פסיכומטרי - מבחן משולב

elielbob

New member
פסיכומטרי - מבחן משולב

שלום לכולם,
שמעתי שניתן לגשת לפסיכומטרי במתכונת מבחן משולב שכתוב בעברית ובאנגלית ומתאים לאלו שעברית היא לא שפת אם אצלם.
מספר עובדות ששמעתי לגבי המבחן המשולב ואשמח אם משהו יוכל לאשש / להפריך אותם:
1. פרקי האנגלית והכמותי זהים למבחן הרגיל.
2. הפרק המילולי כולל 4 שאלות פחות מפרק מילולי רגיל.
- האם הניקוד על כל טעות בפרק מילולי של מבחן משולב גבוהה מניקוד על כל טעות של מבחן רגיל?
- האם השאלות בפרק המילולי של המבחן המשולב קשות יותר מפרק מילולי רגיל כך שזה מתקזז עם מספר השאלות הקטן?
3. את החיבור ניתן לכתוב בעברית או באנגלית והוא בזמן של 35 דק'.
4. פרק האנגלית מחושב באופן יחסי רק למול שאר הנבחנים במבחן המשולב כאשר הפרק הכמותי והמילולי מחושב באופן יחסי לכלל הנבחנים בארץ.

האם יש פה משהו שמכיר יותר לעומק את צורת החישוב של המבחן המשולב.
תודה לעוזרים.

מיקה5544

New member
משולב

היי:)
אני יודעת לענות לך רק על חלק מהשאלות.. אכתוב מה שאני יודעת:
1. פרקי האנגלית והכמותי אכן זהים למבחן הרגיל
2. הפרק המילולי כולל פחות שאלות- אבל אני חושבת שזה 3 פחות ולא 4. ז״א 20 שאלות בפרק במקום 23
השאלות בפרק המילולי לא אמורות להיות קשות יותר- הן תרגום של השאלות מהמבחן הרגיל לאנגלית. את יכולה להכנס לאתר של המרכז הארצי ולראות דוגמאות של מבחנים בנוסח משולב של מועדים קודמים.
3. את החיבור אכן ניתן לכתוב או בעברית או באנגלית, ויש 5 דקות אקסטרה לכתיבה שלו
לגבי צורת החישוב וכו׳ אני לא יודעת לענות לך...

elielbob

New member
מבחן משולב

היי,
תודה על התגובה.
בדקתי את המשולב של יולי 14 ואת הרגיל של יולי 14 והפרק המילולי אכן היה שונה.
איך את יודעת שמדובר בתרגום של מבחן מילולי רגיל?
&nbsp
אגב, לפי הנרמול ציון של יולי 14 רגיל מול משולב, ניתן לראות כי כל טעות במשולב מורידה יותר ניקוד.
&nbsp
אשמח לשמוע עוד, תודה

מיקה5544

New member
משולב

אה, האמת שכשאמרתי שזה תרגום התכוונתי תרגום של השאלות במילולי בחלק של הנוסח המשולב שהוא בעברית לחלק שהוא באנגלית... כמו שאת אומרת כנראה שיש שוני בין השאלות בנוסח הרגיל לבין הנוסח המשולב
&nbsp
ומוזר מה שאת אומרת לגבי הנרמול, כי לפי מה שהבנתי המטרה של הפחות שאלות בפרק המילולי היא לפצות על זה שלוקח יותר זמן לדפדף בין הדפים הכפולים ולקרוא את הפירושים של המילים בנוסח המשולב, אז בשביל מה יש פחות שאלות אם בסופו של דבר כל שאלה שווה יותר...
&nbsp

מיקה5544

New member
עוד משהו

האמת שיכול להיות שההבדלים שראית בנרמול נובעים מזה שמדובר בשני מבחנים שונים לגמרי עם שאלות שונות, ובאופן טבעי הרמת קושי שלהם שונה אז בכל אחד מהם כל שאלה מורידה יותר או פחות נקודות... כמו שנגיד מועד פבואר יכול להיות יותר קשה ממועד יולי אז כל שאלה בו תוריד פחות נקודות... או להפך..
יכול להיות שזה נובע מזה ודווקא לא מהסיבה שיש בפרק המילולי במשולב פחות שאלות.

מיקה5544

New member
עוד חפירות

כמו שחשבתי- זה באמת נכון,
אם מסתכלים על הנרמול של יולי 13 רגיל לעומת יולי 13 משולב- אפשר לראות שבשניהם טעות אחת בפרק המילולי נותנת לך 147, ושתי טעויות 145... ככה שלא יורדות יותר נקודות על כל שאלה בנוסח המשולב!
אז כנראה שזה באמת תלוי במועד ובהבדלים הטבעיים בין רמות הקושי של השאלות בשני הנוסחים.

ET1245

New member
אולי אתה מתבלבל?

יכול להיות שאני זה שטועה אבל כל טעות במשולב מורידה בערך אותו הדבר כמו טעות במבחן בעברית(אני הסתכלתי על 14 כי אין לי איתי את 13 ובנייד המבחן לא נפתח).
לפי 13 אפשר לאמר שהמבחן המשולב אפילו מתגמל יותר, יש פחות טעויות ולמרות המצופה כל טעות מורידה אותו הדבר(בהבדלים קטנים במספר טעויות נמוך) ולא יותר.
פחות שאלות אמור להיות שווה לכל שכל טעות מורידה יותר אך אין זה כך לפחות לפי 13, והשאלות הן בערך באותו הקושי מבחינת היקפן.
&nbsp

לילי12312

New member
נצל"ש - שאלה לגבי המבחן המשולב

משהו שקצת לא הבנתי..כל מי שרוצה יכול לבחור להיבחן במבחן המשולב או שיש הגבלות?

למעלה