פסיכולגיה

jojs8j3

New member
פסיכולגיה

שמעו אם יש דבר שממש מעניין אותיי זה פסיכולגיה וכול מה שקשור לחשיבה התנהגות טיפול !

אבל הבעיה שהבנתי שבשביל ללמוד פסיכולגיה צריך בגרות רצינית וללמוד הרבה שנים ותואר שני\
בקיצור יש לי 10 שנים טובות !

ובגלל זה אני מתכוון ללמוד הנדסאי מכטרוניקה.. שזה לימודים שלא הכי הכי מעניינים אותי בעולם !
אבל זה נחמד . עדיף תמקצוע הזה מאשר לעבוד בייצור במפעל . וגם אני מאמין שהעבודה תיהיה נחמדה לא יותר !

אבל למשל פסיכולגיה ... שליטה מוחית מחשבות רגשות כול הדברים האלו שמסביב ממש מעניין אותי!

אז רציתי לדעת האם יש מקצוע שהוא כמו פסיכלוגיה אבל צריך בשבילו בגרות כמו הנדסאי !
וכמובן שזה מקצוע שיש בוא עבודה ולא סתם אני אלמד האם קיים כזה דבר ?

תודה רבה

Optimistic Girl

New member
תלוי כמה משמעת עצמי יש לך

אם יש לך משמעת עצמית גבוהה

אז תלמד באוניברסיטה הפתוחה.

<בימנו יש גם מכללות כמו מכללת רמת גן שעובדת בשיתוף עם אוניבר' פתוחה>

אני מתנצלת
אך אני לא מבינה את האנשים האלו, שמתפשרים והולכים ללמוד משהו שהם לא אוהבים

תלוי מה הפסיכומטרי שלך ועד איזה עיר תוכל להגיע כדי ללמוד
למשל יש מכללת אחווה, מדעי התנהגות/פסיכולוגיה

ויש גם תואר באונ' חיפה:
שמשלב בתוכו חינוך + פסיכולוגיה, המגמה היא -חינוך
ולא פסיכולוגיה, אך תנאי קבלה יחסית קלים יותר
http://www.edu.haifa.ac.il/index.php/department-of-counseling-and-human-development-ba.html

בקיצור תבדוק במכללות, ותבדוק היטב, תחרוש בגוגל!

ואל תשכח שתואר ראשון הוא לא יישומי, אלא יותר תיאוריות,
ולתואר שני קשה להתקבל,
ולא רק שקשה, אלא לא לכולם מתאים להיות פסיכולוג.
אבל יש גם תארים שניים בתחומים אחרים,
כמו תרפיה באומנות/בתנועה,
טיפול בבעלי חיים
או תואר שני בהנחיית קבוצות
ויש עוד המון...
ככה שתואר ראשון הוא נותן לך גישה להתפתחות עצומה, אתה רק צריך לבחור לאן להתפתח...

בהצלחה

doughnuts

New member
אני בספק שזה קיים

יש פסיכולוגיה שהיא תחום ידע מדעי, ויש פסיכולוגיה במובן העממי - יכולת להבין אנשים ולגרום להם לעשות את מה שאתה רוצה. הקשר בין השניים לא תמיד מתקיים. ראשית, רוב התחומים בפסיכולוגיה לא עוסקים בשכנוע או מחקר אישיותי - מדובר בתחום ספציפיים של פסיכולוגיה חברתית. שנית, קיום של ידע פורמלי לא מבטיח שיהיו לך ההזדמנויות הנכונות לתפעל אותו, היכולות לזהות שזה באמת המצב המתאים והכריזמה שלרוב נחוצה כאשר מדובר באינטראקציה עם אנשים אחרים. זה כמו שרוב הפיזיקאים כנראה לא יכולים לבנות מחשב מאפס. לכן, לדעתי אתה יכול להיות רגוע שאתה מפספס הזדמנות פז להיכנס לאקדמיה בסגנון הארי פוטר - הפסיכולוגים לא טובים יותר ביכולות חברתיות מאשר אנשים שדומים להם במצב סוציואקונומי, תכונות אישיות ורקע חיים דומה.

למעלה