פסיכולוג תעסוקתי

עומרפ1

New member
פסיכולוג תעסוקתי

שלום,
אני שוקל להיות פסיכולוג תעסוקתי. האמת שהתחום לא מאוד מעניין אותי, אבל הבנתי שאני לא רוצה קלינית, ואולי אלך לזה בשביל הפרנסה. השאלה שלי היא האם יש בזה תעסוקה, ואיפה? אני יודע שכפסיכולוג קליני עובדים תחילה במרפאות ציבוריות? איך זה עבור פסיכולוג תעסוקתי, איפה הוא עובד?
אגב בפסיכולוג תעסוקתי אני מתכוון לזה שמראיין אנשים ועוזר להם למצוא תחום עיסוק. התעסקות בפסיכולוגיה של ארגון לא מעניינת אותי, אז האם אלה בעצם שני התחומים היחידים בפסיכולוגיה ארגונית? האם חוץ מלראיין אנשים ולעזור להם למצוא תעסוקה (שזה נחמד) יש עוד משהו שנעשה בצורה אישית של אחד על אחד, ברמת המיקרו? זאת בעצם עוד שאלה
תודה רבה מראש
עומר

ממה שאני יודעת

אפשר לעבוד במכוני ייעוץ תעסוקתי/קריירה פרטיים ומרכזים השייכים לאונ'/מכללות, אפשר להשתלב במכוני מיון גדולים (כגון פילת, אדם מילא) ולמיין מועמדים לחברות גדולות (ביצוע ראיונות, ניתוח הנתונים האישיים והעברת דינמיקה קבוצתית), ואפשר לעבוד גם במחלקת משאבי אנוש בחברות גדולות, או להשתלב בשירות התעסוקה למשל, או שיקום תעסוקתי- עזרה לאנשים עם צרכים מיוחדים להשתלב בשוק העבודה.
לא ידוע לי על אפשרות אחרת של אחד על אחד פרט למתן ייעוץ תעסוקתי והעברת ראיונות.
לגבי זה שכתבת שתלך לזה בשביל הפרנסה- לפי מה שהבנתי אין בזה יותר כסף אלא נהפוך הוא, נראה כי קלינית פותחת הרבה יותר דלתות ואפשרויות תעסוקה בעתיד, וכי ניתן להרוויח יותר כסף בקלינית בסופו של דבר (אך שוב, אינני בטוחה בדבריי. אם מישהו עוסק בתחום ויודע יותר טוב- נשמח אם יחלוק עמנו את המידע). אל תשכח שגם בתעסוקתית, כמו בקלינית, יש התמחות של 4 שנים בשכר של כ- 2500 ש"ח לחודש.

למעלה