פסיכומטרי בצבא

פסיכומטרי בצבא

בטוח נפתחו מיליון שרשורים כאלה, אבל מאוד מאוד חשוב לי לכתוב לכם את כל הגורמים בהחלטה כי אני פשוט כבר מלא זמן לא מצליחה להחליט מה הכי נכון בהתאם לזמן שיש לי, ליכולות הלימודיות שלי ולמקומי בחיים.
אני רוצה לגשת למועד של אוקטובר 14, אני כרגע חיילת אך בחודשי יולי אוגוסט יש פגרה ענקית שבה אין הרבה מעש מלבד מדי פעם הנפצות לא חשובות של הצבא.
אני עדיין לא יודעת מה אני רוצה ללמוד ולכן אני לא מכוונת לציון מסויים, אבל אני יודעת שאני צריכה המון תירגול.
לפי ההיכרות שלי עם יכולות הלמידה שלי- אני טובה יותר בללמוד לבד, אני יודעת לארגן לעצמי את זמן הלמידה ולא לוותר לעצמי, קשה לי שיש המון הפרעות מסביב ותזוזה ובאופן כללי אני הרבה יותר טובה בללמוד לבד.
מצד שני, נראה לי קצת מבאס ללמוד לבד ואני צריכה דירבון ומוטיבציה מאנשים אחרים כדי שיהיה לי את כוח הרצון להמשיך ולהתמיד..

מה אתם חושבים?
 

linor129

New member
תראי,

מדובר כאן בנושא מאוד אינדבידואלי ותלוי.
הוא תלוי בכמה את מכירה את החומר, תלוי בכמה משמעת עצמית יש לך כדי ללמוד לבד, תלוי בכמה זמן את מוכנה להקצות ללימוד וכמה זמן הצבא יכול לאפשר לך, אם בכלל, לקחת חלק בקורס.
לקורס יש מספר יתרונות ברורים: הוא נותן לך מסגרת קבועה והדרגתית לרוב- שמאפשרת לך לחזור וללמוד את כל החומרים בפרק זמן ברור מראש. הוא מקצה לך מדריך או מורה שיכול לכוון אותך בתהליך הלמידה ולסייע בנקודות הבעייתיות, ולפעמים אפילו לסנן חלק מהחומר החשוב פחות במידה ולוח הזמנים שלך דוחק. הוא מאפשר לך לקבל חווית למידה עם תמיכה גם מחברי הכיתה לעיתים, לרוב מאפשר לך קבלה של פידבקים על החיבורים שלך, ולרוב את גם יכולה לדעת שאכן עברת על כמעט כל החומר שנדרש לדעת לבחינה (במידה ואכן למדת, כמובן). הקורס גם מסייע לרוב בהקניית שיטות לגישה לשאלות פסיכומטריות- שזה דבר שחשוב להתמקצע בו. בשורה התחתונה, היתרון המשמעותי בו, בשלוש מילים, הוא: מסגרת. מסגרת. מסגרת. גם בקורס רוב הלימודים נעשים לבד בבית, הוא פשוט מהווה מסגרת לכל הלמידה הזו.

הבעיה היא שהוא מגביל אותך לתקופת זמן לחוצה יחסית של שלושה חודשים, וששיטת הלימוד יכולה להיות מהירה או איטית מידי בעבורך. כמובן גם שזה מבלי להתייחס לעניין הכספי שתמיד מהווה שיקול- ולשעות שהקורסים מקצים שלא תמיד ינשקו לשעות שמסתדרות עם השירות- דבר שהייתי ממליצה לך בחום לברר מראש עם המפקדים שלך.
באופן כללי- אם את מרגישה שלמידה בכיתה פחות מועילה לך ושאת החומר עצמו את מסוגלת ללמוד לבד- אפשר ללא ספק לוותר עליו. הקורס לא הכרחי ואינו מהווה תנאי להצלחה.

לדעתי השאלות העיקריות שאת צריכה לשאול את עצמך הן:
-אם יהיה לך כוח רצון מספיק כדי לשבת וללמוד מספר שעות ביום גם אחרי יום עבודה צבאי גם במסגרת עצמאית ולא מסודרת. (!!!!)
-אם את מכירה את החומר פחות או יותר- בעיקר בכל מה שקשור לחלק הכמותי. אם את זוכרת דברים מהתיכון, אם כשהיית בתיכון יכולת להסתדר גם בלי הכוונה של מורה וכו'.
-אם את מוכנה לקחת את הסיכון שהציון עלול להיפגע בגלל עומס של עבודה ולימודים- ובכל זאת לשלם סכום מסויים לקורס.
-אם יש לך אפשרות להשיג וואוצ'ר ;)

בגלל הפגרה בחודשי הקיץ יש לי הרגשה שאת מתעסקת עם נוער. אם התפקיד שלך כולל העברת שיעורים פרטיים יכול להיות שתמצאי שתהליך הלמידה הוא לא מייאש ונוראי- וייתכן שלא תצטרכי להיזכר מחדש בחלק ניכר מהחומר.
הכרתי אנשים שעשו פסיכומטרי בצבא. רובם העידו שמדובר בחוויה לא פשוטה בכלל, לעיתים מתישה ומעייפת, אבל אפשרית. חלק מהם גם קיבלו ציונים לא רעים ואפילו גבוהים.
אין פה תשובה ברורה- רק יתרונות מול חסרנות לשני הצדדים. תחשבי מה מתאים לך. אל תשכחי שתמיד אפשר להתחיל ללמוד קצת יותר מאוחר, להשתחרר, ולעשות את הפסיכומטרי בתקופה לחוצה פחות.

בהצלחה.
 
למעלה