פסיכומטרי ללקויי למידה ב'זינוק'

פסיכומטרי ללקויי למידה ב'זינוק'

שלום.
יש לי בעיות קשב וריכוז (ADD) והחלטתי להירשם לפסיכומטרי בזינוק, שמשווקים את עצמם כמותאמים ללקויי למידה.
הייתי בפגישת ייעוץ לפני הרשמה ומאוד התרשמתי- כיתות הרבה יותר קטנות, יותר מפי 2 שיעורים, לומדים את כל החומר בכיתה, יחס אישי לתלמידים, זמינות של המדריכים גם מעבר לזמן השיעור ועוד ועוד.

רגע לפני שאני נרשמת, אני רוצה לשאול חכמים ממני- מישהו מכיר מקרוב את הקורסים של זינוק? למד/לומד/מכיר מישהו שלמד שם ויכול להמליץ או לא להמליץ? כדאי לי להשקיע את הכסף בקורס הזה? הם מוכיחים את עצמם?

אני מכוונת לציון גבוה כי אני צריכה לעשות מכינה ואני לא רוצה להיוות חייבת להפציץ במכינה..

עוד שאלה- אני שוקלת ללמוד הפרעות בתקשורת(קלינאות תקשורת) שצריך אליו ציון פסיכומטרי ממש גבוה.. אני ממש לא משהו במתמטיקה(אפילו די גרועה), יש סיכוי לקבל ציון מעל 700 בכל זאת?

תודה לכל מי שיענה ולילה טוב.

morli11

New member
אהלן

הי נעה,
יש לא מעט שיקולים בבחירת קורס פסיכומטרי. הפרמטרים שהזכרת חשובים, אבל צריך לזכור שיש פרמטרים נוספים שיש להתייחס אליהם, למשל - איכות המדריכים, איכות וכמות חומרי הלימוד ויעילות שיטות הפתרון.
לא למדתי בקורס זינוק, אבל לימדתי במשך מספר שנים באחת מחברות הפסיכומטרי (שאין לי שום כוונה לפרסמה ולכן לא אזכיר את שמה או פרטים מזהים על אודותיה) ופגשתי תלמידים שלמדו שם ואף יצא לי לראות את חומרי הלימוד שלהם. לא התרשמתי בצורה יוצאת דופן לטובה מהמכון - גם אם מדריכים שם טובים ומצחיקים ואווירת הלימוד טובה, עיקר השיפור בציון מושג בתרגול יסודי ואיכותי של שאלות, ולא (למרבה הצער) ביחס אישי, בגודל הכיתה או בזמינות המדריך.
יותר מזה - בחלק מהחברות המפרסמות עצמן ככאלה המציעות קורס "מותאם לבעלי לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז" - ההתאמה הזו היא בסך הכל תרגיל שיווקי שאין מאחוריו דבר, שנועד לפנות לפלח מסוים מקרב ציבור הלקוחות הפוטנציאליים.

באופן כללי, חשוב לדעת שהתועלת השולית ("ה"דלתא") של למידה באמצעות קורס על פני למידה בבית נמוכה מאוד, ולרוב כלל אינה קיימת. עם מידה בינונית של משמעת עצמית בהחלט ניתן להתכונן לבד בבית לבחינה, ובמידת הצורך להיעזר במורה פרטי לנקודות מסוימות (חיבור ונקודות חלשות, למשל). חשוב לציין שבניגוד להודעות אחרות בפורום, גם אין כאן פרסומת למתן שיעורים פרטיים - אינני עושה זאת יותר, ולכן את יכולה להאמין לי שאין לי אינטרס בעניין.

בנוגע למחיר הנדרש בקורס זינוק - אם אני לא טועה, מאחת התלמידות שלי דרשו 9000 ש"ח, שהם סכום מופרז ללא שום פרופורציה.
שימי לב - בכל מקרה אפשר וכדאי להתמקח על מחיר הקורס, לאיים בהליכה למתחרים, להודיע שהחלטת שלא להירשם וכו' - כל מהלך של משא ומתן לגיטימי.

חשוב גם לדעת שכאשר היכולות המתמטיות ההתחלתיות לא טובות - הסיכוי לקבל ציון גבוה באופן טבעי יורד, אבל זה כמובן תלוי במשתנים רבים נוספים. כך, למשל, קריאת ספרים בילדות משמעותית מאוד לדעתי לקבלת ציון גבוה בפרק המילולי. באנגלית לימוד המילים יכול לתרום, אך מובן שמי שרמת האנגלית שלו טובה עוד מבית הספר נמצא בנקודת פתיחה טובה יותר, וכך הלאה.

אז מה לעשות? אין תשובה חד-משמעית, לצערי. בין אם תירשמי לזינוק ובין אם לאו, כדאי מאוד להיעזר בחומרי תרגול של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, ובמידת הצורך, לקנות ספרי לימוד מיד שנייה של יואל גבע. ואם יש לך מכר שעבד בעולם הפסיכומטרי מספר שנים (במכון רציני) - כדאי להתייעץ איתו.

בהצלחה!

תודה על המענה..

אני מכירה את עצמי ויודעת שאין מצב שאצליח ללמוד משהו בכיתה של 40 חברה', אני יודעת שקשה לי להבין חומר כשהוא מועבר מהר ובצורה 'רגילה', אין לי כמעט בכלל יכולת ללמידה עצמית.
ולכן - אני רוצה להירשם לזינוק, בגלל שהכיתות קטנות, יש הרבה יותר שיעורים ולכן מעבירים את החומר הרבה יותר לאט, ואת כל החומר לומדים בכיתה- בבית צריך רק לתרגל.
לכן, מה שאמרת הוא לא בהכרח רלוונטי לאנשים עם לקויות למידה, כי שיטה כמו זו של זינוק כן משיגה את השיפור המשמעותי לאנשים כאלה, כי רק תרגול זה לא מספיק.
&nbsp
מה זה אומר שלא התרשמת בצורה יוצאת דופן לטובה? במה זה מתבטא?
אני מאמינה שהם לא סתם משווקים את עצמם כמותאמים ללקויי למידה, כי אם השיטה שלהם לא הייתה עובדת הם לא היו מצליחים...
&nbsp
אני לא מאמינה שלי אישית יתאים ללמוד לבד בבית, התועלת שקורס ייתן לי היא גדולה מאוד, פשוט כי אני מכירה את עצמי ואני יודעת שבגלל בעיות הקשב והריכוז שלי אני לא מסוגלת ללמוד לבד לאורך זמן, אין לי מספיק משמעת עצמית.
&nbsp
המחיר שדרשו ממני הוא לא גבוה ממכונים אחרים לפסיכומטרי כך שזה לא השיקול.
&nbsp
מה הם חומרי התרגול של המרכז הארצי לבחינות והערכה? איפה ניתן להשיג אותם?
ולמה לדעתך הספרים של יואל גבע טובים יותר מהספרים של זינוק או של כל מכון אחר? לא ברור לי למה ספרים של מכון אחד הם יותר טובים משל מכון אחר, בסופו של דבר בכולם יש את אותו החומר, לא?
אגב, התחלתי ללמוד מספר מתמטיקה של יואל גבע של חברה שלי, ואני חייבת לציין שאני לא מבינה כלום.
&nbsp
אשמח למענה על השאלות שלי, לילה טוב.

בנוגע להפרעות בתקשורת

(בנוגע לקורס לא אוכל להתייחס מטעמים ברורים)
&nbsp
קחי בחשבון שהתואר בהפרעות בתקשורת הוא לא תואר הומני בכלל. אמנם הוא כולל קורסים הומניים רבים אבל לצידם בשנתיים הראשונות יש לפחות קורס או שניים בכל סמסטר בעלי אוריאנטציה מתמטית או פיזיקלית וחלק מהמקצוע מבוסס על ההבנה וההיכרות עם התחומים הללו (בכל מה שנוגע לשמיעה בכל אופן).
&nbsp
אם את מכוונת לאוניברסיטת תל אביב שימי לב שהסכם למי שיש לו ציון מתחת ל 670 או 680 גבוה משמעותית ממי שמקבל מעל וגם אז, ממוצע הבגרויות צריך להיות מאוד גבוה.

תודה על המידע

אני אכן לא נהדרת במתמטיקה אבל מקווה שאוכל להסתדר עם קורס או שניים בשנה שקשורים לתחום.
אני יודעת שתנאי הקבלה גבוהים ממש, מקווה שאצליח להגיע אליהם.

למה את/ה לא יכול/ה להגיד משהו על קורס הפסיכומטרי?

XXmichalXX

New member
זינוק-מקום מדהים!

היי נעה,בדיוק סיימתי קורס שני בזינוק.
אני מאובחנת עם ADHD ואת בטח יודעת מה זה כולל..(חובה כיתות קטנות,שיטות מיוחדות שיגרמו להתרכז וכו')
סיימתי קורס ראשון בלי להשקיע(לא הכנתי שיעורים,לא ישבתי ללמוד מילים...) וקיבלתי 600,לצערי זה לא מספיק למקצוע שאני רוצה (צריכה מעל 700) וידעתי שאם אשב ללמוד לבד לפעם השניה,אני לא באמת אלמד..אני חייבת
מסגרת,אז נרשמתי לקורס שני והפעם ביותר רצינות מהפעם הקודמת ועם יותר השקעה.
אין לי מילים לתאר לך כמה המקום הזה מדהים!המדריכים נפלאים,השיעורים והשיטות מותאמים כמו כפפה ללקויי למידה.המדריך נמצא בשבילך 24/7 בכל נושא שתרצי!הצוות כולו הוא כמו משפחה שניה (בלי הגזמה!)
המדריכים בעצמם הם לקויי למידה ומה יותר טוב מזה שהמדריך חווה את מה שאת חווה ומבין אותך בצורה הטובה ביותר?
הקורס הזה העניק לי הרבה מעבר לידע פסיכומטרי ואני חושבת שהוא שווה כל שקל .זו אחת הבחירות היותר טובות שעשיתי בחיים שלי.
מקווה שתתבחרי ותעשי מה שהכי נכון וטוב בשבילך.בהצלחה!

פרסומת

שלום

ממליצה לך לבצע בפורום חיפוש (מצד שמאל ) ולבדוק אם יש הודעות / חוות דעת על המכון.
כמו כן, חשוב לי לציין שיש לקחת את ההמלצות כאן בערבון מוגבל. חלק מגולשי הפורום אלו נציגים סמויים של המכונים אשר מגיבים כתלמידי עבר.
ממליצה לך לגשת לשיעור ניסיון, להציץ בחומרי הלימוד ולהתייעץ עם תלמידים שלומדים שם - סביר להניח ששם תקבלי המלצות אמינות יותר

בהצלחה ענקית

XXmichalXX

New member
היי מיכל 9090

את צודקת בזה שיש אפשרות שיש נציגים סמויים שמגיבים אבל אני לא חושבת שצריך לקחת זת בערבון מוגבל,אפשר ליצור קשר עם אותו אדם ולברר..

היי XXmichalXX

מניסיון של שנים רבות, הפורום בהחלט מלא בנציגים סמויים שמגיבים מתוך אינטרס ויש לקחת את ההמלצות כאן בערבון מוגבל (ואני לא מדברת על האנשים הקבועים שכותבים כאן). בנוסף, נניח והיית נציגה סמויה של המכון והיו יוצרים קשר לבירור - סביר להניח שלא היית אומרת שאת נציגה סמויה.יום טוב

XXmichalXX

New member
מיכל 9090

אני מניחה שנציגים סמויים לא יודו בזה אבל אני מאמינה שאפשר בברור להבדיל בין נציג סמוי לתלמיד לשעבר כשאת מדברת עם אחד כזה..

למעלה