פסיכומטרי=SAT???

HBS היחיד

New member
פסיכומטרי=SAT???

שלום לכם. מישהו יודע אולי מה היחס של האוניברסיטאות בארץ למתחרה האמריקאי של הפסיכומטרי, ה SAT? איך בדיוק מתייחסים אליו, אם בכלל...אם הוא יכול לתת אפשרות תחלופה לפסיכומטרי, ואם כן אם מישהו יוכל להגדיר לי את היחס בין הציונים של שני המחבנים זה יהיה ממש מצויין... תודה רבה מראש לעוזרים והמשך יום נעים...

Chris Redfield

New member
אאל"ט

האוניברסיטאות מקבלות את הSAT. תכנס לאתרים של כל אוניברסיטה וחפש את הידיעון למועמדים. שמה תמצא את כל התשובות.

HBS היחיד

New member
נכנסתי ניראה לי כמעט לכולם....

ורק באחד בהם היה רשום משהו בנוגע לSAT (ניראה לי שבתל אביב) וגם אז זה רשום בשאלות ותשובות : "האם ניתן להחליף את הבחינה הפסיכומטרית במבחן ה SAT? כן ניתן לעשות זאת" אני מחפש יותר פרטים בעניין....כאילו את היחס שבין הציונים בפסיכו לבין הציונים ב SAT....

lev27

New member
הפרטים שאני יודע

בגף הייתה חיילת אמריקאית שלמדה ל-SAT. מאחר ולמדתי לבחינה הפסיכומטרית התעניינתי מאד ב-SAT ועשיתי השוואה. השוני: * שבע פרקים במקום שמונה, אחד מתוכם פיילוט. (כן, גם ב-SAT יש פיילוט) * פרק כתיבת חיבור. * 22 שאלות בכמותי במקום 25. בנוסף, מקבלים יותר זמן בכל פרק. * הציון נע בסולם מ-600 עד 2400, אם אני זוכר נכון. דומה: *פרק חשיבה כמותית דומה 1:1 לפסיכומטרי. * בחשיבה מילולית יש אנלוגיות, השלמת משפטים, הבנת הנקרא ואפילו אוצר מילים. וכן, את ציון ה-SAT ניתן להמיר לציון פסיכומטרי. קיבלתי רושם ש-SAT קל משמעותית מפסיכומטרי, במיוחד בחשיבה כמותית. אתה יכול לרכוש ספר SAT דרך Amazon (הספר עולה כ-20$ ו-Amazon שולחים ספרים לארץ) ולהתרשם. דרך אגב, ניתן להיבחן ב-SAT גם ללא אזרחות אמריקאית. יש נספח בנושא בספר.

laserjet

New member
כאשר ציון 700 שלנו מקביל לציון

2,000 ב- SAT. (ה- 5% העליונים על הגאוסיאן [פעמון]). הציון שאני קיבלתי בפסיכומטרי - 711, מקביל ל- 2,050 ב- SAT. עוד דבר שקצת מפתיע לדעת- בארצנו ידוע שהפסיכומטרי של המרכז הארצי הוא בגדר "מונופול" שאי-אפשר לעקוף בדרכנו לפקולטה יוקרתית באחת האוניברסיטאות. בארה"ב יש *שני* מבחנים פסיכומטריים, שהנבחן רשאי להחליט איזה מהם הוא רוצה לקחת (כמובן, אחד מספיק). אז יש את המבחן המוכר - SAT, ראשי תיבות של scholastic aptitude test ("מבחן כישרון השכלתי" בתרגום מילולי-משהו). ויש את המבחן המוכר לא פחות אגב שמה, - ACT American College Test. כן כן, ויש אנשים שמתקשים יותר עם ה- SAT ולוקחים בגלל זה את ה- ACT, ולהיפך! מדובר בשני מבחנים שונים שהמשותף להם הוא ששניהם פסיכומטריים (כמובן שהמבנה/חלוקת הזמנים/נושאים מסוימים שונים בין שני המבחנים). הציון ב- ACT נע בין 10 ל- 36, כשהציון הממוצע (ה- "536" שלהם) הוא 20, ואילו מי שמקבל כאן 700 (5% עליונים) ומעלה זה מקביל לציון 29, ומי שקיבל 725 כאן (2% עליונים) זה מקביל לציון 31 ב- ACT. כמובן ששני המבחנים מוכרים בצורה שווה באוניברסיטאות ארה"ב, וכמובן שישנה טבלת מעבר מסקאלת הציונים של ה- SAT, שהם 600 עד 2400, לבין סקאלת הציונים של ה- ACT [כאמור, 10 עד 36]. בקישור כאןן אתה יכול לראות בבירור שתושבים במדינות החוף המערבי והמזרחי מעדיפים יותר את ה- SAT, ואילו תושבים ממדינות מרכז ארה"ב מבכרים יותר את מבחן ה- ACT. כן כן, את שני המבחנים מעבירים מרכזים שונים, כך שאין כאן "מונופול" כמו זה של המרכז הארצי שלנו. המבחן קם כתוצאה מביקורת קשה שהופנתה כלפי יעילותו ו/או הוגנתו של מבחן ה- SAT. (דומה לביקורת שיש כאן נגד הפסיכומטרי). תודו שמעניין..

akineret

New member
האמת שמאוד מעניין ../images/Emo70.gif

אולי גם בארצנו הקטנה והחמודה יום אחד יהיה עוד אופציה חוצ מהפסיכו הזה ואם זה אפשרי.. אולי בכלל כדאי לעשות SAT וזהו????.......... וזה שהפסיכו יותר קשה.. מצד אח ד נחמד לדעת שפה יותר חכמים....(
) מצד שני... חוצפה!!!

HBS היחיד

New member
כמה דברים בנוגע לSAT....

החלק של האנגלית קשה ברמות מטורפות, כל הקטע של האוצר מילים. הראתי את זה לכמה חברים שלי שדוברים אנגלית (ורק אנגלית לא עברית) ויש כמו די נכבדה של מילים שהם לא ידעו בעצמם... אבל בניגוד לכך, החלק של המתמתיקה, פשוט מגוחך, ואני רציני. השאלות שם לא יותר מרמה של 3 יחידות, נכון שיש שאלות פתוחות שצריכים להגיע לתשובה מסויימת אבל גם הם לא קשים במיוחד... בקיצור לדעתי די שווה לעשות את ה SAT ולבדוק איך האוניברסיטאות בארץ מתייחסות לזה, האם היחס בינו לבין הפסיכו "הוגן באוםן מסויים" כי אז באמת זה יחסוך הרבה כאבי ראש....:)

lev27

New member
כמותי ב-SAT באמת מגוחך

בקשר לאנגלית - אל תשכח שתצטרך לכתוב חיבור באורך שני עמודים בנושא מסוים ללא אפשרות בחירה. בכל מקרה אין לך מה להפסיד. דרך אגב, יש לך אזרחות אמריקאית?

HBS היחיד

New member
כן אני יודע אבל בגלל שאני בונה

(בעזרת השם) על מלגת ספורט, אז אין דרישה לציון של ה essay ב SAT. רק אנגלית ומתמתיקה. אז גם אני בסוף לא אצליח לקבל מילגה (חס וחלילה ...טפו טפו..) ואאלץ ללמוד בארץ, אז אני אוכל להשתמש ב SAT במקום פסיכומטרי. חוסך גם זמן וגם כאב ראש די גדול... ולא...אין לי אזרחות אמריקאית...

למעלה