פסיכומטרי חדש, גם אנגלית חדש?

מבחן אמ"יר...

קיבלתי את הפסיכומטרי, ראיתי שאני עוד בטווח של קורס אחד(125) אח"כ באונ´...והחלטתי להירשם למבחן אמ"יר (סתם בשביל לחסוך קורס בעתיד). ועכשיו, היה לי בדיוק יום אחד להירשם למבחן (והערכות הרשמה נגמרו באונ´) אז נירשמתי טלפונית/דואר אקספרסס. אבל מה? אין לי שמץ של מושג על המבחן הזה, והאתר של המרכז הארצי לא מפרט הרבה. אז אשמח אם תכתבו לי כל דבר על המבחן הזה. יותר קל/קשה מהפסיכו? איך הוא בנוי? איזה חלקים?

נטלי ב

New member
בקשר לפטור.....

ראיתי כאן בשרשורים שכולכם מדברים על פטור (מאנגלית)... אז הייתי שמחה לדעת, איזה פטור? למה פטור? מאיזה ציון? האם זה רק באנגלית או גם בכמותי והמילולי? תודה! נטלי

וובכן,

יש שלושה פרקים בני 25 שאלות כל אחד. לכל פרק מוקצבים 27 דקות, אם אני זוכר נכון. כל פרק מחולק לכמה חלקים, שהם בערך להשלים משפטים, ולקרוא קטע קצר עם שאלות בסופו. אני לא יכול להשוות לפסיכו´, כי אותו לא עשיתי.

כל סטודנט חייב לעבור

קורס אנגלית. התלמידים מסווגים לקורסי אנגלית ברמות שונות לפי הציון שהוציאו בחלק של האנגלית בפסיכומטרי או בבחינת האמ"יר. מי שהוציא ציון גבוה במיוחד מקבל פטור מהקורס

אני עשיתי את בחינת אמיר בכיתה יא

והיא ממש קלה הוא כתב לך את הפרקים נכון כזכור לי היא די דומה לפסיכו אבל פחות לחץ של זמן אני ישר קיבלתי פטור עניתי על הכול נכון !!! בהצלחה

זרובי

New member
כמעט כל מה שכתב לוינשטיין נכון

הוא פשוט הפך את המספרים. שלושה פרקים בני 27 שאלות ולכל אחד מוקצבות 25 דקות. לגבי ההשוואה מבחינת הרמה לפסיכומטרי, הפרקים באמי"ר הם בדיוק באותו הקושי כמו פרקי האנגלית בפסיכומטרי. אם עשית פסיכומטרי לאחרונה אתה יודע בדיוק איזה סוג של שאלות תקבל ומה רמת הקושי. בהצלחה.

אז שאני אבין,

הרמה ומבנה הפרק הוא דומה לזה של הפסיכומטרי אבל יש 3 פרקים שכאלה. ובקשר ללקבל פטור מקורס בעתיד? צריך גם פה 3-4 טעויות לפרק?

IיבI

New member
מישהו יכול לכתוב את הסולם של

הקורסים באנגלית?? (134+ -פטור, וכו´...)

הנה הסולם!!

הנתונים נכונים לגבי אונ´ ת"א אבל נכונים לגבי רוב מוסדות הלימוד: פסיכומטרי/אמי"ר נכשל* עד 84 / 184 בסיסי 99-85 / 199-185 בסיסי 2 99-95 / 199-195 בינוני 119-100 / 219-200 מתקדמים 133-120 / 233-220 פטור 134+ / 234 עוד מידע בפרק 14 בקובץ המצורף

פסיכומטרי חדש, גם אנגלית חדש?

כאשר עושים פסיכומטרי שוב אז נחשב הציון הטוב... אבל מה קורה אם הציון באנגלית היה טוב יותר בפסיכומטרי הרע יותר? אם למשל מישהו הוציא פטור באנגלית אבל לא הלך לו בכמותי ובמילולי, ניגש לעוד מבחן שיפר בהרבה את הכמותי והמילולי אבל הפעם פישל באנגלית... האם הפטור נחשב? האם הפטור לא נחשב והפסיכומטרי הגבוה נחשב אוטומטית? האם קיימת אפשרות לבחור בכל זאת בפסיכומטרי הנמוך רק בגלל החלק של אנגלית ולהתעלם מהפסיכומטרי הגבוה? (זה במקרה שאי אפשר להחשיב גם את הפטור וגם את הפסיכומטרי הגבוה כי המרכז הארצי לא יכול להיות עד כדי כך נחמד...) אז איך זה עובד לדעתכם?

כבר עניתי על זה לא מזמן

ציון האנגלית הכי גבוה הוא הנחשב וציון המבחן הכי גבוה נחשב בלי שום קשר אחד לשני. מסתבר שהאוניברסיטאות דווקא כן נחמדות בקטע הזה :)

לא! מה פתאום!

הכוונה שהציון באנגלית הגבוה ביותר נחשב - רק לגבי הפטור! ציון פסיכומטרי מחושב רק לפי ההישגים שהשגת באותה בחינה בלבד ללא התחשבות כלל בציונים שקיבלת במבחן אחר

למעלה