פסיכולוגיה כחוג לאחר תואר

Danah85

New member
פסיכולוגיה כחוג לאחר תואר

היי,

לא מזמן פניתי אליכם, בעקבות לבטים על הסבה מקצועית לפסיכולוגיה.
אחרי שקראתי את כל מה שהצעתם, הגעתי למסקנה שבמידה ואחליט באמת לעשות את ההסבה הזו, המסלול של חוג לאחר תואר באוניברסיטה הפתוחה הוא הכי ריאלי עבורי.

רציתי לדעת מספר דברים לגבי פסיכולוגיה כחוג לאחר תואר באופן כללי, ובאוניברסיטה הפתוחה בפרט.
1. האם לאחר סיום הלימודים, עם התעודה שאקבל, אני יכולה להתקבל רק לתואר שני בפסיכולוגיה, או גם בתחום טיפולי אחר (כמו עבודה סוציאלית)?
2. האם לדעתכם הלימודים בפתוחה במסלול כזה "נחשבים" מספיק, כדיי לאפשר לי להתקבל לתואר שני (בפסיכולוגיה/עבודה סוציאלית)? (אני יודעת שיש עוד המון קריטריונים. הכוונה היא, שבמידה ובכל שאר הקריטריונים אני עומדת, האם נראה לכם שעצם זה שלמדתי במסלול זה בפתוחה, זה עלול להכשיל אותי...)?

המון תודה

makmako

New member
1. ניתן להתקבל לתחומים אחרים, ככה זה עם כל

תואר, כמובן עם ההשלמות המתאימות. לעבודה סוציאלית, למשל, צריך להשלים שנה או שנתיים (תלוי מוסד) של לימודים נוספים וצריך גם רקע של התנדבות בתחום הטיפולי, המלצות וכו'.
2. אני שלא שמעתי שהלימודים בפתוחה פחות נחשבים, שמעתי שדווקא להיפך הם יותר נחשבים(בגלל הלמידה העצמית), מה שלדעתי הרבה יותר סביר - שהם לא זה ולא זה, וכל התארים ותעודות החוג נחשבות באותו אופן. יש דברים אחרים שמשפיעים על קבלה של סטודנט, למשל מוסדות שנוטים לקבל את הסטודנטים שלהם לתארים מתקדמים...

למעלה