בחורתי הצעירה
אני מנסה בכל זאת לדבר להיגיון שלך, שתפקחי את העיניים ותפסיקי לדמיין קסמים.
תראי איך החשיבה שלך הולכת - "קופ"ח לא מאשרת לי למרות שלדעתי BMI35 זה מספיק לניתוח - אז שיישב לה על המצפון שאני מתאבדת כך. היא הביאה אותי למצב הזה".
מה את אומרת לעצמך, בעצם? את מאשימה את הקופה, וזה מה שמעניין אותך, מי אשם? לא מעניין אותך כל מה שכתבנו לך שיקרה לך כתוצאה מההתנהגות שלך, היות שלכל האנשים שעשו כמוך זה קרה, ולא המצאת שום גלגל?
את חושבת שלמישהו מעניין מה יקרה לך, מלבד את עצמך, שתסבלי ותקללי את הרגע שחשבת בצורה כל כך הזויה?
אני יודעת שמחלת ההשמנה המורבידית, שאת סובלת ממנה בגדול מגיל 14, היא קשה מאוד, וקשה מאוד לרדת במשקל ללא ניתוח. אין לי ספק בכך.
וגם ברור לי שבעיית הכמויות והרעב היא בדיוק הבעיה שניתוח בא לפתור.
אבל הפיתרון אינו הפיתרון שאת בחרת! זה פיתרון התאבדותי, הרסני, שיפגע רק בך - לא בי, לא במנתח, לא בקופ"ח ולא בראש הממשלה.
תסתכלי מה את אומרת: "אני רוצה עכשיו, הרגע, לא מתכוונת לעבור את הקיץ, ובכל מחיר, גם במחיר הרס הבריאות לכל החיים. ובכלל לא מעניין אותי מה יקרה להשמנה שלי במשך השנים, ושהחשיבה שלי מטורפת ואני צריכה עזרה פסיכולוגית לאיזון החשיבה, כדי שאגיע בגיל 33 לחשיבה של בן אדם בוגר, ולא ילדה. אני רוצה עכשיו, הרגע, הנשמה עייפה, אני רוצה שניתוח ישלוט על הגוף ויש לי מוטיבציה מטורפת, ואני כל כך כל כך רוצה, והקופה פויה, ואני אעשה נגדה מלחמה!".
זה מה שהמוח שלך רואה - עכשיו, עכשיו, עכשיו - כמו ילד בן 3 שלא יכול לדחות סיפוקים (אפילו שגם הוא נדרש לכך!), ואל תבלבלי אותו עם עובדות.
מי אמר לך שיהיה לך ניתוח עד הקיץ? אנחנו כבר מזמן בקיץ.
למה החלטת שהניתוח ישלוט על הגוף? כי ראית קסמים כשהסתכלת על אנשים אחרים? את לא מבינה שהדמיון שלך רואה את זה, ולא המציאות? ראית את כל אלו שהשמינו? מה את מתכוונת לעשות לאחר שהניתוח כבר לא ישלוט על הגוף ותהיי שוב רעבה? זה לא עוד הרבה זמן, רק שנתיים אחרי הניתוח... תהיי רק בת 35. יש כל כך הבדל משמעותי בין 33 ל-35?
את בכלל לא מסתכלת על העובדות הנכונות, לא רוצה לשמוע על ההתמודדות לאחר ניתוח השרוול, לא מבינה שבלי להתכונן לניתוח ולעבוד איתו נכון, הוא לא יצליח ואת סתם הולכת לחתוך את הגוף בהתקפת טירוף. ואפילו בטוחה שתצליחי לעשות מלחמה בקופת החולים שלך. בזכות מה בדיוק?...
את לא מנסה בכלל לענות על השאלות ששאלתי אותך בתגובה הקודמת ובתגובה הזו. שלא ננסה לבלבל אותך עם עובדות. את מסתכלת רק מה את רוצה, וזהו. ולא רואה שום אופציות אחרות.
אבל הרי המשקל שלך בלאו הכי יעלה אם הדיאטה נפסקה. חסרים לך כרגע בערך 12 ק"ג לאישור של הוועדה. אז אפשר אפילו 7 מהם להעלות באמצעים מלאכותיים, אמצעי רמייה שונים (נלמד אותך אם זה מה שאת צריכה, נצבר פה ניסיון בנוגע לכך), והשאר - תני לזה לעלות לבד בקצב של הגוף, כי זה בטוח יעלה, אם את אחרי דיאטה.
או לחילופין, תעדיפי לחפש אפשרות של ניתוח פרטי, אצל מנתח שמוכן לנתח אותך פרטי גם בניגוד לקריטריונים (ימציא לך איזו מחלה נלווית ויסתדר עם החוקים). זה עולה הרבה כסף? אבל הבריאות שלך שווה אותו! תאמיני לי!
אולי בכל זאת תנסי לענות על השאלות ששאלתי אותך?