פסיכולוג או פסיכיאטר?

אiרית

New member
פסיכולוג או פסיכיאטר?

אני יודעת שיש הבדל מהותי... אבל אני לא יודעת מה אני צריכה. אני בנאדם פרקטי ואני צריכה פתרונות מעשיים, אז כנראה שפסיכיאטר. השאלה אם טיפול פסיכולוגי באמת יכול לעזור לי באופן משמעותי (אני לא בקטע של לשבת ולשפוך את הלב/לבכות על מר גורלי וכיו"ב) לא יודעת...

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אולי אפשר להתחיל ממה את רוצה
שם אני חושב נמצאת התשובה. הפסיכיאטר יכול לתת כדורים. לרוב זה בנלווה לטיפול הפסיכולוגי. במיוחד אם אנחנו מדברים על הנושא של הפורום הזה. אי אפשר לקחת כדורים ולהחלים מתקיפה מינית. אולי זה נחמד בתור משאלה, אבל זה לא ישים. ולגבי טיפול פסיכולוגי, אחד המדדים להצלחה שלו - זה ההסכמה לקחת בו חלק. נוכחות בחדר הטיפולים לא מספיקה בכדי שהטיפול יצליח. ואם את לא מאמינה שטיפול פסיכולוגי יכול לסייע לך באופן משמעותי - זו בעיה. דניאל-

סליחה על התערבות בדיון

אבל בקשר לטיפול פסיכולוגי תראי, אני נמצאת בטיפול כבר 3 שנים ולא הלכתי מרצוני בהתחלה ובטח שלא מתוך אמונה שזה יכול לעזור (אינני יודעת עליך) אבל אני חושבת שאפשר לנסות , לתת הזדמנות ואם הזמן זה יתחיל להראות אותות של עזרה. כמו שכתבו צוות מקום בד"כ הטיפול התרופתי נלווה לטיפטול פסיכולוגי , אחרת ישנה תלות לתרופה וחוסר הבנה להשפעה שלה, המטרה של תרופות פסיכאטריות הן בשביל לעזור להפחית חרדות להפחית התקפי חרדה וכך זה יכול ליצור "פתיחות" בטיפול הפסיכולוגי ויכולת לדבר על דברים. אני לדוגמא התחלתי טיפול תרופתי אשר עוזר להפחית את העוצמות של הרגשות ואז לא כל דבר כל כך קיצוני (אומנם זה חבל לפעמים) אבל זה טוב כי אז אני מסוגלת לדבר על דברים ולא לנוע בין רצון להתאבדות לפחדים וחרדות עמוקים . מקווה שעזרתי הקיסרית הילדותית

אiרית

New member
תודה

על התגובות.. קשה לי להחליט מה לעשות עם עצמי.. בינתיים אני פשוט לא עושה כלום.

קחי את הזמן

התהליכים שאת אמורה לעבור בטיפול, דורשים ממך הרבה וכוח הרצון שלך נחוץ מאוד בכל העסק. מה הנימוקים שלך לעצמך, בעד טיפול?

אiרית

New member
טוף

בעד טיפול.. אני מודעת לזה שיש לי בעיה ואני יודעת שצריך לפתור אותה - היא לא תיפתר מעצמה ואני לא חושבת שאני יכולה לפתור אותה לבד. זו הסיבה שאני חושבת שאני צריכה לפנות לעזרה מקצועית.

ועוד שאלה, רק אם את רוצה

מה את מדמיינת לך לגבי טיפול פסיכולוגי? מה את חושבת שיקרה שם? באיזה אופן תוכלי להיעזר?

למעלה