוא יכול גם לעוף בסטרימינג ויש לו את כל האישורים לרצות רבים.
והיו כאלה שאמרו שהשיר דומה Femme Fatale מאת אמה מרון ואין לשרה זהות מדויקת, זה שילוב של אנאליזה, אלודי ואמה עצמה מה שמוביל לתהות איפה שרה טוסקנו?

פדז- ביט/דופק

אחד השירים המעניינים בתחרות.
דיכאון מנותח בפירוט, לפחות בצורה שהוא הכיר ונלחם במשך שנים.
כשקוראים בעיון בין השורות, נראה שהוא( הדיכאון) עדיין שם ומציץ החוצה ופדז כמעט מדבר אליו, כאילו היה אישה שאיתה הוא ניהל מערכת יחסים רעילה (הכוונה לגרושתו קיארה פראני?).
מבחינה מוזיקלית, הסינת'ים והאלקטרוניקה שולטים בשיר שעם זאת לא שונה בהרבה באווירה מהדברים האחרונים שהציע באלבומו Insumano. דווקא הסינתיסייזרים שנעשה בהם שימוש באפקטים נותנים את תחושת קוצר הנשימה, כנראה מנסים לשחזר את מה שדיכאון עושה: לוקחים כוח ונשימה.
הכל בפוקוס, בפוקוס אדיר. זה יהיה שבוע חשוב עבורו וכאמור ידברו עליו רבות
״אני מרגיש אגרוף בבטן/פרנויה צריכה יותר מדי תשומת לב. אולי אני משקר כשאני אומר לך 'אני יותר טוב'" החזרה של פדז לפסטיבל היא גם קצת מפתיעה וגם קצת מאכזבת. זה מפתיע כי החוויה שלו בפסטיבל, אחרי הדואט עם פרנצ׳סקה, יכולה להספיק, אבל הראפר הרגיל את כולם להפתעות האלה. עם זאת, זה לא המקרה עם Battito. קטע אפל, ראפ "פדזיאני", שמעלה נושא שהזמר מרבה לדבר עליו, כלומר דיכאון (וכמו בכל שנה צריכים להשלים עם המחלוקת על אוטו-טיון, אל המוזיקה יסלח לנו!). אם אתה אוהב את פדז? אתה תאהב את זה.אתה שונא? זה לא ישנה את דעתך.
התחלה בסערה, שיר אפל, סיפור שנגמר רע עם השלכות חשובות. התפרצות קשה מאוד - עם שתי טיפות רעל. "בתוך עיני, מלחמת העולמות": פדז חוזר לסנרמו ומספר את סיפורו שלו על מערכת היחסים שלו עם דיכאון, לוקח אותנו ביד, לפעמים בצורה כמעט חלומית, לתוך האפלה העמוקה של הנפש, מחליף פיסקאות רגשניות לכאורה. לעיתים וזו ממש זעקה לעזרה. הרצון לרפא ולהתחיל מחדש קיים, אבל "אפילו השמים שחורים". הקצב והצלילים אגרסיביים” ו"אפלים". ״הייתי לוקח אותך לטיפול / רק כדי לגרום לך להבין את הנזק שאתה עושה" שר פדז, ופונה ישירות ל"חיה" שבתוכו : דיכאון. שהוא צעיף שמכסה הכל ואשר הוא פטיש שמזכיר לך ללא הרף את נוכחותו. באווירה שהיא בעצמה מנהרה פסיכדלית. אך היה מי שכתב שהשיר על מצב הרוח מבולבל ומנקודת מבט זו הוא מבליט היטב את הנושא. היצירה אף פעם לא ממש ממריאה, נשארת בלימבו מוזר, שלא מאפשר להגדיר אותה טוב יותר אך אולי ההופעה בלייב תבהיר כמה ספקות .

סימונה כריסטיקי- כשתהיה צעיר

הטקסט הוא שלו וניקולה ברוניאלטי, והלחן עם אמארה.וכצפוי, מועמד רציני לפרס המבקרים. הוא מקבל ציונים גבוהים מכולם ,סיכוי גבוה מאד שבערב הראשון בהצבעת העיתונאים הוא בטופ 5.
השתקפות בוגרת, עזה, נוגעת ללב - כריסטיקי תמיד הולך לסנרמו עם שיר שיש לו משמעות עמוקה, יש ודאות אחת :אתה בוכה בהקשבה לו. זוהי בלדה עם כלי מיתר שתהדהד יפה על הבמה מספרת בצורה מאוד עדינה על אהבתו לאם חולת אלצהיימר "אחזור על זה השם שלך אלף פעמים עד שאת תזכרי אותו״, הוא האישור לאיכות העצומה של הזמר המודרני הזה, עט עדין המסוגל להעניק רגשות עוצרי נשימה.
במקרה זה מסופר על בן שכמעט הופך להורה לאמו, הסובלת מאלצהיימר וזקוקה לטיפול ותשומת לב מתמדת.
אמא שהופכת לבת, בן שהופך לאבא במשחק תפקידים שלצערי רבים מכירים ככל שעובר הזמן שכריסטיקי מספר אותו נפלא, בעזרתה של אמארה המוכשרת שותפתו לעבודה ולחיים. .
פרס בחירת המבקרים כמעט מובטח? כנראה שכן, זה הטקסט הכי טוב אי פעם, ידיים למטה.אך בספק אם יזכה אולי יגיע לסופר פיינל בזכות השופטים. הלחן והעיבוד הם תוספת לא פולשנית לשיר שבו המילים, המתוקות ולעיתים אירוניות, הן המאסטר המוחלט. הוא לא ינצח, אבל הוא יפגע ביכולת שלו לגעת במיתרי לב מסוימים.
שיר מרגש המוקדש לאמו: בזמן שזכרונותיה של האישה מתפוגגים ללא תקנה "אם תשאלו את עצמכם למה יש את הטבעת הזו על האצבע/אני אספר לכם על אבי/הלא הוא בעלך" סימונה מבטיח להחזיר את כל האהבה שניתנה לו במהלך חייו. ביחד עד היום האחרון כדי להביס את הזמן החולף.
״זה עוד יום איתך, להחזיר לך את כל האהבה שהענקת לי״

ג'ואן ת'יל - אקו( הד)

שיר עם קצב קבוע מתחילתו ועד סופו. אחד השירים הרעננים ביותר של הפסטיבל הזה.
תי׳ל מביאה את הסגנון הייחודי שלה לתחרות עם יצירה שנמצאת איפשהו בין פופ ל-R&B ויש לה טעם לוואי וינטג'י, כמעט כמו פסקול סרט. בשיר הזמרת מזמינה אותנו ללכת בעקבות האינסטינקטים שלנו ובעיקר להגן על הרעיונות שלנו בכל מחיר, כי הם אלה ש"נשארים בעיני אנשים/יש להם יותר כוח מכעס". להופעת הבכורה הזו הביאה הזמרת-יוצרת יצירה מאוד יפה ואלגנטית, ששואבת מהמאגר העצום של מלחיני פסקול איטלקיים (מוריקון למשל), אבל עושה כבוד לעבר ולהווה: ברגעים מסוימים נדמה שהיא בהשראת מינה, אבל אפילו לאווירה כמו אלו של ננסי סינטרה Bang Bang (My Baby Shot Me Down), זה מתחיל באווירה של פסקול סרט של טרנטינו, ואז מיד נוטה לעבר גלאם פופ, כשמוזיקלית יש גם רגעים של בילי אייליש אם תחפשו פרטים אולי חסר פזמון שנדבק לראש, אבל השיר קוהרנטי וישמח. שיר עם ניחוח מערבי.
הגיטרה, הכלי המרכזי לאורך השיר, משמשת כפי שהייתה בשירי סרטי מערבוני ספגטי מותאמת בצורה מושלמת לקולה של הזמרת והיוצרת האיטלקית הצעירה.

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
המשך 2
דה קלורס -״אתה עם מי שאתה עושה עמו אהבה״.

שיר תוסס ומהיר מאוד של הלהקה של סטאש, שאחרי הלהיט "Un ragazzo una ragazza" המהדורה האחרונה,פינת ״ Italodisco״ ו “ karma” פונה כאן לצלילי פופ-דאנס בניחוח לטיני, ומביים ערב שבו הכל באמת יכול לקרות."אני מחבב אותך קצת:חכי לי במיקונוס" כבר נמצא באזור הקאץ' פרייז.פזמון שנשאר קבוע בראש,יכבוש את הרדיו -פזמון יישאר חרוט בזכרונכם ואפילו יעשה גלים בטיקטוק.האינטרו הוא The Logical Song של Supertramp. קולו של סטאש ב-50 השניות הראשונות מלווה בסאונד מינימלי,בו הוא חש רצון להבליט את הטקסט.לאחר כארבעים שניות מתחיל פזמון שמשיק רצועה מהפנטת אך צפויה מאוד,עם הדים משנות ה-80 הרגילים.מהבית השני אנו שומעים בצורה מובהקת יותר את צליל הבס שמניע יצירה שיש לה את כל המאפיינים של להיט .הסוללה הפועמת. בטקסט,ערים הקשורות לקיץ: «מרומא לפורטו ריקו»,«חכי לי במיקונוס». סטאש והקולורס עושים בדיוק את מה שהם עושים הכי טוב כבר כמה שנים:להיט קיץ מוחלט. "האנשים ברחוב שבאים והולכים מחפשים אחד את השני ולא יודעים זאת"

אלודי - שוכחים ב-7

סנרמו רביעי לאלודי,שמקווה להשיג תוצאה טובה יותר הפעם (היא מעולם לא הצליחה יותר מהמקום ה-7).
ה-7 בכותרת הוא הבוקר למי שלא מתעורר אחרי בילוי לילי עדיין צריך ללכת לישון בניסיון לשכוח מישהו, עם כל הקשיים הכרוכים בכך,מעוד מערכת יחסים שמסתיימת.זה נשמע כמו שילוב בין אנדרומדה לנירוונה השחורה.יש פטרלה וסימונטה גם הם בלתי נמנעים כמו אבטה ואטורה אבל בניגוד לאחרים,לפחות כאן אנחנו יודעים שאלודי עושה זאת ואינה מפורקת ומשוחזרת בדרך אחרת.
זאת היא.כל מה שאתה מצפה מבלי להוסיף או לקחת שום דבר,אלודי מביאה שיר שבו צלילי מועדונים אלקטרוניים והעוצמה הדרמטית של המסורת מתקיימים במקביל בין מסורת לאלקטרוניקה אפלה,אלודי עושה את שלה גם הפעם.
אין הרבה הפתעות,זה קטע אה-לה אלודי ,שמצטטת את מינה ובטיסטי -מצב רוח דיסקו עצוב.המקצבים האורבניים הרגילים שמתכוננים לפזמון הפתוח הרגיל, מה"דיווה" של הפופ האיטלקי.הולכת לסנרמו כדי לאשר מחדש את העובדה שהיא כוכבת הפופ האיטלקית היחידה שמסוגלת להיות גם בינלאומית אך היא מקבלת ציונים בינונים אך אחד מהם רשם
שהפזמון נפתח בצליל מיתרים בקרשנדו שמתפוצץ לרחבת ריקודים שממשיך לאורך כל השיר.מצב הרוח מחזיר אותך לשנות ה-70 וה-80, עם קול בשירות של שיר נעים שיש לו את כל המאפיינים לעבוד ברדיו.הגשר מלווה לקראת סיום אלקטרוני מודגש וסוחף עוד יותר.ההופעה בלייב יכולה לתת לשיר דחיפה רצינית נוספת.

"בזמן שאנחנו מדברים על שום דבר שיושב שם בבר".
״אמרת הלילה... /לאן אתה הולך אהבה עכשיו... תישאר עוד יותר... שאני צריכה אותך שוב ועוד יותר...

טוני אפא- תני לי את היד שלך

כמו Geolier,טוני אפה מגיע לפסטיבל הראשון שלו עם האלבום המושמע ביותר בשנה שעברה אבל אם ציפינו למשהו כמו Dark Polo Gang,חתיכת טראפ כמו אלה שהפכו אותו לשיחת העיר בחודשים האחרונים,טעינו.קצב דרום אמריקאי לראפר מקדיש את הטנגו שלו לרומא .ואחרי ההאשמות בשנאת נשים,הפעם זו "היא" שמרימה עליו ידיים... טוני דואג לערבב את הקלפים ולכבוש בפזמון חכם מאוד. שיר פופ עממי,שבו הצליל המודרני יותר מזוהם באקורדים של מנדולינה
,לא ידוע בלייב אם הוא ישתמש ב-autotune או לא, אבל בגרסת האולפן זה באמת נשמע כמו הקול החי שלו,אולי קצת מותאם באולפן כן,אבל לא עם אוטו-טיון מוגזם.
זה יהיה הגילוי הגדול וההפתעה של השנה הזו,ללא ספק, בלתי צפוי עבור רבים.
״תני לי את ידך... יש לי רק אישה ושיר בלב״

מרצ׳לה בלה - ״עור יהלום״

״עור היהלום" של הכותרת הוא של אישה "חזקה, קשוחה, עצמאית" שלא מסתכלת על אף אחד.זה הדיוקן שמציירת מרצ׳לה ביצירה הגאה והמהירה הזו, שמציבה במרכז דמות נשית "לוחמת", היא גם בוחרת קטע אופטימי שבו היא מדברת על עצמה: "כלבה, אולי, אבל מפתיע, תותח משוחרר, אני לוחמת" שמזכיר קצת את לורדנה ברטה מ-Pazza di me. שיר קליל שמעוררת ההפקה. ומזמור להעצמה עצמית. פרשנות ללא דופי, למרות היעדר הברקות ווקאליות.
שיר שלא בולט, חוץ מדברים לא חיוביים. הטקסט הוא אלגיה לכוחו של האדם, שאולי נועד להיות כוחה של אישה, אך בהאזנה הופך לכוחה של מרצ׳לה בלה בלבד.מכסת היתר,מה שנקרא, מאבדת מיעילותה בהשוואה לשנים קודמות.
כמו שהבנתם היא מקבלת ציונים מאד נמוכים.
עור כמו יהלום/שום דבר לא כואב.כלבה/אולי, אבל מפתיע"

פרנצ׳סקה מיקליין - ״בוץ בגן עדן״

פרנצ׳סקה חוזרת אחרי 4 שנים לאריסטון
עם בלדה יפהפייה ומתוקה מאוד וחזקה. בלדה אלגנטית שלא תאכזב ,מראה צד בוגר יותר של עצמה בתיאור סופה של אהבה שהביאה "מאה אלף דמעות". בלדה עם טעם קלאסי שבה לא חסר כישרון להתבוננות בחיי היומיום, מדגישה את ההשלכות הכואבות של סיפור: ״וכמה אהבה אבזבז/כמה זכוכית שבורה שהיא פלסטיק לעיניים הטיפשות שלך ״ היא עוד אחת מאותן אמנים שרואים היטב גם כשהיא על במת הפסטיבל וגם כשהיא עושה אלבום פופ אבל מלא במנגינות מעודנות וצלילים רחוקים מלהיות קלילים. ׳בוץ בגן עדן׳ מתואר כשיר נקמה בסגנון טיילור סוויפט, רפרנס נהדר עבור הזמרת והיוצרת.מאוד פופי,מבוצע היטב השיר מאוד מעניין ולתמונות מסוימות יש השפעה משלהם: "תכנון פרידה במכונית סגורה היה הכל תיאורטי ולא מעשי". השיר אינו דומה לאלו שהיא הציעה בעבר. בתוך הכאוס הכללי של הבלדות של המהדורה הזו, למעשה,מדובר באחת הבלדות שנשמרות ושיכולות להצליח מאוד מאוד גם בתחרות וגם אחריה. בלדה מודרנית המאופיינת בנוכחות חזקה של דימויים. שיר שגדל מוזיקלית עד שהוא מתפוצץ לפזמון קלאסי אך נעים.אחד מהם תיאר זאת כבלדת דיסני סטנדרטית לאורך היצירה יש תחושה של נוסטלגיה,שבסופה הופכת לאנרגיה מודעת. היא אמנם מקבלת ציונים טובים אך היא תתקשה לבלוט משום שכמו שהבנתם הסנרמו הזה עמוס בבלדות וגם במקרה הזה הנושא זהה,כמעט מנטרה:הסיפור נגמר,עצב לאחר הפרידה ומחשבות חוזרות על איך זה היה הולך אם...

״ התקרה כבר לא שם /מי יודע עם מי יהיה לך ילד/אם אז תשנה כתובת/אם יש בוץ בגן עדן"

לוצ׳יו קורסי - ״רציתי להיות קשוח״

פעם ראשונה מעולה לקורסי בתחרות,שיעשה רושם טוב.קורסי מציג דיוקן עצמי עדין ואירוני,שבו עצה של אם "לחיות את החיים זה משחק ילדים" מתנגשת עם ההתפכחות של החיים האמיתיים.
בלדה פיוטית,סוריאליסטית,קורסי הוא ודאות של מוזיקה איטלקית ומביא בלדה נתמכת בפסנתר וכלי מיתר,משחק הרבה בדימויים "לחיות את החיים זה משחק ילדים/אמא שלי אמרה לי ונפלתי מהעצים" ולקראת הסיום עם הגלאם רוק שהוא אוהב.לוצ׳יו חלם להיות מיוחד,״רובוט או מתאבק סומו", אבל הוא מוצא את עצמו שביר כמו רבים אחרים: "במקום כוכב,עיטוש".כי "כמה העולם קשה לאנשים נורמליים".הקהל בסנרמו יתהה מי זה קורסי הזה.והוא מגיב - "רציתי להיות קשוח / אבל אני אף אחד / אני כלום מלבד לוצ׳יו" - בשיר הפשוט הזה,שהוא פנינה קטנה של הפסטיבל: שבח ונקמה של איש רגיל,היצירה המלודית שלו ואת המיידיות הקולית והטקסטואלית שלו.
עם נוכחות התזמורת ואחרי כמה האזנות היצירה תגדל מאוד,בהתחשב בכך שבגרסת האולפן נוכחות המיתרים היא דומיננטית במספר נקודות.
פזמון מעניין עם סאונד יפהפה שנוצר על ידי המיתרים,שיגדל בהופעה באריסטון. קטע ההקשה בגשר יפהפה ומפנה את מקומו לסיום בו הזמר-יוצר חוזר ומדגיש שהוא...פשוט הוא עצמו.הפגם הגדול ביותר הוא שנראה כאילו אתה שומע שיר שגבאני יכול לשיר,אז גם במקרה הזה יש מעט רצון ומקוריות אבל אתה יכול לסלוח לו, בהופעתו הראשונה באריסטון.
הוא מקבל ציונים גבוהים

שבלו, Guè,ג׳ושוע וטורומנטו-המילה שלי

היצירה של שאבלו מערבבת ראפ ו-R&B בקצב מהיר, מחליף קולות של שלושת ה"אורחים" שלו ומתנגנת באופן אירוני עם המילים הרבות באנגלית.מקבל צליל מאוד משנות ה-90,בין היפ הופ למוזיקה שחורה.רפרנסים שמתפקדים כהצהרת כוונות קולית,אז מתפרשים היטב.תקליטן ושלושה ראפרים.שלמעשה כוללים קצת מכל דבר, מראפ ועד פופ.זה גלאם,זה מרתק.זה נחמד להקשיב.
לב השיר הוא דימוי של עיר עשויה מבטון וערפיח שבה אנשים חיים ומתים "בלי כסף או חלופות".
זה השיר הקלאסי של סן רמו שפשוט יושב שם, עושה את העבודה שלו בלי לשון הרע או שבחים, באמצע עושה את עצמו נעים להאזנה אבל,בסופו של דבר, נשכח בין 30 שירים אחרים.
ראפ ואולד סטייל, מנגינות אולד סקול שישמחו את אנשי Spotify מאוד,ממש הרבה,עם נוכחות של מקהלת גוספל ברגעים שונים כדי לייפות את היצירה.
Guè פותח, טורמנטו ממשיך ונסגר.מי שיוצא יותר טוב הוא טורמנטו, שיודע לשחות טוב מאוד בבית הספר הישן. הקטע הזה,אגב,נראה יותר כמו שיר אחד שלו.הוא נכתב על ידי 4 מחברים והופק ע״י 4 נוספים.8 אנשים לשיר אחד.אם זה לא שיא,זה קרוב
"כאן למטה אתה שונא ואוהב:אלוהים הוא שופט אותי/אני אוהב את אמא שלי,אני אוהב את הכסף וההיפ-הופ הזה"
״זה ראפ,זה בלוז וג'ין אנד ג'ודס/אמור את השם שלי שלוש פעמים ביטלג'וס"

סרינה ברנקיל - לב ונשמה

נגיד את זה? בוא נגיד את זה.יש את פדריקה אבטה, יש גם את Jacopo Etorre. כן, גם כאן,שׁוּב.למרבה המזל,יש בשיר הזה זיק של אור עם השפעות חזקות מברנקלה עצמה
ברנקלה, אחד מקולות הג'אז המפורסמים ביותר , חוזרת לפסטיבל, קול מדהים עבורה ששומר על הניב בחלקים מסוימים,יצירה בניחוח ים תיכוני חזק, שבו קולה של סרינה עומד לגמרי בשירות של מנגינה רוקדת ולעתים ממש סוחפת וכיפית. הזמנה להרפות הנתמכת בטקסט, לפעמים סוריאליסטי, מלא בדימויים ובאירוניה. המילים פונקציונליות לחלוטין לצלילי השיר שיכול להפתיע בלייב.היצירה מאוד ים תיכונית השיר שלה גם מערבב איטלקית ודיאלקט שילוב בין פולק נפוליטני,עם שמץ של אירוניה כשהיא שרה:"אני לא יודעת אם זה ישמע לך ניאומלודי".
קצב גבוה שיגרום לכל סיב בגוף שלך לזוז וזה כנראה גם יצליח למדי לאחר האירוע.
״הלילה נהיה שני כוכבים של הקולנוע האיטלקי-אמריקאי"
״ תן לי נשיקה במונית קבריולט/נשיקה שבוודאי תתגשם".

רוקו האנט -עוד אלף פעמים

יצירה שמשלבת שורשים אורבניים עם הקליטות של הפופ של שנות ה-20 של רוקו האנט קולעת למטרה עם שיר שבו הוא מדגים שלא איבד את חותם הראפ שלו ואת הרצון להוקיע את מה שלא בסדר.הנוסטלגיה של הראפר הנפוליטני לשכונתו. שלושת הפסקאות הראשונות הם באיטלקית,ואז מהפזמון הראשון זה פנייה מוחלטת לניב הנפוליטני. לא השראה במיוחד,אבל יכול לחזור על אפקט Geolier '24.השפה הנפוליטנית מוסיפה ערך ליצירה שהאמן רגוע איתה בצורה מושלמת גם הודות לצליל בניחוח ים תיכוני ברור,עם מיתרים ומנדולינות המשמשים כנקודות מפתח
מערבב איטלקית ונפוליטנית ומדבר על נושא שקרוב מאוד ללבו,זה של שורשים והיעדר אדמה משלו.וחיבה.שיר שמשלב,אם כן,מסר נוסטלגי עם קצב.
והשיר לא יכול היה שלא להתחיל עם מנדולינה שמזכירה את האווירה הזאת,אבל אז זה הופך לשיר עם תוף בס של ארבעה חלקים,תמיד עם מנדולינה כמובן,וזה גדל מעט.הגיטרה,עוד אלמנט יסודי,נדמה כמנוגנת על ידי אחד ממלכי הצוענים אך במינור, לכן תוך התייחסות לאווירות שאינן בדיוק עליזות המדגישות עומק מסוים של הטקסט בהשוואה לזה הרגיל אליו האמן הרגיל אותנו.זה לא רוקו האנט של הקיץ,זה לא זה ששמענו עד עכשיו בסנרמו אבל, אבוי, זה אפילו לא רוקו האנט ברמות הגבוהות ביותר.אפשר היה לעשות הרבה יותר.המילים הן גם משהו שכבר התרגלנו אליו באופן נרחב ושבין היתר המילים מזכירות קצת את השיר שלו שאיתו ניצח בג׳ובאני לפני כמה שנים בתחילת דרכו.
״אני זוכר רחוב שכונה רגילה/ילד שחולם גם אם אין לו כלום"
—-
סולן להקת מונסקין דומיאנו דויד יבוא גם הוא להתארח בפסטיבל, https://eurovisionfun.com/en/2025/01/italy-damiano-david-to-perform-as-guest-act-in-sanremo-2025/
מחמוד יהיה מנחה שותף באחד הלילות.

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
פורסמו פרטים על ערב הדואטים ,שמאד מפתיע
היות וחלק מהזמרים הולכים לבצע דואט עם זמרים מתחרים אחרים , לא זכור לי דבר כזה בעבר.

ייתכן שקרלו קונטי רוצה לקצר את הערב הרביעי( ערב שבת) של הפסטיבל , כאמור הדירוג לערב הדואטים לא ילקח בחשבון בדירוג הכללי
ואלו הציוותים לקאברים עם השירים :

אלודי תצוות לאקילה לאורו בשיר מחווה לרומא עם מחרוזת של שני שירים אחד של רינו גטאנו והשני של של לורדנה ברטה

“A Mano A Mano/Folle Città”
(עיר מטורפת/יד ביד מאת Cocciante)

גאיה תצוות ל Toquinho ויבצעו את השיר
״La Voglia, La Pazzia”( התשוקה, הטירוף)של אורנלה ואנוני

Coma-cose יצוותו לג'ונסון ריגהירה
לשירו ״L’Estate Sta Finendo” (הקיץ חולף)

פרנצ'סקו גבאני יצוות לטריקריקו עם השירו Io Sono Francesco”( אני פרנצ׳סקו )

ווילי פיוטה עם טירומנצ'ינו ודיטונלפיאגה בקאבר לשיר של פרנקו קלפינו- "Un Tempo Piccolo"(זמן קטן )

נועמי תצוות למשתתף אחר טוני אפא גם הם עם השיר של פרנקו קלפינו
“Tutto Il Resto è Noia(כל השאר זה שעמום)

רקומי יצוות לפרנצ'סקה מייקלין ויבצעו קאבר לשיר של זארה קרמוניני La Nuova Stella Di Broadway”- (הכוכב החדש של ברודווי)

מודה MODA יצוותו לפרנצ׳סקו רנגה לשירו זוכה הפסטיבל ב 2005 - אנג׳לו

רוז וילן תצוות ל Chiello בשיר של לוצ׳יו בטיסטי
Fiori Rosa, Fiori Di Pesco” ( פרחים ורודים , פריחת האפרסק )

ברונורי סאס יצוות לדימרטינו וריקרדו סיניגליה - בשיר של לוצ׳יו דאלה L’Anno Che Verrà”(השנה שתבוא")

אריסה תצוות לאירמה בשיר באנגלית say something ,של כריסטינה אגילרה

איל וולו יצוותו לקלרה לשיר The Sound Of Silence” של סיימון וגרפונקל

מסימו רניירי יצוות לנרי פר קרסו לשיר של פינו דאניאל ״Quando״
(מתי) ) שכבר בוצע לו קאבר ב 2021 בין מיקלה בראבי ואריסה ,למי שזוכר

אמיס קילה יצוות ל LAZZA ולורה מרזדורי בשיר
של לאזה - "100 הודעות". 100Messaggio

שרה טסקנו ואופנבאך בשירם Overdrive

פדז יצוות למרקו מסיני בשירו – “Bella Stronza”

דה קלורס יצוותו לסאל דה וינצ׳י בשירו

Rossetto E Caffé”( שפתון וקפה )

דואט מפתיע בין ג׳ורג׳יה שתצוות לאנאליזה בשיר של אדל skyfall

ג'ואן ת'יל תצוות לפראה קווינטל בקאבר Che cosa c'è (מה קורה )מאת ג'ינו פאולי

לוצ׳יו קורסי יצוות לטופו ג׳וג׳יו בקאבר לשיר של דומינקו מודוניו -וולרה -״Nel Blu, Dipinto Di Blu״

מרצ׳לה בלה תצוות ל Twin Violins – בשיר של אדריאנו צ׳ילטנו ״L’Emozione Non Ha Voce” (לרגש אין קול")

Olly יצוות למלחין הבוסני גוראן ברגוביץ'
ולהקת החתונות והלוויה - “Il Pescatore”(“הדייג”״ מאת פבריציו דה אנדרה)

רוקו האנט עם קלמנטינו לשיר של
פינו דאניאל- "Yes I Know My Way"

סרינה ברנקלה אלסנדרה אמורוסו - בשיר של אלישיה קייז ״If I Ain’t Got You”

שבאלו . Gua, ג'ושוע וטורמנטו עם נפה - מחרוזת
Amor De Mi Vida/Waiting For the Sun

סימונה כריסטיקי יצוות לאמארה בקאבר
לשירו של פרנקו בטיאטו La Cura ( התרופה /המרפא)

ברש עם כריסטיאנו דה אנדרה - "Crêuza de mä"

https://www.wired.it/article/sanremo-2025-duetti-cover/

עדכון: הראפר אמיס קילה שהיה אמור לבצע את השיר ״שדים״ פרש מהתחרות .
נודע שעקב קשריו לכאורה, בחקירה נגד המאפיה שבה היו מעורבים ראשי AC מילאן ואינטר מילאן אולטרה, שהביאה עד כה ל-19 מעצרים.נאסר עליו להשתתף במשחקי כדורגל למשך שלוש שנים על ידי משטרת מילאנו לאחר תקרית אלימה במשחק כדורגל.

בעקבות החדשות שהוא נמצא בחקירה פרסם אמיס את ההצהרה הבאה בסטורי שלו באינסטגרם:
"נודע לי היום מהעיתונים שאני בחקירה (הודיעו לי רק על האיסור, שהוא מעשה מנהלי ולא פלילי). אם זה תואם את האמת, יהיה חשוב שהחקירה תצא לדרכה ומערכת המשפט תוכל לפעול בשלום ללא מחלוקת או לחצים וקרקסים תקשורתיים. לאחר 15 שנות הקריירה שלי, שמחתי להשתתף בסנרמו הראשון שלי. אני מודה לקרלו קונטי שרצה בי אבל אני מעדיף לקחת צעד אחורה ולא להשתתף.

אני סומך על כך שהכל ייפתר בהקדם האפשרי, על הצד הטוב ביותר, ומקווה שאוכל להשתתף בסנרמו שבו המוזיקה היא מרכזית, להיות מסוגל להביא את השיר שלי, לדבר רק על זה וליהנות, שכן היה צריך להיות השנה וכמו שנכון שזה יהיה עבור כל האמנים שמחליטים להתערב ולהשתתף בתחרות".

קרלו קונטי, המנהל המוזיקלי של Sanremo, פרסם הצהרה שבה נאמר:

"אני מציין בצער את ההחלטה של אמיס קילה לפרוש מסנרמו. אני מבין שהמצב הנפשי שלו לא מאפשר לו לחיות את שבוע המוזיקה בפסטיבל במלואו ובשלווה”.

קונטי גם אישר שאמיס קילה לא יוחלף בהרכב Sanremo 2025, מה שישאיר בתחרות 29 אמנים גדולים.
כמו כן נודע שבין האורחים יהיו ראף, ביג מאמא,ארמל מטא, בנג׳י ופאד, טודאה וגם…
אחינועם ניני ומירה עווד.
גם הלהקה הבריטית דוראן דוראן תתארח בפסטיבל 40 שנה לאחר שהתארחו לראשונה בפסטיבל.

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
פורסמו מילות השירים במלואם , באתר שאני מצרף
מרבית השירים כבר תורגמו לאנגלית, עד תחילת התחרות כל השירים יתורגמו לאנגלית.
יש לרשום בחלון החיפוש Sanremo 2025.

https://lyricstranslate.com/en/collection/sanremo-2025

מאז שפורסמו מילות השירים יש זינוק בהימורים
של פדז וסימונה כריסטיקי , ולא בכדי
מילות השירים שלהם הם אגרוף בבטן
שירים שכלל אינם ׳פסטיבלים׳ ,החלטתי לתרגם רק את שניהם ,גם כשקוראים את מילות השיר
הכותרת של השירים משתנה בחלק מהשירים.
כאמור השיר של כריסטיקי מתייחס לאימו חולת אלצהיימר והשיר של פדז עוסק במצב נפשי( דיכאון) הנקרא ביט ( דופק) שנשמע כמו קריאה נואשת לעזרה.
השיר של כריסטיקי נקרא

כשתהיי קטנה”-

״כשתהיי קטנה אעזור לך להבין מי את,

אני אהיה קרוב אליך כמו שלא הייתי מעולם.

נאט אם אלך מהר,

אני אדבר בשבילך אם הקול שלך ייפסק.

נשחק בלזכור כמה ילדים יש לך,

שנולדת ב-20 במרץ 1946.

אם את תוהה למה יש את הטבעת הזו

על האצבע שלך

אני אספר לך על אבא שלי, הלא הוא בעלך.

אני אלמד אותך לעמוד על הרגליים,

למצוא את הדרך הביתה.

אני אחזור על השם שלי לך אלף פעמים

כי את תשכחי אותו בכל מקרה.

אייי... זה עוד יום איתך,

להחזיר לך את כל האהבה שהענקת לי

וחייך בזמן שנדמה שמעולם לא חלף.

כשתהיי קטנה באמת תלמדי אותי מי אני,

להבין שהבן שלך הפך לגבר.

כשאני אוסף אותך

ואת תיראי קלה כמו ילד בנדנדה.

אני אכין ארוחת ערב,

למרות שאני בקושי יודע להכין קפה.

אחזור על שמך אלף פעמים עד שתזכרי אותו.

אייי... זה עוד יום איתך,

להחזיר לך הכל,

את כל הטוב שנתת לי.

וגם להביס את הזמן שלא חלף לנו.

יש דברים שאי אפשר למחוק,

יש חיבוקים שאסור לבזבז.

יש מבטים מלאי שקט

שאי אפשר לתאר במילים.

יש את הכעס הזה מלראות אותך משתנה

והמאמץ של הצורך לקבל את זה.

יש דפי חיים, פיסות זיכרון

שאני לא יכול לשכוח.

אייי... זה עוד יום איתך,

להחזיר לך את כל החיים האלה שנתת לי

ולחייך בזמן ואיך זה שינה אותנו.

כשתהיי קטנה אני אחזיק אותך כל כך חזק

שלא תפחדי אפילו מהמוות

את תיתני לי את היד שלך,

אני אתן לך נשיקה על המצח

עכשיו מאוחר, תהיי טובה

לילה טוב״.

ביט/ פעימה - פדז

״הייתי לוקח אותך לטיפול

רק כדי לגרום לך להבין,

את הנזק שאתה עושה

אני מקווה שזו אמנזיה

אני מכבה את האור ואתה בא לחפש אותי

פלואוקסטין, מעט רוק

כשאני מוצא את עצמי מדבר עליך

אתה הבשר חי

המוח מטומטם

משוטט בחושך הכי חשוך שיש

אני מרגיש עקצוץ בבטן

פרנויה דורשת יותר מדי תשומת לב

אולי אני משקר

כשאני אומר לך

אני יותר טוב

תחזיק אותי, תעטף אותי

אז תן לי לנשום

מחפש סרוטונין

תהרוג אותי

בתוך העיניים שלי

מלחמות עולם

אתה מכיר אותי

יותר טוב ממני

הייתי רוצה לרפא

אבל אני לא מאמין בזה

אני גם רואה שחור בשמיים

רסיסי זכוכית שבורים בעיניי

קח את החלומות

גם את הכסף שלי

פשוט תתרחק ממני

אני רואה את הזכוכית

חצי מלא

עם שתי טיפות רעל

אתה תזיין אותי

נשימות קצרות

וגם הדופק עולה, פעימות הלב

דופק, דופק

דופק, דופק, דופק, דופק, דופק מואץ,

אני עומד בפני מלחמה לא חמוש

הצבתי גדרות תיל

אבל אני תמיד שם אותם בצד הלא נכון

אני מרגיש מבוטל

דוקטור מה נתת לי?

מקובל חברתית

מורדם

מתוך שיטה חוקית

תרגע

אני סופר את הפעימות

אנחנו כל כך שבריריים

אנחנו פוגעים בעצמנו גם כשאנחנו

נוגעים אחד בשני

שנאתי אותך נשבע

בוא כל אחד יעשה קצת

רק מעט סוכר ואפילו הציאניד יורד

אני מרגיש עקצוץ בבטן (בבטן)

פרנויות דורשות יותר מדי תשומת לב

אולי אני משקר

כשאני אומר לך

אני יותר טוב

בתוך העיניים שלי

מלחמת העולמות

אתה מכיר אותי

יותר טוב ממני

הייתי רוצה לרפא

אבל אני לא מאמין בזה

אני רואה שחור אפילו את השמים

זכוכית שבורה, רסיסים בעיניים

קח את החלומות

גם הכסף שלי

פשוט תתרחק ממני

אני רואה את הזכוכית

חצי מלא

עם שתי טיפות רעל

אתה תזיין אותי

נשימות קצרות

וגם הדופק עולה, הדופק

זה מרגיש כאילו צף

מעל ים שקט ורגוע

תחזיק אותי, תעטף אותי

אז תן לי לנשום

מבקש סרטונין

תהרוג אותי

בתוך העיניים שלי

מלחמת העולמות

אתה מכיר אותי

יותר טוב ממני

הייתי רוצה לרפא

אבל אני לא מאמין בזה

אני רואה שחור אפילו את השמים

זכוכית שבורה, רסיסים בעיניים

קח את החלומות

גם את הכסף שלי

פשוט תתרחק ממני

אני רואה את הזכוכית

חצי מלא

עם שתי טיפות רעל

אתה תזיין אותי

נשימות קצרות

וגם הדופק עולה, הדופק

הדופק הדופק ״

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
הנה זה הגיע, הערב הראשון שבו כל השירים יושמעו,
פורסם הליין אפ להערב שיתחיל עם גאיה ויסתיים בשעות הלילה המאוחרות עם דה קלורס
בין לבין תתארחנה מירה עווד ואחינועם ניני
שישירו את שירו של ג׳ון לנון imagine
כאמור הערב יתחיל עם גאיה

1 גאיה

2 פרנצ׳סקו גבאני

3 רוקמי

4 נועמי

5 אירמה

6 coma cose

7 סימונה כריסטיקי

8 מרצ׳לה בלה

9 אקילה לאורו

10 ג׳ורג׳יה

11 וילי פיוטה

12 רוז וילן

13 שבאלו Gue ג׳ושוע וקרמנטו

14 אולי

15 אלודי

16 מאסימו ריניירי

17 טוני אפא

18 סרינה ברנקל

19 בראוני באס

20 moda

21 קלרה

22 פדז

23 לוצ׳יו קורסי

24 בראש

25 שרה טוסקאנו

26 ג׳ואן ת׳יל

27 רוקו האנט

28 פרנצ׳סקה מייקלין ( שעברה תאונה קלה מנפילה במדרגות ונעזרת בקביים)

29 דה קלורס

עוד מבין האורחים הערב יהיו ראף( נציגם מ 1987)

,ג'ובנוטי גרי סקוטי ואנטונלה קלריצ'י .

מחר יום רביעי בערב יתארח דאמיאנו דוויד סולן להקת מונסקין.

וויטוריה פוצ'יני וביג מאמא תהיה ב"במת סוזוקי". מנחים אורחים :ביאנקה בלטי, כריסטיאנו מלגיוגליו ונינו פראסיקה

בערב השלישי המנחים אורחים יהיו מרים לאונה, אלטרה למבורגיני וקטיה פולסה שילוו את קונטי באירוח.גם להקת דוראן דוראן תתארח
ועל בימת סוזוקי יופיע ארמל מטא

בערב הרביעי -ערב שבת ערב הקאברים
ילוו את קונטי מחמוד וגפי קוצ'ארי.
בנג'י ופדה יופיעו על "במת סוזוקי".

בערב הגמר במוצ״ש
יתארחו אלסנדרו קטלאן ואלסיה מרקוצי לצד המארח הראשי. שהאורחת תהיה ונסה סקאלרה. "ובימת סוזוקי" יתארח טדואה.

למעלה