פסיכומטרי-פוביה...

פסיכומטרי-פוביה...

יש לי כמה שאלות בקשר למבחן הזה... 1. כל כמה זמן יש מבחן כזה? איפה אפשר לקבל מועדים ומקומות לבחינה? 2. האם זאת רק הרגשה או שבאמת רוב האנשים עושים 2-3 מבחנים? 3. כמה אנשים באמת לומדים לבד? תודה מראש. יווווו...

עוד כמה שאלות..

4. איזה באמת ספרים מומלצים כדי להעריך את קושי הבחינה? (הלימוד- הבנתי- הכי טוב ללמוד מכמה שיותר ספרים). 5. האם יש איזה אתר מקוון שאפשר להוריד ממנו דוגמאות למבחנים, מבחנים שהיו, תרגולים וכו´? דרך אגב, אני שואל פה באשכול מרוכז כי ראיתי פה בפורום (כששוטטתי) שיש המון שאלות שחוזרות על עצמן, ואני מתקשה להבין מי מהעונים הוא אדם מקצועי ומי הוא נבחן שכרגע נותן את דעתו. יווווו...

rant

New member
תבין...

אין אדם מקצועי שעונה, יש את ההוא ממכון שחר שלא הייתי סומך עליו יותר מכל אחד אחר (כולל אותי). ובכלל אם אתה רוצה ללמוד פסיכומטרי מהאינטרנט חבל לך על הזמן! לך תשקיע את הזמן בדברים אחרים! אז ללמוד מכמה ספרים זה מטופש ולא יעיל. בכולם יש אותם שיטות ותו לא. מה שכן (ואפשר ללמוד לבד במיוחד אם זו הפעם השניה) חובה לעשות המון בחינות (לדעתי). במשך שבועיים לפני המבחן אני עשיתי משהו כמו 14 בחינות- כל יום בחינה. מ-ר-ת-ו-ן... אז שיהיה בהצלחה...מקווה שעזרתי.

אם אני מבין נכון RANT,

אתה לא ממליץ ללמוד מספרים, אז מה? קורסים? זה באמת יעיל או שלדעתך יש עוד דרך? אני לא ממש מכיר לכן אני שואל. אשמח גם לדעת, כמה בחינות אתה נבחנת? תודה מראש יווווו...

rant

New member
חובה ללמוד מספרים!

אבל עדיף להתמקד באחד מקסימום שניים כי מה ששונה בין המכונים אלו הם המדריכים, השעורים וההעברת החומר ולא השיטות! כל השיטות דומות והשוני כמעט ולא משנה. אני עשיתי שתי בחינות, אחת עם קידום בתיכון ואחת עכשיו לבד.

psymaster

New member
כמו כן

אני זה "ההוא" ממכון שחר - ואני מדריך פסיכומטרי במכון. (מעבר לזה אני לא אתייחס לטענותיו של rant) כדאי באמת ללמוד מכמה ספרים- כל מכון והתחומים בהם הוא חזק. יש אתרים שמאפשרים הורדת מבחנים (בד"כ תמורת תשלום) פשוט תריץ חיפוש תחת השם "פסיכומטרי".

omri-segal

New member
מספר חברים שנבחנו אמרו ש

קלסר עם 6 בחינות של המרכז הארצי לבחינות והערכה, שמומלץ מאוד לקנות ולפתור.

psymaster

New member
פרטים על הבחינה...

כאן אני באמת לא בקי בסטטיסטיקות ולכן קשה לי לענות לך על שתי השאלות האחרונות.

למעלה