פסיכולוגים

Paraliminal

New member
פסיכולוגים

ידידה שלי היא פסיכולוגית. לאחרונה היא למדה "קורס היפנוזה" לפסיכוליגים. היא הסכימה לשתף אותי בחומר ה"סודי" וה"מסוכן" שנלמד שם ולאחר שקראתי ושאלתי אותה כמה שאלות ממש הופתעתי לרעה. מה שהם למדו שם בקורס דומה לרמה בסיסית ביותר של שימוש בדימויים כלליים. היא לא יודעת להכניס (או להכנס) לטראנס בינוני ועמוק ואין לה מושג באמת מה זה טראנס. נראה לי שמשתמשים היום בקלות רבה מדי במילה "היפנוזה". השאלה היא איך אנשים שלמדו באמת היפנוטרפיה יכולים להשתמש בטכניקות שלהם בלי לעבור על החוק ?

בארץ אסור

אני למדתי היפנותראפיה באנגליה. בארץ אני בפרוש לא מתעסק עם זה. לא עוסק בזה ולא מטפל עם זה.... למה? כי זה לא חוקי. בברכה מיכאל

החוק בארץ

מרשה רק לפסיכולוגים קלינים, לפסיכיאטרים, לרופאים ולרופאי שיניים. ולכל אחד רק בתחום שלו. במידה מסויימת ניתן לומר שהחוק הזה נוגד את חוק היסוד - חוק חופש העיסוק. מיכאל

PreDirector

New member
שמעתי שהיה מקרה לפני כ 3 שנים

של מישהו שלא הצליח להחזיר מטופלת אחרי ההפנוט התוצאה : 5 שנים בכלבוש אז לנסות להפנט זה תמיד נחמד....אוליי בכלא..... בכל מקרה אני משתמש בהפנוזה ובעקרונות ההפנוזה כל יום זה מדהים לראות את הישום בשטח, אני לא מבצע היפנוזה ישירה ,אלא יותר INFLUENCE (יש כאלה שיבינו אותי) וזה מחזיר אותי לנושא שדיברנו עליו קודם, ניצול לרעה של כל העניין הזה, אני לא יודע אם זה מה שהמחוקקים ניסו למנוע אבל אפשר לומר בודאות - ההיפנוזה מסוכנת.

breuven

New member
ובכן

מקרא יחידי שידוע ומפורסם כזה שגרם לנזק זה מקרה של יפה סביסה לפני יותר מ-10 שנים. כשעל הבמה סמו אותה על "גשר" בין 2 הכיסאות היא נכנסה לטרנס ממושך שנמשך ימים. כשאדם לא יוצא מטרנס זה אומר שהוא לא רוצה - נעים לו בפנים, נוח לו, או שהוא מתבייש ממה שעשה על הבמה כמו יפה סביסה שהיתה אישה דתיה ולכן היה קשה עם כך שהמהפנט סם אותה בתנוחה לא רגילה ועוד יותר מזה - ישב על הגוף שלה. במחקרים רבים שנעשו הוכח שטיפול בהיפנוזה -אחד מהטיפולים הבטוחים ביותר מבחינת תופעות לוואי. בברכה ראובן.

בנוסף לדבריו של ראובן

באנגליה היה משפט ענק נגד אחד ממהפנטי הבמה הגדולים של כל הזמנים פול מק'קננה. אדם טען שהוא חטף סכיזופרניה אחרי שהוא עלה על הבמה לעשות את דברי המהפנט. אחרי משפט של כמה שנים הוכח סופית שלהיפנוזה לא היה קשר ישיר לאפילפסיה של אותו אדם. שהאפילפסיה היא דבר שהיה בו הרבה לפני שהוא עשה היפנוזה. והיא יכלה לפרוץ גם מאדם שבא ופשוט אומר לו מילה אקראית. יתרה מכך. בכל ספר של היפנוזה כמעט שתקרא - במיוחד בספרים הישנים, עם הטכניקות העתיקות (מה שנקרא old school) אתה תמצא שוב ושוב שחוזרים על זה שזה בלתי אפשרי להשאר תקוע במצב היפנוטי - לא משנה עד כמה עמוק אתה מכניס את האדם, האדם אחרי כמה זמן נכנס לשנה רגילה ואח"כ מתעורר. יתרה מכך, כמו שאמר ראובן - היפנוזה היא מצב טבעי שאנו עוברים לפחות פעמיים ביום - כשמתעוררים וכשנרדמים. אבל מה - היות שבמדינה שלנו, ישנה א. בורות בנושא ב. אליטות מסויימת ג. אגו מטורף ד. תאוות בצע ה.ויטמין P חמשת אלו מאפשרים לאותם האוחזים בחוק להשליט אותו בכל הכוח.., לפני כמה שנים היה קוסם שהשתמש בתרגיל שנראה כמו היפנוזה. לצערו הרב באולם ישב פסיכולוג קליני (כנראה אנלי בעל עין צרה) אשר הלך וגרם לך שאותו קוסם יתבע ע"י המדינה על עברה על החוק ועשית היפנוזה ללא אישור. לקח לקוסם הזה 3 או 4 שנים של משפטים, הוכחות, מכתבים מקוסמים מכל העולם וממהפנטים מומחים אשר אומרים שמה שהוא עשה היה תרגיל ולא היפנוזה - עד אשר הוא זוכה. רק מה, במשפט מול המדינה, אם אתה זוכה. המדינה לא משלמת לך הוצאות משפט. אותו קוסם שילם המון המון כסף עבור אותו מקרה. אני לא בקיא לחלוטין בפרטים הקטנים - כתבתי מהזיכרון, אבל אני בטוח שאם תחפש ברשת תוכל למצוא הרבה הסברים בנוגע לנושא ותגלה שההיפנוזה כבר מזמן הוכחה כלא מסוכנת אלא כמצב טבעי שאדם שוהה בו לפחות פעמיים ביום. מיכאל

breuven

New member
אכן

לצערי אפילו רופאים נעלצים להשתמש בכל מיני הסועות להיפנוטפיה. היום בלימודי התמחות שלי היתה לנו הדגמה של "רלקסציה" מפיו של רופא אחד ממכבי שזה היה בעצם אינדוקציה. לשאלותינו איך הוא משתמש בזה במרפאתו הוא ענה שהוא אומר יש לי טכניקה שתעזור לך להרגע האם אתה מעוניין ללמוד? גדרות נבנו מסביב להפנוזה בהשרעה של הדור הפטרנליסתי הישן שהיה מפתם את המיטוס של מהפנט- כוסם כל יכול שולט בעזרת כוחות רצון היפנוזה של עידן חדש כידוע שונה. היפנוזה זה לא מצב תודעה מיוחד -אחד אלה מספר מצבים שונים, ביניהם כאלה שהם גם חלק מחיי יום יום. כל אחד משתמש בהיפנוזה וההגבלה על שמוש בהיפנוזה במובן מסויים חסרת משמעות. במובן אחר היא פשוט רעה.

Paraliminal

New member
אז מה עושים ?

לפי כל ההסברים שאני מכיר להגבלות על היפנוזה, האנשים האלה ממש לא מבינים מה זה טראנס ! אם אי אפשר לעשות היפנוזה אז וודאי שאסור להשתמש בכל מיני טכניקות פרסום ושיווק או לעשות סרט טוב בקולנוע. החוק הזה ממש לא ברור והאנשים, המחזיקים במפתחות, פשוט לא מבינים מה זה היפנוזה. מה אפשר לעשות ?

breuven

New member
כל אחד עושה את מה שהוא עושה

לפי דעתי היחס להיפנוזה - לא תופעה נפרדת אלא סימפטום של מחלה מערכתית המחלה הזאת תשטף החוצה על ידי השינויים שאנחנו נחולל אנחנו נראה להם.!!!

Paraliminal

New member
איך, ומה בינתיים

תודה על התגובה. איך אנו יכולים להשפיע ? ומה אפשר לעשות בינתיים: אני רוצה להשתמש בידע שרכשתי אך איני יודע כיצד. האם פשוט לקרוא לזה "דמיון מודרך" ? אנא יעצו לי

Paraliminal

New member
NLP

במשך כמה שנים למדתי NLP והיפנוזה ממטפל מוסמך (שלמד שנים רבות בחו"ל). כיום רוב הלימוד שלי נעשה ע"י ספרים וקלטות או בעזרת קולגות.

למעלה