1מדינת ישראל
New member
פסטלים – קציצות בשר בנוסח טריפולי
זמן הכנה – ¾ שעה כמות – 15-20 מנות החומרים (תערובת א') ½ ק"ג בשר טחון 2 בצלים גדולים קצוצים 1 ביצה ¼ כפית תבלין בהרט מלח – לפי הטעם מעט מים (לבישול הבשר והבצל במחבת) (תערובת ב') ¼ כוס פירורי לחם 1 ק"ג תפוח אדמה לטיגון פירורי לחם שמן אופן ההכנה (תערובת א') במחבת לבשל את הבשר והבצל הקצוץ ולכסות במים. לבשל הכל יחד על אש נמוכה עד שהמים מתאדים. (לא מטגנים את הבצל). לאחר שהתערובת התקררה, להוסיף גם את ה: ביצה, בהרט ומלח. לערבב היטב. (תערובת ב') לבשל את תפו"א ולרסק לפירה. להוסיף לפירה ¼ כוס פירורי לחם ולערבב היטב. (תערובת זו צריכה להיות מעט מוצקה ולא דלילה, כך שאם יש צורך, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם). עכשיו מכינים את הפסטלים כמו ממולאים מאורכים/קובה. להכין קערה עם מים – להרטבת הידיים בכל פעם שלוקחים מתערובת ב'. לוקחים מעט מתערובת ב' ופותחים אותה על כף היד וממלאים אותה בתערובת א'. סוגרים מכל הצדדים ומגלגלים לכדור או לצורה מאורכת. ומייד מטגנים.
זמן הכנה – ¾ שעה כמות – 15-20 מנות החומרים (תערובת א') ½ ק"ג בשר טחון 2 בצלים גדולים קצוצים 1 ביצה ¼ כפית תבלין בהרט מלח – לפי הטעם מעט מים (לבישול הבשר והבצל במחבת) (תערובת ב') ¼ כוס פירורי לחם 1 ק"ג תפוח אדמה לטיגון פירורי לחם שמן אופן ההכנה (תערובת א') במחבת לבשל את הבשר והבצל הקצוץ ולכסות במים. לבשל הכל יחד על אש נמוכה עד שהמים מתאדים. (לא מטגנים את הבצל). לאחר שהתערובת התקררה, להוסיף גם את ה: ביצה, בהרט ומלח. לערבב היטב. (תערובת ב') לבשל את תפו"א ולרסק לפירה. להוסיף לפירה ¼ כוס פירורי לחם ולערבב היטב. (תערובת זו צריכה להיות מעט מוצקה ולא דלילה, כך שאם יש צורך, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם). עכשיו מכינים את הפסטלים כמו ממולאים מאורכים/קובה. להכין קערה עם מים – להרטבת הידיים בכל פעם שלוקחים מתערובת ב'. לוקחים מעט מתערובת ב' ופותחים אותה על כף היד וממלאים אותה בתערובת א'. סוגרים מכל הצדדים ומגלגלים לכדור או לצורה מאורכת. ומייד מטגנים.