פסטיבל קולנוע אוסטרלי בסינמטקים

מירית1971

New member
פסטיבל קולנוע אוסטרלי בסינמטקים

מתוך ynet, מרב יודילוביץ' ב-16 ביוני ייפתח פסטיבל קולנוע אוסטרלי בסינמטקים 12 סרטים אוסטרליים עלילתיים, תיעודיים וקצרים, יוקרנו במשך שבועיים בסינמטקים של ת"א, ירושלים וחיפה פסטיבל קולנוע אוסטרלי ייפתח ב-16 ביוני בסינמטקים בתל-אביב, ירושלים וחיפה. בפסטיבל, שיימשך שבועיים, יוקרנו 12 סרטים בהם סרטי עלילה, תעודה וסרטים קצרים. הפסטיבל, המתקיים זו השנה הראשונה, הוא יוזמה משותפת של ארגון Aice הפועל לקידום קשרי תרבות בין ישראל לאוסטרליה והשגרירות האוסטרלית. את הפסטיבל יפתח סרטו של הבמאי ג'גור גורדן, "שתי ידיים" (1999) בו מככב הית' לדג'ר (הפטריוט). את אירוע הפתיחה יכבדו בנוכחותם ראש ממשלת מדינת ויקטוריה, סטיב בראקס, שגריר אוסטרליה בישראל טים ג'ורג' ויו"ר ארגון Aice, אלבר דדון. ברשימת השחקנים המשתתפים בסרטים שיוקרנו אפשר למצוא שמות מוכרים רבים בהם יו ג'קמן שמשתתף בסרטו של הבמאי אלן וויט "מלכי ארסקינוויל" (1999); ראסל קרואו (המקור, נפלאות התבונה, גלדיאטור) ב"הסכום שלנו" (1994) וג'פרי ראש (ניצוצות, עט הסקנדל, פרידה) בסרטו עטור השבחים של ריי לורנס, "לנטנה" (2001). כל הסרטים שיוקרנו בפסטיבל הם ללא תרגום להוציא "לנטנה". כל אחד מהסרטים המשתתפים בו יוקרן פעם אחת בלבד.

אז....מי בא?

אני אף פעם לא ראיתי סרט אוסטרלי (אולי ראיתי ולא ידעתי שהוא אוסטרלי)..אם יצא לי אני אולי אלך.

סרט מצויין

על להקה של דראג קוין שנוסעים ברחבי אוסטרליה על מנת להופיע באיזה חור. האמת זה באמת חור (אליס ספרינגס)

למעלה