פסיכולוגיה בקנדה

Dorothy in Asia

New member
פסיכולוגיה בקנדה

שלום
אני אוטוטו מסיימת MS בתחום הפסיכולוגיה ומעונינת בהמשך התמקצעות בפסיכותרפיה ו/או טיפול משפחתי(אדלריאני). רוצה גם להמשיך לדוקטורט בהמשך (אשמח להרחיב במידה וזה רלוונטי - מה שנקרא כתבתי ומחקתי :) one step at a time!)
חוקרת וקוראת הרבה על לימודים בקנדה וקצת הולכת לאיבוד.
מחפשת מקום בו אוכל להמשיך ללמוד ושיתאפשר לעבור תהליך תושבות/אזרחות.
(כיום אני ומשפחתי חיים בדרום מזרח אסיה ואין באפשרותינו להפוך לתושבים או אזרחים - לכן אנחנו מחפשים לא להמשיך הלאה)

אשמח לשמוע מנסיון אישי של מי מחברי הפורום שעבר או עובר את התהליך

- למישהו נסיון במעבר לקנדה ממדינה שהיא לא ישראל (אבל בעל אזרחות ישראלית בלבד)?

- למישהו נסיון במעבר לצורך לימודים עם משפחה? (ילדים קטנים בגיל ביהס יסודי)

- למישהו נסיון בלימודי תעודה בתחומים שציינתי לעיל? ושמח להמליץ - או להזהיר...
 

3rd CYR

New member
מה ייחודי למעבר שלא מישראל?

קודם כל, הייתה שאלה על דוקטורט בפיסכולוגיה בקנדה כמה הודעות למטה שאולי תספק קצת מידע מועל. אני מקווה שגם עופר ופיליפ יוכלו לענות כאן גם כיוון שהם מכירים יותר מקרוב את הנושא בקנדה מזוויות שונות ויש כאן גם הורים לילדים שגרים בקנדה.
מבין השאלות שלך רק לא הבנתי מה ייחודי למעבר לקנדה מארץ שאיננה ישראל כשיש ברושתכם רק אזרחות ישראלית?
&nbsp
 

Dorothy in Asia

New member
תודה

אני קוראת הרבה מידע מועיל בפורום - מעורר שאלות נוספות שלא חשבתי עליהן קודם וזה לכשעצמו מועיל גם כן.
&nbsp
אני לא בטוחה מה ייחודי למעבר לקנדה ממקום שאינו ישראל, לאדם שברשותו אזרחות ישראלית - לכן אני מחפשת אנשים שכן חוו מהלך דומה ומקווה ללמוד אם יש בעיות שעלולות לעלות.
אני יודעת שיש מדינות(בדרום מזרח אסיה) בהן אם למשל נישאת בנישואין תחת הסמכות היהודית במדינה (חב"ד), ואין בית משפט יהודי במדינה - אין אפשרות לקבל תעודת נישואין ויש לעבור פרוצדורה ברבנות בישראל כדי להרשם כנשואים - מה שמצריך ביקור בישראל (לקח לי 3 שבועות) כדי לייצר מסמך שהיה לי בו צורך לשם קבלת ויזת עוקב... הייתי שמחה לדעת על זה מראש (על עצם קיום הענין הזה, ועל זה שאצטרך להתעקב 3 שבועות בשביל זה) וזה לא שלא בדקתי, פשוט לא היו מקרים קודמים שנתקלו בבעיות.
&nbsp
&nbsp
 

3rd CYR

New member
זה נכון לגבי נישואים בחו"ל בכלל

לצרכי הגירה, משרד הפנים או כל רשות ממשלתית בארץ או בעולם - הנישואין צריכים להיות רשומים ברמת המדינה. את יכולה לגור בישראל ולעשות חתונה רפורמית עם רבה אלטרנטיבית וזה לא ירשם כנישואין ולא יעזור לך להגר עד שלא תעברי ברבנות להסדיר את זה ברמת המדינה. כנ"ל אם תושבת ישראל אבל התחתנת בקפריסין, את צריכה לרשום את הנישואין בארץ עם תעודת אפוסטיל וכו'. זה לא קשור ישירות לכך שאת המעבר אתם עושים מארץ אחרת (הרי היה יכול להיות שאתם נישאתם כבר בארץ לפני הנסיעה).

כך או כך, אני בטוחה שיהיו למישהו תובנות בכל המישורים שאת שואלת עליהן. ולסיים במילת עידוד -- אם הילדים גדלו לתוך החיים מחוץ לישראל, ללא משפחה קרובה וכו' עם שפה זרה וכו', אני חושבת שאת אחד הקשיים הגדולים ביותר שקשורים במעבר עם משפחה אתם כבר מתורגלים בו.
 

Dorothy in Asia

New member
תודה רבה על מילות העידוד

ללא ספק (אני אפילו לא יכולה לדמיין איך זה לגדל ילדים בתוך קהילה/משפחה - או בייביסיטר שאפשר לסמוך עליו שיגיע בזמן...) - הילדים הם ילדי עולם שלישי - להם יהיה קל :)
&nbsp
&nbsp
 

PRTM

New member
הדבר היחיד שעולה לי בראש הוא בדיקות רפואיות

ישראל לא נמצאת ברשימת המדינות ה"בעייתיות" בקנדה (עד לפני שנתיים), אבל חלק (כל?) ממדינות אסיה כן. וזה מצריך בדיקה רפואית מסויימת שישראלים שגרים בישראל בחצי השנה האחרונה (שוב, מספרים מדוייקים נכונים ללפני שנתיים) פטורים ממנה.

מעבר לזה, אם אני לא טועה בקנדה מכירים בידועים בציבור לצורך מעבר ללימודים
 

Philip Jr

New member
קצת תשובות

1. בעיניי הסתבכת שלא לצורך עם השאלה על מעבר ממדינה שהיא לא ישראל. את ישראלית עם אזרחות ישראלית בלבד, וכנ״ל משפחתך. זה לא משנה מאיפה הטיסה שלכם לקנדה תהיה, או באיזה מדינה חייתם עד כה (לדעתי לפחות). הרבה מיושבי הפורום הזה עברו לארה״ב או לקנדה לצורכי לימודים, וחלקנו נשארנו. פשוט תשאלי לגבי מה שמציק לך ספציפית..
&nbsp
2. בתנו נולדה בארה״ב, כשעברנו היינו רק אני ואשתי. הקושי הברור במעבר לצורך לימודים עם משפחה זה שברוב המקרים אתם תצטרכו לחיות בהתחלה רק מהמלגה שלך/חסכונות, עד שבן הזוג ימצא עבודה ויקבל שכר. זה הרבה יותר קל כשעושים רילוקיישן ויש מבוגר אחד לפחות עם משרה מכניסה היטב, ועזרה עם המעבר וכל מה שכרוך בזה.
&nbsp
3. אני פסיכולוג, אבל ההבדל ביננו הוא שאת מעוניינת בתחום הקליני, ואני חוקר שעבר לתעשיית הטכנולוגיה אחרי הדוקטורט. אם עופר יגיב, אני מניח שהדבר הראשון שהוא יזהיר מפניו זה שעד שתקבלי אזרחות קנדית לא תוכלי לעבוד כפסיכולוגית קלינית / מטפלת בחלק מהאזורים בקנדה, אם לא כולם. אני מניח שבמקרה של טיפול משפחתי המצב קצת שונה, ואולי תהיה פחות בעיה.
&nbsp
לסיכום - לפחות לי קצת קשה להבין מההודעה המקורית שלך בדיוק מה הקשיים והלבטים. הרבה מאיתנו עברנו לקנדה וארה״ב. כמה מאיתנו עם משפחות, או שהתא המשפחתי גדל בזמן שהיינו פה. חלקנו למדנו לימודי פסיכולוגיה. או בקיצור - לא מעט אנשים עברו את התהליך שאת מעוניינת בו. השאלה היא מה עוצר מבעדך לנסות?
 

Dorothy in Asia

New member
תודה רבה על התשובות

1. צודק. התחרטתי כבר בתשובה הלוחמנית הראשונה בפרום אחר...
&nbsp
2. לגבי המעבר עם הילדים - אני מאמינה שרצוי שאעלה את השאלות בפורום משפחות בחול/ קנדה.
&nbsp
3. אני מאד מעונינת להבין למה לא אוכל לעבוד בקנדה אם התואר נלמד שם? - אשמח מאד אם עופר יגיב... הייתי פונה אליו ישירות אם הייתי יודעת איך. אין לי כוונה ללמוד מקצוע ולהגר למקום שבסופו של דבר לא אוכל לעסוק במקצוע בו למדתי.
אשמח מאד אם תוכל לקשר אותי לעופר.
&nbsp
ותשובה לסיכום - בינתיים, מה שעוצר בעדי זה רק חוסר מידע וכמה חודשים עד שאסגור את התואר. וכמובן למצוא את התכנית המתאימה (מבינה שיש מחוזות שונים בהם הקריטריונים לבקשת תושבות וכן הקריטריונים לרשיון ועבודה שונים) ולהתקבל אליה :)
כל זה בעבודה.
&nbsp
מכיוון שכבר עזבנו את ישראל, בלי תכנון מקדים ארוך, בלי תמיכת משפחה או קהילה, בלי גב כלכלי חסון - למדנו הרבה מנסיון לעיתים מר. בעיקר למדתי שכדאי לבדוק ולחפש אם אפשרי ללמוד ממי שכבר חווה על בשרו את ההליכים ויודע לספר את חוויותיו. מודעת לזה שכל אדם חווה דברים אחרת. עדיין לנסות ללמוד מנסיונם של אחרים יכול להביא לנו תועלת ואולי להקטין משמעותית את "שכר הלימוד" (כספי/רגשי) שכרוך במעבר.
שאלת מה מונע ממני לנסות - אין לנסות, מבחינתי נגמר השלב הזה עם האחריות על הילדים - מחליטים מוצאים איך ועושים.
 

Philip Jr

New member
אז בהצלחה קודם כל

ואני רק תוהה - אתם נעולים על קנדה? חשבתם על אפשרויות אחרות, בארה״ב, באירופה?
&nbsp
לגמרי מבין את העניין עם האחריות על הילדים וה - ״אין לנסות״, ובין השאר לכן אני תוהה מדוע הזכרת רק את קנדה.
 
זה לא שלא תוכלי לעבוד בכלל, אלא שלא תוכלי לעבוד במקצוע

כיון שפסיכולוגיה קלינית היא מקצוע בפיקוח ותצטרכי לעמוד בדרישות הרישוי של הגוף המפקח (שנקרא קולג' והוא לא מוסד לימודים). כפי שהבנתי מתשובתו של עופר אחת הדרישות לרישוי היא תושבות קבע או אזרחות קנדית.

כן תוכלי לקבל אישור עבודה לאחר לימודים לתקופה של עד שלוש שנים (Post Graduate Work Permit). אישור כזה יאפשר לך לעבוד בקנדה- אבל לא במקצוע בפיקוח שדורש רישוי מקומי. בנוסף, בחלק מהפרובינציות (אונטריו למשל) יש אפשרות למסיימי תואר שני ודוקטורט להגיש מיד בקשה לתושבות קבע- נכון להיום. אף אחד לא יודע בוודאות מה יהיו אופציות ההגירה כשתסיימי את התואר.
 
השאלה על מעבר ממדינה שאינה ישראל דווקא במקום

למשל, להגירה צריך לדאוג לתעודת יושר מכל מדינה שגרת בה מעל שנה. למיטב ידיעתי זה לא רלוונטי לויזת סטודנט כיון שאאל"ט לא נדרשת תעודת יושר אבל זה בהחלט מסוג הדברים שכן כדאי לברר.
 
הלו. כמה נקודות...

ראשית, זה הניסיון השלישי להעלות הודעה. מקווה שהפעם אצליח. שנית, אני לא יועץ הגירה ולא מעורה בכל פרטי הנהלים והשינויים בהם בשנה האחרונה. כל דבר שנאמר לך תוודאי מול אתרי cic ושגרירות קנדה בישראל ובמדינת מגוריך כיום. א. למיטב הבנתי את החוקים כאזרחית ישראלית עליך להגיש את הבקשה בישראל או (עדיף) במערכת הממוחשבת שמטופלת בקנדה. אף על פי כן אלמנטים מסוימים יטופלו על בסיס המקום בו את כיום (מדינה אסיאתית עלומה שלא חלקת איתנו). ב. בתלות במדינה תאלצי לבצע בדיקות רפואיות. יפן, סינגפור וקוריאה הדרומית פטורות למיטב זכרוני. אינני בטוח לגבי טאיוון. כל השאר לא פטורות. הבדיקה צריכה להתבצע במרכזים מורשים על ידי רופאים מטעם משרד ההגירה. ג. תתבקשי להפיק תעודות יושר מכל מדינה בה חיית יותר מחצי שנה מאז גיל18. ד. למיטב הבנתי תתבקשי להציג הוכחות לזוגיות ברציפות מלפני שעזבת את ישראל ועד היום. את הקנדים לא מעניין ׳כדת משה וישראל׳ או ׳כדת מפלצת הספגטי׳. מעניין אותם משר בית משותף של יותר משנה לפני המעבר מישראל וכל תקופת מגוריך במקום בו את כיום ומסמכי הצהרה חתומים ומאושרים נוטריונית. הסיבה לכך היא ניסיון למנוע הצהרות זוגיות פיקטיביות שעוקפות את כללי ההגירה. נתקלתי במהלך עבודתי עם סטודנטים בינ"ל בשלושה מקרים שעשויים להיות דומים (אך הם גם שונים) משלך. זוג ישראלי שעבר לדוקטורט בקנדה אחרי מאסטר בשוודיה. הלך חלק ללא שום עניין יוצא דופן למיטב ידיעתי. זוג רומני/איטלקי שעבר מגרמניה ועשו להם בעיות בנושאי ההכרה בזוגיות אבל בסוף שניהם הגיעו. זוג גנאי עם ילדה (ואזרחות בריטית) שביקש לעבור מבריטניה. הסטודנט קיבל אישור אבל שאר המשפחה לא. בסופו של דבר אשתו והבת נותרו בלונדון והוא חזר לשם לאחר שסיים את חובות השמיעה. לגבי תחום הלימוד... אני לא יועץ אקדמי או הגירה מוסמך ולא יכול להגיד לך מה נכון או לא לעשות. אני כן יכול לציין את העובדות הבאות: א. על אף שכאמור יש למי שאין לו תושבות קבע או אזרחות בעיה לעסוק בטיפול קליני, לפחות ב bc ואלברטה טיפול משפחתי מתבצע גם על ידי עובדים סוציאלים ובעלי תואר שני בפסיכולוגיה שאינו קליני. צריך לבדוק מה בדיוק תנאי הרישוי. ייתכן והם שונים. ב. סיכויים גבוהים שתוכנית תעודה של שנתיים תתפס על ידי פקידי ההגירה כמקפצת הגירה ותדחה. לימודים לתואר אקדמי מלא (מא או דוק) נדחים פחות. על אחת כמה וכמה כשמדובר באישור לימודים וויזות נספחים. ג. ישנם מסלולי תואר אחרים שעשויים להיות רלוונטיים מלבד פסיכולוגיה שאולי שווה לשקול. למשל עבודה סוציאלית, סוציולוגיה של מהגרים והגירה, חינוך או אפילו פסיכולוגיה ארגונית. ד. נכון שלאונטריו יש *כרגע* תוכנית להשארת בוגרי תארים מתקדמים במסלון הגירה. אבל, 1. אין ערובה שתהיה כזו כשהסטודנטים שלומדים כרגע יסיימו. 2. שכר הלימוד באונטריו מהגבוהים במדינה, יוקר המחיה באונטריו מהגבוהים במדינה, המלגות לסטודנטים באונטריו מהנמוכות במדינה וסיכויי הקבלה לאוניברסיטאות נמוכים אף הם. לפיכך, לא הייתי בונה על זה כפתרון ולא הייתי פוסל מקומות אחרים. מה שחשוב זה התאמה למוסד ולתחומי המחקר ולא באיזו פרובינציה מתיעים לנאים כאלו או אחרים. בהצלחה.
 
הצליח לך

אחלה תשובה מפורטת.
רק הערה קטנה בקשר לנקודה האחרונה: אונטריו היא לא רק טורונטו. יוקר המחיה בלונדון (ווסטרן) או קינגסטון (קווינ'ס) או אפילו אוטווה (אונ' אוטווה, קרלטון) יכול להיות נמוך בהרבה מאשר טורונטו.
 
מסכים ולא מסכים.

נכון יש אוניברסיטאות טובות רבות באונטריו שאינן בטורונטו ולכן יוקר המחיה בסביבתן נמוך. אולם, שכר הלימוד הגבוהה והתמיכה המימונית הנמוכה נכונים לכל האוניברסיטאות באונטריו באופן גורף. רק ב bc ערכי האמצע נצוכים יותר.
 
למעלה