פסיכולוגית

חסויH

New member
פסיכולוגית

היי... יש לי שאלה- איך מבחינה פסיכולוגית מתחילים דיאטה? אני שמנה, כמו רובם פה, שמנה באמת. מפריע לי המראה הכללי שלי אבל לא מספיק כדי שאני אתחיל דיאטה. אני רוצה לשנות את המצב אבל אני לא יודעת איך..... חוץ מזה, ובאותו נושא- איך אפשר להתחיל לעשות ספורט כאשר אתה בכלל לא נהנה מזה ואפילו שונא את זה? איך אפשר להתחיל ויותר מזה - להתמיד? בתודה מראש אני :)

רון ו

New member
זה קל כשמחליטים לבד

נתחיל בכך שלהערכתי הרוב כאן לא שמנים. שמנים הם לרוב אנשים חסרי מודעות ואיכפתיות לתפריט. מתמונות ומפגשים של פורומים מקבילים תמיד מתקבל הרושם - מה לעזאזל הקשר בין המשתתפים (הותיקים) לדיאטות? לשנות את המצב מורכב מהחלטות אופרטיביות כמו תפריט מתוכנן מראש ופעילות (בתכנון תמיד תוכלי להתיעץ) ושנוי בתפיסה - האוכל לא אמור להיות מקור הבילוי המרכזי שלך. כדי להתמיד רצוי לתכנן לטווח ארוך של חודשים ובעיקר להמנע מלחצים ומתחים שפוגעים בהתמדה. ההתמדה תשנה את היחס שלך גם לאוכל וגם לספורט ואפשר גם לקחת פסק זמן מספורט או לאכול קצת יותר לאורך התקופה. בהצלחה

פסיכולוגית

כשכן תרצי מספיק אני מניחה שתביני... כל עוד את בגישה של לא נהנית ושונאת, גם אם תתחילי לא תצלחי להתמיד. אין שינוי בלי שינוי...

חסויH

New member
אז

אז אולי הרוב לא שמנים, אבל אני כן. אולי באמת זה לא הדבר העיקרי שאני רוצה בחיים שאני אבל אני בהחלט רוצה את זה. אולי לא מספיק חזק אבל רוצה. מה לעשות\ יש לי גישה שלילית לעיניין וכן, אני לא נהנת מכל התהליך הזה. אבל בכל זאת- מה אפשר לעשות?

hillaraz

New member
מנסיוני

כשהחלטתי ברצינות אז זה הלך. במקרה שלי הלכתי לסדנאות של "דרך המלך", אבל רק כשהגעתי להכרה שאני מוכנה לוותר על הרגלי האכילה שלי. אחרת לא הייתי מחזיקה מעמד. אז תקופה לא קצרה ריחמתי על עצמי כשוויתרתי על לחם בבוקר, והרחמים העצמיים היו קצת פיצוי על הויתור, ואחר כך זה הפך להרגל. כ-4 שנים התמדתי עם השינוי בהרגלי האכילה והמשקל- עד להריון. ועכשו אני צריכה "להחליט ברצינות" שוב, כי המאבק הוא לכל החיים למי שמועד להשמנה, וזה עוד דבר שצריך לקבל. בכל אופן - שיהיה בהצלחה.

hillaraz

New member
דרך המלך

זו סדנא שמתקיימת בבית חולים מאיר. זו דיאטה מאוזנת של 1250 קלוריות (או יותר לגברים ולנשים בעודף משקל גדול). התוכנית של הדיאטה שלהם היא לרכז את אכילת הפחמימות לארוחה אחת שנקראת "ארוחת האושר" כי מותר לאכול בה הכל עד לסך קלוריות מסוים - ואני אכלתי פסטה עם שמנת, או יכולתי לצאת למסעדות ולארועים, כך שהויתור בארוחת הבוקר והצהרים על פחמימות קיבל פיצוי בערב. לאורח החיים שלי זה מאוד התאים, כי למשל דיאטות שממליצות על ארוחה קטנה בערב לא היו מצליחות לי - הכי קשה לי לשמור בערב, כשאני חוזרת הביתה מהעבודה.

muriel

New member
להחליט על אורח חיים בריא

ב-3 שנים האחרונות ניסיתי לבד לרזות ולא הלך לי עד שהצטרפתי לקבוצת תמיכה. עכשיו הולך מצויין ואני ממליצה בחום. לגבי פעילות גופנית, אין מה לעשות, בלי זה כמעט בלתי אפשרי לרדת. אני גם לא אוהבת אבל התחלתי עם הליכה כ-5 פעמים בשבוע. התחלתי עם 20 דקות ועכשיו אני הולכת 50 דקות ומאוד נהנית. תנסי למצוא משהו שתסתדרי איתו. אני הולכת עם ווקמן והמוסיקה מנעימה את הדרך. זה לא פשוט, אבל שווה את המאמץ. דבר חשוב נוסף הוא להבין שצריך באמת לשנות אורח חיים באופן קבוע. בהתחלה זה נראה לי בלתי אפשרי ומשהו שאני לא אהיה מסוגלת לעשות כי אני אוהבת מאוד לאכול וגם לבשל, אבל מסתבר שהשד לא כל כך נורא. דיאטה זה לא רק סלט ירקות יבש ופריכית אורז, יש המון המון מאכלים טעימים ומגוונים. אז שיהיה לך בהצלחה

למעלה