פסיכולוגיה

AnarchistPhilosopher

Well-known member
למה אני לא אוהב את התחום?

כי מבחינתם האדם ומצבי הרוח שלו הוא מחלה שיש לטפל בה.
מאניה-דפרסיח נשמע כמו שמצבים בחיים שקורים לכולנו פעם למעלה ופעם למטה.
באיזו תדירות זה קורה נשמע טרחני מידי.

ולשמוע קולות, ייתכן שהבן אדם באמת שומע קולות, מה שנקרא טלפתיה, אבל זה כבר בתחום ה-panpsychology.

רואים אנשים עם קושי להסתגל לחברה, ורוצים לצרף אותם לחברה באמצעות התחום הזה שנקרא פסיכולוגיה.
אבל הם עושים את זה בשיטות לא מדעיות, ובתמורה מפציצים את האנשים בסמים שהם לא צריכים.

מי שמע על דבר כזה של תרופות מייצבות מצב רוח?

היש יותר crackpot מזה?! איפה עצבר להופעת אורח שיטריל את כולנו?

לא תמיד הן הולכות עם המטופל לכיוון של תרופות ומנסות מתוך יצר אמפתי לעזור לאותו בן אדם להסתגל באמצעות שיחות ועבודה על האופי שלו
בכללי אני שונא פסיכולוגיה בגלל הפסימיות והאופל שקיים בה
אין להן להם גישה לעזור לרוב המטופלים שמגיעים לבקש עזרה כי באופן כללי רוב התאוריות דבוקות ברעיון שלא ניתן לשנות אופי מולד
היה לי חבר בעבודה שלומד פיזיקה שמונה שנים ופעם אחת דיברנו על זה הוא צחק ואמר לי להסתכל על סופרפוזיציה ולנסות להבין

האם רוב הדברים שנראים לא אפשריים אפשריים מר פילוסוף אנרכיסט בעברית מתוקנת?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לא תמיד הן הולכות עם המטופל לכיוון של תרופות ומנסות מתוך יצר אמפתי לעזור לאותו בן אדם להסתגל באמצעות שיחות ועבודה על האופי שלו
בכללי אני שונא פסיכולוגיה בגלל הפסימיות והאופל שקיים בה
אין להן להם גישה לעזור לרוב המטופלים שמגיעים לבקש עזרה כי באופן כללי רוב התאוריות דבוקות ברעיון שלא ניתן לשנות אופי מולד
היה לי חבר בעבודה שלומד פיזיקה שמונה שנים ופעם אחת דיברנו על זה הוא צחק ואמר לי להסתכל על סופרפוזיציה ולנסות להבין

האם רוב הדברים שנראים לא אפשריים אפשריים מר פילוסוף אנרכיסט בעברית מתוקנת?
זהו שלא יודעים מה אפשרי לפני שמבצעים ניסוי.
אבל פרמנידס כבר חתם מה אפשרי ומה בלתי אפשרי.

יצירה יש מיש היא הדבר היחידי האפשרי.
זה די פרדוקסלי כשחושבים על זה, אין התחלה ואין סוף.
המפץ הגדול לא היה ההתחלה של היקום.

אבל עד שאבנה את מכונת הזמן לא נדע...

אני ראיתי עדות של פסיכולוגית בפורום אינטרנטי, היא רשמה שעבדה שנים בבית חולים לחולי נפש והאנשים שם לא השתנו.
היא אמרה שאופי מולד זה דבר שאי אפשר לא משנה מה לשנות.

אם מוסריות אינטילגנציה ועוד המון דברים קשורים באופי המולד לא ניתנים לשינוי זה לא קצת אבסורד?
מה עם כל חולי הנפש , לא יוכלו להשתנות?

התשובה של החבר מהעבודה הייתה שמה שהם יודעים על המוח זה בערך 2 אחוז, משהו בסגנון - לא זוכר במדויק.
ואז דיבר על עקרון הסופר פוזיציה .

הוא ההפך מאדם אופטימי, אמר שאנחנו כאן בטעות ועוד המון דברים אפלים , ככה שאולי יש משהו במה שאומר.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
התשובה של החבר מהעבודה הייתה שמה שהם יודעים על המוח זה בערך 2 אחוז, משהו בסגנון - לא זוכר במדויק.
ואז דיבר על עקרון הסופר פוזיציה .

הוא ההפך מאדם אופטימי, אמר שאנחנו כאן בטעות ועוד המון דברים אפלים , ככה שאולי יש משהו במה שאומר.
גם אם הקיום הוא טעות. צריך לברר איך נוצר הקיום הזה?

לצערי הבעיה הקשה של הפילוסופיה תשאר לנצח ללא תשובה.

יש סרטון שבו שופנהאור אומר שהקיום האנושי הוא כמו קיומו של הספינקס שקמה לתחייה, ועדיף לשים סוף למחזוריות הספינקס הזו.
בלהפסיק את ה-procreation.
אבל עדיין נשאלת השאלה מניין הגיע הקיום הזה. מה-כלום?! בוודאי שלא.
הפיתרון הוא שהקיום הוא נצחי ולא ניתן להשמידו, לא משנה כמה כוחות השחור והאופל רוצות להשמיד את כל האור.

האור הוא נצחי, וכולם ניחנו בו, אבל לא כולם משמרים את האור איתם ועוזבים את האופל.
אסור להרוג אף בן אדם וגם חיות באשר הן וירקות. השאלה היא רק עד מתי נוכל להישאר בחיים ללא צריכת המשאבים הללו?

מעניין מה התשובה של שופנהאור לבעיה הזו של הקיום.

הוא היה הבן אדם החכם ביותר שפגשתי.
אני לא חושב שאנשים כאלו פוגשים ביום יום, במוסדות ובמקומות עבודה רגילים, הרי היחידי סגולה האלו שניחנו ביכולות הבנה כלכך איכותית מנתבים את עצמם למקומות ראויים בדרך כלל?

הייתה לו תשובה להכל כי הוא חקר הכל שנים.

הוא צפה בתוכנית אחת שאמרתי לו לצפות וההבנה שלו הייתה וואו... ממש מפגש שלא אשכח
מצחיק לגלות שהיה חולה נפש, אמר לי שאבחנו אותו עם פיצול אישיות וכסוציופת, מוזר? הוא היה הבן אדם הכי נחמד שהכרתי

מעבר לטענה שאנחנו כאן בטענות והראיית עולם אפלולית שלו.. הוא האמין שאנשים יכולים להשתנה מקצה לקצה והאמין שרוב הדברים ניתנים להשגה ולשינוי.. בניגוד לטענות של הפסיכולוגיה המודרנית..

אמר לי שעשה מבחני אינטילגנציה בעבר ויצא 130-140 די מסביר

ומה זה ניסוי? אפשר למצוא מחקר שתומך כמעט בכל טענה ומחקר אחר שנוגד אותה - שניהם באותה רמת אמינות ואיכות.
אני צעיר, ראיתי פעם אנשים שהשתנו מקצה לקצה?
מהזמן הקצר שאני מתקיים בעולם הזה לא ראיתי בן אדם שעשה שינוי כלשהו ופשוט כולם נשארו אותו הדבר עם מעטפת חיצונית שמשתנה עם הזמן.

ניצן_54

New member
לגבי השיטות המסורתיות, אני מסכים איתך הן משלבות שיטות מיושנות של הקשבה וטיפול לא יעיל, אני אישית מכיר מספר אנשים שאינם התרפאו מטיפולים פסיכולוגים גם אחרי כמה שנים של טיפול, אך בתור מטופל לשעבר בבעיות דיכאון קשות, הטיפול היחידי! שעזר לי הוא טיפול דיאלקטי התנהגותי -DBT אשר משלב טכניקות מיינדפולנס חשיבה התנהגותית והוא מותאם לשנים האחרונות לא כמו טיפול פסיכולוגי שהיא שיטה מיושנת

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לגבי השיטות המסורתיות, אני מסכים איתך הן משלבות שיטות מיושנות של הקשבה וטיפול לא יעיל, אני אישית מכיר מספר אנשים שאינם התרפאו מטיפולים פסיכולוגים גם אחרי כמה שנים של טיפול, אך בתור מטופל לשעבר בבעיות דיכאון קשות, הטיפול היחידי! שעזר לי הוא טיפול דיאלקטי התנהגותי -DBT אשר משלב טכניקות מיינדפולנס חשיבה התנהגותית והוא מותאם לשנים האחרונות לא כמו טיפול פסיכולוגי שהיא שיטה מיושנת
מה יותר גרוע סכיזופרניה,מאניה-דפרסיה או דיכאון?

למעלה