פסיכולוגיה קוגניטיבית תואר שני

Tanya1234

New member
פסיכולוגיה קוגניטיבית תואר שני

היי !!
שאלה לאלה שעשו או מתכוונים לעשות תואר שני בקוגניטיבית -
אני רוצה להיכנס לתחום הUI (איפיון ממשק) ואני תוהה עד כמה לימודי תואר שני בתחום יקדמו אותי. אני יודעת שזה יותר שיקול אישי ושמעתי שאפשר להיכנס לתחום גם בלי תואר שני,
אבל הייתי רוצה לשמוע קצת חוויות אישיות ואולי גם מישהו עם התלבטויות שדומות לשלי.

Columbina

New member
יודעת שהרבה

אנשים פנו לכיוונים האלה אחרי תואר שני, לא מניסיון אישי (לא חושבת לפרוש לתעשיה
).

לא צריך גם ידע במחשבים

ובעולם ההייטק כדי להיכנס לתחום הזה ולא רק ידע בפסיכולוגיה קוג'?

Tanya1234

New member
לפי מה שידוע לי צריך להיות איזשהו רקע מינימלי

בתחום וכניראה גם לא תזיק אוריינטציה טכנית

לא הייתי הולך לעשות תואר בפסיכולוגיה קוג

בשביל להכנס לתחום של UI.

התואר השני בקוגניטיבית הוא מכוון מחקרית. לא מכוון לתעשיה. יש בבן גוריון מסלול להנדסת גורמי אנוש שהוא הרבה יותר מתאים אם את רוצה רוצה תואר אוניברסיטאי. אם לא, יש קורסים שמלמדים אפיון ממשקי משתמש - פשוט תגגלי "קורסים לאפיון ממשק משתמש".

אני לא אומר שהתואר לא תורם רבות לתחום, וכמובן יש הרבה משרות שזוהי דרישת בסיס. אבל כמאפיינת מתחילה זה לא חובה ואנשים מגיעים לתחום מכל מיני תחומים אחרים.

תואר שני בקוגניטיבית מיועד בעיקר לאנשי מחקר. נכון, יש רבים שאחרי התואר השני פונים לתחום הזה (גם אני כלול בהגדרה הזו, אחרי התואר השלישי), אבל כדי להכנס לתחום לא צריך תואר שלם.

בנוסף, לא יזיק רקע נרחב באינטרנט, הכרה (לא צריך לדעת לתכנת) של שפות תכנות והיכולות שלהם, הכרה של טכנולוגיות שונות (מובייל, דסקטופ וכו'), צריכה להיות יכולת ללמוד במהירות נושאים חדשים לעומק, צריכה להיות יכולת כתיבה באנגלית טובה ודיבור, צריכה להיות יכולת להעביר מצגות ולבנות אותם וכן יכולות ניהוליות כאלו ואחרות (לתקשר עם מתכנתים בשפה שהם מבינים, עם מעצבים גרפיים בשפה שהם מבינים וכו').

ההמלצה שלי - ללכת לעשות כמה קורסים באפיון ממשקים ואז לחפש משרה בתור מאפיינת ממשקים מתחילה, את רוב היכולות תלמדי על הדרך.

שוב, תואר שני בקוגניטיבית מאוד מאוד תורם אם זה מה שאת רוצה לעשות, אבל קחי בחשבון שזהו אחד התארים הקשים יותר בפסיכולוגיה, למרות דרישות הקבלה הנמוכות יחסית...

בהצלחה :)

reakwind

New member
שאלה לי אלייך

אדם עם תואר מתקדם בפסיכולוגיה מחקרית יכול להתקבל לעבודות של סטטיסטיקאים בתעשייה (או בממשלה או וואטאבר) או שצריך לעשות הסבה לתואר שני בסטטיסטיקה יישומית בשביל זה?

בתשובה מהשרוול הייתי אומר שכן

יש לי חברים שעובדים במכוני מחקר כסטטיסטיקאים...

אבל אני ממש לא הסמכות במקרה הזה :)

סורי.

ofir_y

New member
מחקר יישומי בתחום השימושיות בטכניון?

מאיפה המידע אם יורשה לי?

ofir_y

New member
המחקר היישומי במגמה מאוד מצומצם

פרופ' גופר, שהתעסק במחקרים האלה בעיקר, כבר לא מנחה באופן סדיר (Retired) וגם אם כן - הוא מנחה מספר מצומצם של דוקטורנטים, ולא מסטרנטים.

doughnuts

New member
באמת? אז המידע שלי כנראה לא מעודכן.

מעניין, תודה על העדכון. אני מבין שאתה מכיר את המחלקה טוב יותר ממני. יש לך מושג מה מוקד המחקר שלהם כרגע?

ofir_y

New member
המידע מאנשים שלומדים שם כרגע או סיימו השנה

ממה שאני יודע המחקרים נוגעים בנושאים קוגניטיביים תיאורטיים, כל מנחה בתחומו.

למעלה