פסיכומטרי- מה אתם הייתם עושים?

Kim52

New member
פסיכומטרי- מה אתם הייתם עושים?

היי חברים, אשמח בבקשה לתשובה כי אני יכולה להודיע עד היום אם אצטרך לקורס!!!
אז ככה, אני רוצה להתחיל ללמוד באוניברסיטה באוקטובר 2015.
יש לי אופצייה להתחיל עכשיו קורס(הפסדתי את השיעור הראשון), לגשת במועד דצמבר ואז אם אצטרך לשפר תהיה לי אופצייה לגשת באפריל. העניין הוא שלא למדתי לפני הקורס את אוצר המילים ולא חזרתי על דברים בסיסיים מה שגורם לי לחשוש שאהיה בפער במהלך הקורס.
אופצייה אחרת היא ללמוד בבית במשך חודש וחצי עד לקורס של מועד פברואר, לגשת בפברואר ואז אם אצטרך לשפר אוכל לגשת למועד יולי(רק שזה מועד חריג בקבלה לאוניברסיטאות) , מצד שני יכול להיות שאהיה ממש מוכנה למועד פברואר עקב הלמידה בבית ובקורס כך שלא אצטרך לגשת שוב.
הציון הנדרש הוא לא גבוה- סהיב ה-500.אציין שהאוצר מילים שלי באנגלית חלש ובמתמטיקה אני גם מתקשה..
מה אתם הייתם עושים מבין האופציות?

jaromor

New member
היי קים

* קשה לי לתת לך המלצה חד משמעית כי אני לא מכיר אותך.
ציון של 500 לא נחשב לציון גבוה (פחות מהממוצע הארצי), כלומר משימה אפשרית בהחלט עד לדצמבר עבור רוב התלמידים.
&nbsp
* אני נוטה להמליץ לך להיבחן בדצמבר לא רק כדי שתוכלי להיבחן שוב באפריל, אלא גם כי אני מאמין שאת יכולה לסיים עם משימת הפסיכומטרי עד לחודש דצמבר ולא למשוך אותה עד פברואר (כלומר, לקבל את הציון שאת זקוקה לו כבר בדצמבר).
&nbsp
* טיעון נגדי:
הציון הפסיכומטרי הכללי מחושב לפי 40% כמותי, 40% מילולי, 20% אנגלית, אך לציון באנגלית יש גם חשיבות נוספת בפני עצמו- הוא קובע את מספר הקורסים שתצטרכי לקחת באנגלית באוניברסיטה (אם בכלל). עד פברואר תוכלי לשפר את רמת האנגלית שלך בצורה טובה יותר מאשר עד למועד הקרוב (אגב, אם תיבחני במועד הקרוב, תקבלי מעל 500, אבל תהיי מעוניינת להפחית את מספר הקורסים באנגלית לאוניברסיטה, אפשר לעשות מבחן אמי"ר- אבל זה כבר דיון לשלב מאוחר יותר).
&nbsp
* את יכולה לקחת את אחת הבחינות של המרכז הארצי במתכונת החדשה (כרגע יש 11 כאלו), לפתור אותה בתנאי מבחן, ולראות מה מצבך הנוכחי ביחס ליעד שלך.
https://nite.org.il/index.php/he/te...xamples/psychometric-sample-tests-hebrew.html
(בעיקרון עדיף לשמור את הבחינות החדשות לתקופת המרתון, אבל לצורך הבדיקה שווה לך להשתמש בבחינה אחת ו"לבזבז" אותה).
&nbsp
מקווה שנתתי לך כמה נקודות למחשבה,
בהצלחה!

למעלה