פסיכולוגיה קלינית בחו"ל

sharon2414

New member
פסיכולוגיה קלינית בחו"ל

שלום לכולם,
אני מחפשת מסלול לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית בחו"ל, מסלול באנגלית שיהיה מוכר אח"כ בישראל לצורך התמחות והמשך לדוקטורט...מקום מוכר יחסית שיתקבל טוב בארץ....
אני כבר המון זמן מבררת באינטרנט את הנושא אבל לא מצליחה לקבל תשובות ברורות...אני מחפשת רק תואר שני ולא דוקטורט כי אני עוד לא בשלב של לעבור ל-7 שנים או יותר לחו"ל...אתחיל בשנתיים ואראה איך הולך :)
הבנתי שבארה"ב ובקנדה המסלולים הקליניים הם רק לדוקטורט ושמלגות מוענקות רק לתלמידי דוקטורט אם בכלל...ללא מלגה ודאית, אין שום סיכוי שאצליח לממן את התואר בסכומים האלה.
על אוסטרליה וויתרתי כי הבנתי שיש שם שנת HONERS שהיא תנאי לתואר שני והיא מאוד קשה. הבנתי גם שהלימודים יקרים בצורה יוצאת דופן וכמעט ואין מלגות...למרות שהייתי חושבת שדווקא האוסטרלים שמעודדים הגירה כן יעניקו מלגות לסטודנטים זרים...
מה שמשאיר אותי עם אירופה! יש לי דרכון סלובקי (חלק מהאיחוד) ככה שהלימודים זולים בצורה משמעותית..אני גם מעדיפה ללמוד שם ומרשה לעצמי להתפנק ולחפש מקום יפה במיוחד :)
אשמח לכל עזרה בכיוון אם את/ה מכיר את הנושא או מכיר/ה אנשים שלמדו שם פסיכולוגיה קלינית.
האם מומלץ ללמוד את התחום בהולנד לדוגמה? הולנד היא אחת מהמדינות היחידות שמלמדות את המקצוע באנגלית (גם הונגריה, וגם אנגליה כמובן) אבל גם לאחר שעות של שיטוטים באתרים שלהם עדיין לא הבנתי איך עובדת השיטה שלהם, האם היא מקבילה לאמריקאים/ישראלים והאם תואר שני שם דומה לתואר שני שלנו...

כל פיסת מידע תעזור מאוד!
תודה מראש!
שרון

sense9

Member
מנהל
ממה שזכור לי, בכל מקרה נדרשות השלמות

את יכולה לברר גם בפורום "לומדים בחו"ל".
אם תשיגי מידע חדש ועדכני, נשמח להתעדכן גם.

sharon2414

New member
אהלן

אני מבררת גם בפורום השני תוך כדי...
את/ה אומרת שבכל תואר בחו"ל צריך לעשות השלמות בארץ? גם בארה"ב?

כמה הארות

היי,

כמה הארות שאפשר ותעזורנה.

1. חשוב שתוודא שהתואר השני יהיה מורכב מקורסים שנתיים כן שאורכו יהיה למעלה משנה. שהולנד ישנם תארים שניים הנמשכים שנה והם אינם מוכרים כתארים שניים פה (למיטב ידיעתי).

2. יש חשיבות למכסת השעות.

3.לאירופה יש לא מעט מסלולי לימוד בשפה האנגלית. ישנם לא מעט מנועי חיפוש שיעזרו לך למצוא אותם. אם תרצה אוכל להפנות אותך אל כמה מהם.

אני מצרף הפניה אל אתר משרד הבריאות בו תמצא את התנאים הנדרשים בכדי להרשם בפנקס הפסיכולוגים. מופיעים בו גם התנאים הנדרשים ממסלול הלימודים.

sharon2414

New member
קודם כל, תודה על ההארות :)

הקישור אל האתר לא עובד, ובחיפוש מהיר בגוגל לא נמצא ממש מסמך עם תנאים אלא דיני חוק הפסיכולוגים, אז אשמח אם תצרפ/י שוב את הקובץ.
אשמח גם לקישור אל מנועי חיפוש שמתמקדים בתארים באנגלית באירופה.

אני בעיקר מחפשת עצות על מסלולים מוכרים שישראלים כבר עברו אותם, כי אני מודעת לזה שבכל עיר ומדינה בעולם יש לימודי פסיכולוגיה אך צריכה להיות בטוחה ב100% שזה יתקבל בארץ, וזה דבר שאפשר לדעת רק בדיעבד או עם הרבה תקווה תוך כדי..

תודה

הנה כמה אתרים

היי,

אני מצרף לך את הקובץ עם ההוראות של משרד הבריאות וכמה קישורים אל מנועי חיפוש לתארים באנגלית.

אני מציע שתחפשי בגוגל את שם המדינה בה את מעוניינת ללמוד בצירוף חיפוש תוכניות באנגלית. English programs in X, לשם דוגמה. יש לא מעט אתרים עם הרבה מידע. חלקם ממשלתיים וזה מצריך מעט זמן למצוא את התוכניות שאת מעוניינת הם. אם תצטרכי עזרה נוספת אל תהססי לומר.

למעלה