פסיכולוג קליני

פסיכולוג קליני

שאלה, האם פסיכולוג קליני התפתחותי יכול לעזור לבן שלי להעלות לו את הבטחון העצמי והדימוי הנמוך שיש לו? אם כן, אז בבקשה תמליצו לי על פסיכולוג כזה תודה

Diana M

New member
בטחון עצמי

בטחון עצמי מושג בדרך כלל בעקבות דימוי עצמי חיובי ומשוב מהסביבה. אישית אני ממליצה על שילובו של בנכם במסגרת אשר תאפשר לו לחוות הצלחות משם ועד בניית דימוי עצמי חיובי הדרך קצרה. נסו למשל את תוכנית אתגרים. במקביל לא מזיק איש מקצוע שילווה את ההליך, אך משיחות בלבד איני רואה כיצד צומח בטחון עצמי. בצלחה דיאנה

לדיאנה

דיאנה, תגידי לי בבקשה מהי תכנית אתגרים? איך אני מגיעה לזה, אני גרה באשקלון. אודה לך על תשובה מהירה , בני לומד במסגרת החינוך המיוחד, אך תמיד וכל הזמן הוא חסר בטחון, ויש לו דימוי עצמי נמוך מאוד

Diana M

New member
אתגרים

אתגרים מפעילה תלמידים במסגרות חינוך מיוחד בפעילויות שונות של ספורט אתגרי ומלמדת ילדים מוגבלים בתחומים שונים שגם הם יכולים! לחויות הצלחה מסוג זה אין תחרות, רק לאחר שילד מרגיש שהוא אכן מסוגל וחווה הצלחה הוא מתחיל להעריך את עצמו. זו לא חייבת להיות תוכנית אתגרים, זו יכולה להיות כל פעילות שמאפשרת לו להוכיח לעצמו שהוא מסוגל. רכיבה על סוסים, טיפוס, שחיה, כל דבר בו הוא מצליח. שאלי את מנהלת בית הספר שלכם, אין לי ספק שיש לה פרטים לגבי תוכנית זו, את יכולה לחפש גם בין דפי פורום זה , לא מזמן הם פרסמו כאן את פעילות הקיץ שלהם. בצלחה דיאנה

ronen1981

New member
חיזוק לדברי דיאנה.

רציתי להוסיף ולומר שכהורים אתם לבטח ערים לתחומים שבהם הילד שלכם טוב וחזק יותר ואוהב יותר. אתם יכולים לתת לו אפשרות להתפתח באותם תחומים ולהיות מעורבים ומתענינים אחר ההתקדמות שלו ולשבח אותו על הישגיו ובכך לתרום לבנית הביטחון העצמי שלו. לצורך העניין אני כילד היתי לא יוצלח במשחקי כדור ,היתי נבחר בדרך כלל אחרון לשחק (בשל בעיה במוטוריקה הגסה והעדינה.) דבר שבהחלט יכול לתרום לחוסר ביטחון עצמי,ועל זה תוסיפי את לקות הלמידה שלי שבזכותה ביסודי זכיתי בתחילת הדרך לאפסים נחמדים במקצועות אומניים. מה שכן אצלי אבא שלי קנה מחשב לבית (היתי בין הראשונים בסביבה שלי עם מחשב בבית בגיל 6.) והתברר שאני די טוב במשחקי מחשב ובמיוחד במשחקי המחשבה והאסטרטגיה. וכך היתי מצליח להשלים מסכים וככל ששיחקתי יותר (ונהנהתי כמובן מהתהליך.) גם היתי טוב יותר ביחס לאחרים וגם קיבלתי סיפוק. עם התפתחות המשחקים התחלתי לשחק במשחקי אסטרטגיה שבהם הגעתי למצב ששיחקתי יותר טוב מרוב האנשים שהכרתי (כולל אבי שאהב לשחק בהם גם) וזה תרם לבניית הביטחון העצמי שלי לדעתי,הגעתי למצב שאנשים נמנעו מלשחק איתי במשחקים מסוימים כייוון שנמאס להם להפסיד. עוד פעילות שקימתי היתה שחיה,הועברתי מחוגים שונים כילד עד שהגעתי לשחיה (שם אין כדור שיכול להפריע לי להצליח
) ולאט לאט התקדמתי להיות בין הטובים בקבוצה שלי ואז עברתי לקבוצה מתקדמת יותר וכך הלאה דבר שגם תרם לדעתי לבניית הביטחון העצמי שלי. ולנ"ל אני אוסיף משהו שלדעתי חשוב מאוד וזה שלכל אורך הדרך חשתי שאוהבים אותי ותומכים בי הורים שלי ואני חושב שזה חשוב מאוד בשביל הילד ,לדעת שאוהבים אותו בלי קשר להישגיו ויכלותיו.

למעלה