פסיכותרפיה

Elluli

New member
פסיכותרפיה

שלום לכולם. אני סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה (סוף השנה השנייה שלי).
השאיפה שלי היא להיות פסיכותרפיסטית בסופו של דבר. כל המקומות שחיפשתי עד כה, הראו לי שלימודי פסיכותרפיה הם לימודי תעודה, מלבד מוסד אחד שיש בו תואר שני בלימודי פסיכותרפיה (ולא, לא במסגרת התואר השני בפסיכולוגיה, אלא תואר בפני עצמו). מישהו יודע לגבי זה קצת יותר מידע?
דבר נוסף, קראתי שבשביל להתקבל ללימודי פסיכותרפיה צריך תואר שני בפסיכולוגיה או עבודה סוציאלית (ועוד כמה מקצועות הדורשים תואר שני). זה אכן כך?

אשמח אם מישהו יודע קצת בנושא ויוכל לעזור לי, כי אני כבר לא יודעת איפה לחפש..
תודה!

katzeran

New member
פסיכותרפיה

את צריכה להבהיר לעצמך למה את מתכוונת כשאת אומרת שאת רוצה להיות פסיכותרפיסטית. אין מקצוע כזה במובהק, אלא יש כל מיני מקצועות שעוסקים בטיפול נפשי (פסיכולוגיה קלינית/חינוכית/שיקומית/רפואית, עבודה סוציאלית קלינית, טיפול באמנות/בע"ח/דרמה ועוד).
לימודי פסיכותרפיה נעשים בבתי ספר שונים לפסיכותרפיה והם אכן לימודי תעודה שמיועדים לאנשים בעלי רקע טיפולי כמו פסיכולוגים קליניים (אולי היום גם פסיכולוגים ממגמות התמחות אחרות) מומחים, פסיכיאטריים, עובדים סוציאליים וכדומה. אלו לימודים אשר בונים על הידע הקיים ומעמיקים אותו מאוד, תוך כדי עבודה מעשית אינטנסיבית.

אם המטרה שלך היא לעסוק בטיפול נפשי, את צריכה לבדוק קודם את האפשרויות שלך מבחינת תואר שני. זה יכול להיות פסיכולוגיה קלינית (או מגמה טיפולית אחרת) או עבודה סוציאלית קלינית או עוד כמה מסלולים שיש פה ודאי מי שיכול לדבר עליהם. אני עשיתי מסלול של פסיכולוגיה קלינית והיום עושה התמחות, אז אם תרצי לשמוע על זה אשמח לתת עוד פרטים.

בהצלחה!

Elluli

New member
תודה על התגובה

מבחינת תואר שני אני דיי מציאותית ויודעת שנורא קשה (ואפילו בלתי אפשרי) להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה. לכן אני שוקלת תואר שני בעבודה סוציאלית. המטרה היא באמת להיות בתחום הטיפול השיקומי-נפשי.
אשמח לקבל פרטים נוספים על התחום של המסלול שלך, אם כאן או בפרטי.
הבעיה היא שאני לא יודעת אם כשיהיה לי תואר ראשון בפסיכולוגיה אוכל להמשיך לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית. בטח יהיו מלא קורסי השלמה שאצטרך בשביל זה.
אני כבר בסוף שנה שנייה וממש רוצה לדעת פרטים לגבי ההמשך, כדי שלא אתקע.

שי לי9

New member
את צריכה מסלול השלמות

בשביל עו"ס קלינית אם באת מפסיכולוגיה.
זה מסלול שנראה נחמד , 3 שנים בסה"כ.(ההשלמות והתואר השני)
הבעיה העיקרית איתו לטעמי היא שלא ניתן להמשיך ברצף מהתואר השני,
כלומר את לא יכולה להגיש מועמדות לתואר השני כשאת בסוף השנה השלישית של הלימודים,
את חייבת לסיים קודם את התואר הראשון וזה דוחה את התואר השני בשנה

Elluli

New member
הבנתי

רק אחרי שאסיים את התואר הראשון אוכל להגיד מועמדות למסלול ההשלמות+התואר השני. זה ביחד? או שקודם השלמות ורק אז.. ?
איפה יש מסלול כזה? אם ידוע לך

שי לי9

New member
אני יודעת שיש בחיפה

זה 3 שנים ביחד, השלמות והתואר השני, אני מניחה מן הסתם שהם מחייבים לעמוד בהשלמות בציון מסוים לפני שממשיכים לתואר השני אך לא זוכרת במדויק.
אם תדעי משהו נוסף על זה אשמח לדעת.

ronbely

New member
יש גם באריאל

תוכנית משולבת הסבה לתואר ראשון ומיד שני בע"ס, למיטב ידיעתי גם תהליך זה הוא 3 שנים אך אינו מוגדר תואר שני קליני (לא כל מוסדות הלימודים מגדירות את התואר שלהן כך למרות שמוסדות לימוד של פסיכותרפיה, מבדיקתי, דורשים את המילה הנחמדה הזו).
בנוסף, אני חושבת שמדי שנתיים נפתחת תוכנית כזאת גם באונ' העברית, אבל לגבי זה אני ממש לא בטוחה.

מעבר לאלה יש את התוכנית של בר אילן להסבה, אבל פה זה שנתיים לימודים וזה רק הסבה לתואר ראשון. אח"כ צריך לעבוד בפרקטיקה תקופת זמן ורק אז ניתן לגשת לתואר שני (ז"א בדיוק כמו תואר ראשון רגיל בע"ס).

שווה לציין גם שהתוכניות שכוללות תואר שני לא קלות ולא פשוט להתקבל אליהן (פעם אחרונה ששמעתי בחיפה יש 8 סטודנטים בתוכנית הזאת
)

למעלה