פסיכולוגיה או מדעי המוח מה עדיף?

krispytuna

New member
פסיכולוגיה או מדעי המוח מה עדיף?

היי חברים,
אני צריכה עזרה ,לבחור תחום לימודים לשנה הבאה.(שאלתי בפורום סטודנטים ואשאל גם כאן..)
אני אלך ללמוד בבר-אילן, ומאוד מתלבטת בין 2 מסלולים: מדעי המוח ,או פסיכולוגיה ראשי וביולוגיה משני..
מה עדיף? אני רוצה ללמוד על נפש האדם ,ומאוד אוהבת ללמוד,לחקור,לגלות דברים.. מצד שני חשוב לי גם הצד היותר פרקטי,העבודה בהמשך.. וכן אני מודעת לעובדה שלא תהיה לי ברירה ואצטרך לעשות תואר שני כדי לעבוד באחד מהתחומים..
עשיתי לי כמה יתרונות וחסרונות לכל מסלול:
מדעי המוח:
+ מלגות מחייה לתואר שני שמאפשרות לחקור ולחיות
+ מסלול ישיר לתור שני (תוך 4 שנים)
+מעניין,הרבה קורסים.
+יוקרתי
- מסלול קשה,קשה לשמור על ציונים טובים כדי להמשיך לתואר 2
-אי אפשר להמשיך ממנו לתואר שני בפסיכולוגיה (בדקתי במזכירות)
- משאיר לי רק אופציה של מחקר להמשך
פסיכולוגיה וביולוגיה:
+מסלול שחשקתי בו כבר הרבה שנים:)
+אפשרות לתואר שני בשני התחומים(אם כי בביולוגיה ידרשו השלמות כי זה 20 שעות..סה"כ)
+משאיר לי הרבה יותר אופציות לעתיד מאשר מדעי המוח
+יש אפשרות להמשיך לתואר שני במדעי המוח
+מסלול קל יותר לעומת המוח
- מלגות מחייה מאוד מאוד נמוכות..אם בכלל יהיו
-קשה להתקבל לתואר שני

זה מה שהצלחתי לחשוב עליו, אם יש כאן חבר'ה שסיימו את אחד המסלולים האלה בבר-אילן (או במקומות אחרים) ויכולים להוסיף לי יתרונות חסרונות אני אשמח!!! גם חבר'ה שלומדים כרגע את אחד התחומים..
אני צריכה להחליט בקרוב וממש חייבת עיצה..
נ.ב. לגבי עבודה עתידית אין לי כיוון ברור..מחקר נראה לי מעניין,למרות שאף פעם לא עבדתי במחקר ולא התנסיתי..
פסיכולגית אני לא חושבת שאהיה..
תודה מראש:))

2) עוד שאלה, למה עדיף דווקא להתחיל מתואר ראשון במדעי המוח,זה נותן עדיפות בקבלה לתואר שני במדעי המוח?
3) האם יש כאן אנשים שעובדים כבר וסיימו התמחות, ואינם עובדים כפסיכולוגיים קליניים(למשל עובדים במחקר,או חברות פרטיות..) ויכולים לנחם אותי בכך שהשכר עולה עם הזמן ..אני מאוד מתעניינת בפסיכולוגיה וכל הזמן מנתחת התנהגויות,חושבת למה אנשים עושים את מה שהם עושים..

sense9

Member
מנהל
כדי להקפיץ צריך תוכן

וזה גם אחרי תוך 48(?) שעות.
אם לא יקפוץ תעתיקי ותפתחי מחדש:)

היי

לא ממש הבנתי.
לאיזה תואר שני בפסיכולוגיה את מעוניינת להמשיך?
ומאוד מוזר שממדעי המח אי אפשר להמשיך לפסיכולוגיה כי אני מכירה כמה חבר'ה שעשו את זה
ומקסימום או שתצרכי לעשות השלמות, או ללמוד במקום אחר (בתואר הראשון או השני כי זה מאוד תלוי בתכנית של הבי"ס) אבל עקרונית ברור שזה אפשר.

krispytuna

New member
האמ

אני עוד לא סגורה לגבי התואר השני.. לא בטוחה שאעשה אותו בפסיכולוגיה,תלוי כמה זה יעניין אותי במהלך התואר..

למעלה