פסיכולוגיה חברתית

choco262

New member
פסיכולוגיה חברתית

היי

אני בוגרת תואר במדעי המחשב שכבר שנים (עוד במהלך התואר) שואלת את עצמי למה הלכתי לתחום הזה.
אז הגיע הרגע לעשות את הצעד.
אני שוקלת לעשות השלמות לתואר בפסיכולוגיה ע"מ לעשות תואר שני בפסיכולוגיה חברתית.
מחקר הייתה המחשבה הראשונה שלי מלכתחילה כשחיפשתי את המקום שיתאים עבורי יותר מעולם ההייטק.
אבל רציתי לדעת אם קיימות עוד אופציות לאחר סיום תואר שני בפסיכולוגיה חברתית? במה ניתן לעסוק? כמה דרישה קיימת לתחום?

avishaypsy

New member
פסיכולוגיה חברתית

שלום לך,
ראשית, ראויה להערכה המוכנות שלך לבחון מחדש את הבחירה המקצועית שבצעת בעבר. לא קל לשאול שאלות שעלולות להוביל לתשובות שהמשמעות שלהן יכולות להיות מרחיקות לכת (גם אם יש להן השלכות חיוביות).
לגבי פסיכולוגיה חברתית - ראשית, זהו תחום שעיקרו מחקר. אפשר להגיע עם התואר הזה גם לכל מיני מקומות אחרים אבל זה בעיקר תלוי ביוזמה אישית ויצירתיות שלך. ישנם בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה חברתית שמגיעים להנחיית קבוצות, או לעבודה במיון והערכה של עובדים. הענין הוא שלא חייבים לעשות תואר שני בפסיכולוגיה חברתית כדי להגיע לתחומים הללו.
השאלה היא מה המוטיבציה שלך בדיוק? למה חשבת דווקא על פסיכולוגיה חברתית? האם את מכירה את תחום העיסוק הזה ויש שם משהו מסוים שעורר בך ענין? אלו שאלות חשובות משתי סיבות לפחות:
1. לעיתים רחוקות מישהו מחוץ לעולם הפסיכולוגיה מתענין דווקא בפסיכולוגיה חברתית.
2. השלמת תואר שני בפסיכולוגיה חברתית (כמו כל תואר שני בפסיכולוגיה) לוקחת זמן ודורשת הרבה השקעה.

אם לא נחשפת לתחום בעבר, אני מציע לך להרשם לקורס הזה באוניברסיטה הפתוחה (אני ממליץ על הפתוחה בהקשר הזה כי זו הדרך היחידה שלך לטעום את התחום מבלי להתחייב לתוכנית לימודים מליאה). הקורס מועבר במתכונת של סמסטר אחד וככה תוכלי להתרשם האם התכנים מעוררים בך ענין ואז תוכלי לקבל החלטה האם להכנס למסלול המפרך הזה.
אגב, לא הייתי פוסל את האפשרות לחבר בין מה שכבר השגת (מדעי המחשב) לבין פסיכולוגיה. ישנם המון ממשקים בתחום הזה היום...
שיהיה הרבה הצלחה (וענין...)
אבישי

choco262

New member
תודה על התשובות

קודם כל אני אוסיף ואומר שהמחשבה לכיוון פסיכולוגיה/מדעי המוח עלתה אצלי בשנה הראשונה בתואר של מדעי המחשב. מצאתי את עצמי קוראת ספרי פסיכולוגיה והמוח במקום לעשות שיעורים.
נשאבתי לתוך העולם הזה וידעתי טוב מאוד שאני לא הולכת להמשיך בכיוון התכנות אבל סיימתי את התואר בגלל הפצרות ההורים שלי שלא הסכימו להרפות.
בשנה שעברה ניסיתי להתקבל לתואר שני במדעי המוח, באוניברסיטת בן גוריון ולצערי לא התקבלתי כי היו המון אנשים שהגיעו מתואר ראשון במדעי המוח ולהם יש עדיפות. חשבתי על זה שוב והגעתי למסקנה שאני כנראה רוצה ללכת לכיוון המחקר.
קשה לי מאוד להחליט אם אני רוצה נטו מחקר או גם פן טיפולי וזאת הסיבה שאני מתלבטת אם להמשיך בכיוון פסיכולוגיה חברתית או בכלל להגיע לתחום אחר.
בגדול בהתחלה אמרתי שרוב מה שמעניין אותי ובו אני רוצה לעסוק זה חשיבה ובנייה של מחקר בנושא מסוים ובחינה שלו על בני אדם. איך מצבים שונים (פיזיים, סביבתיים וכו') משפיעים על בני האדם. לאחרונה אני תוהה, אולי גם הייתי רוצה לעסוק מעט בפן הטיפולי. אבל אני לא בטוחה שניתן בכלל לשלב את שניהם.
אני חושבת שבכל אופן אני אשלים ואעשה תואר ראשון בפסיכולוגיה כי בכל אופן זה כנראה הכיוון שלי ואני מאמינה שבמהלכו כבר אבחר לעצמי את הדרך המתאימה ביותר לא?

avishaypsy

New member
צריך לבדוק

אני מתרשם מהתשובה שלך שכדאי שתקחי קורס בפסיכולוגיה, שיחשוף אותך לכמה שיותר תחומים - כמו מבוא לפסיכולוגיה. כך תוכלי גם להתרשם מהמגוון שיש וגם תחשפי חלקים המעניינים והפחות מעניינים שיש בתחום. ואז, תוכלי לקבל החלטה מושכלת יותר. לא שזה יבטיח החלטה "נכונה" אבל לפחות היא תהיה מבוססת על בדיקה מסוימת.
בהצלחה

למעלה