פסיכים על כל הראש

tombenarye1234

New member
יש לי סטרט אפ מטורף

נעשה בית כנסת תלת מימדי. במקום לשים את הרב במרכז הבית כנסת על הרצפה כאשר יש רק שכבה דו מימדית של כסאות, נשים כמה שכבות של כסאות אחת מעל השניה (אם מרחק מסויים, כדי שיהיה נוח. אנשים יעמדו על רצפות זכוכית) ואז נגדיל את ההכנסות במאות אחוזים!

הדור הבא? למיקסום הרווחים, במקום בית כנסת תיבתי - בית כנסת ספרי

אי אפשר לצפות הרבה מאנשים שמאמינים שאנחנו

גוש של בוץ ונחש שדיבר עם אשה ופיתה אותה לאכול מעץ שהפרות שלו נותנים חוכמה(אם יש עץ כזה אני ממליץ להם לאכול אותו) ושהילדים של אדם וחווה התרבו אחד עם השני וכך נוצרה האנושות לפני 5773 שנה ולא תורה מוכחת כמו אבולוציה

אבל אם כבר העלת את הנושא שאלה

יש סיבה אבולוציונית למה האנושות המצאה את הדת ? לא רואה בזה שום יתרון אז למה להמציא משהוא שלא מועיל?

Sophalin

New member
בהחלט יש אבל

היא לא כמו שאתה רואה את זה.
אתה רואה את הדת כמשהו מין המוכן. כאילו היא נחתה עלינו מהשמיים. - אם אתה דתי אז אני מבין ת'מחשבה הזו.
אבל אם אתה חוקר את זה מנקודת מבט אובייקטיבית אז אתה חייב להבין שמדובר בתהליך מורכב וארוך יותר והחלק במוח שאחראי עליו הוא משהו שהוא די יחודי לבני אדם

הדמיון.

אני יוצא בשאלה אם אני נמצא הפורום אבלוציה

משמע שאני חושב שכול מה שרשום בספר בראשית פרק א הו לא יותר מסיפור נחמד השאלה האם הוא נולד כי לא היה להם
הסבר יותר טוב לקיומו של העולם או הוא נועד כדי ליצור לכידות חברתית ועדיין לא הבנתי מה יתרון של אנשים להאמין שיש
אל שדורש מהם כול מני דברים כמו לחתוך אבר בגוף לתנוק בגיל 8 ימים

Gidi Shemer

New member
מה היתרון?

היכנס נא לפורום אתאיזםותראה שכל שלשה ימים נכנס לביקור (בדרך כלל גם באופן בלתי מנומס בעליל) דתי אחר ששואל: "אם אין אלהים, אז מה התכלית?" או "אם אין דת, מה מכתיב לכם את המוסר"?

דת נותנת מסגרת, נותנת קרש להאחז בו כשהמציאות לא קלה ומספקת רצון טבעי מאד לשאול מאיפה באנו, מה היה פה קודם ולאן אנחנו הולכים. זה שמדובר בסיפורי סבתא לא הופך את זה לפחות אטרקטיבי

tombenarye1234

New member
לכידות חברתית, יצירת מוסכמות,

וself replicating memes.

השאלה היא לא מה היתרון. אבולוציה לא באה לשפר את המין ולא באה לקדם שום דבר. השאלה היא האם דת היא משהו אשר יעודד את קיום הדת. אם כן, אז רעיון הדת ישמר, אם לא, אז הוא ככל הנראה יכחד.

אפשר בברור לראות איך רעיון הדת משמר את עצמו, לכן הוא עדיין קיים.

למעלה