פסיכולוגיה-מקצוע נשי?

eden244

New member
פסיכולוגיה-מקצוע נשי?

סתם מעניין אותי ורציתי אולי להעלות דיון בנושא
למה לדעתם לרוב בנות הולכות ללמוד את מקצוע הפסיכולוגיה?-מבחינת אחוזים יש הרבה יותר בנות שלומדות את התואר הזה

בגדול אפשר למצוא הגיון כי מבנים מצופה לפרנס ומסלול ההכשרה של פסיכולוגים הוא מאוד ארוך ולא כלכלי ,אז ייתכן שזו הסיבה העיקרית
אבל זה אותו מצב ברפואה ודווקא רופאים יש הרבה

אולי פשוט בנות התברכו יותר ביכולת הטיפולית וזה יותר מאפיין את המהות שלהן ולכן הן הולכות ללמוד את זה יותר מבנים.

אשמח לתגובותיכם בעניין

22ק ו ס ם

New member
לאיזו פסיכולוגיה את מתכוונת?

קלינית? קוגנטיבית? חברתית? אם את מדברת על טיפול דווקא ההכנסה של מטפלים יחסית גבוהה אחרי המסלול הארוך שהם עושים. יש כנראה סיבות אבולוציוניות לנושא. לנשים יש נטייה חזקה יותר לרצות לעסוק בדברים שקשורים לבני אדם. זה נכון לגבי פסיכולוגים קליניים כמו גם עבודה סוציאלית, סיעוד וגם הוראה. סביר שיש להם גם נטייה גדולה יותר לרצות לעזור לזולת, אמפתיה גדולה יותר ושאר התכונות שמטפלים טובים זקוקים לו.

Columbina

New member
יש לא מעט סיבות

רוב הגברים שמקבלים ציונים גבוהים בפסיכומטרי ובגרויות מעדיפים מקצועות יותר פרקטיים שאפשר לעבוד בהם אחרי התואר הראשון.

אגב, התחום היה מאוד "גברי" בהתחלה, אני חושבת ששילוב של סטיגמות עם מסלול ארוך בשכר נמוך הפך אותו לאטרקטיבי עבור נשים בדומה לחינוך.

שאלה טובה.

אישית, זה שהוא לא כלכלי-לפחות בהתחלה מהחינתי היה מינוס.
אני פשוט חשבתי על מה שהיתי רוצה שיהיה בעבודתי. תמיד התענינתי ברפואה למשל אלא שיש לי בעיה עם דם. ואני מאוד מתענינת במוח-אבל לאו דוקא פיסית, אלה יותר בתהליכים הנפשים. ותואר ראשון בפסיכו התאים לי-מה גם שיש יותר עצמאות בתחום וזה קרץ לי. אבל שוב קלינית אני לא הולכת להיות. אולי שיקומית. ניראה.

sense9

Member
מנהל
לדעתי

בהכללה גסה, שילוב של כישורים מולדים+ציפיות חברתיות.

reakwind

New member
מסכים עם senseתשע

לנשים יש בדרך כלל יכולות חברתיות גבוהות יותר מגברים מסיבות מולדות (נטייה גדולה יותר ליצור קשר עין במהלך שיחה, שיחות ארוכות יותר ועשירות יותר בתוכן רגשי, נטייה פחותה אל עבר התנהגויות אנטי-סוציאליות ואוטיסטיות במובהק ביחס לגברים וכו')
אך אני חושב שהחברה גם מאוד מכוונת נשים לעסוק במקצועות טיפוליים\חינוכיים ורואים את זה גם בצפייה מהורים שהילדה שלהם תעזור לנקות את הבית או לטפל באחים וגם בבית הספר כשמורים מצפים מבנים להצליח יותר במתמטיקה ולכן גם משקיעים יותר בהם (יש מחקרים על זה אבל אני עצלן מכדי לחפש כרגע) ולבנות יש גם נטייה להמנע מלהשתתף בשיעורים ריאליים כי הן מתביישות ממה שהבנים יחשבו עליהן (מה שפוגע בציונים שלהן)
בנות יכולות להצליח במקצועות ריאליים אבל אלו נתפסים "גבריים" ובנות רוצות להתפס "נשיות".

katzeran

New member
ועוד קיסם קטן

אני נוטה להסכים עם הנאמר על ידי האחרים, ואוסיף עוד נדבך לנושא הכלכלי... זה נכון שהמסלול עצמו ארוך ומרוויחים בו מעט כסף, שזו בעיה בעיקר כי עושים אותו בגילאים שבהם לרוב מקימים משפחה וכו', אבל אחר כך (או כך אני מקווה) זה משתנה, אבל צריך לזכור שעבודה כפסיכולוג היא לרוב גמישה מאוד מבחינת השעות. גם אם עובדים במסגרת ציבורית, לרוב מסיימים יחסית מוקדם ויש גמישות שהיא חשובה להורה שרוצה להוציא ילדים מגן/בי"ס ולהיות איתם קצת אחרי הצהריים,. וכשאתה עובד באופן פרטי אתה יכול לנהל לעצמך את הלו"ז בהתאם.
אז גם זה אולי תורם להעדפה הנשית במקצוע הזה, לפחות בחברה שלנו שבה הפונקציות האלו עדיין נתפסות יותר כמשהו של הנשים...

למעלה