פסייח מה זה בעצם?

melancholy man

New member
פסייח מה זה בעצם?

טוב, אחרי שלמדנו להזהר כשאנחנו שותים אבסינת (עדיין מומלץ חברה, אגב...) ואחרי שדיברנו על וראנסי ועל רוובי שאנקר ועד לשיבה ווישנו הגענו (עם עצירות בדרך בשביל סקס פסיכדלי ופינק פלויד) אולי הגיעה הזמן שננסה לברר לעצמו מה זה בעצם פסיכדליה?, מה זה הדבר הזה שמשותף ל 23 דקות של Dark Star של הריטפול דד, ל Astronomy Domine של פינק פלויד, לסרט Head ול Within You Without You של הביטלאות? בעיני, המשותף הוא החיפוש, החיפוש אחר משמעות עצמי והמחשבה שהתנסויות חדשות ופריצת דרך תוביל למציאת משמעות כזו, גם במישור האישי וגם במישור האומנותי. מה אתם אומרים? אפשר בכלל להגיד את זה? ואם כן איך?

Jflyaway

New member
שונה לעשות COPY PASTE אבל

על שאלה כזו - אני חייב לענות באופן הזה... The term "psychedelic" was coined by LSD researcher Humphrey Osmond in a letter to author Aldous Huxley in the mid-1950s. They were searching for a word to describe the effects of mind-altering chemicals such as LSD and mescaline. Other suggestions included "phanerothyme" and "entheogens". It is important to bear these origins in mind when considering the concept of psychedelic music. Psychedelic culture became known among the general populace in 1966 thanks to efforts of advocates like Timothy Leary and the Beatles. The first media use of the word "psychedelic" in connection with rock music occurred in February 1966 in an Austin newspaper article on the 13th Floor Elevators, who also had it on their business cards . At the end of the 1960s the term had become watered down and misused by media and marketing people. "Psychedelic" could mean anything that was exotic or counterculture. This sad misconception lingers to this day, when 1960s artists like Frank Zappa or Velvet Underground may routinely be called psychedelic ןשוב סליחה על הציטוטים - זו הייתה הדרך היחידה להתמודד עם שאלה כל כך קשה

melancholy man

New member
מעניין. מה המקור?

זה לא ממש מגדיר מה זה פסיכדליה בהקשר האומנתי שלה אלא מסביר את מקור המילה, אבל נשמע כמו מאמר מעניין יש לך את המקור?

Jflyaway

New member
הציטוט הובא מן האתר שאני מחזיק ממנו

"אתר החובה שלי" - יש בו FUCKING EVERYTHING שקשור ב PSYCH ובלי הזיוף של רוב האתרים. האתר היחידי שאני משוטט בו (לאחר שראיתי עשרות) שימו לב לכל ההסתעפויות מעמוד האם של האתר הזה. יש הרבה (ןהציטוט מאחד מהם) J

forever changes

New member
נראה אתר מעולה

מחר יהיה זמן נתעמק בוא צריך עכשיו לישון מחר יש בית ספר
.

מורנא007

New member
אפשר להגדיר

מוסיקה פסיכדלית היא: מוסיקת רוק שמתאפינת בשימוש בפילטרים, לולאות, ועיוותי קול. כאשר בהרבה מקרים יש שימוש בכלי נגינה לא סטנדטיים (כמו למשל סיטאר).

Gil Keltch 1

New member
open the doors of perception

התפיסה שלי לגבי פסייח היא הרחבת התודעה אם באמצעות כימיקלים ואם באמצעות מניפולציות על המציאות כפי שמור הגדיר ע"מ ליצור משהו חדש שלא היה יכול להווצר באופן טבעי ההגדרה הזאת כוללת מבחינתי את כל צורות הביטוי הפסיכודליות למינן, אלדוס הקסלי הגדיר את זה יפה במינוח של פתיחת דלתות התודעה או משהו בסגנון. אספקט נוסף של הפסיכדליה מבחינתי הוא הגברת יכולת הריכוז/התבוננות/האזנה כך שפתאום קולטים/רואים/שומעים גברים באופן שונה מבדרך כלל וגם הדברים הכי בנאלים יכולים לקבל משמעות שונה ועמוקה יותר.

מורנא007

New member
אני מסכים לגבי הרחבת התודעה ../images/Emo115.gif

אבל, אני לא בטוח שאי אפשר ליצור פסיכדליה ללא כימקלים. אני לא מתכוון להתווכח חריפות על כך... אפשר לומר שרוב האומנים צרכו בשלב מסוים סמים מרחיבי תודעה. לא ברור בדיוק איזה מינון, איזה סם, ואם כולם צרכו או רק חלק מהאומנים. ברור שהיה מי שצרך יותר מחברי הלהקה שלו, כמו גים מוריסון.

Jflyaway

New member
זו הגדרה סגנונית (אפשרית)

מסכים, זה "גם" מה שאמרת. אבל יש גם STATE OF MIND - לפחות חלקי(ת) - שמתחייב על מנת שזה יהיה אוטנתי

Gil Keltch 1

New member
בהחלט!

בלי הstate of mind- המתאים זה יהיה שונה, אבל לעומת זאת ישנו מצב שבו משהו שנוצר תחת מצב נפשי פסיכדלי יצליח להעביר את האווירה – תחושה גם למי שלא נמצא במוזה הנ"ל. חוויה פסיכדלית מהממת במיוחד שזכורה לי קרתה לפני המון שנים כשביקרתי בגן הבהאי בחיפה, הסימטרייה המושלמת והיופי המהמם של המקום פשוט גרמו לי לסוטול טבעי אדיר ללא כל אמצעי עזר כך שזה יכול לקרות גם כך, אבל אני מאמין שאם לא הייתי חווה שימוש באמצעי עזר לפני כן אולי זה היה קורה לי גם אבל לא באותה עצמה ולא הייתי מבין את החוויה אלא מתייחס לענין כאל קוריוז High דומה חשתי גם כששהיתי בקטמנדו, אלא ששם הייתי גם ב High מלאכותי כל הזמן, בכל מקרה העיר הזאת רוויה באווירה מיסטית שמכניסה את רוב המטיילים בה למעין נירוונה מדהימה.

Jflyaway

New member
ובקרוב שרשור חוויות פסיכדליות

לאו דווקא עם סמים.... זה יהיה מעניין.

למעלה