1מדינת ישראל
New member
פסטל / פשטידת מצות צמחוני ובשרי - מתכון בולגרי
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=41356
הכנתי עכשיו פשטידה בגירסה הצמחונית
את אותה פשטידה ניתן להכין בגירסה בשרית
(פשטידה קלה להכנה) מהמטבח הבולגרי מומלצת.
החומרים - לפסטל בשרי
8 מצות
4 ביצים (ניתן להוסיף עוד 2 לקבלת גובה)
1 כוס שמן (כוס קטנה ריקה של קפה טורקי 60 מ"ל)
½ ק"ג בשר טחון
מעט אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.
אופן ההכנה לפסטל - בשרי
להשרות מצות במים , לסחוט היטב ולשים בקערה
הכנת מלית בשר -
שמים את הבשר במחבת יחד עם 1/2 כוס מים מערבבים את הבשר עד להחלפת הצבע מאדום לאפור אחר"כ מוסיפים את התבלינים לתערובת המצות ,
מקציפים מעט את הביצים (ביצה שלמה)
לאחר שתערובת הבשר המוכנה התקררה מעט, מוסיפים את הביצים המוקצפות
ניתן להוסיף לתערובת פטריות חתוכות.
לשמן תבנית אפיה ולצקת החומר שבקערה.
לפזר כמה חתיכות קטנטנות של מרגרינה מעל, ובסוף לפזר זעתר.
לאפות בחום בינוני כ-40-30 דקות.
החומרים לפסטל צמחוני
8 מצות
4 ביצים (ניתן להוסיף עוד 2 לקבלת גובה)
1 כוס שמן (כוס קטנה ריקה של קפה טורקי 60 מ"ל
1/2 קוביה גבינה בולגרית,
100 גרם גבינה צהובה מגוררת,
1 קופסה פטריות חתוכות
מעט אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה לפסטל - צמחוני
להשרות את המצות במים.
לאחר שהמצות התרככו לסחוט היטב ולהכניס לקערה תוך כדי פירור המצה.
להוסיף את המלית הצמחונית הרשומה במתכון בהדרגה ותוך כדי ערבוב.
לשמן תבנית אפיה ולצקת החומר שבקערה.
לפזר כמה חתיכות קטנטנות של מרגרינה מעל, ובסוף לפזר זעתר.
לאפות בחום בינוני כ-40-30 דקות.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=41356
הכנתי עכשיו פשטידה בגירסה הצמחונית
את אותה פשטידה ניתן להכין בגירסה בשרית
(פשטידה קלה להכנה) מהמטבח הבולגרי מומלצת.
החומרים - לפסטל בשרי
8 מצות
4 ביצים (ניתן להוסיף עוד 2 לקבלת גובה)
1 כוס שמן (כוס קטנה ריקה של קפה טורקי 60 מ"ל)
½ ק"ג בשר טחון
מעט אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.
אופן ההכנה לפסטל - בשרי
להשרות מצות במים , לסחוט היטב ולשים בקערה
הכנת מלית בשר -
שמים את הבשר במחבת יחד עם 1/2 כוס מים מערבבים את הבשר עד להחלפת הצבע מאדום לאפור אחר"כ מוסיפים את התבלינים לתערובת המצות ,
מקציפים מעט את הביצים (ביצה שלמה)
לאחר שתערובת הבשר המוכנה התקררה מעט, מוסיפים את הביצים המוקצפות
ניתן להוסיף לתערובת פטריות חתוכות.
לשמן תבנית אפיה ולצקת החומר שבקערה.
לפזר כמה חתיכות קטנטנות של מרגרינה מעל, ובסוף לפזר זעתר.
לאפות בחום בינוני כ-40-30 דקות.
החומרים לפסטל צמחוני
8 מצות
4 ביצים (ניתן להוסיף עוד 2 לקבלת גובה)
1 כוס שמן (כוס קטנה ריקה של קפה טורקי 60 מ"ל
1/2 קוביה גבינה בולגרית,
100 גרם גבינה צהובה מגוררת,
1 קופסה פטריות חתוכות
מעט אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה לפסטל - צמחוני
להשרות את המצות במים.
לאחר שהמצות התרככו לסחוט היטב ולהכניס לקערה תוך כדי פירור המצה.
להוסיף את המלית הצמחונית הרשומה במתכון בהדרגה ותוך כדי ערבוב.
לשמן תבנית אפיה ולצקת החומר שבקערה.
לפזר כמה חתיכות קטנטנות של מרגרינה מעל, ובסוף לפזר זעתר.
לאפות בחום בינוני כ-40-30 דקות.
![](http://img2.timg.co.il/forums/14/1280_0_a342073c-850f-42f6-b72a-b412dab7899d.jpeg)
![](http://img2.timg.co.il/forums/14/1280_0_d57de5c7-9818-4381-9e8b-b46efe78cf3e.jpeg)
![](http://img2.timg.co.il/forums/14/1280_0_567e2569-f50d-43f2-8b38-1be9567e3e65.jpeg)