פסיכולוגים. אי אפשר איתם

קלארנס

New member
פסיכולוגים. אי אפשר איתם

ואי אפשר בלעדיהם אני נפגש עם פסיכולוגית איזה שניים-שלושה חודשים. לא כיסינו עוד את כל הנושאים שעל פני השטח, דיברנו קצת על זה ש"אני נראה כמו בן", במסגרת הסטיות האחרות שלי
. לפני כמה פגישות הרגשתי שכל עוד אני מדבר בלשון נקבה, אני משאיר חלק זהותי מרכזי ממני מחוץ לחדר הטיפולים. וגם שהגיע הזמן. אז התחלתי לדבר בלשון זכר, כמו שאני מדבר עם כולם - לא רציף ולא מאולץ. ההיא מצידה המשיכה לדבר אלי כרגיל, בלשון נקבה, ופנתה אלי בשמי הנקבי כמה פעמים COMPLETE TURN OFF בפגישה הזאת לא הערתי לה, אבל בפגישה שאחריה שאלתי אותה מפורשות מדוע היא מתעלמת מזה ומדוע היא ממשיכה לפנות אלי בצורה אחת כשאני מציג את עצמי בצורה אחרת. היא טענה שהיא רואה אותי כבת, ושהוצגתי לפניה כבת, והיא לא יכולה לדבר אלי באופן אחד ולראות אותי באופן אחר. אמרתי לה, מתוך שהכרתי את הקושי שבמעבר הזה, שאני חושב שעם הפנייה בזכר תבוא גם הראייה אותי אחרת, וביקשתי שמתוך כבוד אלי תעשה מאמץ ותפנה אלי כך בהמשך. אם היינו מדברים בשפה אחרת, לא סקסיסטית כמו עברית, הדיון הזה בכלל לא היה נוכח. איזה מזל! הדיבור על עצמי בלשון זכר כל כך מרחיב את הזהות ולא מסתיר אותה. המלצתי לה בחום לנסות גם!
בינתיים היא ממש משתדלת ואני מעריך את זה. קצת מתסכל אותי כל ה"בת" ו"בן" הזה, למה אנשים לא משתחררים קצת מזה?

קלארנס

New member
LOL

אני מדמיין אותה עומדת מול המראה הגדולה בשירותים ומנסה את זה "אני יפEה" "אני רוצEה" "אני צריך ללכת.." זה מזכיר לי את הסרטים האלה בהם מישהו מסתקרן איך זה להיות עיוור, ומכסה את העיניים במטפחת ומתחיל למעוד ולשבור דברים.

matanbu

New member
משעשע לך :)

מן הסתם זה יקח זמן, לך בטח לקח קצת זמן עד שהצלחת לדבר ככה בחברה, אז כדאי לתת גם לה את אותו זמן... זה כמו שאומרים שלוקח לך לקבל את זה שאתה טרנס 20 שנה (נניח) - אז אל תצפה מההורים לקבל את זה בחצי שעה...

ליטל ו

New member
ארג.

אני מכירה פסיכולוגים שיש להם יותר כבוד לבחירות האישיות של הבן אדם, אולי כדאי שתלך אל מישהו כזה <גררררר>. מצד שני - לא ברור לי אם היא מקבלת ופשוט מתבלבל לה לשונית (מה שקורה. כמה מהאנשים הקרובים לי החליפו את השם, ולמרות שאני תומכת בזה מהלב עדיין מתפלק לי אחת ל- השם או כינוי הגוף הקודם. מה לעשות, עובדים על זה :) ). וכשאמרת "הסטיות שלי" - זאת היתה בדיחה שלך אלינו, או שאתה מרגיש ממנה שככה זה לדעתה? כי נראה לי שזאת היתה בדיחה, אבל אם לא...

קלארנס

New member
../images/Emo13.gif

חמוד נראה לי שהיא תתרגל לזה, אבל מתסכל להסביר את כל הדברים האלה שוב ושוב. "הסטיות שלי" זה אני מדבר איתכם ככה, סוטים מתוקים שלי.
היום בתחנה המרכזית בא איזה ערס אימתני והתיישב לידי. ישר הרצתי תסריטים בראש של איך הוא ישפיל/יתחיל איתי, ופתאום הוא שואל "יש לך אש, גבר??" אז עניתי לו בחיוך מבוייש-הומואי "כן" ונתתי לו. אז הוא שאל "אמ.. אתה בן או בת?" אז אמרתי לו, ברגע של זחיחות הדעת, "לפעמים בן ולפעמים בת". הוא חשב שניה ואמר "אז מה אתה עכשיו?" אהה!!! המשכנו לדבר עוד קצת ופעם אחת הוא התבלבל, פנה אלי בלשון נקבה, ואז תיקן את עצמו. אני עדיין המום מזה. זה ממש עשה לי את היום.

כי אנשים הם פוצים!

פוצים i tell you!
כל הכבוד לה שהיא משתדלת...בהצלחה לך. גם אני רוצה להתחיל טיפול, אני גם זקוק לזה. בינתיים אני החלטתי להשתדל להסתכל במבט חיובי על דברים... בסוף אני אקיא אושר.

קלארנס

New member
you can say that again

טיפול יכול להיות לעזר.. צריך רק למצוא את המטפל/ת המתאימה. לא שיש לי מושג איך עושים את זה.
תהנה מהחופש

גיל494

New member
זה ממש לא פשוט../images/Emo10.gif

זה באמת קשה... הנטייה הטבעית של אנשים היא לפנות אליהם במין ה"נראה" (אם אתה מבין למה אני מתכוון...). תנסה אתה פעם לפנות לחבר/ה במין שאינו "המין הנראה" שלהם/ן, ותראה כמה זה קשה... (על אחת כמה וכמה כשאתה לא רגיל/מכיר לשאול באיזה מין אתה צריך לדבר עם מי שמולך). אני מדבר מניסיון אישי, ואני עוד מחשיב את עצמי לבן-אדם שפתוח לנושא... אז תנסה להפיק את המיטב מזה, סה"כ יש לפסיכולוגים לפעמים תובנות מעניינות...

קלארנס

New member
כן..

הבעיה היא ש"המין הנראה" הוא מאד סובייקטיבי. יש לי חברים שלא נראו לי בהתחלה כמו שהם רואים את עצמם, אבל למדתי איך לראות אותם אחרת.. זה חלק אינטגרלי בלהכיר מישהו.
אני מבין שזה לוקח זמן, בעיקר לאלו שלא רגילים לחשוב פעמיים על הג'נדר של אנשים אחרים ושל עצמם. אולי לימדתי אותה משהו, אבל אולי לא בשביל זה אני הולך לטיפול
לפסיכולוגים באמת יש תובנות מעניינות, אבל לפעמים התובנות האלו נוטות להיות מה שלמדו בביה"ס הנורמות הנורמטיוביות לפסיכולוגים שלהם וקצת מפספסות את האדם שיושב מולם

למעלה