פסטיבל סן רמו 2025 יוצא לדרך

mati02021

Member
אז עוד שנה חלפה ואת אמדאוס יחליף קרלו קונטי שהיה מנהל הפסטיבל בין השנים 2015-2017 .

לאחר ההצלחה העצומה בשנה שעברה במהדורה האחרונה של אמדאוס שהסתיימה עם נתח ממוצע של 65.44% רייטינג שיא שווה לפסטיבל 1995,
החלק האחרון של ערב הגמר, משעה 2:00 עד 2:42 בלילה ( שעון איטליה) הסתכם ב-8,465,000 צופים, השווה לנתח של 89.60% ושבר את שיא הרייטינג מאז הומצאה שיטת המדידה.

הכרזה על הזמרים שהולכים לקחת חלק בתחרות בסן רמו 2025 הולכת ומתקרבת, ההכרזה תוכננה לתאריך 2/12/24 בשעה 20:00 בערב אך מנהל האמנותי של התחרות קרלו קונטי החליט להקדים זאת ביממה לתאריך 1/12/24 ( יום ראשון הבא) בשעה 13:30 שעון איטליה ( 14:30 שעון ישראל)

המנהל האמנותי יכריז בערוץ Tg1 על השמות הגדולים שיתחרו בפסטיבל. יש הרבה פיצ'רים חדשים השנה: יום הקאברים שמתכונן ליום הרביעי בתחרות היוצא בערב שבת יהיה מעט שונה ,הניקוד שלו לא יתווסף לניקוד הכללי ואפשר לומר שתחרות הקאברים יהיה מחוץ לתחרות מבחינת הניקוד - הוא יהיה ערב נפרד בו יוכלו הזמרים המתחרים לדואט ביחד עם זמר נוסף.

עוד הוסיף קנטי שתכננו לבחור 24 שירים ״אבל נגדיל אותם" לא ברור לכמה בדיוק ,כנראה בין 26 ל 30 שירים. כמו בשנה שעברה כל השירים יושמעו כבר בערב הראשון כפי שעשה אמדאוס בשנה שעברה וגם ממשיך באותו קו בביטול הצבעת הדמוסקופי( קבוצת מיקוד של חובבי מוזיקה ) ובמקומם יצביעו אנשי רדיו :שדרני רדיו אך כניראה גם עורכים מוזיקליים.
אך הוא מנתק את תחרות הג׳ובאני מהתחרות הגדולה, כך שהנציג שלהם לתחרות לא יכול לבוא מהג׳ובאני.

בערב הראשון בתאריך 11/02/2025

ישמיעו את כל השירים ומי שיצביע
הם עיתונאים מקצועיים מגופי טלוויזיה ורשת. לאחר מכן, RAI תכריז על 5 השירים המובילים שקיבלו את מירב ההצבעות, בסדר אקראי.

בערב השני בתאריך 12/02/2025

מחצית הראשונה של האמנים המתחרים יבצעו שוב את השירים שלהם. הפעם, 50% מהתוצאה - הצבעת הציבור בבית ו 50%
ועל ידי חבר שופטים המורכב משדרני רדיו (50% מהתוצאה). לאחר מכן RAI תמשיך להכריז על 5 השירים המובילים שקיבלו את מירב ההצבעות באותו לילה, בסדר אקראי.

לילה שלישי – יום חמישי 13/02/2025

מחצית השניה של האמנים המתחרים יבצעו שוב את השירים שלהם. כמו בלילה הקודם הצבעת השירים תהיה על ידי הציבור מהבית (50% מהתוצאה) ועל ידי חבר שופטים המורכב משדרני רדיו (50% מהתוצאה). לאחר מכן RAI תמשיך להכריז על 5 השירים המובילים שקיבלו את מירב ההצבעות באותו לילה, בסדר אקראי.

לילה רביעי – שישי 14/02/2025

כל זמר יבצע קאבר לשיר אחר, בין אם זה באיטלקית או באנגלית (או בכל שפה זרה אחרת). לאמנים המתחרים תהיה גם הזדמנות לבצע אותו עם אמן אורח, שלא יתחרו במהדורת הפסטיבל השנה.הצבעה על השירים תתבצע ע״י הציבור מהבית (34% מהתוצאה), על ידי חבר השופטים המקצועי של העיתונאים (33% מהתוצאה), ועל ידי חבר השופטים המקצועי של שדרני הרדיו (33% מהתוצאה). האמן שזכה למספר ההצבעות הגדול ביותר יוכרז כזוכה בלילה הרביעי. לילה זה לא ישפיע על דירוג שאר הלילות.באותו ערב יקבע גם הזוכה בג׳ובאני .

לילה חמישי – שבת 15/02/2025

כל האמנים יחזרו ויבצעו שוב את שיריהם. ההצבעה תורכב מהצבעה על ידי הציבור מהבית בלבד: הממוצע בין הדירוג החדש לקודם יקבע את הדירוג הסופי לחמשת השירים המובילים תהיה הזדמנות להופיע שוב, והפעם הם יבחרו על ידי הציבור מהבית (34% מהתוצאה), על ידי חבר השופטים המקצועי של עיתונאים (33% מהתוצאה) ועל ידי חבר השופטים המקצועי של שדרני הרדיו (33% מהתוצאה). עבור ההצבעה הסופית בטלוויזיה של חמשת האחרונים, ההצבעה לא תאופס עבור הפיינליסטים אלא תגדיל את הקולות שכבר היו לאותם זמרים. לאחר מכן, השיר שקיבל הכי הרבה קולות יוכרז כזוכה בסן רמו 2025.

כמו בשנים קודמות,יש אתר שמנסה גם לזהות את שמות הזמרים שיקחו חלק בתחרות והוא בנה טבלה שמתארת באופן אינדיקטיבי את רמת ההשערה שאמן מסוים יצטרך לצעוד על במת אריסטון באחוזים, ועושה רושם שהתמקדות בקאסט צעיר , הזמרים בעלי הסיכויים הגבוהים ביותר לראות בתחרות בעוד חודשיים וחצי

: אלודי, שאמורה לצאת לסביבות הופעות בנאפולי ומילאנו ועובדת על אלבום חדש

פרנצ׳סקו גבאני, אקילה לאורו שע״פ השמועות שלח שיר אמציונלי ועוצמתי מאד , אירמה שאמור להוציא אלבומו שבמידה וכן ישתתף זאת תהיה ההשתתפות החמישית שלו בתוך 7(!) שנים,

Coma_Cose,רוקו האנט ואריסה
.

סיכויים טובים לחזרתם של
פרנצ׳סקה מיקליין שבאלבומה האחרון הוקדש שיר אהבה לאישה בשם קלאודיה

גאיה, MODA,פדז,זוכת הג׳ובאני בשנה שעברה - קלרה,זוכת אמיצ׳י שרה טוסקנו,
עם שיר שנכתב על ידי מחברי Sexy Magica שיתמקד הכל בחושניות ובבינלאומיות
ארמל מטא,רוז וילן( התמודדה בשנה שעברה עם השיר קליק בום) הופעות בכורה לראפר טוני אפה ,https://youtu.be/Cp_lIO5FBbU?si=8jkxeLzaLu93s2jF
,בראש ,אמיס קילה,דואט בין סאל דה וינצ׳י עם בנו פרנצ׳סקו דה וינצ'י וברונורי סאס ומבין הזמרים
הותיקים נימצא הזמר שייצג אותם בתחרות 1971 ו 1973 מאסימו ראניירי עם שיר שכתב לו טיציאנו פרו. שם נוסף של זמרת ותיקה היא של פטי פראבו כניראה עם שיר שכתב ג'ובאני קקאמו.

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
קרלו קונטי חשף את האמנים שיתחרו בסן רמו, ומדובר ב 30 זמרים ואלו הם:
🎙️ אקילה לאורו
🎙️גאיה
🎙️ Coma Cose
🎙️פרנצ׳סקו גבאני
🎙️וילי פיוטה
🎙️נועמי
🎙️רקומי
🎙️MODA
🎙️רוז וילן
🎙️ברנורי סאס
🎙️אירמה
🎙️קלרה
🎙️מאסימו רניירי
🎙️אמיס קילה
🎙️שרה טוסקנו
🎙️פדז
🎙️סימונה כרסטיצ׳י
🎙️ Joen Thiel
🎙️דה קלורס
🎙️בראש
🎙️טוני אפה
🎙️Ollyn
🎙️לוצ׳יו קורסי
🎙️שבלו
🎙️ג׳ורגיה
🎙️רוקו האנט
🎙️מרצ׳לה בלה
🎙️פרנצ׳סקה מיקליין
🎙️Serena Brancale
🎙️אלודי
רשימה מכובדת למדי אך לא ברור מה קרה לאריסה וארמ מטא שוב בחוץ .גם מארה סאטי.
והרשימה המרשימה מורכבת מהרבה זוכים של תחרויות מוזיקה כמו:
פרנצ׳סקה מייקלין ניצחה באקס פקטור בעונה 5.
גאיה ניצחה באמיצ׳י ב 2020
אירמה ניצח באמיצ׳י ב 2018 ו 3 שנים אחר כך
בעונת האולסטארס.
שרה טוסקנו ניצחה באמיצ׳י השנה
רוקו האנט ניצח בג׳ובאני ב 2014
שרה טוסקנו ניצחה השנה באמיצי
קלרה ניצחה בשנה שעברה בג׳ובאני
פרנצ׳סקו גבאני ניצח בג׳ובאני ב 2016 ושנה לאחר מכן בפסטיבל עצמו
מאסימו רניירי ניצח בפסטיבל ב 1988
סימונה כרסטיצ׳י ניצח בפסטיבל ב 2007
ג׳ורג׳יה ניצחה בפסטיבל ב 1995.
ישנם שמועות לגבי הכותבים כניראה פדריקה אבטה כתבה יחד עם Jacopo Ettore
את השיר של come cose והצמד הזה היה שותף כניראה לכתיבת השירשל Serena
ויתכן שיחדיו כתבו שירים נוספים לתחרות , פדריקה אבטה הופכת לכותבת מובילה ומבוקשת שכותבת למיטב האמנים באיטליה , בתגובה הקודמת בקלפים שצירפתי היא הייתה שותפה לכתיבת השיר ״ בלאק נירוונה״ של אלודי , ״ קלאודיה״ של פרנצ׳סקה מייקלין והשיר של אירמה Galassie.
שמות השירים יחשפו בתוכנית מיוחדת שתוקדש לג׳ובאני בתאריך 18.12.24

נערך לאחרונה ב:
קרלו קונטי חשף את האמנים שיתחרו בסן רמו, ומדובר ב 30 זמרים ואלו הם:
🎙️ אקילה לאורו
🎙️גאיה
🎙️ Coma Cose
🎙️פרנצ׳סקו גבאני
🎙️וילי פיוטה
🎙️נועמי
🎙️רקומי
🎙️MODA
🎙️רוז וילן
🎙️ברנורי סאס
🎙️אירמה
🎙️קלרה
🎙️מאסימו רניירי
🎙️אמיס קילה
🎙️שרה טוסקנו
🎙️פדז
🎙️סימונה כרסטיצ׳י
🎙️ Joen Thiel
🎙️דה קלורס
🎙️בראש
🎙️טוני אפה
🎙️Ollyn
🎙️לוצ׳יו קורסי
🎙️שבלו
🎙️ג׳ורגיה
🎙️רוקו האנט
🎙️מרצ׳לה בלה
🎙️פרנצ׳סקה מיקליין
🎙️Serena Brancale
🎙️אלודי
רשימה מכובדת למדי אך לא ברור מה קרה לאריסה וארמ מטא שוב בחוץ .גם מארה סאטי.
והרשימה המרשימה מורכבת מהרבה זוכים של תחרויות מוזיקה כמו:
פרנצ׳סקה מייקלין ניצחה באקס פקטור בעונה 5.
גאיה ניצחה באמיצ׳י ב 2020
אירמה ניצח באמיצ׳י ב 2018 ו 3 שנים אחר כך
בעונת האולסטארס.
שרה טוסקנו ניצחה באמיצ׳י השנה
רוקו האנט ניצח בג׳ובאני ב 2014
שרה טוסקנו ניצחה השנה באמיצי
קלרה ניצחה בשנה שעברה בג׳ובאני
פרנצ׳סקו גבאני ניצח בג׳ובאני ב 2016 ושנה לאחר מכן בפסטיבל עצמו
מאסימו רניירי ניצח בפסטיבל ב 1988
סימונה כרסטיצ׳י ניצח בפסטיבל ב 2007
ג׳ורג׳יה ניצחה בפסטיבל ב 1995.
ישנם שמועות לגבי הכותבים כניראה פדריקה אבטה כתבה יחד עם Jacopo Ettore
את השיר של come cose והצמד הזה היה שותף כניראה לכתיבת השירשל Serena
ויתכן שיחדיו כתבו שירים נוספים לתחרות , פדריקה אבטה הופכת לכותבת מובילה ומבוקשת שכותבת למיטב האמנים באיטליה , בתגובה הקודמת בקלפים שצירפתי היא הייתה שותפה לכתיבת השיר ״ בלאק נירוונה״ של אלודי , ״ קלאודיה״ של פרנצ׳סקה מייקלין והשיר של אירמה Galassie.
שמות השירים יחשפו בתוכנית מיוחדת שתוקדש לג׳ובאני בתאריך 18.12.24
אני לא מאמין שהקילה לעורו הבלתי השתחל שוב לפסטיבל. הוא בטח הבן הסודי של קרלו קונטי הבלתי בלתי ,אחרת אין לי הסבר. וכל הקבועים איפפפפפ כמה שחיתות אלוהים. ככ נמאס. בכל אופן אין לי ספק שהשיר הזוכה יגיע מאחד השמות הלא מוכרים.

mati02021

Member
קרלו קונטי החליט להרחיב את מספר המשתתפים ל-30, מה שמציין שיא של כמות משתתפים המשתווה לכמות הזמרים בשנה שעברה , את כל השירים ישמיעו כבר בערב הראשון בפעם הראשונה לפיכך מרבים להשוות את הטקטיקות שלו לאמדאוס גם קונטי מפריח ספינים באוויר לגבי אמנים אורחים , הוא רוצה את הפינק פלויד כאורחים,
הסיכוי? אפס עגול.
לגבי כמות המשתתפים ששינה ברגע האחרון בדיוק כמו אמדאוס הוא הצהיר: "הבאנו את הגיבורים ל-30 ואולי עוד 10 היו ראויים להיות שם. בחירה זו נועדה לספק את טעמו של קהל הטרוגני, ומציעה שילוב של אמנים מבוססים והבטחות חדשות. המטרה היא לתת רגשות הן למי שיעקוב אחרי הפסטיבל מהבית והן לקהל הנוכחים בקהל אריסטון”.ישנן שמועות על נוכחותם של אישים בולטים אחרים כמו אנאליזה ואנג'לינה מנגו אם כי אין עדיין אישורים רשמיים.סביר להניח שאנג׳לינה תפתח את הפסטיבל ואנאליזה תהיה מנחה אורחת באחד הערבים .

בין השירים בתחרות ישנם סיפורים ממשיים של האמן, קונטי התראיין ואמר ״אני רואה בסנרמו פסיפס גדול . אבל יש משהו חדש, מה שאני אוהב ומה התוכן בין השירים, זה כבר לא עולם מאקרו, לא מדברים על הגירה או מלחמה, אלא חוזרים לדבר על המיקרו-עולם, המשפחה, יחסים אישיים. אני מדבר על המילים של השנה. דברים אנושיים יותר מאשר עולם המיקרו שסביבנו, יחסי משפחה. הכל מאוד אינטימי, ולא במבט חיצוני”.
המארח מכבה מחלוקות אפשריות אע״פ שכן היו דברים מעולם כמו השיר של גאלי בשנה שעברה, השיר שלו עסק בחוצן המגיע לכדור הארץ והדובר מסביר לו מה מתרחש כאן ,היה מסר מובלע על המלחמה בעזה כמו:
״עם קווים דמיוניים אתה מפציץ בית חולים
על פיסת אדמה או חתיכת לחם
אף פעם אין שלום”

לכן לא יהיו עוד נושאים שנקבעו מראש, שהזמרים המתחרים היו צריכים להשאיר, אלא כל אחד מהם יציג טיעונים שונים.

גבאני יביא את השילוב המובהק של אירוניה והשתקפות, ויאשר את עצמו כאחד האמנים המייצגים ביותר של טוסקנה.

לוסיו קורסי,הוא בין השמות המסקרנים ביותר של המהדורה הזו. קורסי מצליח לגרום לצלילי רוק ופולק של זמר-יוצר להרמוניים יחדיו, הופך את האווירות הסוריאליסטיות שלו לשירה ומקשר בין עולם גרוטסקי לפעמים למבנה עשיר מוזיקלית.

סימון כריסטיצ'י, כבר השאיר חותם בסנרמו, וזכה ב-2007 עם Ti regalerò una rosa. היכולת שלו לשלב מוזיקה וסיפור תמיד הופכת את נוכחותו למיוחדת, ומהדורת 2025 לא תהיה יוצאת דופן.

ויש את הזמר והמפיק האינדי ברונורי סאס שזוהי הופעה ראשונה בסן רמו שאלבומיו הראשונים
היו אקוסטיים פשוטים וישירים שהציבו אותו בחזית הסצינה האינדית האיטלקית המתפתחת:

ישנו יצוג נכבד לזמרות, 11 זמרות סולניות ועוד אחת מהצמד coma cose, ישנה הפתעה
מזמרת לא כל כך מוכרת בשם ג'ואן ת'יל
שלא ממש שמעו עליה חוץ אולי מדואט שהיא היתה שותפה לו עם אלודי שהיווה פסקול לסרט איטלקי , מאד מסקרן לשמוע איזה שיר שלחה שבאמצעותו הצליחה להתקבל לפסטיבל

זמרת נוספת שגם היא פחות מוכרת היא סרינה ברנקל
היא השתתפה בג׳ובאני ב 2015 ושיתפה פעולה עם אומנים מוכרים כמו אנאליזה ואיל וולו אך עדיין היא די אלמונית.

ישנם סרטונים שהעלו חלק מהמתמודדים שמתבשרים על בחירתם חלקם נראים מלאכותיים שכניראה ידעו מראש שנבחרו אך חלק מהסרטונים נראים אותנטיים וחלקם משעשעים כמו הסרטון של סולן להקת moda שאימו מעירה אותו ומבשרת לו שהוא נבחר לתחרות , גם ג׳לייס פרסמו סרטון ופתוחים בקבוק יין מבעבע כשהבינו ששוב לא נבחרו לתחרות.

https://www.spyit.it/sanremo-2025-l...a-dalla-piu-divertente-alla-piu-noiosa-video/

יש רייקאפ מושקע של הזמרים שהולכים לקחת חלק בפסטיבל

זהו ניצחון של חברת התקליטים וורנר מיוזיק, זו השנה השנייה ברציפות, היא המיג'ור עם הכי הרבה אמנים בתחרות, 11, מתוכם 2 שייכים ל-ADA. מאחוריה מוצאים את Sony Music עם סך של 9 שמות גדולים במירוץ, מתוכם 3 תחת קולומביה, 5 תחת Epic ו-1 תחת Numero Uno.

לא הייתי מציע לזלזל באקילה לאורו אמנם יכולת הווקאליות שלו די מפוקפקות אך אני עוקב אחרי התגובות שהוא מקבל ברשתות החברתיות באיטליה ויש לו חוג מעריצות שהולך וגדל בין היתר בגלל היותו שופט באקס פקטור כפי שניתן לראות בסרטון למטה.
אקילה לאורו דיבר על האפשרות לקחת חלק בפסטיבל בפעם הרביעית בראיון שנתן ל-Tommaso Toma מ-Bilboard, הזמר-יוצר הרומאי דיבר על יחסיו עם הפסטיבל.
בערך הויקיפדיה שלו נרשם בין היתר שהוא ראפר אך השירים האחרונים שהוציא לא מזכירים בשום צורה את סגנון הראפ אלא שירים יותר מלודיים , השיר האחרון שלו Amore disperato ( אהבה נואשת) זכה להצלחה ואלו מילותיו

https://lyricstranslate.com/en/achille-lauro-amore-disperato-english

גם בשיר הזה פדריקה אבטה היתה שותפה בכתיבתו
https://youtu.be/z3CbXA87Aus

כשנשאל על השינוי כיוון המוזיקלי שלו הוא אמר שהוא לא אוהב תוויות ששמים עליו.אני מתאר לעצמי שהוא שלח שיר בסגנון זה לפסטיבל משום שכבר כתבתי בתגובה הקודמת שע״פ שמועות הוא שלח שיר אמוציונלי מאד .

כאמור, בראיון לפני שנבחר טען :״הפסטיבל היה חדיר יותר לחידושים שהיו וממשיכים להתרחש בפנורמה המוזיקלית שלנו - שחשף את קולו לראשונה בפסטיבל של קלאודיו ב 2019 עם השיר "רולס רויס " - הוא התקרב לעולמות רחוקים מאוד, מעולם לא שם לב אליהם קודם לכן. לעמוד על הבמה עם עשרה מיליון אנשים שצופים בך זו הזדמנות שתמיד ניצלתי, אפילו התרסקתי".

ועל האפשרות לחזור בעתיד הקרוב, אקילה לאורו ציין: "אם יש לי את השיר הנכון, כמובן שהייתי הולך. אני אוהב את מה שאני עושה ואני רוצה לקחת את זה לפסגה, אבל לא במובן הכלכלי העגום. תמיד הסתפקתי, עכשיו אני גם יזם, אני עושה אלף דברים שונים, גם פתחתי חברת נדל"ן, אז תארו לעצמכם אם אני חושב על סן רמו רק בשביל להחזיר כסף. אבל אני שאפתן, סן רמו היא כמו ליגת האלופות עבור כדורגלן מקבוצת כדורגל. או אולימפיאדה ואם אתה הולך אתה עושה את זה גם כי זה לא מספיק להשתתף, אבל אתה גם רוצה לנצח אותם".
התחילו להתפרסם ההימורים הראשונים

וזוהי הפתעה;

https://eurovisionworld.com/odds/sanremo

וכמו שאתם מבינים אקילה גבוה מאד בהימורים.

מיכלאנג׳לו מי שכתב את השיר הזוכה ב 2022 בריבידי כתב 3 שירים לתחרות כניראה כולם בשיתוף עם בלנקו באחד מהם גם מחמוד היה שותף לכתיבת השיר.
מיכלאנג׳לו פירסם תמונה בפרופיל האינסטגרם שלו כמה שעות לאחר ההכרזה של קרלו קונטי, בה מופיע הכיתוב: "3 שירים מתחרים בסנרמו. זה נכון שכשאתה נותן אהבה למוזיקה, המוזיקה מחזירה לך אותה". אבל דווקא בהערות אנו מוצאים את הרמזים הראשונים למעורבותו של בלנקו, שכותב: 3 מתוך 3. כניראה ששלושתם שותפים לכתיבת השיר של נועמי.
מיכלאנג׳לו ובלאנקו כתבו את השיר של ג׳ורג׳יה ואירמה.

https://www.fanpage.it/cultura/sanr...el-ritorno-di-blanco-mahmood-e-tiziano-ferro/

וגם השנה ישנה התלהבות מהליין אפ

https://wiwibloggs.com/2024/12/01/s...ude-past-winners-and-eurovision-alums/282613/

—-
מחר יחשפו את שמות השירים בתחרות בתוכנית מיוחדת אך קרלו קונטי כינס מסיבת עיתונאים לפני כשעתיים ואמר שלא 30 שירים הולכים להתחרות אלא 31 שירים
לא ברור אם מדובר במתיחה או באי הבנה
הוא אמר כך:
השמות הגדולים שיתחרו בפסטיבל סן רמו 2025 לא יהיו 30, אלא 31.

"לא נגדיל את מספר הצעירים שמתחרים בקטע ההצעות החדשות של Sanremo 2025, אבל יהיה שם 31 במירוץ הגדול. יש זוג שהגיש שיר לפסטיבל ברגע האחרון”.

האם זו בדיחה של המארח והמנהל האמנותי או הפתעה?

בין הקולגות יש מי שמעלה השערה של הגעתם של ג'אליס או אל באנו ורומינה פאוור למירוץ( אין מצב שרומינה תחזור לתחרות. השירים שהגיש אל באנו היו של סולן ולא של צמד) או פרנצ'סקו פאולנטוני וגבריאלה סירילי, פרצופים ידועים מ-Tale e Quale Show.
ידוע שמדובר בזוג.
לאחר מכן, קרלו קונטי חידד את הנושא עוד יותר, והצביע על...

"זה יהיה זוג חסר תקדים! לא יכולתי להגיד לא!" לפיכך מתרבות השמועות שמדובר בצמד ג׳לייס שכן התקבל לתחרות אך אולי מדובר באי הבנה משום שיש כאלה שפירשו שאחד השירים שהתקבלו לתחרות מזכיר את שם השיר הזוכה שלהם ב 1997 , לפיכך רבים מהעיתונאים שמים את הידיעה הזאת בסימן שאלה בכותרת.כמו זה:

נערך לאחרונה ב:

mati02021

Member
אז הנה הם מתחילים לעלות את הזמרים והם חושפים את שמות השירים השירים :
🎙️השיר של פרנצ׳סקו גבאני נקרא ״Viva la vita"( יחי החיים)
🎙️השיר של אקילה לאורו נקרא ״Incoscienti giovani״ (צעירים פזיזים)
🎙️ השיר של קלרה נקרא״ Febbre" ( חום)
🎙️ השיר של ברנורי סאס נקרא ״L'albero delle noci" ( עץ האגוז)
🎙️השיר של שאבלו יחד עם Gue ג׳ושוע טורמנטו נקרא ״La mia parola"( המילה שלי)
🎙️השיר של ג׳ורג׳יה נקרא ״La cura per me״ ( התרופה בשבילי )
🎙️השיר של אמיס קילה נקרא ״ Demoni״ ( שדים)
🎙️השיר של מרצ׳לה בלה נקרא ״Pelle diamante״ ( עור יהלום)
🎙️השיר של גאיה נקרא ״Chiamo io chiami tu״ ( אני קוראת לך אתה קורא לי
אך ניתן לתרגם גם אני מתקשרת אלייך אתה מתקשר אליי)
🎙️השיר של סימונה כריסטיצ׳י נקרא ״
Quando sarai piccola״ ( כשתהיה צעיר )
🎙️השיר של אירמה נקרא ״Lentamente״ (לאט)
🎙️השיר של סרינה ברנקל נקרא ״ Anema e core״ ( לב ונשמה)
🎙️השיר של Olly נקרא ״Balorda nostalgi
״ ( נוסטלגיה מטופשת)
🎙️השיר של אלודי נקרא ״Dimenticarsi alle 7״ ( תשכח ב 7)
🎙️השיר של מאסימו רניירי נקרא ״Tra le mani un cuore"״(לב בין הידיים )
🎙️השיר של שרה טוסקנו נקרא ״Amarcord״

( אני זוכרת)
🎙️השיר של טוני אפא נקרא Damme 'na “
mano" ( תני לי את ידך )
🎙️השיר של לוצ׳יו קורסי נקרא ״"Volevo essere un duro"(רציתי להיות קשוח״)
🎙️השיר של נועמי נקרא ״Se t'innamori muori״ ( אם תתאהב אתה תמות)
🎙️השיר של רוקו האנט נקרא ״Mille vote ancora (עוד אלף פעמים)
🎙️השיר של בראש נקרא ״"La tana del granchio"( המאורה של הסרטנים)
🎙️השיר של רוז וילן נקרא ״Fuorilegge״
( להוציא מחוץ לחוק)
🎙️השיר של וויל פיוטה נקרא ״Grazie ma no grazie ( תודה, אבל לא תודה)
🎙️השיר של MODA נקרא ״Non ti dimentico״ ( אני לא שוכח אותך״)
🎙️השיר של פדז נקרא ״Battito״ ( דופק)
🎙️השיר של פרנצ׳סקה מייקלין נקרא ״Fango in paradiso״ ( בוץ בגן עדן )
🎙️השיר של רקומי נקרא ״Il ritmo delle cose״ ( הקצב של הדברים)
🎙️השיר של coma_cose נקרא ״Cuoricini
״( לבבות קטנים )
🎙️השיר של ג׳ואן ת׳יל נקרא ״Eco״( הד)
🎙️השיר של דה קלורוס נקרא ״Tu con chi fai l'amore ״( עם מי שאתה עושה אהבה)
מצרף קישור לאתר של RAI שבו הזמרים הציגו את השירים שלהם ,

קצת על משמעות השירים:

ברונורי סאס, על שירו עץ האגוז:״השיר מדבר על השמחה והמהפכה שהובילו ללידה חדשה, זו של בתי פיאמטה, שהייתה כוח מניע. אבל זה גם מדבר על הפחד וחוסר השקט שמרגישים במצב הזה, בקו הדק הזה שמפריד בין להיות הורה לבין להרגיש כמו ילד".

פרנצ׳סקו גבאני הסתפק ואמר על השיר שלו
ויוה לה ויטה ( יחי החיים)

״זוהי חגיגה של החיים ככאלה, במהותם״.

על השיר של קלרה ׳חום׳ נאמר "קצת כמו חום, החיים יכולים לעלות ולרדת, הכל עולה ויורד".

אקילה לאורו גם הסתפק בתגובה קצרה :״זה בהשראת סיפורים אמיתיים ומדבר קצת עלינו, צעירים פזיזים".

ג׳ורג׳יה אמרה על שיר שכתב לה בין היתר בלאנקו
: "התרופה עבורי היא להיות מסוגל, באמצעות כוחה של תחושה, לעבור אבולוציה פנימית, מבלי להפסיק לעולם ללמוד"

אמיס קילה אמר על שירו:״הוא מדבר על לילה של אהבה, גם אם הוא יכול להגיד הכל ולא כלום".

מרצ׳לה בלה אמרה על שירה ׳עור יהלום׳
״ אני חוזרת לסנרמו עם הרבה אושר ואני רוצה לשחק את זה בצורה עליזה. הוא שיר שבו אני מתארת את עצמי קצת, אבל מעל הכל אני מתארת סוג של נשים: כאלה שבטוחות בעצמן, שיודעות מה הן רוצות בלי לשאול אף פעם, בעלות עור קשה, כמעט כמו יהלום".

גאיה :״ "השיר מדבר על הפואטיקה של חוסר החלטיות.לפעמים אנחנו עבדים למחשבות שלנו ולא קשורים מאוד לאינסטינקטים שלנו".

סימונה כריסטיצ׳י על שיר ׳כשתהיה צעיר׳ "על במת אריסטון אביא שיר מאוד אינטימי ופיוטי, שמדבר על מתי בחיים - ככל שעובר הזמן - אנחנו הופכים להורים, להורים שלנו ומחזירים להם את כל האהבה שקיבלנו".

אירמה לא אמר הרבה על השיר שבין כותבי השיר הינו בלאנקו ;״ ׳לאט׳ זה שיר אחר בשבילי, הוא מכיל כל כך הרבה אמת, שיר שקוף שחושף אותי".

סרנה ברנקל על שירה ׳לב ונשמה׳ :״ "עברו 10 שנים של קונצרטים, אחריות, מחקרים וניסויים. זה שיר שמדבר על היחס לחיים ללב ונשמה זה אורח חיים, הדרך שבה דברים נעשים היא הכי טובה לעשות ככה".

אולי על שירו ׳ נוסטלגיה מטופשת׳
״השיר הזה מדבר על נוסטלגיה, סנסציה המוכרת היטב ליורדי ים ואני מג'נובה (איזור שהיה מדינה עצמאית בליגוריה בחוף הצפון-מערבי של איטליה שסופחה לסרדיניה)אתה יכול להיות נוסטלגי למשהו שחווית, אבל גם למשהו שלא חווית".

אלודי לא אמרה כמעט דבר על השיר מלבד ׳השיר דרמטי׳.

מאסימו רניירי על שיר לב בין הידיים שלך,אמר על השיר שכתב טציאנו פרו
: ״זה שיר אהבה, סיפור אהבה קורע לב. זה מעשה ידידות בין שני אנשים, סיפור שלא קראתי קודם לכן בחיי״.

טוני אפא הילד הרע של איטליה לא ממש התייחס לשיר אלא יותר על השתתפותו, מדובר בראפר שנוי במחלוקת עם רזומה של שירים סקסיסטים פוגענים כלפי נשים , הוא כתב באינסטגרם : ״אני תמיד אני עצמי, אני לא יודע איך להיות שחקן, אני עושה מוזיקה ואי אפשר לצנזר מוזיקה, אני כותב מה שאני רואה וחי את מה שאני כותב. תודה לכל האנשים והקולגות שלי שנקטו עמדה. "תני לי את ידך", נתראה בסנרמו״.
גם קונטי עצמו התייחס להתנגדות של חלק מהציבור להשתתפותו של אפא ואמר:״לדעתי, כשהוא ישיר את השיר שלו, הוא ישאיר את כולם פעורי פה בגלל אלף סיבות. אז בואו נעזוב את ההפתעה הנחמדה הזו ואז נדבר על זה שוב בפברואר”.
גם רשת הטלוויזיה RAI התערבה בנושא, והדגישה את תמיכה המלאה בעמדתו של קונטי:

"אנחנו עולים בקנה אחד עם השיקולים שעשה קרלו. השיקול העמוק ביותר הוא שפסטיבל סן רמו הוא תחרות שירה, תחרות על שירים איטלקיים, על מוזיקה איטלקית. טוני אפא יציג שיר שכפי שאמר קרלו, אין לו שום קשר לביטויים סקסיסטיים או לתוכן פוגעני. למעשה, זה יזעזע אותך מכל הבחינות..."

שרה טוסקאנו אמרה על שירה ׳אני זוכרת׳
״השיר עוסק בנוסטלגיה, בלחיות מחדש של זיכרון והבנה מדוע הוא חייב להישאר כך."

רוקו האנט אמר על שיר ׳עוד אלף פעמים ׳
״השיר מדבר על הסיפור שלי, אבל גם על סיפורם של אנשים אחרים. זה מדבר בצורה ברורה על אדמתי, על עמי".

לוצ'יו קורסי, ׳רציתי להיות בחור קשוח׳
״השיר מדבר על העובדה שהעולם הזה היה רוצה שנהיה מושלמים כמו פרח, אבל זה לא אומר לנו שהפרחים כולם תלויים בחוט״

נועמי על שירה ׳אם תתאהב אתה מת׳ שחיברו בין היתר מחמוד, בלאנקו ומיכאלג׳לו
״כולנו מפחדים להיפגע כשאנחנו מביעים את רגשותינו ומרגישים פגיעים ושבריריים.
להפקיר את עצמנו בזרועותיו של מישהו מפחיד אותנו. כשאתה מתאהב אתה מת... בשלווה."

גם הראפר בראש לא הסגיר הרבה על שירו ׳מאורת הסרטנים׳ רק הסכים לומר :״זה שיר שיכור, שמספר כמה קשה להסביר רגשות חזקים מסוימים בצורה מילולית".

רוז וילן על שירה ׳להוציא מחוץ לחוק׳
״השיר מדבר על תשוקה, הן בצד הנוקב והן בצד שגורם לך להרגיש חי. שיר שמאוד אכפת לי ממנו, הגיע לו במה חשובה כמו זו של האריסטון".

ווילי פיוטה על שירו ׳תודה אך לא תודה׳ משמעות השיר מדבר על כל הפעמים שבהן אומרים לנו דברים שגורמים לנו לאבד את הלב.
ובזכות ווילי פיוטה, השנה "ג'ליס תהיה בפסטיבל סן רמו", התבדח קרלו קונטי. למעשה, נראה שהצמד, שנדחה בפעם ה-28, מוזכר במילות השיר שלו.

על שירם של MODA ״אני לא שוכח אותך״:
זהו שיר אהבה. לשכוח זה קשה, אבל מגיע רגע בחיים שבו אתה חייב לאזור אומץ להשאיר דברים מסוימים מאחור, ואז להתקדם. אנחנו לא יכולים לחכות לתת לכם לשמוע את זה, כי סוף סוף חזרנו עם שיר אהבה של Modà, אחד מאלה שגרמו לציבור להתאהב. לכן אנחנו מאוד שמחים לחזור לבמה הזו לשיר על אהבה, משהו שאנחנו באמת צריכים היום".

פדז על שירו ׳דופק׳ שהראיון איתו היה מעט מוזר שחוזר לתחרות לאחר שנה סוערת למדי, בין היתר על בגלל הפרידה מאשתו לשעבר קיארה פראני.

פדז הסביר את משמעות השיר שלו לקרלו קונטי״אני רואה בזה דיכוטומיה, זה שיר אהבה שמוקדש לאישה, אבל האישה הזו מתגלמת בדיכאון״.

פרנצ׳סקה מיקליין לא אמרה הרבה על שירה ׳בוץ בגן עדן׳ רק אמרה שהשיר על פרידה, יש אי נוחות מסוימת. הבחור נפרד ממני וכתבתי את השיר׳.

רקומי על שירו ׳קצב הדברים׳
״חזרתי אחרי שנה של השבתה עצמית. השיר הזה בא מהצורך שלי לקבל בברכה אי סדר במקום להימנע ממנו. הרגשתי צורך לאמץ את הקצב שלי.״

גם הצמד coma cose לא הסגיר הרבה על שירם ׳לבבות קטנים׳ רק אמרו שזה ״שיר שעוסק באהבה... ׳״ מי יודע אם זאת בלדה או יצירה קצבית .

ג׳ואן ת׳יל היא אחת האמניות שתערוך את הופעת הבכורה שלהם בסן רמו שרבים הרימו גבה על השתתפותה היות והיא כמעט אלמונית לגמרי , בלינק שבתגובה הראשונה לגבי הזמרים שהגישו שיר לתחרות וסיכוי טוב שהתקבלו היא כלל לא מופיעה באף מקום בטבלה .

על שירה הד( אקו) היא אמרה :״ זהו שיר שמדבר על החשיבות של להתמודד עם הפחדים שלך ולהגן תמיד על הרעיונות שלך. שיר מאוד חשוב עבורי".

דה קלורס על שירם ׳עם מי שאתה עושה אהבה׳
ידוע שמות כותבי השיר הם דוויד פטרלה( כתב שירים רבים לתחרות) והיוצר כלכותא .

״זו הדרך שלנו לחגוג את הרגעים שבהם האינסטינקט ולא הדפוסים מנחים אותנו. כל מה שלא צפוי״

נערך לאחרונה ב:
למעלה