פסיכומטרי בפעם הרביעית

Maorms7

New member
פסיכומטרי בפעם הרביעית

שלום לכולם.
אספר קצת על עצמי:
אני בן 19.5 מתגייס בנובמבר לאחר שנת מכינה קדם צבאית.
נבחנתי כבר 3 פעמים בבחינה בציונים בין 680,686,708 (הגבוה הוא האמצעי)
אני רוצה מאוד ללמוד רפואה, אם לא אחרי בצבא כמו שרציתי אז אחרי. בנובמבר אתגייס
לתפקיד קרבי שבו לא יהיה לי זמן כל כך ללמוד אז חשבתי לנצל את החודשיים הבאים כדי לגשת לבחינה באוקטובר.
הפעם האחרונה שבה עסקתי בחומר הייתה לפני עשרה חודשים. יצא לי לפתור את הספרים של ניב רווח פעמיים וגם את של קידום פעמיים.
אני לא יודע ממש מאיפה להתחיל. איזה ספרים לקנות? כבר פתרתי את אלה שמוצעים למכירה ולפי מה שהבנתי את של יואל גבע אי אפשר לקנות
אולי מספיק רק לעשות מבחנים? למרות שגם אותם פתרתי כמה וכמה פעמים.
אני לא מחפש קיצורי דרך ואין לי בעיה להשקיע את החודשיים הבאים בלימוד. אם יש כאלו שהתמודדו עם בעיה זהה אשמח שתייעצו לי איפה להתחיל. נ.ב הנושא היותר חלש אצלי הוא הכמותי. כך לפחות זה היה אז. תודה מראש לכולם

ברק צלק

New member
דעתי

לגבי מה שאמרת על לקנות ספרים - ממש למטה יש הודעה של אנשים שמוכרים ספרים יד שנייה, גם אם הם כתובים ולא חדשים, לפחות עדיף שיהיו של מכון שכבר לא פתרת אותו כמה פעמים.
יש לך אופציה לרכוש את אחת מהערכות של היי קיו ללמידה לבד כולל האתר שלהם.
בסופו של דבר הסימולציות של המרכז הארצי זה הדבר שמכין בצורה הכי טובה לבחינה, וגם אם פתרת אותם כמה וכמה פעמים - אתה בכל מקרה תפתור עוד פעם וזה רק טוב כי צריך לדעת ולשנן את הסימולציות הללו כדי שתדע לנבות ולהיות רגיל לראש הזה.
לדעתי, אני לא יודע אם אתה מצוי בבעיה(לפחות ממלל ההודעה) - אתה ממוקד ויש לך זמן סביר כדי לשפר את הסף שלך.
תשאל את עצמך שאלות כמו - מה הלך טוב בבחינה הקודמת, מה הלך רע? תשקיע את החודשיים הבאים בלימוד של החומר וגם בללמוד מה בדיוק הדברים הנקודתיים שבבחינות המשיכו להכשיל אותך. אם הכמותי הוא הנושא החלש יותר, תחרוש כמותי מכל מקום והכי חשוב זה לתחקר את עצמך.

אני חושב שאם לא ניסית את יואל גבע וכבר ניסית את קידום וניב רווח והיי קיו, אולי עדיף לרכוש ערכה משומשת ולרוץ על זה. אישית אני כרגע ניגש עם ניב רווח וניסיתי רק את קידום נוסף לזה בלמידה. אני לא יודע להעיד על היי קיו ועל יואל גבע ועל אף מכון אחר, וגם לא קיבלתי פה יותר מדי מידע לגבי המצב שלך ומה כן פתרת ולא פתרת("אלה שמוצעים למכירה"), אם לא פתרת את יואל גבע.. זרום על יואל גבע ורק שיהיה לך בהצלחה ותמשיך להיאבק על זה.
שיהיה בהצלחה בתפקיד הקרבי, שמור על עצמך.

למעלה